Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εξήγησε μου λίγο αν θες τί είναι όλα αυτά τα στοιχεία . Δεν καταλαβαίνω τί θερμοκρασίες κατέγραψαν τα data loggers σου  στο κάθε pdf . 

Θερμοκρασία βρε devil.

Στο ένα εξωτερικής και στο άλλο εσωτερικής.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και εδώ που είχα βάλει και διάγραμμα με κατανάλωση

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Έχω σκοπό να κάνω κάτι αντίστοιχο με carrier vs daikin που είναι σε παρόμοιους χώρους όταν θα πέσει η θερμοκρασία.

Ποιός μετρητής κατανάλωσης κάνει αυτό το γράφημα? μπορείς να ορίσεις να κάνει καταγραφή ανά 5 λεπτά π.χ και γιατί τα ορθογώνια κουτάκια του γραφήματος ενώ φαίνονται ίσα μία πάνε ανά ένα λεπτό και μία ανά 2?

Βασικά ενδιαφέρομαι για καταγραφικό κατανάλωσης με γράφημα παραμετροποιήσiμο  ως προς τον χρόνο καταγραφής που να έχει software για win10. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, grizos είπε

Ποιός μετρητής κατανάλωσης κάνει αυτό το γράφημα? μπορείς να ορίσεις να κάνει καταγραφή ανά 5 λεπτά π.χ και γιατί τα ορθογώνια κουτάκια του γραφήματος ενώ φαίνονται ίσα μία πάνε ανά ένα λεπτό και μία ανά 2?

Βασικά ενδιαφέρομαι για καταγραφικό κατανάλωσης με γράφημα παραμετροποιήσiμο  ως προς τον χρόνο καταγραφής που να έχει software για win10. 

Ευχαριστώ. 

Χειροκίνητα το έκανα....με screenshots στο app του sonoff. Είχα πολύ ελεύθερο χρόνο τότε...

Αν βρεις κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε και εμένα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εξήγησε μου λίγο αν θες τί είναι όλα αυτά τα στοιχεία . Δεν καταλαβαίνω τί θερμοκρασίες κατέγραψαν τα data loggers σου  στο κάθε pdf . 

Είναι 2 καταγραφικά θερμοκρασίας ταυτόχρονα στις εξόδους αέρα εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας . 

Η μεθοδολογία είναι η εξής , μηδενίζω τα καταγραφικά ,τα τοποθετώ και ανοίγω το κλιματιστικό.

Από τα γραφήματα καταλαβαίνουμε κάθε πότε ανάβει και σβήνει το κλιματιστικό τι θερμοκρασία αέρα βγάζει εσωτερική και εξωτερική μονάδα και επειδή σβήνει συχνά και για ώρα βλέπουμε και την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ισχύει αυτό που διαβάσαμε σε ένα φόρουμ που έλεγε η daikin , ο λόγος είναι να μην έχεις ψυχρά ρεύματα (εκτός αν είναι και κάποιος άλλος λόγος ή αν το καμουφλάρουν πίσω από αυτό). Πράγματι στο Fujitsu σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις που βγάζει 27-30C , νιώθω τέτοια ρεύματα που δεν θα υπήρχαν αν έβγαζε πχ 42. 

Θα είχα όμως άλλο θέμα με παύσεις θέρμανσης και ενέσεις υπερβολικής θέρμανσης.

Η Daikin πάντως στο 9άρι που έχω δεν ακολουθεί αυτόν τον κανόνα. Δεν ξέρω αν παλιά το έκανε ή αν τώρα είναι η αλλαγή.

Αν όλα αυτά που λέμε συνδέονται, τότε η μηχανολογική επιλογή του Τπερσίδες>42C , αυτόματα μετατρέπεται σε watts ώστε να βγάλει κυβικά με τέτοια θερμοκρασία.

Αν οι ανάγκες του χώρου είναι μικρές και τα κυβικά των 42C είναι πολλά, θα έχουμε υπερθέρμανση , θα το διαβάσει και θα κλείσει. Και ο κύκλος θα επαναληφθεί.

Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου. Απο οτι φιανετε στο Mitsubishi που εχω υσχυει ο κανονας τον 42c. Ομως στην δοκιμη που εκανα σε καμια περοπτωση δεν υπερθεμανε τον χωρο, μαλιστα ειχα ζητηση 23 και εφτασε 22,7 μεγιστο.  Η θερμοκρασια στον χωρο ειχε μεγιστη διακυμανση 0,3c (22,4 με 22,7).  Το κλιματιστικο ειναι στην πλατη του γραφειου που καθομαι περι τα 2,5 μετρα, και ποτε δεν αισθανθηκα ρευματα ζεστα η κρυα. Θεωρω οτι εκτος απο τα νουμερα που διαβαζουμε, θα πρεπει να δινουμε σημασια και στο λογισμικο που εχουνε, οπως και τα ρευματα αερος που δημιουργουνε για να παρεχουν την θερμανση.

Παροτι στην αρχη μου κακοφανηκε που δεν κατεβηκε πολυ χαμηλα, μετα την δοκιμη και αισθηση που πηρα, λεω οτι σαν θερμικη ανεση ειναι καταπληκτικο.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, grizos είπε

Είναι 2 καταγραφικά θερμοκρασίας ταυτόχρονα στις εξόδους αέρα εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας . 

Η μεθοδολογία είναι η εξής , μηδενίζω τα καταγραφικά ,τα τοποθετώ και ανοίγω το κλιματιστικό.

Από τα γραφήματα καταλαβαίνουμε κάθε πότε ανάβει και σβήνει το κλιματιστικό τι θερμοκρασία αέρα βγάζει εσωτερική και εξωτερική μονάδα και επειδή σβήνει συχνά και για ώρα βλέπουμε και την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία.

Πάντως, η κατανάλωση θα ακολουθεί μια παρόμοια καμπύλη (όχι ακριβώς μιας και θα αλλάζει και η παροχή) αλλά παρόμοια. Με κλειδωμένη την ταχύτητα ανεμιστήρα , θα είναι σχεδόν το ίδιο.

13 λεπτά πριν, c-max είπε

Θα διαφωνησω λιγο μαζι σου. Απο οτι φιανετε στο Mitsubishi που εχω υσχυει ο κανονας τον 42c. Ομως στην δοκιμη που εκανα σε καμια περοπτωση δεν υπερθεμανε τον χωρο, μαλιστα ειχα ζητηση 23 και εφτασε 22,7 μεγιστο.  Η θερμοκρασια στον χωρο ειχε μεγιστη διακυμανση 0,3c (22,4 με 22,7).  Το κλιματιστικο ειναι στην πλατη του γραφειου που καθομαι περι τα 2,5 μετρα, και ποτε δεν αισθανθηκα ρευματα ζεστα η κρυα. Θεωρω οτι εκτος απο τα νουμερα που διαβαζουμε, θα πρεπει να δινουμε σημασια και στο λογισμικο που εχουνε, οπως και τα ρευματα αερος που δημιουργουνε για να παρεχουν την θερμανση.

Παροτι στην αρχη μου κακοφανηκε που δεν κατεβηκε πολυ χαμηλα, μετα την δοκιμη και αισθηση που πηρα, λεω οτι σαν θερμικη ανεση ειναι καταπληκτικο.

Και στο carrier που υποπτεύομαι ότι ακολουθεί τον κανόνα (δεν το έχω μετρήσει ακόμα αλλά έχω δει 43C στην έξοδο), δεν νιώθω ρεύματα γιατί έχει πολύ μικρό ανεμιστήρα .

Στο 24άρι Fujitsu που ακόμα και στο quiet βγάζει 580m3/hr, τα νιώθω μερικές φορές. Βάζω τέρμα κάτω τις περσίδες για να το αποφύγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως, η κατανάλωση θα ακολουθεί μια παρόμοια καμπύλη (όχι ακριβώς μιας και θα αλλάζει και η παροχή) αλλά παρόμοια. Με κλειδωμένη την ταχύτητα ανεμιστήρα , θα είναι σχεδόν το ίδιο.

Και στο carrier που υποπτεύομαι ότι ακολουθεί τον κανόνα (δεν το έχω μετρήσει ακόμα αλλά έχω δει 43C στην έξοδο), δεν νιώθω ρεύματα γιατί έχει πολύ μικρό ανεμιστήρα .

