Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

[...]

Αξιζει να αλλάξω φτερωτή ,αν αλλάζει ?

Όταν ακούσεις την τιμή της να κάθεσαι σε καρέκλα!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Άσχετο με τη συζήτηση.

Χθες ένιωσα την "υπεροχή" toyotomi.

Κοιμήθηκα σε σπίτι που είχε το 9ρι izuru.

Μερακληδικη εγκατάσταση.

Ωραίο τηλεκοντρόλ, με πολλές επιλογές.

Καλή απόδοση στη θέρμανση.

Δεν είχα εννοείται θερμόμετρο, αλλά έχω την αίσθηση ότι βγάζει χλιαρό αέρα. Μπορεί να κάνω λάθος. Έκλεινε συχνά βέβαια.

Η μέσα μονάδα αρκετά αθόρυβη, ειδικά στο quiet δεν την άκουγες καθόλου.

Μακάρι να την άκουγες όμως, μιας και η ( πολύ μεγάλη για  9αρι) εξωτερική μονάδα περνούσε μέσα θόρυβο από τον συμπιεστή. Δεν βοηθούσε φυσικά το γεγονός ότι ήταν αναρτημένη στον τοίχο. Επίσης η εσωτερική μονάδα είχε πραγματικά άθλιους τριγμούς από διαστολές στα πλαστικά, πολύ χειρότερους από το δικό μου carrier.

IMG-20191026-101605.jpg

IMG-20191026-100955.jpg

IMG-20191026-101059.jpg

Θα επέλθει Χειμωνιάτικη μέτρηση καθώς έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο, οι καλοκαιρινές απόδοσης και καταναλώσεις ήταν ικανοποιητικές, τριγμοί στη θέρμανση όντως υπάρχουν αλλά μέχρι να ζεσταθεί.... 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, filipN είπε

Όταν ακούσεις την τιμή της να κάθεσαι σε καρέκλα!

250€ έκανε ολο το κλιματιστικό  , άρα μια χαρά τα φελιζόλ δηλαδή ! 
Δηλαδή πόσο κάνει από περιέργεια ; Ή πρέπει να αλλάξει όλο με τον κύλινδρο και το μοτέρ ;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Μήπως εσύ μπορείς να μας εξηγήσεις μερικά πράγματα σχετικά με το εύρος ; Βλέπουμε μια ελάχιστη,μια ονομαστική και μια μέγιστη απόδοση(btu) στα χαρακτηριστικά ενός κλιματιστικου.Ονομαστικη είναι η απόδοση σε 7C εξωτερική θερμοκρασία. Τι σημαίνει η ελάχιστη απόδοση ενός κλιματιστικου; Υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να την δούμε;  Τι σημαίνει μέγιστη απόδοση; Υπό ποιες συνθήκες μπορούμε να την δούμε;

Να σου πω την αλήθεια και εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά με τις συνθήκες, αυτό που είχα ερευνήσει εγώ ήταν η μελέτη ενός μοντέλου βασιζόμενο σε στοιχεία από εκατοντάδες κλιματιστικά. Τώρα για αυτό που ρωτάς, η ελάχιστη και η μέγιστη ισχύς του συμπιεστή καθορίζονται από τον κατασκευαστή και οχι βάσει συνθηκών, ουσιαστικά μέχρι τόσα αντέχει να δώσει το συμπιεστής και ο κινητήρας του, οι συνθήκες είναι απλά αυτές που θα δώσουν εντολή στον συμπιεστή να δουλέψει με το ελάχιστο ή το μέγιστο εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες οι οποίες καθορίζονται από τρεις παραμέτρους, εξωτερική θερμοκρασία, εσωτερική θερμοκρασία και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία από το χειριστήριο. Η ονομαστική ισχύς είναι η εγγυημένη ισχύς που μπορεί να σου παρέχει το κλιματιστικό ανεξαρτήτως συνθηκών. Αν εσύ έχεις π.χ 24αρι το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 30kbtu, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει στο μηδέν ή υπό του μηδενός, θα αποδίδει 24 kbtu στον χώρο αλλά ο συμπιεστής θα δουλεύει με το μέγιστο φορτίο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν εσύ έχεις π.χ 24αρι το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 30kbtu, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει στο μηδέν ή υπό του μηδενός, θα αποδίδει 24 kbtu στον χώρο αλλά ο συμπιεστής θα δουλεύει με το μέγιστο φορτίο. 

