Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

ναι αλλα εχουν άλλο συμπιεστή (στα δυο μανουαλ πανω το ενα εχει panasonic ενω το αλλο sanyo, το toyo ειχε ενα αλλο κινεζο δεν θυμαμαι πως τι μαρκα συμπιεστή και τα εξαφάνισαν τα τεχνικα manual) τα CVMORE  ομως ειναι αλλη κατηγορια -6C 100% capacity, to toyo στους 7C ειχε 100%

Θα αρχίσει να τρέμει η Finlux :P

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα με εξωτερική 16 C να μην έχει απόδοση 160% τουλάχιστον? θα πάρω και τον πυροσβεστήρα δίπλα μου πριν το ανοίξω.😉

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

ναι αλλα εχουν άλλο συμπιεστή (στα δυο μανουαλ πανω το ενα εχει panasonic ενω το αλλο sanyo, το toyo ειχε ενα αλλο κινεζο δεν θυμαμαι πως τι μαρκα συμπιεστή και τα εξαφάνισαν τα τεχνικα manual) τα CVMORE  ομως ειναι αλλη κατηγορια -6C 100% capacity, to toyo στους 7C ειχε 100%

Θα αρχίσει να τρέμει η Finlux :P

χμμ ομως έχει 2 πίνακες :

cvinto.jpg

τα καλά τα κλιματιστικά έτσι είναι , έχουν πίνακες για όλα τα γούστα ,(πως λέμε τα κάνει όλα), διαλέγεις όποιον αγαπάς.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, SM81 είπε

Εγω όταν ρώτησα γνωστό μου κιολας (ιδιοκτήτη καταστήματος) αν εχει daikin η mitsu, μου λεει τζαμπα λεφτα θα δωσεις .
Και τι να παρω λεω ?
Ινβεντορ Νεμεσις 24αρι,απαντά . Με Εγκατασταση 1250 ευρω.
1250 ΔΕΝ τα δινω για Ινβεντορ. Οχι οτι δεν ειναι καλό αλλα προτιμώ  Daikin , Mitsu η Toshiba.
Βλέποντας μετά τα specs το Νεμεσις ειχε ετησια κατανάλωση 2500 για θερμανση . Αυτό σημαίνει 130 ευρώ παραπάνω ρεύμα σε σχέση μετα αντίστοιχα άλλα μοντέλα.

Με άλλο φορτίο σχεδιασμού, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε δυο κλιματιστικα με τις ενεργειακές ετικέτες πρέπει να έχουν ιδιο φορτίο σχεδιασμού (για τα Kw στην κατανάλωση που αναφέρεις)

Αλλα 100% μαζι σου που θα δώσω μια περιουσία να πάρω φασον κινεζάκι, που κατα πάσα πιθανοτητα θα είναι σαν On / Off

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SM81 είπε

Εγω όταν ρώτησα γνωστό μου κιολας (ιδιοκτήτη καταστήματος) αν εχει daikin η mitsu, μου λεει τζαμπα λεφτα θα δωσεις .
Και τι να παρω λεω ?
Ινβεντορ Νεμεσις 24αρι,απαντά . Με Εγκατασταση 1250 ευρω.
1250 ΔΕΝ τα δινω για Ινβεντορ. Οχι οτι δεν ειναι καλό αλλα προτιμώ  Daikin , Mitsu η Toshiba.
Βλέποντας μετά τα specs το Νεμεσις ειχε ετησια κατανάλωση 2500 για θερμανση . Αυτό σημαίνει 130 ευρώ παραπάνω ρεύμα σε σχέση μετα αντίστοιχα άλλα μοντέλα.

Αυτό στο είπε γιατί από αυτό βγάζει μεγαλύτερη προμήθεια 

• Like 1
Δημοσ.

To μυστικό σουπερ ντούπερ Hotel menu περιορισμος επιθυμητης θερμοκρασίας Invented by Inventor αποκαλύφθηκε απο το ξαδερφάκι CVMORE (αρα της μαμας Gree) :

The minimum cooling temperature setting
In the off mode,pressing "TEMP"and "-" button at the same time,the LCD will display the minimum cooling temperature.The
default temperature is 16°C and you can adjust the temperature with "+" or "-" from 16°C to 31°C, 3 seconds later it will return to
the standby mode.

