Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστούμε για τα στοιχεια grizos...δυστυχώς ολοι εδω μεσα μαθαινουμε μεσα απο τις εμπειριες μας αλλα και τις πληροφοριες που μοιραζομαστε. Και δυστυχως εχουμε καταλαβει πρωτο χερι αυτο που λεει ο guzel για inverter A και Β διαλογης...Επισης βλεπουμε specs που δεν ανταποκρινονται ουτε κατα διανοια στα ανακοινωθεν...Πρεπει να επιμενουμε μονο σε μαρκες που εμπιστευομαστε...ουτε ταμπελακια κοιταμε...ισως ουτε το EUROVENT αρκει...αν και κανενα απο αυτα τα φασον κινεζικα δεν εχει EUROVENT ετσι και αλλιως...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, grizos είπε

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του on /off τι άλλο μπορεί να είναι ?

Πριν το αγοράσω διάβασα και νόμιζα ότι αγόρασα inverter μηχάνημα, η πράξη όμως λέει ότι αγόρασα on /off 

Ενημερωτικά όταν δουλεύει καταναλώνει συνήθως 500 watt (αυτή την βδομάδα το είδα από 420 -540) και κατά την διάρκεια της καταγραφής προτιμούσε τα 500.(αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει ανάλογο γράφημα με τα watts που καταναλώνει?)

Για όσους πούνε ότι φταίνε οι θερμοκρασίες για την συμπεριφορά του απλά θα πώ ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε και τον περασμένο φλεβάρη.

Τι νόημα έχουν τα seer kai scop όταν η θερμοκρασία του χώρου αυξομειώνεται ? και πως μπορούμε να συστήσουμε σε κάποιον αν ένα κλιματιστικό είναι καλό η όχι από τα χαρακτηριστικά που διαβάζουμε?

Το συγκεκριμένο λέει : min heating power input 140 watt κάτι που δέν ισχύει στην πράξη ..............

clima1.jpg.3d7a928c0a2f4dbc074264c5e52fd2ff.jpg

https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

Μία πιθανή ένδειξη είναι στο ετικετάκι στο φορτίο σχεδιασμού.. οταν στην θερμη ζώνη το φορτίο σχεδιασμού είναι ίδιο ή μεγαλύτερο του φορτίου σχεδιασμού στην μέση ζώνη ΙΣΩΣ εμφανίζονται αυτές οι συμπεριφορές.
Ολα τα μηχανήματα με σωστή συμπεριφορά έχουν μικρότερο φορτίου σχεδιασμού στην θερμη ζώνη σε σχεση με την μέση ζώνη. (Δες π.χ. κάποια απο Fujitsu/ Toshiba / Daikin /Mitsubishi κτλ) οπως και κάποια LG,Haier

βέβαια πάει και με το μοντέλο π.χ. ενω στα πιο πολλα fujitsu ισχύει το παραπάνω..(αρα λογικα έχουν σωστη συμπεριφορα) το Fujitsu ASYA12KLWA (όπως και 2-3 ακομα μοντέλα στο skroutz) φαίνεται ύποπτο..

Σε όλα τα κινέζικα λιγο που τα είδα το φορτίο σχεδιασμού στην θερμη ζώνη είναι περίεργο (Midea/Gree/TCL)

Μέχρι τώρα μου φαίνεται οτι επαληθεύεται αυτο...

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, fotme είπε

Παιδιά να με συγχωρέσετε για την κατωτέρω παρένθεση-απάντηση, εσεις συνεχίστε τον δημιουργικό σας διάλογο.

Λες πάρα πολλά, με εμπάθεια, έξω απ΄την ροή της συζήτησης και κουράζεις.

Απαγγέλεις, θαρρείς ότι λες κάτι άγνωστο, κάνεις συνεχώς αντίλογο (ξέρεις δεν είμαι ο μαθητής σου να με κρίνεις και ούτε ζήτησα να με βαθμολογήσεις) και προωθείς ΄΄νωπά΄΄ τα inventor. Χωρίς αποδείξεις. Μηχανικός είσαι, όχι πειθαναγκαστικός marketeer αγαπητέ μου...

