Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι ειναι τοσο καλα που τους γιαπωνεζους τους παει κοντρα και χωρις eurovent.  10 χρονια λεμε, καθε μηνα να χαλαει θα στο αλλαζουν χωρις αντιρρήσεις. Τι αλλο θελει ο καταναλωτης? 

Για το κομμάτι της εγγύησης και της κάλυψης, έχεις κάποια εμπειρία? Για το ότι είναι τόσο καλά? Γιατί εδώ μέσα δεν βλέπουμε και την καλύτερη εικόνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Για το κομμάτι της εγγύησης και της κάλυψης, έχεις κάποια εμπειρία? Για το ότι είναι τόσο καλά? Γιατί εδώ μέσα δεν βλέπουμε και την καλύτερη εικόνα

γινε πιο συγκεκριμενος plz. Ποιος ειχε θεμα με κάλυψη εγγυησης?

13 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι ειναι τοσο καλα που τους γιαπωνεζους τους παει κοντρα και χωρις eurovent.  10 χρονια λεμε, καθε μηνα να χαλαει θα στο αλλαζουν χωρις αντιρρήσεις. Τι αλλο θελει ο καταναλωτης? 

Παλαιότερης σειράς μηχανήματα άλλων κατασκευαστών εγώ κατάλαβα ότι είναι..  το τόσο καλά που στηρίζεται; 10 χρόνια δίνει στα Greeoειδες μηχανήματα που έχει,10 χρόνια δίνει στα Mideoειδες. Εκτός και αν υποστηρίζεις ότι η Midea π.χ. δεν ξέρει ποσο καλά μηχανήματα κατασκευάζει και δίνει λιγότερα χρόνια εγγύηση.. 

3 ώρες πριν, Lennox είπε

@fotme Αγαπητέ φίλε, δεν διακρίνω εμπαθεια απο τη συγκεκριμενη αναρτηση του daredevil. Ισως αναφερεσε σε προηγούμενη του. Τι σχέση έχουν τα Inventor με αυτά;

Θελω να ελπίζω πως ο συνάδελφος (κρίνοντας απτο avatar του) @daredevil δεν έχει ανάγκη από εκπροσώπους. Αντίστοιχα θέλω να πιστεύω πως μεγάλες εταιρείες όπως η inventor δεν έχει ανάγκη από εκπροσώπους.

Εμείς όμως, oι καταναλωτές, έχουμε ανάγκη από υπαρκτά νούμερα και καθημερινές ενεργειακές συμπεριφορές (κάνει on/off ή invertάρει; πιάνει και διατηρεί θερμοκρασία στόχο;, και αν ναι σε ποια κλιμακα-grosso modo-καταναλωσης;). Δεν έχω ανάγκη να μάθω αν ξέρω τον υπολογισμό των απωλειών, το Uf και το Ug πχ. για να αποφασίσω για ένα κλιματιστικό. Άλλωστε αν θέλω να μετρήσω τις πιο κοντά στην πραγματικότητα απώλειες ενός κουφώματος πρέπει να υπολογίσω το Uw, το Uf και Ug ως αυτόνομοι δείκτες δεν υποδεικνύουν την απώλεια ενός κουφώματος... Nα ακριβολογούμε αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε..

Δεν δύναμαι να αντιληφθώ ότι η καλύτερη μου επιλογή είναι τα inventor, επειδή έχουν την μεγαλύτερη εγγύηση και επειδή δεν έχω κάνει μηχανολογική μελέτη του μη "ποδαριού". Με αυτή την λογική γιατι δεν είναι το ίδιο καλά και αντίστοιχα προτιμητέα τα TCL; 
Δεν δύναμαι να αντιληφθώ πως προσπαθεί να με πείσει για τα inventor μη δίδοντας έστω ένα υπαρκτό στοιχείο λειτουργικής συμπεριφοράς και απ΄την άλλη, να προσπαθεί να με πείσει ότι είναι άχρηστα τα όποια ποιοτικά, όμως καθ'όλα υπαρκτά στοιχεία των χρηστών που δοκίμασαν τα daikin. Χρησιμοποιώντας την προσωποποιημένη χειριστική λογική ότι δεν τον καταλαβαίνω. Δεν είναι το θέμα μου αν τον καταβαίνω.