Δεν ισχύει αυτό. 

Την ονομαστική στη θέρμανση στη δίνουν στους 7C και άνω. 

πχ Shorai 

cb41694809cc63a0dfe61f13cca339ef.png

ASYG24KLCA

50e79462c7a80689b7ce989f3a28354d.png

MItsubishi 

b08bfa74d24111c40c2444aa905347c9.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ισχύει αυτό. 

Την ονομαστική στη θέρμανση στη δίνουν στους 7C και άνω. 

πχ Shorai 

cb41694809cc63a0dfe61f13cca339ef.png

ASYG24KLCA

50e79462c7a80689b7ce989f3a28354d.png

MItsubishi 

b08bfa74d24111c40c2444aa905347c9.png

Έχω την απορία σε αυτά τα διαγράμματα υπολογίζουν και την extra ηλεκτρική θερμανση ,(ηλεκτρικές αντιστάσεις που ενεργοποιούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για υποβοηθεία) που έχουν κάποια κλιματιστικά;

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Έχω την απορία σε αυτά τα διαγράμματα βάζουν και την extra ηλεκτρική θερμανση ,(ηλεκτρικές αντιστάσεις που ενεργοποιούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για υποβοηθεία) που έχουν κάποια κλιματιστικά;

Capacity to temperature ratio δείχνουν, όχι κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Capacity to temperature ratio δείχνουν, όχι κατανάλωση.

Ε ναι, αυτό λέω το capacity π.χ. στους -5 υπολογίζεται με την υποβοηθεία της ηλεκτρικής αντίστασης; Έχει αντιστάσεις που βοηθάνε να μην παγώνει η μονάδα σασι, αντιστάσεις για τον συμπιεστή,όμως έχει και αντιστάσεις που ανεβάζουν βοηθούν την θερμανση (σαν απλό αεροθερμο δηλαδή που προστίθεται στην οποία ζέστη μπορεί να αποδώσει ο συμπιεστής) άρα ανεβάζουν capacity (αν δεν κάνω λάθος)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

250€ έκανε ολο το κλιματιστικό  , άρα μια χαρά τα φελιζόλ δηλαδή ! 
Δηλαδή πόσο κάνει από περιέργεια ; Ή πρέπει να αλλάξει όλο με τον κύλινδρο και το μοτέρ ;

Ρίξε μια ματιά: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=φτερωτή+κλιματιστικού

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Ε ναι, αυτό λέω το capacity π.χ. στους -5 υπολογίζεται με την υποβοηθεία της ηλεκτρικής αντίστασης; Έχει αντιστάσεις που βοηθάνε να μην παγώνει η μονάδα σασι, αντιστάσεις για τον συμπιεστή,όμως έχει και αντιστάσεις που ανεβάζουν βοηθούν την θερμανση (σαν απλό αεροθερμο δηλαδή που προστίθεται στην οποία ζέστη μπορεί να αποδώσει ο συμπιεστής) άρα ανεβάζουν capacity (αν δεν κάνω λάθος)

Δεν νομίζω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Έχω την απορία σε αυτά τα διαγράμματα υπολογίζουν και την extra ηλεκτρική θερμανση ,(ηλεκτρικές αντιστάσεις που ενεργοποιούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για υποβοηθεία) που έχουν κάποια κλιματιστικά;

Δεν την υπολογίζουν, αλλά νομίζω πως αυτή η τεχνολογία με τις αντιστάσεις για την απόψυξη του συμπυκνωτή εφαρμοζόταν μόνο σε πολύ παλιά μοντέλα ή σε μεγάλες αντλίες θερμότητας και όχι στα σημερινά spit units.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καείτε μαζί μου με το παναθλιο σε θέρμανση ινβερτερ β διαλογής carrier Crystal.

Ζήτηση 23. Χωρίς follow me.

Το video παίζει σε 3Χ ταχύτητα.

Απολαύστε ( και κλάψτε μαζί μου):

Η θερμοκρασία που λέει ως indoor είναι αυτή που διαβάζει ο αισθητήρας κοντά στο ταβάνι, δεν έχω όντως τόσο στον χώρο (έχω αλλά ψηλά συσσωρευμένη στο ταβάνι, στο κρεβάτι δίπλα μου έλεγε κοντά 23), μιας και είναι χωρίς follow me.

