Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

περα απ αυτο ειναι απαραδεκτη η λογικη του επειδη ειναι δωρεαν η εγκατασταση ,δεν κανω απολυτως τιποτα

Εγω τα τελευταια χρονια συνειδητοποίησα οτι πρωτα πρεπει να εχω γνωση του αντικειμενου και μετα να φωναζω μαστορα!
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα στη παρέα, για τα miyoto έχουμε άποψη;

Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, είναι οτι είναι και τα yokohama, ιαπωνικά κλιματιστικά αλλά κατώτερης ποιότητας από τις γνωστές μάρκες, αν η κατασκευή τους γίνεται στην Ιαπωνία θα το επέλεγα σε σχέση με κάποιο άλλο.

• Like 1

Ρε παιδια σημερα τοποθετησα το Inventor Omnia 12,000 btu. Ολα καλα, ομορφο, δυνατο και τελειως αθορυβο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, διοτι εξωτερικα ενω την περισσοτερη ωρα κανει λιγο θορυβο, καποιες στιγμες αρχιζει και βγαζει ενα πιο λεπτο και δυνατο ο οποιος ειναι σαν να συντονιζεται κατι και εν παση περιπτωση ειναι αρκετα δυνατοτερος του μεσου ορου λειτουργιας του. Ειναι νορμαλ ή μηπως ειναι καποια βλαβη?

Οκ, εστειλα ηδη mail στο support τους κι ελπιζω να με καλεσουν συντομα. Θα ενημερωσω οταν εχω νεοτερα. Ευχαριστω παιδες :)

Σημερα το πρωι με πηραν τηλ απ την Inventor και με ρωτησαν για το ποιο ακριβως ειναι το προβλημα κι απο που αγορασα το κλιματιστικο. Αφου τους εξηγησα μου απαντησαν οτι θα με καλεσει τεχνικος να κανονισουμε ραντεβου κλπ.

Λιγες ωρες αργοτερα με ξαναπηρε τηλ η ιδια ευγενεστατη κυρια και μου ειπε οτι λυπαται αλλα το καταστημα που πηρα το κλιματιστικο δεν ειχε αλλο ετοιμοπαραδοτο, ωστε να το κραταει ο τεχνικος σε περιπτωση που θελει αλλαγη να την κανει αμεσως για να μην υπαρχει καθυστερηση και μεινω χωρις κλιματιστικο!!!

Αφου μου ειπε μερικες φορες ακομα για το ποσο λυπαται μου τονισε οτι θα το εχει παραλαβει σιγουρα την επομενη Τριτη-Τεταρτη ο τεχνικος ωστε να περασει απ το σπιτι!!!

Αφου την ευχαριστησα για την αψογη εξυπηρετηση εκλεισα το τηλ και αρχισε να με απασχολει κατι για το οποιο θελω τη βοηθεια σας. Αυτο που περιεγραψα συνεβει οντως στην Ελλαδα ή κατι μου διαφευγει?

Εν παση περιπτωση προς το παρων εχω μεινει αναυδος! Αντε να δουμε τι θα γινει απο βδομαδα.

Λοιπον τα παιδια απ το σερβις με πηραν τηλ/νο χθες για να περασουν αλλα δεν μπορουσα λογο δουλειας και ηρθαν πριν λιγο.

Φαινοταν να εχουν γνωση του αντικειμενου (πολυ περισσοτερο απ αυτον που μου εκανε την εγκατασταση τουλαχιστον) και αλλαξαν χωρις δευτερη κουβεντα την εξωτερικη μοναδα.

Δεν τους ενοιαζε καν να τους αναλυσω το τι συμβαινει και το γιατι ζητησα τεχνικο ή εστω αν δικαιολογειται απ το προβλημα αλλαγη προϊοντος, αφου οπως μου ειπαν ειχαν εντολη απ την εταιρεια ν αλλαξουν την εξωτερικη μοναδα. Παρολα αυτα απαντησαν στις ερωτησεις μου για το τι ισως να φταιει κι απο που να ακουγοταν ο θορυβος.

Το μηχανημα δουλευει οπως πρεπει πλεον! Ολα αψογα λοιπον, απολυτα ευχαριστημενος κι εντυπωσιασμενος!

Μπραβο στην Inventor, θα την προτιμαω απο δω και περα και θα την προτεινω και σε οσους ενδιαφερονται για κλιματιστικο.

• Like 1

Τελικα ηρθαν σημερα και πηραν την εξωτερικη μοναδα.ΕΙπε ο τεχνικος οτι παλαιοτερα μοντελα εβγαζαν αυτο το προβλημα(ενδεχομενως να μην ηθελε να πει οτι και αυτο εβγαλε το ιδιο και μαλιστα σε μεγαλο ποσοστο) και θα γινει αντικατασταση με μονο κοστος την εργασια ευτυχως και οχι το ανταλλακτικο.Ευτυχως την σκαπουλαραμε

Επανερχομαι γτ μαλλον δεν μας τα λενε καλα απο την lg.