Εμένα ως καταναλωτή με νοιάζει να έχω 2-3 extra ποιοτικά και υπαρκτά στοιχεία θερμικής συμπεριφοράς πριν προβώ σε κάποια επένδυση. 

Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση σου. Η προσέγγιση που ακολουθεί ο συνάδελφος,  με κάνουν να πιστέυω πως προωθεί λύσεις ινβεντορ. Έτσι, συμπεραίνω πόσο οικονομικά είναι τα εν λόγω ac εφόσον αφαιρέσουμε το μέσο κόστος ανταλλακτικών και εργατοώρων που θα απαιτηθούν για την μέση συχνότητα βλάβης που θα προκύψει στα 10 χρόνια της εγγύησης καθώς και το τεράστιο κόστος προώθησης (αμεσο και εμμεσο) για να χτίσει brand equity.

• Like 2

Ποια inventor ειναι απο gree? Εγω φιλε δεν υποστηριζω τιποτα, εγραψα καποιους προβληματισμους (με περιεργο τροπο ομολογουμένως) που πρεπει να τους εχουμε στο μυαλο μας για να μην ειμαστε θυματα του marketing. Ολα ειναι θεμα τιμης (ή καλυτερα διαφορα τιμης απο τον ανταγωνισμο). Επισης οταν θελουμε να διαλεξουμε κατι, αν δε θελουμε να το τερματισουμε απο αποψη γνωσεων τοτε η πιθανοτητα να γινουμε θυματα του marketing ειναι τεραστια. Τον τελευταίο χρόνο, χάρη στην επιμονή κάποιων να μαθουν, εμφανίστηκαν πολλα στη φόρα και μπράβο στα παλικάρια. Καλό είναι να μην επιτρέπουμε να γυρίσει παλι πίσω στο νημα στις παλιες (πιστευε και μη ερευνα) εποχές. Ενα και ενα κανουν δύο πλέον στο νήμα και ας το συνεχίσουμε ετσι. Εδω και μερικα ποστ απλα κανω πλακα και ζητάω συγγνωμη. Απεχθάνομαι τα φασον, ειδικά αν ειναι ακριβα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ποια inventor ειναι απο gree? Εγω φιλε δεν υποστηριζω τιποτα, εγραψα καποιους προβληματισμους (με περιεργο τροπο ομολογουμένως) που πρεπει να τους εχουμε στο μυαλο μας για να μην ειμαστε θυματα του marketing. Ολα ειναι θεμα τιμης (ή καλυτερα διαφορα τιμης απο τον ανταγωνισμο). Επισης οταν θελουμε να διαλεξουμε κατι, αν δε θελουμε να το τερματισουμε απο αποψη γνωσεων τοτε η πιθανοτητα να γινουμε θυματα του marketing ειναι τεραστια. Τον τελευταίο χρόνο, χάρη στην επιμονή κάποιων να μαθουν, εμφανίστηκαν πολλα στη φόρα και μπράβο στα παλικάρια. Καλό είναι να μην επιτρέπουμε να γυρίσει παλι πίσω στο νημα στις παλιες (πιστευε και μη ερευνα) εποχές. Ενα και ενα κανουν δύο πλέον στο νήμα και ας το συνεχίσουμε ετσι. Εδω και μερικα ποστ απλα κανω πλακα και ζητάω συγγνωμη. Απεχθάνομαι τα φασον, ειδικά αν ειναι ακριβα. 