Στο 24άρι Fujitsu που ακόμα και στο quiet βγάζει 580m3/hr, τα νιώθω μερικές φορές. Βάζω τέρμα κάτω τις περσίδες για να το αποφύγω.

Και τι  προβλημα σου δημιουργησε το carrier;

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
1 ώρα πριν, grizos είπε

O λόγος που ανεβάζω στοιχεία είναι ότι η λογική μου αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία που διαφημίζουν τα κινεζοφασόν ,δεν μπορεί όλα τα κλιματιστικά που λέτε ινβέρτερ β διαλογής να έχουν ενεργιακή σήμανση ίδια η και καλύτερη  από πολλά επώνυμα.

Παλαιότερα, όλες οι κορυφαίες εταιρίες και άλλες 4-5 που ακολουθούσαν έδιναν όχι μόνο τα πλήρη χαρακτηριστικά κάθε σειράς, αλλά μερικοί από αυτούς και γραφήματα που έδειχναν την αποδοτικότητα του κλιματιστικού σε όλο το εύρος της λειτουργίας του. Και κανένας δεν είχε καταφέρει να τα διαψεύσει. Ενώ σήμερα βλέπεις νούμερα που δεν τα αμφισβητεί μόνο η δική σου λογική, αλλά όλων όσων θυμούνται ακόμα τους στοιχειώδεις νόμους της φυσικής.

- Σήμερα, αναμφισβήτητα κορυφαίες εταιρίες, αποφεύγουν μερικές φορές να δώσουν όλα τα χαρακτηριστικά και την πληροφόρηση που έδιναν παλαιότερα γιατί πολλοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει να αγοράζουν "νούμερα" (άσχετα αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) και όχι μηχανήματα που αποδεικνύουν την αξία τους στην πράξη.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, c-max είπε

Και τι  προβλημα σου δημιουργησε το carrier;

on-off, υπερθερμάνσεις, υπερκαταναλώσεις, κρακ-κρουκ, τσουφ (το τελευταίο όταν κάνει κράτηση ο συμπιεστής)

Κατά τα άλλα μια χαρά θερμαίνει....🤒

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, filipN είπε

Παλαιότερα, όλες οι κορυφαίες εταιρίες και άλλες 4-5 που ακολουθούσαν έδιναν όχι μόνο τα πλήρη χαρακτηριστικά κάθε σειράς, αλλά μερικοί από αυτούς και γραφήματα που έδειχναν την αποδοτικότητα του κλιματιστικού σε όλο το εύρος της λειτουργίας του. Και κανένας δεν είχε καταφέρει να τα διαψεύσει. Ενώ σήμερα βλέπεις νούμερα που δεν τα αμφισβητεί μόνο η δική σου λογική, αλλά όλων όσων θυμούνται ακόμα τους στοιχειώδεις νόμους της φυσικής.

- Σήμερα, αναμφισβήτητα κορυφαίες εταιρίες, αποφεύγουν μερικές φορές να δώσουν όλα τα χαρακτηριστικά και την πληροφόρηση που έδιναν παλαιότερα γιατί πολλοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει να αγοράζουν "νούμερα" (άσχετα αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) και όχι μηχανήματα που αποδεικνύουν την αξία τους στην πράξη.

Ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις σε πράγματα που απλά "έτσι είναι"!!! Κοστολογικά, ένα κλιματιστικό ΔΕΝ εχει χαώδεις διαφορές είτε έιναι A brand είτε είναι B brand (Προσοχή, μιλάω για αντίστοιχης κατηγοριοποίησης συσκευές)! Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Εκεί που μπορείς να την φας είναι αν έχει η εκάστοτε εταιρεία κάποια τρελή τιμολογιακή πολιτική. Όταν δε φτάνουμε σε Κινεζιές, είτε παίρνεις φασόν, είτε παίρνεις με το όνομα του Κινέζου τα νούμερα είναι απελπιστικά κοντινά!