Παρελαβαν την εξωτερικη μοναδα και την επεστρεψαν με κοστος την εργασια .Τις πρωτες μερες ολα οκ.

Χτες βραδυ παλι ομως αρχισαν να τρεχουν νερα και φυσικα ειδοποιησα αμεσα και περιμενω σημερα να ξαναερθουν.

Εγω ξερω την mitsuko:attachicon.gifmitsuko-pantofles-plastikes-thalassis-63331.jpgΗ επωνυμια mitsuko δεν ειναι πολυ γελοια!

Τα mitsuko σίγουρα ειναι γνωστά σαν παντόφλες .

Τα miyoto δεν ειναι γνωστά σαν κλιματιστικα , ειναι ενα private label ελληνικό απο μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη . Τα μηχανήματα ειναι Aux Κίνας , χαμηλής ποιότητας τίποτα το ιδιαίτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά .

Συμβουλή μου απόφυγε τα στις ίδιες τιμες περίπου μπορείς να βρεις haier που έχουνε 10 έτη εγγύηση και ειναι απο το κορυφαίο κατασκευαστή στη Κίνα σε ηλεκτρικές συσκευες

θεωρουν την DAIKIN top αλλα πανακριβη και με ελαχιστη διαφορα λιγο ποιο κατω την Mitsubishi σε ποιο λογικες τιμες

Αν θέλεις κατι ποιοτικό φίλε μου οι DAIKIN και Mitsubishi ειναι μονόδρομος οπως λεει ο φιλος παραπάνω. Παρόλο που όντως αυτές οι εταιρείες ειναι πανάκριβες γιατι οτι πληρώνεις παίρνεις, έχουν και τις εξίσου άριστες φθηνές μονάδες. Πχ επειδή περνάω DAIKIN και βλέποντας τον κατάλογο ενα 18αρι μπορει να ξεκινήσει απο 1000 κ να φτάσει 3000+. Οι διάφορες απο τις ακριβές κατηγορίες εως τις φθηνές είναι πρώτων η κατανάλωση, πχ το φθηνό θα εχει Α το πιο ακριβό Α+++ . Επίσης ο θόρυβος, το πιο ακριβό να είναι αθόρυβο μέσα εξω, ενω το φθηνό να κάνει κάποιον θόρυβο. Και άλλες άπειρες διάφορες. Δεν σημαίνει πως και η φθηνή κατηγορία δεν ειναι ποιοτική η οτι δεν εχει εγγύηση. Το βασικό που πρέπει κάποιος να κοιτάξει σε ενα κλιματιστικό ειναι η κατανάλωση ρεύματος, ο θόρυβος αν τον θεωρεί κριτήριο, να ειναι επώνυμο τύπου DAIKIN, MITSUBISHI, TOYOTOMI, FUNAI κτλ ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρχουν ανταλλακτικά και να εχει μια Α εγγύηση τουλάχιστον 5 χρόνια. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ όμως φίλε μου και να το θυμάσαι, ειναι καθαρά ο τεχνικός και η εγκατάσταση. Και το πιο σάπιο κινέζικο κλιματιστικό να βάλεις, αν το βαλει εξειδικευμενος ΨΥΚΤΙΚΟΣ και οχι κατι μαστορακια της κλοτσιάς, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ... Πιστοποιημενος ψυκτικός με γνώση και εξειδίκευση στο επάγγελμα να κανει σωστή και μελετημένη εγκατάσταση, και οχι αντε παμε μιση ωρίτσα να κάνουμε δυο τρύπες να το περάσουμε... Με σωστή εγκατάσταση μπορεί ακομη κ το φθηνότερο κλιματιστικό στον κόσμο να κλείσει απροβληματιστη λειτουργία μεχρι και 10-15 χρόνια άνετα αν γίνεται και σωστή συντήρηση...

• Like 1

Τα miyoto δεν ειναι γνωστά σαν κλιματιστικα , ειναι ενα private label ελληνικό απο μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη . Τα μηχανήματα ειναι Aux Κίνας , χαμηλής ποιότητας τίποτα το ιδιαίτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά .

Συμβουλή μου απόφυγε τα στις ίδιες τιμες περίπου μπορείς να βρεις haier που έχουνε 10 έτη εγγύηση και ειναι απο το κορυφαίο κατασκευαστή στη Κίνα σε ηλεκτρικές συσκευες

Σοβαρά τα miyoto είναι ελληνικό brand name; Δεν παιζόμαστε πραγματικά στην Ελλάδα.