Είμαι από κινητό και δεν είναι εύκολο να ψάξω όσο θυμαμαι το nemesis PRO αν δεν κάνω λάθος,το life pro (κάπως έτσι λέγεται) ειναι η σειρά αντιστοιχα Gree Amber, Gree Lomo (παλιότερα ομως μοντέλα του 2014)  Πάνω στα ίδια ειναι και η σειρά 800 της toyotomi (Kuro,izuru)

17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Είμαι από κινητό και δεν είναι εύκολο να ψάξω όσο θυμαμαι το nemesis PRO αν δεν κάνω λάθος,το life pro (κάπως έτσι λέγεται) ειναι η σειρά αντιστοιχα Gree Amber, Gree Lomo (παλιότερα ομως μοντέλα του 2014)  Πάνω στα ίδια ειναι και η σειρά 800 της toyotomi (Kuro,izuru)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, akisdom είπε

Ας τα παρουμε με την σειρα λοιπον 

1. Στην γειτονικη Ιταλία μπορει η τιμη ενος οποιουδηποτε κλιματιστικού να είναι πραγματικα πολύ χαμηλότερη απο εδώ ΑΛΛΑ εσυ ως τελικός καταναλωτής θα κλιθεις να πληρώσεις στο κατάστημα πώλησης εως και 600€ για την τοποθέτηση. Αν λοιπόν εσυ ερχόσουν στο μαγαζί μου (όταν το είχα ) και αγόραζες ένα daikin και μου έδινες 600€ για την τοποθέτηση τότε να είσαι σίγουρος ότι το μηχάνημα θα το έπαιρνες και 200€ ισως.Η τιμή τοποθέτησης δεν χωρά καμμία αμφισβήτηση από κανέναν γιατί είναι κάτι που το ξέρω από τεχνίτες ψυκτικούς εκεί αλλά και στην Γερμανία.

2. το που κατασκευάζει μία εταιρία ένα κλιματιστικό δεν έχει καμμία απολύτως σημασία ΟΤΑΝ το εργοστάσιο είναι δικό της και όχι νοικιασμένη γραμμή παραγωγής.Για παράδειγμα υπάρχουν mercedes που κατασκευάζονται στην γείτονα Τουρκία.Λες να έχουν άλλα στάνταρ κατασκευής? Σε διαβεβαιώ ότι οι έλεγχοι ποιότητος γίνονται από την εταιρία και αφορούν τα ίδια ακριβώς στάνταρ με όλα τα εργοστάσια του κόσμου.Αυτό μπορώ να στο υπογράψω μια και έχω επισκεφτεί τέτοιου είδους υποδομές.

3.Δυστυχώς στην πορεία μου ως ψυκτικός έχω κληθεί να επισκευασω ή να συντηρησω διάφορα κλιματιστικά.Μάλιστα για δύο χρόνια είχα την αντιπροσωπεία της mitsubishi στην πολη μου.Με μεγάλη πεποίθηση λοιπόν μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο , πιο στιβαρό και πιο μακροβιέστερο κλιματιστικο απο το daikin.Δυστυχως είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι ετσι είναι. 

Υ.Γ. για όσους επίσης επιμένετε να λέτε για καταναλώσεις η λύση είναι μία, Βάλτε ένα μονοφασικό κιλοβατόμετρο στην παροχή του κλιματιστικου σας !Οι ενδείξεις που βλέπετε σε όλα αυτα τα app του τηλεφώνου σας προφανώς και μπορούν να σας κρατησουν απασχολημένους για ώρες άλλα η πραγματική κατανάλωση δεν θα γίνει ποτέ γνωστη. Κοστίζει περίπου 40€ και είναι ότι πιο αξιόπιστο μπορείτε να έχετε.

Υ.Γ.2 Τις καταναλώσεις σε ένα ινβέρτερ θα τις μετρήσετε όταν έξω θα έχει 0-5 και μέσα θα έχετε 15 και θα θέλετε να πάτε στους 22 ! Τότε μετρήστε τις καταναλώσεις από όλα τα κλιματιστικά και βγάλτε τες να τις δούμε . Αυτές είναι οι δυνατότητες των μηχανηματων και τότε φαίνονται.