The maximum heating temperature setting
In the off mode,pressing "TEMP" and "+" button at the same time,the LCD will display the maximum heating temperature.The
default temperature is 31°C and you can modulate the temperature with "+" or "-" from 16°C to 31°C, 3 seconds later it will
return to the standby mode.

@grizos Μεχρι και σε ξενοδοχείο μπαίνει το οχημα !

Δημοσ.
2 ώρες πριν, grizos είπε

Είναι 2 καταγραφικά θερμοκρασίας ταυτόχρονα στις εξόδους αέρα εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας . 

Η μεθοδολογία είναι η εξής , μηδενίζω τα καταγραφικά ,τα τοποθετώ και ανοίγω το κλιματιστικό.

Από τα γραφήματα καταλαβαίνουμε κάθε πότε ανάβει και σβήνει το κλιματιστικό τι θερμοκρασία αέρα βγάζει εσωτερική και εξωτερική μονάδα και επειδή σβήνει συχνά και για ώρα βλέπουμε και την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία.

Βλέποντας τα reports  το νούμερο 1 pdf είναι τα logs της προσαγωγής αέρα του μέσα μηχανήματος .   Στους 25 βαθμούς το είχες σετάρει το μηχάνημα ;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Βλέποντας τα reports  το νούμερο 1 pdf είναι τα logs της προσαγωγής αέρα του μέσα μηχανήματος .   Στους 25 βαθμούς το είχες σετάρει το μηχάνημα ;

Δες τις φωτογραφίες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Πες μας μιας και λέμε για καταναλώσεις πιο μοντέλο  Inventor έχεις, και πόση ήταν / είναι η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση στην συντήρηση  θέρμανσης που εχεις δει σε αυτο το μοντέλο ?

Nemesis 9άρι . Όχι το pro . Δεν έχω δει γιατί δεν ασχολήθηκα .  Επειδή όμως θα βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, σε κανα μήνα που θα βρίσκομαι θα σου πώ ποια είναι η ισχύς κατά τη φάση της συντήρησης για τις απαιτήσεις του χώρου αν και δεν έχει καμία ουσία  γιατί το που θα "κάτσει" ένα κλιματιστικό στην φάση της συντήρησης έχει να κάνει με τις θερμικές  απαιτήσεις του χώρου . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

EDIT:

χμμ ομως έχει 2 πίνακες :

cvinto.jpg

μάλλον δανείζεται στοιχεία από την πιστοποίηση eurovent όπου:

Τ bivalent: Αντιστοιχεί στη χαμηλότερη θερμοκρασία με την οποία είναι εφικτή η επίτευξη της μέγιστης απόδοσης με την αντλία θερμότητας (χωρίς τη χρήση πρόσθετου θερμαντήρα). Αυτό το σημείο μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα εντός της καθορισμένης περιοχής θερμοκρασιών ( Τ σχεδιασμού - Τ δισθενής).

Συνήθως επιλέγεται το -7.

Επεξ/σία από tzomatzi
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δες τις φωτογραφίες

Μωρέ τις είδα τις φωτογραφίες αλλά ρωτω για επιβεβαίωση . Το 24 που δείχνει το μηχάνημα είναι το Set point ή η εσωτερική θερμοκρασία του χώρου ; ! 

1 ώρα πριν, grizos είπε

Το συγκεκριμένο μηχάνημα cvmore συνοδεύεται από πολλά χαρακτηριστικά που διάβασα πριν το αγοράσω, μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει από εδώ https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

οι καμπύλες της παρακάτω φώτο είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες καμπύλες του daisekai ras-b10skvp-e που τυχαίνει να έχω.

Δεν φαίνεται όμως να ισχύουν στην πράξη άρα .........

1495170721_.jpg.45970118048b31f5d7904bb6a1f25f14.jpg

cvmore capacity variation ratio ......... 100% στους -6 C θάυμα!!!! η toshiba φτάνει στο αντίστοιχο διάγραμμα το 100% στο +7 C

Κοιτάζεις λάθος διάγραμμα . Τα απο κάτω δύο είναι τα σωστά .  Τα πρώτα δύο αφορούν μοντέλο όπου έχει εύρος λειτουργίας στην θέρμανση  -20 -24 .  Τα απο κάτω δύο αφορούν μοντέλο με εύρος λειτουργίας   -15 έως -24 βαθμούς  .
Το μοντέλο σου έχει εύρος λειτουργίας -15 -24  οπότε τα απο κάτω διαγράμματα σε ενδιαφέρουν . 