Ξέρεις κάτι, δεν με πείθεις, στείλε σε ένα μήνα  καταναλώσεις και πολύ ευχαρίστως να δω σοβαρά ότι προωθείς. Έως τότε, ότι και να γράψεις, μου επιβεβαιώνει το αντίθετο.

Ο σκοπός μου δεν είναι να κρίνω κανέναν  ούτε να την πώ σε κανέναν ούτε να δείξω έλλειψη σεβασμού σε κανέναν  . Διάλογο κάνουμε ανταλλάζουμε απόψεις, διαφωνούμε , συμφωνούμε.  Δεν είσαι μαθητής μου ούτε με ενδιαφέρει να σε βαθμολογήσω . 
Εξω απο την ροή της συζήτησης δεν ήταν τίποτα. Μιλούσαμε για καταναλώσεις και έχω κάθε δικαίωμα να γράψω την άποψη όπως ο καθένας έχει το ίδιο δικαίωμα. Είτε είναι λάθος είτε σωστή δικαίωμα σου να διαφωνείς ή να συμφωνείς αλλά οφείλεις να την σεβαστείς και κυρίως να σεβαστείς κάποιον που σου κάνει διάλογο με σεβασμό, δίχως όρεξη για ειρωνείες επιθέσεις ή καυγάδες. . 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Ο σκοπός μου δεν είναι να κρίνω κανέναν  ούτε να την πώ σε κανέναν ούτε να δείξω έλλειψη σεβασμού σε κανέναν  . Διάλογο κάνουμε ανταλλάζουμε απόψεις, διαφωνούμε , συμφωνούμε.  Δεν είσαι μαθητής μου ούτε με ενδιαφέρει να σε βαθμολογήσω . 
Εξω απο την ροή της συζήτησης δεν ήταν τίποτα. Μιλούσαμε για καταναλώσεις και έχω κάθε δικαίωμα να γράψω την άποψη όπως ο καθένας έχει το ίδιο δικαίωμα. Είτε είναι λάθος είτε σωστή δικαίωμα σου να διαφωνείς ή να συμφωνείς αλλά οφείλεις να την σεβαστείς και κυρίως να σεβαστείς κάποιον που σου κάνει διάλογο με σεβασμό, δίχως όρεξη για ειρωνείες επιθέσεις ή καυγάδες. . 

Πες μας μιας και λέμε για καταναλώσεις πιο μοντέλο  Inventor έχεις, και πόση ήταν / είναι η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση στην συντήρηση  θέρμανσης που εχεις δει σε αυτο το μοντέλο ?

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Περίεργη ένδειξη θερμοκρασίας

Haier tundra green 9000 tabhra (@liakjim και αλλο κινεζοειδες 😂) on στο fan,ένδειξη θερμοκρασίας 23,μετάβαση σε heat ,αλλάζει ένδειξη σε 19 ,ειναι η εξωτερική ? 🧐 

Στο χειριστήριο αυτές οι ενδείξεις ; Πρέπει να είναι η προεπιλεγμένη default ρύθμιση θερμοκρασίας στο mode heat ή η τελευταία ρύθμιση στο mode heat  που είχες θέσει . Αναλόγως πώς το έχει σετάρει ο κατασκευαστής  όταν αλλάζεις το mode στο χειριστήριο . 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, grizos είπε

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του on /off τι άλλο μπορεί να είναι ?

Πριν το αγοράσω διάβασα και νόμιζα ότι αγόρασα inverter μηχάνημα, η πράξη όμως λέει ότι αγόρασα on /off 

Ενημερωτικά όταν δουλεύει καταναλώνει συνήθως 500 watt (αυτή την βδομάδα το είδα από 420 -540) και κατά την διάρκεια της καταγραφής προτιμούσε τα 500.(αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει ανάλογο γράφημα με τα watts που καταναλώνει?)