Μιας και εισαι του επαγγελματος, καποτε καποιος μου ειχε αναφερει οταν εψαχνα για κλιματιστικο οτι τα mitsubishi δεν εχουν τριχοειδες αλλα βαλβιδα. Το εψαξα και ειδα καποια πραγματα αλλα δε το πηγα παραπερα. Μπορεις να δωσεις μερικες πληροφοριες?? (τελικα πηρα το shorai δε μπα να εχει τριχοειδες κατσαρο)

1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι αν ενα μαγαζι πουλαει κατι, τα καλα το προωθει πρωτα και μετα τα αλλα. Πες μου ενα που να κανει το αντιθετο και σταματαω (για οποιοδηποτε προιον)

Χαχαχα καλό.... Όχι φυσικά. Προωθούν αυτά με το μεγαλύτερο κέρδος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Καλησπέρα στη παρέα, μετά από πολύύύ καιρό βρήκα επιτέλους λίγο χρόνο για να δω τι καίει το μεγάλο κλιματιστικό τώρα που έβαλα το sonoff pow2 στον πίνακα.

Μιλάμε για το General Electric GES-NMG70 Prime+ των 24.000btu.

Το μηχάνημα είναι όμορφο, μεγάλο και στιβαρό. Δεν ακούγονται καθόλου τριγμοί πλαστικών στη θέρμανση και ζεσταίνει (και ψύχει) τη σαλονοκουζίνα 55-60 τετραγωνικών στο Χαλάνδρι (βορεινα-ανατολικά, με τρία ανοίγματα) πολύ γρήγορα. Πώς όμως;

Σήμερα πρωί 7:32, εξωτερική 13, εσωτερική 19, ζητούμενη 23 και ανεμιστήρα στο auto παρατηρούσα το sonoff.

Ξεκίνησε με ανεμιστήρα στο full και από ~1300w έφτασε με βήμα ~35w/sec στο 1ο Screenshot στις 7:39

Όπα λέω θα έχουμε θέμα... Έριξα τη ζητούμενη σε 21 και άρχισε να κατεβαίνει πάλι, ώσπου στις 7:43 ισορρόπησε στα 580.82W με ανεμιστήρα στο auto (low).

H θερμοκρασία είχε φτάσει 23 στο μηχάνημα και στη άλλη άκρη του δωματίου ~22,5.

Το άφησα καμιά ώρα ακόμα και ανέβαινε 800 - 1200  και έπεφτε πάλι κατά διαστήματα αλλά δεν έκλεισε ποτέ.

Θα ξανατρέξω το τεστ για να δω και τη θερμοκρασία εξόδου του αέρα όταν έχει ισορροπήσει.

Αυτά από το GE. Για το Midea Ultimate Comfort το 9αρι νομίζω απογοήτευση στη θέρμανση. Όσο είχα χαρεί το καλοκαίρι με τα 140w στην ισορροπία, εντελώς το αντίθετο στη θέρμανση.

Τι δεν μου αρέσει στη θέρμανση:

1) Τριγμοί (με σταθερές περσίδες στην αρχή κυρίως... με κινούμενες περσίδες συνέχεια)

2) Για να ισορροπήσει ανεβαίνει πάρα πολύ ψηλά. Ζητούμενη 22 πηγαίνει με ανεμιστήρα στο auto και full speed έως 28-29 (θερμόμετρο μηχανήματος)!!! Φούρνος το υπνοδωμάτιο. Μετά μάλλον κλείνει και δουλεύει ο ανεμιστήρας στο Low και από ζεστό βγάζει σε λίγο χλιαρό και μετά σχεδόν κρύο... άρα λειτουργεί απλά ο μέσα ανεμιστήρας.

3) από watt κατανάλωσης 800w-1.1kw και ισορροπεί στα 300-350w (μέτρηση από την ένδειξη στο μηχάνημα) μέχρι να κλείσει.

4) Είναι θορυβώδες μέσα στη θέρμανση στο auto, αφού δουλεύει στο φουλ...

Έχω ένα sonoff ακόμα και κάθεται... θα ζητήσω να μου τον βάλουν και αυτόν από περιέργεια κάποια στιγμή.

Ευτυχώς θα ανάψει το καλοριφέρ μέσα στο Νοέμβριο και λογικά δε θα τα χρειαστώ...

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_2019-11-03-07-39-37-766_com.coolkit.jpg

Screenshot_2019-11-03-07-43-58-621_com.coolkit.jpg

Προσπάθησε να δοκιμάσεις το midea με το follow me.

