Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν αυτό πήγαινε σε μένα, πολύ οικονομικό μου φαίνεται από άποψη κατανάλωσης πάντως. Πόσα BTU και ποιο μοντέλο είναι;

Προσωπικά, με ενδιαφέρει να μην είναι θορυβώδες το εσωτερικό, ώστε να μπορεί να κοιμηθεί κανείς εύκολα. Ελπίζω να έβαλα το σωστό spec που αφορά το θόρυβο που κάνει το κλιματιστικό.

Ξανακοίταξα τον μετρητή και τώρα στο Low λέει 281W. Μάλλον πρέπει να το αφήσω λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί για να δείχνει σωστά, αύριο θα δώσω σωστές μετρήσεις που θα το έχω αναμμένο ώρα σε κάθε σκάλα.

Το μοντέλο είναι το Fujitsu ASYG25LLCR

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ξανακοίταξα τον μετρητή και τώρα στο Low λέει 281W. Μάλλον πρέπει να το αφήσω λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί για να δείχνει σωστά, αύριο θα δώσω σωστές μετρήσεις που θα το έχω αναμμένο ώρα σε κάθε σκάλα.

Η κατανάλωση εξαρτάται από τις συνθήκες... Αύριο αν έχει συννεφιά θα δείχνει 150 και αν έχει καύσωνα 500. Αυτό είναι το νόημα του inveter..

Ναι ρε παιδί αλλά μια μέση τιμή πόσο είναι σε κάθε σκάλα; Αυτό θέλω να δω εγώ

Δεν υπάρχουν μέσες τιμές σε αυτά, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για Inverter και η ισχύς μεταβάλλεται συνεχώς.

Πάντως για 9αρι, τα 840W και 870W που ανέφερες πριν δεν είναι και τίποτα σημαντικά νούμερα, ουσιαστικά μιλάμε για COP 3 - 3.1. Φαντάσου οτι τέτοιες καταναλώσεις έχουν και τα 9αρια κλιματιστικά kozy του θείου μου αγορασμένα κάπου μεταξύ 1998-2000.

Θελει φιλος να παρει ενα 12αρι κλιματιστικο και μου ειπε οτι βρηκε το παρακατω με δωρεαν εγκατασταση.

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164555-toyotomi-ktn-ktg-512iv-kenzo

Ειναι καλο το συγκεκριμενο γνωριζει κανεις?

Εχετε να προτεινεται κανενα αλλο μεχρι 450 ευρω με την εγκατασταση μαζι?

Εγώ έχω αυτό και το έχω μετρήσει γύρω στα 600-800W.

Φαντάζομαι παίζει ρόλο και σε τι θερμοκρασία το έχεις ορίσει να λειτουργεί. Εγώ π.χ. το έχω στους 26-27°C.

Τελικά, μετά από σκέψη πήρα ένα INVENTOR κλιματιστικό στα 9000 BTU, επειδή είναι αθόρυβο, A++ ψύξη, SEER 7.6, σύνδεση σε wifi και χειρισμός μέσω εφαρμογής, έχει 10 χρόνια εγγύηση το εξωτερικό μέρος και κυρίως για το εξής spec, που ελπίζω να αποδειχθεί όντως έτσι:

"Green Fin
Αντοχή στο Χρόνο
Επίστρωση από υψηλής αντοχής στη διάβρωση υδροφυλικό φύλλο αλουμινίου (Οργανική Ρητίνη). Η επίστρωση αντιστέκεται στον αέρα που περιέχει υψηλή περιεκτικότητα άλατος, στη βροχή και σε άλλα διαβρωτικά στοιχεία. Προστατεύει την εξωτερική μονάδα και βελτιώνει την απόδοση της."

Η πιο φθηνή τιμή που βρήκα ήταν εδώ στα 445 Ευρώ (αλλά είναι διαθέσιμο από 25-08-2016):

Για άμεση αγορά το φθηνότερο που βρήκα ήταν αυτό στα 469 Ευρώ:
http://web-electric.gr/ecom/index.php?route=product/product&path=347_348_349_350&product_id=29412

Αν έχει κανείς άποψη για το κλιματιστικό ας την καταθέσει.

Θελει φιλος να παρει ενα 12αρι κλιματιστικο και μου ειπε οτι βρηκε το παρακατω με δωρεαν εγκατασταση.

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164555-toyotomi-ktn-ktg-512iv-kenzo

Ειναι καλο το συγκεκριμενο γνωριζει κανεις?

Εχετε να προτεινεται κανενα αλλο μεχρι 450 ευρω με την εγκατασταση μαζι?

Σχετικά καλό είναι, μπορεί να το αγοράσει.

Τελικά, μετά από σκέψη πήρα ένα INVENTOR κλιματιστικό στα 9000 BTU, επειδή είναι αθόρυβο, A++ ψύξη, SEER 7.6, σύνδεση σε wifi και χειρισμός μέσω εφαρμογής, έχει 10 χρόνια εγγύηση το εξωτερικό μέρος και κυρίως για το εξής spec, που ελπίζω να αποδειχθεί όντως έτσι:

"Green Fin
Αντοχή στο Χρόνο
Επίστρωση από υψηλής αντοχής στη διάβρωση υδροφυλικό φύλλο αλουμινίου (Οργανική Ρητίνη). Η επίστρωση αντιστέκεται στον αέρα που περιέχει υψηλή περιεκτικότητα άλατος, στη βροχή και σε άλλα διαβρωτικά στοιχεία. Προστατεύει την εξωτερική μονάδα και βελτιώνει την απόδοση της."

Η πιο φθηνή τιμή που βρήκα ήταν εδώ στα 445 Ευρώ (αλλά είναι διαθέσιμο από 25-08-2016):

Για άμεση αγορά το φθηνότερο που βρήκα ήταν αυτό στα 469 Ευρώ:

http://web-electric.gr/ecom/index.php?route=product/product&path=347_348_349_350&product_id=29412

Αν έχει κανείς άποψη για το κλιματιστικό ας την καταθέσει.

Aγόρασες ήδη το inventor;

Οχι, καλή επιλογή έκανες, απλά ρώτησες να πούμε την άποψή μας και παραξενεύτηκα, γιατί συνήθως οι περισσότεροι πρώτα ρωτάνε απόψεις και μετά προχωράνε στην αγορά του μηχανήματος.

• Like 1

Παιδια ξερει κανεις αυτο το σπρευ?

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_whirlpool-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-spray-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-a-c-484000000848-1137241.html

Οχι ως αντικατασταση του καθρισμου που πρεπει να γινεται αλλα ενδιαμεσα...

Οχι, καλή επιλογή έκανες, απλά ρώτησες να πούμε την άποψή μας και παραξενεύτηκα, γιατί συνήθως οι περισσότεροι πρώτα ρωτάνε απόψεις και μετά προχωράνε στην αγορά του μηχανήματος.

Βασικά, ρώτησα απόψεις και πήγα για Gree, αλλά δεν είχε πλαστικό εξωτερικό μέρος οπότε μετά έπεσα πάνω στα inventor αυτά.

Το μηχάνημα το χρειάζομαι άμεσα για χρήση σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (και είμαστε εντός της καλοκαιρινής σεζόν, οπότε το γοργόν και χάριν έχει που λένε  :-D ) γι' αυτό και προχώρησα γρήγορα τη διαδικασία. Απλά ρώτησα εν τέλει αν έχει κανείς άποψη, εννοώντας αν έχει καλή εμπειρία από τα inventor. Εγώ δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα κλιματιστικά και ο πατέρας μου μόνο fujitsu και mitsubishi ήξερε  :rolleyes:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...