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

ναι αλλα εχουν άλλο συμπιεστή (στα δυο μανουαλ πανω το ενα εχει panasonic ενω το αλλο sanyo, το toyo ειχε ενα αλλο κινεζο δεν θυμαμαι πως τι μαρκα συμπιεστή ( LANDA )

Zhuhai Landa Compressor CO.LTD.  Θυγατρική εταιρεία της Gree που κατασκευάζει συμπιεστές. Υπάρχει και άλλη μία εταιρεία της με συμμετοχή της Daikin  όπου οι δύο εταιρίες φτιάχνουν απο κοινού συμπιεστές για τα μοντέλα τους . 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μωρέ τις είδα τις φωτογραφίες αλλά ρωτω για επιβεβαίωση . Το 24 που δείχνει το μηχάνημα είναι το Set point ή η εσωτερική θερμοκρασία του χώρου ; !

Το ένα αρχείο είναι από το ένα όργανο πάνω στις περσίδες της εσωτερικής και το άλλο πάνω στην εξαγωγή του ανεμιστήρα της εξωτερικής.

Είσαι σίγουρα μηχανολόγος; 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, tzomatzi είπε

μάλλον δανείζεται στοιχεία από την πιστοποίηση eurovent όπου:

Τ bivalent: Αντιστοιχεί στη χαμηλότερη θερμοκρασία με την οποία είναι εφικτή η επίτευξη της μέγιστης απόδοσης με την αντλία θερμότητας (χωρίς τη χρήση πρόσθετου θερμαντήρα). Αυτό το σημείο μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα εντός της καθορισμένης περιοχής θερμοκρασιών ( Τ σχεδιασμού - Τ δισθενής).

Συνήθως επιλέγεται το -7.

Ακριβώς το ίδιο βρήκα και σε ενα service manual της Gree (-20 - 24C διάγραμμα ) και το κανονικό (-15 - 24C διάγραμμα ) εκεί όμως είχαν και στα δύο διαγράμματα σημείο αναφοράς το +7C.  Μου φαίνεται κάπως.. δεν ξέρω (και κλασσικά σχεδον ίδιο manual μεταξύ τους κατά τα άλλα)

Μήπως το 100% του capacity είναι σχετικό; Και είναι υπόθεση ότι έστω είναι στους 7C το 100%, κανε το διάγραμμα,έστω είναι -7C το 100% κάνε το διάγραμμα; 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το ένα αρχείο είναι από το ένα όργανο πάνω στις περσίδες της εσωτερικής και το άλλο πάνω στην εξαγωγή του ανεμιστήρα της εξωτερικής.

Είσαι σίγουρα μηχανολόγος; 🤪

Πάλι καλά που δεν είπες μηχανολόγος απο τα LIDL ! Θα με είχες αποτελειώσει ! :lol:

Δημοσ.

Επιτελους μετακομισαμε και αντικατασταθηκε το πολυ κακο inventor life pro24 με το 18αρι HAIER TUNDRA GREEN!! Κατ αρχην στο νεο μας σπιτι επειδη εχει δοκαρια στα 60 εκατοστα απ το ταβανι τα κλιματιστικα μπηκαν αρκετα χαμηλα κι η εγκατασταση ηταν ιδιαιτερα δυσκολη.. 

Παμε λοιπον στο Haier! Μπηκε σε σαλονι+καθιστικο ημιενιαιος χωρος περιπου 45 τεραγωνικα με πυλωτη απο κατω και τεραστιες μπαλκονοπορτες διπλα τζαμια οχι θερμοδιακοπης.. 40 εκατοστα απ το ταβανι,πιο πανω δεν πηγαινε καλο ομως αυτο για τη θερμανση! 

20191103-112723.jpg

20191103-155046.jpg 

πολυ προσεγμενη και καθαρη εγκατασταση με κενο.. επεσημανα μονο τα 3 μετρα σωληνα..

καταναλωσεις..με ζητηση 22 κι εξωτερικη χθες 17 ξεκινα στα 850-900w max και σταδιακα πεφτει στα 550 για να ισσοροπησει στα 450-470..Μετα απο 4 ωρες συνεχομενης λειτουργιας κι οταν γυρισα σπιτι το βρηκα στα 350w οπου δουλευε συνεχομενα με επιθυμητη 22 ο χωρος ειχε 22,9-23..Νομιζω παρα πολυ καλα για αυτες τις συνθηκες!

