Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να πω και εγω την εμπειρια μου αφότου διαβασα αρκετα εδωμεσα αγορασα ενα 18.000 btu MITSUBISHI για ενα χώρο 30-35 τμ περιπου μιας και το υπολοιπο σπιτι (110 συνολο) εχει αλλα 2 9.000 και ενα 12.000 btu Fujitsu. Λοιπον στα καθέκαστα... Η εξωτερικη μοναδα τερας !!! Πραγματικά μεγάλη . η εσωτερικη παλι πολυ μικρη για 18αρι για την ακριβεια μικρη ακομα και για 9αρι. Παιδια παγώνει τον χωρο αμεσως και ειναι πραγματικα αθορυβο. Δεν το περιμενα τοσο αθορυβο. Ειδικα η εξωτερικη δεν ακουγεται καθολου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αγορασα ενα 18.000 btu MITSUBISHI για ενα χώρο 30-35 τμ Παιδια παγώνει τον χωρο αμεσως

Στα ιδια τμ εχω 12αρι και τα παει μια χαρα.. Δουλευει τον χειμωνα στα 500-600watt/h για 21 εσωτερικη με 10 εξωτερικη

πόση διάφορα έχει ένα κλιματιστικό Α++   με ένα  Α+++  σε κατανάλωση?

20% ΛΙΓΟΤΕΡΟ το ενα απο το αλλο

Ποιο ευκολος τροπος γιατι θα ακουσεις πολλα ειναι να συγκρινεις τις ενεργειακεσ ετικετεσ των μηχανηματων που θελεις να αγορασεις

απλά προσοχή γιατί αλλάζουν οι οδηγίες-προδιαγραφές για το τι θεωρείται Α++ κλπ.

Καλύτερα να κοιτάμε τους δείκτες EER and COP.

Δες τις οδηγίες, αυτό είναι του κατασκευαστή.

Και από οτι ξέρω δεν υπάρχουν σκάλες στα κλιματιστικά, απλά ρυθμίζεις θερμοκρασία και αυτό προσπαθεί να επιφέρει την θερμοκρασία που θέλεις.

Εκτός αν ως σκαλα εννοείς την ισχύ του ανεμιστήρα.

Εννοώ την ισχύ του ανεμιστήρα.. Καλά τώρα που να βρω βιβλίο οδηγιών; μιλάμε για ιμιτασιον Panasonic όπως σου είχα πει την προηγούμενη φορά :)

Έχει διαφορα αν το δουλεύω φουλ η αν το έχω στην πρώτη σκάλα; εννοώ σε κατανάλωση. Το κλίμα το δουλεύω κολλημένο στους 26.

Ελάχιστη διαφορά έχει, στο δικό μου η μέγιστη σκάλα έχει κατανάλωση 30-32W, η μεσσαία κάπου 20-29W και η χαμηλή περίπου 15-20W. Όταν όμως χαμηλώνω τον ανεμιστήρα στο δικό μου κατά την ψύξη/θέρμανση έχω διαπιστώσει το εξής, οτι αυξάνεται η ισχύς του συμπιεστή, το μηχάνημα αυξάνει την ισχύ επειδή μειώνεται η παροχή αέρα και μπορεί να καθυστερήσει στην επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, πέρα από την ισχύ που δουλεύει ο συμπιεστής μια άλλη παράμετρος για το πότε θα φτάσει η θερμοκρασία που θες είναι η παροχή αέρα από τους ανεμιστήρες.

Οπότε η αύξηση της ισχύος του συμπιεστή υπερβαίνει τα 30W και αντισταθμίζει την μείωση της ισχύος του ανεμιστήρα, συμπέρασμα, μην χαμηλώνεις την σκάλα του ανεμιστήρα εκτός αν βρίσκεσαι σε δωμάτιο την ώρα που κοιμάσαι και υπάρχει θέμα με τον θόρυβο, δεν μειώνεται τελικά η ισχύς όσο νομίζουμε.

• Like 1

Καλησπερα.Πηρα το Μαιο απο τα MM με τη δωρεαν εγκατασταση ενα 12αρι inventor. Δεν ειμαι γνωστης απο κλιματιστικα αλλα σημερα , στη δευτερη (2η) φορα που το βαζω σε χρηση ,βλεπω οτι προς τη μερια που ειναι η τρυπα στον τοιχο εχει συσσωρευτει χωμα και πετραδακια προφανως απο την τρυπα που ανοιχτηκε(την οποια παρεμπιπτοντως δε μου φανηκε να την καθαρισε - στεγανωσε καθολου καλα ο τεχνικος,και οποτε ταρακουναω λιγο το κλιματιστικο ολο και κατι ψιλα πεφτουν ...) Τους πηρα τηλεφωνο και η απαντηση τους ηταν να απευθυνθω στην Inventor hellas.Εγω τους εξηγησα πως αυτοι ορισαν τον τεχνικο ο οποιος προφανως εχει κανει ελλιπη/προχειρη εγκατασταση . To θεμα ειναι δεν ξερω τι χωμα εχει μαζεψει μεσα δεξια(προς την μερια της τρυπας) και τι ειδους καθαρισμα πρεπει και ΑΝ μπορει να γινει. Παρακαλω ακουω τη γνωμη σας για το πως πρεπει να κινηθω.