Πάντως σε ενοικιαζομενο διαμέρισμα που έβαλα ένα μια χαρά μου φάνηκε. Τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε λειτουργία. Άλλωστε έχει αρκετά μεγάλη εγγύηση (7 έτη).

Στην Πάτρα που είμαι το δύσκολο δεν είναι να βρεις μηχάνημα αλλά τεχνικό σωστό και σε λογική τιμή.. Πιστέψτε με είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο περιμένεις. Συνεπώς καταλήγεις να στα βάλει το μαγαζί που το πήρες ώστε αν κάτι πάρει στραβά να μην τα ρίχνει ο τεχνικός στο μηχάνημα και το αντίστροφο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,
Ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό για χώρο γύρω στα 20 τ.μ. για ψύξη μόνο επί της ουσίας (ενοικιαζόμενο δωμάτιο τους καλοκαιρινούς μήνες, ουσιαστικά ένα υπνοδωμάτιο είναι).
Το μέρος είναι παραθαλάσσιο και το "τρώει" ο Βοριάς, οπότε ψάχνω το εξωτερικό κομμάτι του κλιματιστικού να είναι κυρίως πλαστικό και όχι μέταλλο για να μη σκουριάζει και γενικά λέγαμε για 9000 BTU. 
Έχουμε ένα fujitsu του οποίου το εξωτερικό μέρος έχει καταστραφεί σύμφωνα με τον ψυκτικό της περιοχής και θέλει αντικατάσταση (το εσωτερικό είναι σε άριστη κατάσταση). Ύπαρχει πιθανότητα αντικατάστασης του εξωτερικού μόνο;
Έχετε να προτείνετε κάποιο που να είναι "σκυλί" με καλή εγγύση;

Επεξ/σία από billdepo

Καλημέρα,

Το μέρος είναι παραθαλάσσιο και το "τρώει" ο Βοριάς, οπότε ψάχνω το εξωτερικό κομμάτι του κλιματιστικού να είναι κυρίως πλαστικό και όχι μέταλλο για να μη σκουριάζει και γενικά λέγαμε για 9000 BTU. 

Έχετε να προτείνετε κάποιο που να είναι "σκυλί" με καλή εγγύση;

Πλαστικη εξωτερικη ξερω οτι βγαζει η gree. Θα κοιταξεις σε 12αρι. 10 χρονια εγγυηση.

https://www.skroutz.gr/s/6919161/Gree-Cozy-GRS-121-EI-JCF1-N2.html

https://www.skroutz.gr/s/3547135/Gree-Cozy-GRS-121-EI-JCC-N2.html

Πλαστικη εξωτερικη ξερω οτι βγαζει η gree. Θα κοιταξεις σε 12αρι. 10 χρονια εγγυηση.

https://www.skroutz.gr/s/6919161/Gree-Cozy-GRS-121-EI-JCF1-N2.html

https://www.skroutz.gr/s/3547135/Gree-Cozy-GRS-121-EI-JCC-N2.html

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Απ' ό,τι έψαξα εντός και εκτός forum φαίνεται αρκετά αξιόπιστη η Gree (κάτι το οποίο καταδεικνύεται και από τη διάρκεια της εγγύησης) και βλέπω Α++ όσον αφορά την ψύξη που με αφορά, διότι γίνεται χρήση μόνο καλοκαίρι. Θα πάρω να ρωτήσω για το κατά πόσο το εξωτερικό μέρος είναι πλαστικό.

Το μόνο που βλέπω από τα specs να με απασχολεί είναι η ισχύς θορύβου:

•Στάθμη Ηχητικής Ισχύος Εσωτερικής (Υ/Μ/Χ) – Εξωτερικής dB(A) 53/47/43/40 – 63

Δεν είναι κάπως μεγάλος ο θόρυβος (δεδομένου ότι μιλάμε για υπνοδωμάτιο);

Το inverter Fujitsu που βάλαμε A++ καίει 840W στο High και 870W αν πατήσω το κουμπί που λέει Powerful. Στο Medium καίει 550W, στο Low 430W και στο Quiet 410W.

Δεν ξέρω αν αυτό πήγαινε σε μένα, πολύ οικονομικό μου φαίνεται από άποψη κατανάλωσης πάντως. Πόσα BTU και ποιο μοντέλο είναι;

Προσωπικά, με ενδιαφέρει να μην είναι θορυβώδες το εσωτερικό, ώστε να μπορεί να κοιμηθεί κανείς εύκολα. Ελπίζω να έβαλα το σωστό spec που αφορά το θόρυβο που κάνει το κλιματιστικό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...