Για όσους πούνε ότι φταίνε οι θερμοκρασίες για την συμπεριφορά του απλά θα πώ ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε και τον περασμένο φλεβάρη.

Τι νόημα έχουν τα seer kai scop όταν η θερμοκρασία του χώρου αυξομειώνεται ? και πως μπορούμε να συστήσουμε σε κάποιον αν ένα κλιματιστικό είναι καλό η όχι από τα χαρακτηριστικά που διαβάζουμε?

Το συγκεκριμένο λέει : min heating power input 140 watt κάτι που δέν ισχύει στην πράξη ..............

clima1.jpg.3d7a928c0a2f4dbc074264c5e52fd2ff.jpg

https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

Αυτά που πολύ όμορφα έδειξες σε διάγραμμα , τα έχω ήδη βάλει και σε ariston

Έχω βάλει θερμοκρασίες σε συνδυασμό με watts.

Θα δεις ότι το μηχάνημα εγκλωβίζεται σε μια μηχανολογική επιλογή που θέλει κάπου 42C στην έξοδο , οπότε ρυθμίζει ανάλογα τα watts ώστε να τα πετύχει.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ευχαριστούμε για τα στοιχεια grizos...δυστυχώς ολοι εδω μεσα μαθαινουμε μεσα απο τις εμπειριες μας αλλα και τις πληροφοριες που μοιραζομαστε. Και δυστυχως εχουμε καταλαβει πρωτο χερι αυτο που λεει ο guzel για inverter A και Β διαλογης...Επισης βλεπουμε specs που δεν ανταποκρινονται ουτε κατα διανοια στα ανακοινωθεν...Πρεπει να επιμενουμε μονο σε μαρκες που εμπιστευομαστε...ουτε ταμπελακια κοιταμε...ισως ουτε το EUROVENT αρκει...αν και κανενα απο αυτα τα φασον κινεζικα δεν εχει EUROVENT ετσι και αλλιως...

O λόγος που ανεβάζω στοιχεία είναι ότι η λογική μου αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία που διαφημίζουν τα κινεζοφασόν ,δεν μπορεί όλα τα κλιματιστικά που λέτε ινβέρτερ β διαλογής να έχουν ενεργιακή σήμανση ίδια η και καλύτερη  από πολλά επώνυμα.

34 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μία πιθανή ένδειξη είναι στο ετικετάκι στο φορτίο σχεδιασμού.. οταν στην θερμη ζώνη το φορτίο σχεδιασμού είναι ίδιο ή μεγαλύτερο του φορτίου σχεδιασμού στην μέση ζώνη ΙΣΩΣ εμφανίζονται αυτές οι συμπεριφορές.
Ολα τα μηχανήματα με σωστή συμπεριφορά έχουν μικρότερο φορτίου σχεδιασμού στην θερμη ζώνη σε σχεση με την μέση ζώνη. (Δες π.χ. κάποια απο Fujitsu/ Toshiba / Daikin /Mitsubishi κτλ) οπως και κάποια LG,Haier

βέβαια πάει και με το μοντέλο π.χ. ενω στα πιο πολλα fujitsu ισχύει το παραπάνω..(αρα λογικα έχουν σωστη συμπεριφορα) το Fujitsu ASYA12KLWA (όπως και 2-3 ακομα μοντέλα στο skroutz) φαίνεται ύποπτο..

Σε όλα τα κινέζικα λιγο που τα είδα το φορτίο σχεδιασμού στην θερμη ζώνη είναι περίεργο (Midea/Gree/TCL)

Μέχρι τώρα μου φαίνεται οτι επαληθεύεται αυτο...

Συμφωνώ μαζί σου .

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, grizos είπε

O λόγος που ανεβάζω στοιχεία είναι ότι η λογική μου αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία που διαφημίζουν τα κινεζοφασόν ,δεν μπορεί όλα τα κλιματιστικά που λέτε ινβέρτερ β διαλογής να έχουν ενεργιακή σήμανση ίδια η και καλύτερη  από πολλά επώνυμα.

