Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα INVENTOR αφηνουν μεγαλυτερα κερδη διοτι ειναι φασον Κινεζικα. Τα HAIER ειναι απο κατασκευαστη και λογικα δεν εχουν τα ιδια περιθωρια κερδους για την εταιρεια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Τα INVENTOR αφηνουν μεγαλυτερα κερδη διοτι ειναι φασον Κινεζικα. Τα HAIER ειναι απο κατασκευαστη και λογικα δεν εχουν τα ιδια περιθωρια κερδους για την εταιρεια. 

Εγω ξερω οτι αν ενα μαγαζι πουλαει κατι, τα καλα το προωθει πρωτα και μετα τα αλλα. Πες μου ενα που να κανει το αντιθετο και σταματαω (για οποιοδηποτε προιον)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι αν ενα μαγαζι πουλαει κατι, τα καλα το προωθει πρωτα και μετα τα αλλα. Πες μου ενα που να κανει το αντιθετο και σταματαω (για οποιοδηποτε προιον)

Καλά= το μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί αν εννοείς την ποιότητα, τότε αυτό γίνεται μόνο στα παραμυθακια 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ισως εχεις δικιο, δεν ειμαι σιγουρος...δεν εχω πειρα με HAIER και INVENTOR. Εγω ειμαι πρακτορας των Ιαπωνεζων! :D

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CorumD είπε

Ισως εχεις δικιο, δεν ειμαι σιγουρος...δεν εχω πειρα με HAIER και INVENTOR. Εγω ειμαι πρακτορας των Ιαπωνεζων! :D

ετσι μπραβο... στη τελικη στα καλα που δε χαλανε ευκολα βαλανε 10χρονια εγγυηση (inventor) ενω στα χειροτερα (haier) που δεν αντεχουν εβαλαν 5 χρονια. (1-0)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, guzel είπε

Το ζήτημα είναι τι γίνεται στο σήμερα, και στο σήμερα η sharp βγάζει μπαταρίες ΑΑ, είναι ανύπαρκτη στον κλιματισμό.

Γενικά απαντώ με βάση το σχόλιο σου  .

Επειδή είχα δεί ενα πολύ καλό μηχάνημα πρόσφατα σε ένα φαρμακείο ,θαναι 5-10 ετών Ταιλάνδη κατασκευή , έκανα μια αναζήτιση και διαβασα ότι έχει κρατήσει τον τομέα των κλιματιστικων για κάποιες αγορές και έχει μερίδια στην Ασια .

Ενδεικτικά τα παρακάτω, οπτικά δεν μοιάζουν για Κινέζικα όπως διαφορα άλλα μοιάζουν μεταξύ τους.

Μαλαισία https://my.sharp/products/air-conditioner  

https://global.sharp/products/minisplit/   

Ταιλάνδη  https://th.sharp/en/products/air-conditioner

Μέση Ανατολή  https://www.sharpmea.com/en/split-ac?per_page=2

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

ετσι μπραβο... στη τελικη στα καλα που δε χαλανε ευκολα βαλανε 10χρονια εγγυηση (inventor) ενω στα χειροτερα (haier) που δεν αντεχουν εβαλαν 5 χρονια. (1-0)

Κατεμε εντελώς λάθος σκεπτικό. Αν το ινβεντορ είναι σκουπίδι και μία κλάση (θεωρητικά) κάτω από θα χαιερ, τότε η τιμή που τα παίρνει θα είναι και πολύ χαμηλότερη. Υπολογίζει πιθανές απώλειες λόγω 10ετους, βάζει και ένα καλό margin και στα πετάει ως ανταγωνιστές των ιαπωνικών. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Κατεμε εντελώς λάθος σκεπτικό. Αν το ινβεντορ είναι σκουπίδι και μία κλάση (θεωρητικά) κάτω από θα χαιερ, τότε η τιμή που τα παίρνει θα είναι και πολύ χαμηλότερη. Υπολογίζει πιθανές απώλειες λόγω 10ετους, βάζει και ένα καλό margin και στα πετάει ως ανταγωνιστές των ιαπωνικών. 

Εγω ξερω οτι ειναι τοσο καλα που τους γιαπωνεζους τους παει κοντρα και χωρις eurovent.  10 χρονια λεμε, καθε μηνα να χαλαει θα στο αλλαζουν χωρις αντιρρήσεις. Τι αλλο θελει ο καταναλωτης? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγω ξερω οτι ειναι τοσο καλα που τους γιαπωνεζους τους παει κοντρα και χωρις eurovent.  10 χρονια λεμε, καθε μηνα να χαλαει θα στο αλλαζουν χωρις αντιρρήσεις. Τι αλλο θελει ο καταναλωτης? 