Παρόλα αυτά, είναι εμφανές πόσο χάλια παίζει. Ενώ διαβάζει αύξηση θερμοκρασίας, πολύ πάνω από τη ζήτηση, ανεβάζει watts. Προφανώς κάποια στιγμή κλείνει (όταν βλέπει 27) .

Εμετός.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως θυμόμουν το Toyo στις οδηγίες έλεγε κάτι για αντιστάσεις μέσα οπως αντίστοιχα έχει και το nemesis pro. (απο εκει ειναι το αποσπασμα απο τεχνικο manual inventor nemesis pro.

Ας πούμε το 7.1, τι να κανει αραγε.. λέει οταν η θερμοκρασία εξωτερικου περιβάλλοντος ειναι κάτω απο --5C ,ο συμπιεστής σταματάει ενω το "electric heating of compressor" ξεκινάει..

Οταν η θερμοκρασία εξωτερικου περιβάλλοντος ανέβει πάνω απο -2C, τότε το  "electric heating of compressor" σταματάει.

Τι σημαίνει "electric heating of compressor"?  Και γιατί να σταματάει την λειτουργία του ο συμπιεστής για να παίξει αυτό;

inv.png

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Καείτε μαζί μου με το παναθλιο σε θέρμανση ινβερτερ β διαλογής carrier Crystal.

Ζήτηση 23. Χωρίς follow me.

Το video παίζει σε 3Χ ταχύτητα.

Απολαύστε ( και κλάψτε μαζί μου):

Η θερμοκρασία που λέει ως indoor είναι αυτή που διαβάζει ο αισθητήρας κοντά στο ταβάνι, δεν έχω όντως τόσο στον χώρο (έχω αλλά ψηλά συσσωρευμένη στο ταβάνι, στο κρεβάτι δίπλα μου έλεγε κοντά 23), μιας και είναι χωρίς follow me.

Παρόλα αυτά, είναι εμφανές πόσο χάλια παίζει. Ενώ διαβάζει αύξηση θερμοκρασίας, πολύ πάνω από τη ζήτηση, ανεβάζει watts. Προφανώς κάποια στιγμή κλείνει (όταν βλέπει 27) .

Εμετός.

Εαν δεν είχες το Fujitsu πιθανόν να σου φαινόταν φυσιολογικη συμπεριφορά κλιματιστικου.. και αυτό με το follow me,μάλλον το έχουμε παρεξηγήσει/υπερεκτιμησει.. πώς γίνεται στο shorai( η το fuji σου) που ΔΕΝ έχει follow me,άρα χρησιμοποιεί τον θερμοστάτη που έχει πάνω η μονάδα του κλιματιστικου να το έχω ρυθμισμένο 22C (22C ο χώρος) και να δουλεύει εδώ και 2 ώρες χωρίς κλείνει;(σε λίγο θα κλείσει βέβαια,γιατί άρχισε να χτυπάει ο ήλιος το σπίτι) περίπου 160w κατανάλωση

Ο δικός μου ο ζεστός αέρας δεν πάει πάνω; Μήπως δεν είναι της προκοπής το θερμόμετρο σου; μήπως είναι σε λάθος θέση τοποθετημένο; μηπως ζεσταίνει πολύ απότομα την θερμοκρασία το δικό σου; μήπως δεν μπορεί να αποδώσει λίγη θερμότητα; Και το toyo μου είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά όταν δεν εβαζα follow me..,άρα αναγκαστικά το χρησιμοποιούσα..(να προσθέσω επίσης ότι λόγο μεγέθους το shorai έχει μικρότερη απόσταση από το ταβάνι,σε σχέση με το toyo)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Προφανως οταν τυλιγουν τον συμπιεστη με αντιστασεις για να μη παγωνει, τοτε το μοντελο αυτο ειναι καταλληλο για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες . Υπαρχει μοντελο της mitshumishi heavy με τετοια λειτουργια. 

• Like 1
Δημοσ.

οι συμπιεστές πρέπει να έχουν μια ελάχιστη θερμοκρασία έτσι ώστε το ιξώδες του λαδιού να μην φτάσει σε τιμές που κάνουν προβληματική την λίπανσή τους

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...