To carrier που έχω, το οποίο είναι κινεζοφασόν midea αλλά και τα midea, έχουν πιστοποίηση eurovent και πιάνουν τα scop που λένε στο ταμπελάκι τους .

Βέβαια έχουν περίεργο φορτίο σχεδιασμού (μεγαλύτερο από το avarege)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτά που πολύ όμορφα έδειξες σε διάγραμμα , τα έχω ήδη βάλει και σε ariston

Έχω βάλει θερμοκρασίες σε συνδυασμό με watts.

Θα δεις ότι το μηχάνημα εγκλωβίζεται σε μια μηχανολογική επιλογή που θέλει κάπου 42C στην έξοδο , οπότε ρυθμίζει ανάλογα τα watts ώστε να τα πετύχει.

Φαίνεται ότι ο κανόνας των 42 όπου υπάρχει λειτουργεί αρνητικά σε καταναλώσεις, σε πόσο χαμηλά μπορεί να ινβερτάρει ,σε υπερθερμάνσεις ,σε συμπεριφορές on.off , και τέλος στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε να κάνει .(Η θερμική άνεση πάει περίπατο)

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι αν ενα μαγαζι πουλαει κατι, τα καλα το προωθει πρωτα και μετα τα αλλα. Πες μου ενα που να κανει το αντιθετο και σταματαω (για οποιοδηποτε προιον)

Προωθείτε ότι αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος εκείνη την περίοδο  ή ότι κάθεται στο stock και προκαλεί ζημιά . Επιχείρηση είναι . 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

To carrier που έχω, το οποίο είναι κινεζοφασόν midea αλλά και τα midea, έχουν πιστοποίηση eurovent και πιάνουν τα scop που λένε στο ταμπελάκι τους .

Βέβαια έχουν περίεργο φορτίο σχεδιασμού (μεγαλύτερο από το avarege)

Το SCOP τους μπορεί να ίσχύει και να είναι πιστοποιήμενο, ωστόσο δεν θα το δείς ποτε αφου τόσο ζέστη (υψηλό φορτίο σχεδιασμού στην θερμη ζώνη) δεν θέλει κάνενα φυσιολογικό σπίτι και κανένας φυσιολογικός άνθρωπος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και εδώ που είχα βάλει και διάγραμμα με κατανάλωση

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57159948

Έχω σκοπό να κάνω κάτι αντίστοιχο με carrier vs daikin που είναι σε παρόμοιους χώρους όταν θα πέσει η θερμοκρασία.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Fotia είπε

Γενικά απαντώ με βάση το σχόλιο σου  .

Επειδή είχα δεί ενα πολύ καλό μηχάνημα πρόσφατα σε ένα φαρμακείο ,θαναι 5-10 ετών Ταιλάνδη κατασκευή , έκανα μια αναζήτιση και διαβασα ότι έχει κρατήσει τον τομέα των κλιματιστικων για κάποιες αγορές και έχει μερίδια στην Ασια .

Ενδεικτικά τα παρακάτω, οπτικά δεν μοιάζουν για Κινέζικα όπως διαφορα άλλα μοιάζουν μεταξύ τους.