Κάτι έχουν τα κινεζοειδη με τη θέρμανση. Μάλλον αναδεικνύει πόσο υποδεέστερα είναι από τους παίκτες της αγοράς.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Fotia είπε

Γενικά απαντώ με βάση το σχόλιο σου  .

Επειδή είχα δεί ενα πολύ καλό μηχάνημα πρόσφατα σε ένα φαρμακείο ,θαναι 5-10 ετών Ταιλάνδη κατασκευή , έκανα μια αναζήτιση και διαβασα ότι έχει κρατήσει τον τομέα των κλιματιστικων για κάποιες αγορές και έχει μερίδια στην Ασια .

Ενδεικτικά τα παρακάτω, οπτικά δεν μοιάζουν για Κινέζικα όπως διαφορα άλλα μοιάζουν μεταξύ τους.

Μαλαισία https://my.sharp/products/air-conditioner  

https://global.sharp/products/minisplit/   

Ταιλάνδη  https://th.sharp/en/products/air-conditioner

Μέση Ανατολή  https://www.sharpmea.com/en/split-ac?per_page=2

- Στην Ιαπωνία η Sharp πουλάει τα διπλάσια κλιματιστικά από εταιρία που θεωρείται κορυφαία εδώ.

- Σε πολλά μέρη του κόσμου, σε μικρούς χώρους που έχουν σχέση με την υγεία και τους ενδιαφέρει εκτός από τη θέρμανση-ψύξη και η ποιότητα του αέρα, θα βρεις τα δικά της κλιματιστικά ή άλλων εταιριών που χρησιμοποιούν πατέντες της Sharp.

Επεξ/σία από filipN

2 ώρες πριν, filipN είπε

- Στην Ιαπωνία η Sharp πουλάει τα διπλάσια κλιματιστικά από εταιρία που θεωρείται κορυφαία εδώ.

- Σε πολλά μέρη του κόσμου, σε μικρούς χώρους που έχουν σχέση με την υγεία και τους ενδιαφέρει εκτός από τη θέρμανση-ψύξη και η ποιότητα του αέρα, θα βρεις τα δικά της κλιματιστικά ή άλλων εταιριών που χρησιμοποιούν πατέντες της Sharp.

Σε ποια εταιρεία αναφέρεσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Sharp ειναι ανυπαρκτη στην Ελλαδα...μηχανηματα φασον Κινεζικα, πολλα με R410....μακρια...δεν υπαρχει κανενας λογος καποιος καταναλωτης να παει εκει...ολοι στο thread αυτο ειναι ξυπνιοι και με γνωσεις...ξερουν και θελουν αριθμους, στοιχεια, καταναλωσεις...δεν ειναι thread ατομων με αγνοια του θεματος...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λιώνω!!!!!!!!!!!!

Παρήγγειλα , είσαι θεός!!!

Ο κανόνας των 42C. Θαυμάστε τον!!!

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του on /off τι άλλο μπορεί να είναι ?

Πριν το αγοράσω διάβασα και νόμιζα ότι αγόρασα inverter μηχάνημα, η πράξη όμως λέει ότι αγόρασα on /off 

Ενημερωτικά όταν δουλεύει καταναλώνει συνήθως 500 watt (αυτή την βδομάδα το είδα από 420 -540) και κατά την διάρκεια της καταγραφής προτιμούσε τα 500.(αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει ανάλογο γράφημα με τα watts που καταναλώνει?)

Για όσους πούνε ότι φταίνε οι θερμοκρασίες για την συμπεριφορά του απλά θα πώ ότι παρόμοια συμπεριφορά είχε και τον περασμένο φλεβάρη.

Τι νόημα έχουν τα seer kai scop όταν η θερμοκρασία του χώρου αυξομειώνεται ? και πως μπορούμε να συστήσουμε σε κάποιον αν ένα κλιματιστικό είναι καλό η όχι από τα χαρακτηριστικά που διαβάζουμε?

Το συγκεκριμένο λέει : min heating power input 140 watt κάτι που δέν ισχύει στην πράξη ..............

clima1.jpg.3d7a928c0a2f4dbc074264c5e52fd2ff.jpg

https://cvmore.com/en/cvmore-intense/

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...