Βάλε στην εξίσωση τώρα πόσα brands παίζουν στην αγορά. Πρόσθεσε την πολύ πιο επιθετική πολιτική των A brands τόσο τιμολογιακά όσο και από πλευράς εγγυήσεων και θα καταλάβεις ότι δεν το κάνουν από χόμπι, αλλά γιατί προφανώς η αγορά είναι ΠΟΛΥ σφιχτή! Σε όλα αυτά συνυπολόγισε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ after sales κόστος, μιας και για το παραμικρό απαιτείται επίσκεψη από τεχνικό (συνήθως εξωτερικό εξουσιοδοτημένο συνεργαζόμενο που θα βαρέσει ταριφάκι σταθερό). Επομένως, έχεις ΠΟΛΛΟΥΣ παίκτες, συμπιεσμένες τιμές πώλησης... και μετά αναρωτιέσαι γιατί ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του μπας και πουλήσει;;;;

Επεξ/σία από yositosi
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, filipN είπε

Το συγκεκριμένο μηχάνημα cvmore συνοδεύεται από πολλά χαρακτηριστικά που διάβασα πριν το αγοράσω, μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει από εδώ https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

οι καμπύλες της παρακάτω φώτο είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες καμπύλες του daisekai ras-b10skvp-e που τυχαίνει να έχω.

Δεν φαίνεται όμως να ισχύουν στην πράξη άρα .........

1495170721_.jpg.45970118048b31f5d7904bb6a1f25f14.jpg

cvmore capacity variation ratio ......... 100% στους -6 C θάυμα!!!! η toshiba φτάνει στο αντίστοιχο διάγραμμα το 100% στο +7 C

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, grizos είπε

Το συγκεκριμένο μηχάνημα cvmore συνοδεύεται από πολλά χαρακτηριστικά που διάβασα πριν το αγοράσω, μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει από εδώ https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

οι καμπύλες της παρακάτω φώτο είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες καμπύλες του daisekai ras-b10skvp-e που τυχαίνει να έχω.

Δεν φαίνεται όμως να ισχύουν στην πράξη άρα .........

1495170721_.jpg.45970118048b31f5d7904bb6a1f25f14.jpg

cvmore capacity variation ratio ......... 100% στους -6 C θάυμα!!!! η toshiba φτάνει στο αντίστοιχο διάγραμμα το 100% στο +7 C

καθαρόαιμο Gree (τουλάχιστον το ενα απο τα δυο service manual που έχουν πανω)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

καθαρόαιμο Gree

'Ετσι , μαμά είναι η gree και δίδυμο αδερφάκι του το toyo αν κατάλαβα καλά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, grizos είπε

'Ετσι , μαμά είναι η gree και δίδυμο αδερφάκι του το toyo αν κατάλαβα καλά .

ναι αλλα εχουν άλλο συμπιεστή (στα δυο μανουαλ πανω το ενα εχει panasonic ενω το αλλο sanyo, το toyo ειχε ενα αλλο κινεζο δεν θυμαμαι πως τι μαρκα συμπιεστή ( LANDA ) και τα εξαφάνισαν τα τεχνικα manual) τα CVMORE  ομως ειναι αλλη κατηγορια -6C 100% capacity, to toyo στους 7C ειχε 100%

Θα αρχίσει να τρέμει η Finlux :P

EDIT:

χμμ ομως έχει 2 πίνακες :

cvinto.jpg

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Προωθείτε ότι αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος εκείνη την περίοδο  ή ότι κάθεται στο stock και προκαλεί ζημιά . Επιχείρηση είναι . 

Εγω όταν ρώτησα γνωστό μου κιολας (ιδιοκτήτη καταστήματος) αν εχει daikin η mitsu, μου λεει τζαμπα λεφτα θα δωσεις .
Και τι να παρω λεω ?
Ινβεντορ Νεμεσις 24αρι,απαντά . Με Εγκατασταση 1250 ευρω.
1250 ΔΕΝ τα δινω για Ινβεντορ. Οχι οτι δεν ειναι καλό αλλα προτιμώ  Daikin , Mitsu η Toshiba.
Βλέποντας μετά τα specs το Νεμεσις ειχε ετησια κατανάλωση 2500 για θερμανση . Αυτό σημαίνει 130 ευρώ παραπάνω ρεύμα σε σχέση μετα αντίστοιχα άλλα μοντέλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...