Για το κομμάτι της εγγύησης και της κάλυψης, έχεις κάποια εμπειρία? Για το ότι είναι τόσο καλά? Γιατί εδώ μέσα δεν βλέπουμε και την καλύτερη εικόνα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Για το κομμάτι της εγγύησης και της κάλυψης, έχεις κάποια εμπειρία? Για το ότι είναι τόσο καλά? Γιατί εδώ μέσα δεν βλέπουμε και την καλύτερη εικόνα

γινε πιο συγκεκριμενος plz. Ποιος ειχε θεμα με κάλυψη εγγυησης?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Παλαιότερης σειράς μηχανήματα άλλων κατασκευαστών εγώ κατάλαβα ότι είναι..  το τόσο καλά που στηρίζεται; 10 χρόνια δίνει στα Greeoειδες μηχανήματα που έχει,10 χρόνια δίνει στα Mideoειδες. Εκτός και αν υποστηρίζεις ότι η Midea π.χ. δεν ξέρει ποσο καλά μηχανήματα κατασκευάζει και δίνει λιγότερα χρόνια εγγύηση.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lennox είπε

@fotme Αγαπητέ φίλε, δεν διακρίνω εμπαθεια απο τη συγκεκριμενη αναρτηση του daredevil. Ισως αναφερεσε σε προηγούμενη του. Τι σχέση έχουν τα Inventor με αυτά;

Θελω να ελπίζω πως ο συνάδελφος (κρίνοντας απτο avatar του) @daredevil δεν έχει ανάγκη από εκπροσώπους. Αντίστοιχα θέλω να πιστεύω πως μεγάλες εταιρείες όπως η inventor δεν έχει ανάγκη από εκπροσώπους.

Εμείς όμως, oι καταναλωτές, έχουμε ανάγκη από υπαρκτά νούμερα και καθημερινές ενεργειακές συμπεριφορές (κάνει on/off ή invertάρει; πιάνει και διατηρεί θερμοκρασία στόχο;, και αν ναι σε ποια κλιμακα-grosso modo-καταναλωσης;). Δεν έχω ανάγκη να μάθω αν ξέρω τον υπολογισμό των απωλειών, το Uf και το Ug πχ. για να αποφασίσω για ένα κλιματιστικό. Άλλωστε αν θέλω να μετρήσω τις πιο κοντά στην πραγματικότητα απώλειες ενός κουφώματος πρέπει να υπολογίσω το Uw, το Uf και Ug ως αυτόνομοι δείκτες δεν υποδεικνύουν την απώλεια ενός κουφώματος... Nα ακριβολογούμε αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε..

Δεν δύναμαι να αντιληφθώ ότι η καλύτερη μου επιλογή είναι τα inventor, επειδή έχουν την μεγαλύτερη εγγύηση και επειδή δεν έχω κάνει μηχανολογική μελέτη του μη "ποδαριού". Με αυτή την λογική γιατι δεν είναι το ίδιο καλά και αντίστοιχα προτιμητέα τα TCL; 
Δεν δύναμαι να αντιληφθώ πως προσπαθεί να με πείσει για τα inventor μη δίδοντας έστω ένα υπαρκτό στοιχείο λειτουργικής συμπεριφοράς και απ΄την άλλη, να προσπαθεί να με πείσει ότι είναι άχρηστα τα όποια ποιοτικά, όμως καθ'όλα υπαρκτά στοιχεία των χρηστών που δοκίμασαν τα daikin. Χρησιμοποιώντας την προσωποποιημένη χειριστική λογική ότι δεν τον καταλαβαίνω. Δεν είναι το θέμα μου αν τον καταβαίνω.

Εμένα ως καταναλωτή με νοιάζει να έχω 2-3 extra ποιοτικά και υπαρκτά στοιχεία θερμικής συμπεριφοράς πριν προβώ σε κάποια επένδυση. 

Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση σου. Η προσέγγιση που ακολουθεί ο συνάδελφος,  με κάνουν να πιστέυω πως προωθεί λύσεις ινβεντορ. Έτσι, συμπεραίνω πόσο οικονομικά είναι τα εν λόγω ac εφόσον αφαιρέσουμε το μέσο κόστος ανταλλακτικών και εργατοώρων που θα απαιτηθούν για την μέση συχνότητα βλάβης που θα προκύψει στα 10 χρόνια της εγγύησης καθώς και το τεράστιο κόστος προώθησης (αμεσο και εμμεσο) για να χτίσει brand equity.

• Like 2
Δημοσ.

Ποια inventor ειναι απο gree? Εγω φιλε δεν υποστηριζω τιποτα, εγραψα καποιους προβληματισμους (με περιεργο τροπο ομολογουμένως) που πρεπει να τους εχουμε στο μυαλο μας για να μην ειμαστε θυματα του marketing. Ολα ειναι θεμα τιμης (ή καλυτερα διαφορα τιμης απο τον ανταγωνισμο). Επισης οταν θελουμε να διαλεξουμε κατι, αν δε θελουμε να το τερματισουμε απο αποψη γνωσεων τοτε η πιθανοτητα να γινουμε θυματα του marketing ειναι τεραστια. Τον τελευταίο χρόνο, χάρη στην επιμονή κάποιων να μαθουν, εμφανίστηκαν πολλα στη φόρα και μπράβο στα παλικάρια. Καλό είναι να μην επιτρέπουμε να γυρίσει παλι πίσω στο νημα στις παλιες (πιστευε και μη ερευνα) εποχές. Ενα και ενα κανουν δύο πλέον στο νήμα και ας το συνεχίσουμε ετσι. Εδω και μερικα ποστ απλα κανω πλακα και ζητάω συγγνωμη. Απεχθάνομαι τα φασον, ειδικά αν ειναι ακριβα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...