20191103-155029.jpg

20191103-155016.jpg

Μετα απο καποιες ωρες..

20191103-195820.jpg

20191103-195840.jpg

εδω εσωτερικη + εξωτερικη αρκετα μακρια απ το κλιματιστικο αυτο το θερμομετρο20191103-200059.jpg

Αρκετα δυνατη η εσωτερικη μοναδα και ολιγον θορυβωδης ακομη κ στη χαμηλη σκαλα αλλα υπαρχει η επιλογη quiet στο κοντρολ οπου εκει δεν ακουγεται καθολου και με εξεπληξε μαλιστα αφου στο manual καπου το χα διαβασει πως η λειτουργια quiet παιζει μονο στα 9-12αρια..Θορυβους ΚΡΑΚ ΚΡΟΥΚ δεν εχω ακουσει ουτε ενα μεχρι στιγμης, φαινεται να εχει πολυ καλα πλαστικα.Η εξωτερικη μοναδα αθορυβη εντελως σαν να ακους ψυγειο. θα προσπαθησω ν ανεβασω ενα βιντεο..Σε καποια φαση το αναγκασα να μπει standby χαμηλωνοντας τη θερμοκρασια..το λοιπον ο ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας ισα ισα που δουλευει χωρις να σταματησει οπως συμβαινει συνηθως στη θερμανση..μετα απο 5- λεπτα το κλιματιστικο αρχισε παλι να λειτουργει..Σε γενικες γραμμες παιδες το HAIER τωρα μια βδομαδα που το δουλευω μου δινει την εντυπωση ενος αυθεντικου ακριβου κλιματιστικου που συμπεριφερεται αψογα στη χαμηλη ζητηση στην θερμανση, χωρις ON/OFF συμπεριφορα και με πολυ καλες ελαχιστες καταναλωσεις..Πιστοποιηση eurovent , συμπιεστη mistubishi και 5 χρονια εγγυηση απ την inventor αν αυτο λεει κατι..Στην ψυξη που το δοκιμασα μια μερα επιασε πολυ γρηγορα την ζητουμενη με ελαχιστη καταναλωση τα 250w..Βεβαια ειναι λιγο νωρις ακομη,δεν εχει πεσει η θερμοκρασια τα κρυα ειναι μπροστα μας και θα τα ξαναπουμε!Παντως ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι επιτελους εχω στο καθιστικο ενα πραγματικο inverter κλιματιστικο που δεν το φοβαμαι ποσο θα καψει!! Μου δωσαν και το wifi χωρις χρεωση.

Αξιζει να αναφερω πως ο αντιπροσωπος φροντισε να καλυφθει η εγκατασταση απ την inventor κι ετσι δεν την χρεωθηκα, παρολο που στην αρχη ηταν αρνητικοι..

Εδω ενα απ τα 9 αρια..απο πανω δοκαρι, πιο αριστερα η μπαλκονοπορτα και θα χα αλλα προβληματα οποτε μπηκε πολυ κοντα στην ντουλαπα αλλα θελω να πιστευω πως δεν θα επηρεαζεται ο αισθητηρας αφου εχει μπει 40+ ποντους απ το ταβανι..Εδω εβαλαν 2 μετρα σωληνα με κενο εννοειται..ο προηγουμενος ζητημα αν ειχε 1 μετρο σωληνα.

20191104-153828.jpg

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, energy52 είπε

Επιτελους μετακομισαμε και αντικατασταθηκε το πολυ κακο inventor life pro24 με το 18αρι HAIER TUNDRA GREEN!! Κατ αρχην στο νεο μας σπιτι επειδη εχει δοκαρια στα 60 εκατοστα απ το ταβανι τα κλιματιστικα μπηκαν αρκετα χαμηλα κι η εγκατασταση ηταν ιδιαιτερα δυσκολη.. 

Παμε λοιπον στο Haier! Μπηκε σε σαλονι+καθιστικο ημιενιαιος χωρος περιπου 45 τεραγωνικα με πυλωτη απο κατω και τεραστιες μπαλκονοπορτες διπλα τζαμια οχι θερμοδιακοπης.. 40 εκατοστα απ το ταβανι,πιο πανω δεν πηγαινε καλο ομως αυτο για τη θερμανση! 