Μαλαισία https://my.sharp/products/air-conditioner  

https://global.sharp/products/minisplit/   

Ταιλάνδη  https://th.sharp/en/products/air-conditioner

Μέση Ανατολή  https://www.sharpmea.com/en/split-ac?per_page=2

Μια εταιρεία βγάζει διάφορα μοντέλα  τα οποία δεν τα διαθέτει όλα σε όλες τις αγορές αλλά σε επιλεγμένες . Ίσως μερικά μοντέλα να διατίθενται σε παγκόσμιο επίπεδο . 
Επίσης το ίδιο μπορεί να ισχύει με την κατασκευή τους . Για εμπορικούς, οικονομικούς και όχι μόνο λόγους μπορεί να τους συμφέρει το outsourcing της ανάπτυξης και κατασκευής και όχι μόνο  π.χ για την αγορά της Ε.Ε . 
Η Sharp στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη, όμως αυτό δε σημαίνει κάτι για το πόσο αξιόλογη εταιρεία μπορεί να είναι επειδή σε μια απο τις δεκάδες αγορές δεν  είναι πλέον εδραιωμένη . 
Όταν κοιτάζουμε την αγορά της Ελλάδας κοιτάζουμε το δέντρο και όχι το δάσος . Πρακτικά όμως εμάς μας ενδιαφέρει τί γίνεται εδώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα , τί μοντέλα φέρνει ο κατασκευαστής ή εισαγωγέας στην Ελληνική αγορά ; Σε τί τιμή ; Τί υπηρεσίες μας προσφέρει; Τί εγγύηση;  κτλ κτλ .
Δεν μας ενδιαφέρει στην τελική το brandname αλλά το προϊόν αν καλύπτει τις ανάγκες μας και με ποιο κόστος . 
Κάποτε η Sharp στην Ελλάδα πουλούσε κλιματιστικά και ήταν αξιόλογη . Πλέον όχι . Γιατί να αγοράσει κάποιος Sharp;  Για το όνομα ; Σε μια άλλη αγορά μπορεί να τα πάει περίφημα με αξιόλογες προτάσεις κλιματισμού  και δυνατή εκπροσώπηση . 
Εταιρείες έρχονται και φεύγουν , χάνουν μερίδιο αγοράς ή αυξάνουν το μερίδιο της αγοράς . Είναι ένα δυναμικό περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα . Αυτά πάντα θα συμβαίνουν . Άλλες εταιρίες που κάποτε ήταν κολοσσοί πλέον δεν είναι τίποτα και άλλες εταιρίες που κάποτε ήταν  λίγο πριν κηρύξουν πτώχευση τώρα είναι  εταιρίες αμύθητης αξίας  (βλέπε π.χ apple ) .  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, grizos είπε

Φαίνεται ότι ο κανόνας των 42 όπου υπάρχει λειτουργεί αρνητικά σε καταναλώσεις, σε πόσο χαμηλά μπορεί να ινβερτάρει ,σε υπερθερμάνσεις ,σε συμπεριφορές on.off , και τέλος στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε να κάνει .(Η θερμική άνεση πάει περίπατο)

Αν ισχύει αυτό που διαβάσαμε σε ένα φόρουμ που έλεγε η daikin , ο λόγος είναι να μην έχεις ψυχρά ρεύματα (εκτός αν είναι και κάποιος άλλος λόγος ή αν το καμουφλάρουν πίσω από αυτό). Πράγματι στο Fujitsu σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις που βγάζει 27-30C , νιώθω τέτοια ρεύματα που δεν θα υπήρχαν αν έβγαζε πχ 42. 

Θα είχα όμως άλλο θέμα με παύσεις θέρμανσης και ενέσεις υπερβολικής θέρμανσης.

Η Daikin πάντως στο 9άρι που έχω δεν ακολουθεί αυτόν τον κανόνα. Δεν ξέρω αν παλιά το έκανε ή αν τώρα είναι η αλλαγή.

Αν όλα αυτά που λέμε συνδέονται, τότε η μηχανολογική επιλογή του Τπερσίδες>42C , αυτόματα μετατρέπεται σε watts ώστε να βγάλει κυβικά με τέτοια θερμοκρασία.

Αν οι ανάγκες του χώρου είναι μικρές και τα κυβικά των 42C είναι πολλά, θα έχουμε υπερθέρμανση , θα το διαβάσει και θα κλείσει. Και ο κύκλος θα επαναληφθεί.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 ώρες πριν, grizos είπε

Εξήγησε μου λίγο αν θες τί είναι όλα αυτά τα στοιχεία . Δεν καταλαβαίνω τί θερμοκρασίες κατέγραψαν τα data loggers σου  στο κάθε pdf . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...