20191103-112723.jpg

20191103-155046.jpg 

πολυ προσεγμενη και καθαρη εγκατασταση με κενο.. επεσημανα μονο τα 3 μετρα σωληνα..

καταναλωσεις..με ζητηση 22 κι εξωτερικη χθες 17 ξεκινα στα 850-900w max και σταδιακα πεφτει στα 550 για να ισσοροπησει στα 450-470..Μετα απο 4 ωρες συνεχομενης λειτουργιας κι οταν γυρισα σπιτι το βρηκα στα 350w οπου δουλευε συνεχομενα με επιθυμητη 22 ο χωρος ειχε 22,9-23..Νομιζω παρα πολυ καλα για αυτες τις συνθηκες!

20191103-155029.jpg

20191103-155016.jpg

Μετα απο καποιες ωρες..

20191103-195820.jpg

20191103-195840.jpg

εδω εσωτερικη + εξωτερικη αρκετα μακρια απ το κλιματιστικο αυτο το θερμομετρο20191103-200059.jpg

Αρκετα δυνατη η εσωτερικη μοναδα και ολιγον θορυβωδης ακομη κ στη χαμηλη σκαλα αλλα υπαρχει η επιλογη quiet στο κοντρολ οπου εκει δεν ακουγεται καθολου και με εξεπληξε μαλιστα αφου στο manual καπου το χα διαβασει πως η λειτουργια quiet παιζει μονο στα 9-12αρια..Θορυβους ΚΡΑΚ ΚΡΟΥΚ δεν εχω ακουσει ουτε ενα μεχρι στιγμης, φαινεται να εχει πολυ καλα πλαστικα.Η εξωτερικη μοναδα αθορυβη εντελως σαν να ακους ψυγειο. θα προσπαθησω ν ανεβασω ενα βιντεο..Σε καποια φαση το αναγκασα να μπει standby χαμηλωνοντας τη θερμοκρασια..το λοιπον ο ανεμιστηρας της εσωτερικης μοναδας ισα ισα που δουλευει χωρις να σταματησει οπως συμβαινει συνηθως στη θερμανση..μετα απο 5- λεπτα το κλιματιστικο αρχισε παλι να λειτουργει..Σε γενικες γραμμες παιδες το HAIER τωρα μια βδομαδα που το δουλευω μου δινει την εντυπωση ενος αυθεντικου ακριβου κλιματιστικου που συμπεριφερεται αψογα στη χαμηλη ζητηση στην θερμανση, χωρις ON/OFF συμπεριφορα και με πολυ καλες ελαχιστες καταναλωσεις..Πιστοποιηση eurovent , συμπιεστη mistubishi και 5 χρονια εγγυηση απ την inventor αν αυτο λεει κατι..Στην ψυξη που το δοκιμασα μια μερα επιασε πολυ γρηγορα την ζητουμενη με ελαχιστη καταναλωση τα 250w..Βεβαια ειναι λιγο νωρις ακομη,δεν εχει πεσει η θερμοκρασια τα κρυα ειναι μπροστα μας και θα τα ξαναπουμε!Παντως ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι επιτελους εχω στο καθιστικο ενα πραγματικο inverter κλιματιστικο που δεν το φοβαμαι ποσο θα καψει!! Μου δωσαν και το wifi χωρις χρεωση.

Αξιζει να αναφερω πως ο αντιπροσωπος φροντισε να καλυφθει η εγκατασταση απ την inventor κι ετσι δεν την χρεωθηκα, παρολο που στην αρχη ηταν αρνητικοι..

Συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται ΟΛΑ τα  inverter κλιματιστικά του 2019. :) Καλορίζικο :)

Υ.Γ. και αυτό έχει μικρότερο φορτίο θέρμανσης στην Θέρμη ζώνη από ότι στην μέση ζώνη (στο ετικετακι) Τόσο μεγάλη σύμπτωση; Η παίζει να ισχύει, να ξεχωρίζουμε inverter και "inverter" (μιλάμε για την χώρα μας)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται ΟΛΑ τα  inverter κλιματιστικά του 2019. :) Καλορίζικο :)

κι οχι με τον κανονα των 42 βαθμων!!! Σ ευχαριστω!!

Επεξ/σία από energy52
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...