Παρακαλω ακουω τη γνωμη σας για το πως πρεπει να κινηθω.

Να απευθυνθεις στον ψυκτικο που σου εκανε την εγκατασταση..

Σου ανοιξε μικρη τρυπα(ισα-ισα να περνανε οι σωληνες)

Καθαρισε την τρυπα απο τα μπαζα?

Στην εκλεισε με οικοδομικο υλικο ή εβαλε μεσα σκουπιδια(φελιζολ-χαρτακια) και απεξω σιλικονη?

Σου εβαλε 2 σωληνες αποχετευσης? μια για εσω. και μια για εξω

Αντλια κενου? (μηχανημα που κανει σαν κομπρεσερ αερος)

• Like 1

Να απευθυνθεις στον ψυκτικο που σου εκανε την εγκατασταση..

Σου ανοιξε μικρη τρυπα(ισα-ισα να περνανε οι σωληνες)

Καθαρισε την τρυπα απο τα μπαζα?

Στην εκλεισε με οικοδομικο υλικο ή εβαλε μεσα σκουπιδια(φελιζολ-χαρτακια) και απεξω σιλικονη?

Σου εβαλε 2 σωληνες αποχετευσης? μια για εσω. και μια για εξω

Αντλια κενου? (μηχανημα που κανει σαν κομπρεσερ αερος)

Το να απευθυνθω απευθειας στον ψυκτικο ειναι το τελευταιο που θελω να κανω, διοτι αφενος μεν θελω να διασφαλισω το γεγονος οτι οποιος ερθει να τσεκαρει το μηχανημα ,θα το κανει δωρεαν, αφετερου δε επειδη δεν ξερω ποση σκονη και που,εχει εισχωρησει 

( επειδη δεν ξερω μην μου το παιζει ,ελα μωρε δεν ειναι τιποτα αυτο κλπ)

Η τρυπα που ανοιξε μου φανηκε μεγαλη ,την οποια και καθαρισε προχειρα απο τα μπαζα ( δεν εβαλε ηλεκ. σκουπα να παρει τα παντα) 

Τωρα στο κλεισιμο της τρυπας πραγματικα δεν πρεπει να εβαλε τιποτα ουτε καν λογος για σιλικονη ,το μηχανημα το ανασηκωνω κανα ποντο και φαινεται η αρχη της τρυπαςκαι πεφτουν σιγα σιγα ελαχιστα χωματακια καθε φορα.

ΤΑ τελευταια δυο ερωτηματα δεν τα ξερω ,λογικα θα τα εκανε.

Και σε εμάς πριν αρκετά χρόνια όταν βάλαμε το κλιματιστικό δεν μπήκε κάτι στην τρύπα, πριν 1 χρόνο ήρθε ο τεχνικός και ξεβίδωσε ένα πλαστικό κάλυμμα του κλιματιστικού το οποίο δεν το είχε ξαναβγάλει κανείς στο παρελθόν και έπεσε χώμα από εκεί. Ο τεχνικός μου είπε οτι αυτό ήταν χώμα από την τρύπα και έμπαινε μέσα στο κλιματιστικό από το ρεύμα αέρος που δημιουργείται όταν φυσσάει εξωτερικά και στέλνει χώμα στο εσωτερικό, μου είπε οτι επρεπε να βάλουμε γύψο εξωτερικά οπου ήταν εφικτό να κλείσουμε τυχόν ανοίγματα μεταξύ τοίχου και σωλήνας στην τρύπα για να μην εισέρχεται αέρας και χώμα.

Δοκίμασε να βάλεις γύψο εξωτερικά είναι πολύ φθηνός και είναι η πλέον αναίμακτη λύση.

• Like 1

Και σε εμάς πριν αρκετά χρόνια όταν βάλαμε το κλιματιστικό δεν μπήκε κάτι στην τρύπα, πριν 1 χρόνο ήρθε ο τεχνικός και ξεβίδωσε ένα πλαστικό κάλυμμα του κλιματιστικού το οποίο δεν το είχε ξαναβγάλει κανείς στο παρελθόν και έπεσε χώμα από εκεί. Ο τεχνικός μου είπε οτι αυτό ήταν χώμα από την τρύπα και έμπαινε μέσα στο κλιματιστικό από το ρεύμα αέρος που δημιουργείται όταν φυσσάει εξωτερικά και στέλνει χώμα στο εσωτερικό, μου είπε οτι επρεπε να βάλουμε γύψο εξωτερικά οπου ήταν εφικτό να κλείσουμε τυχόν ανοίγματα μεταξύ τοίχου και σωλήνας στην τρύπα για να μην εισέρχεται αέρας και χώμα.

Δοκίμασε να βάλεις γύψο εξωτερικά είναι πολύ φθηνός και είναι η πλέον αναίμακτη λύση.

ΠΟλυ πιθανο να ισχυει και σε μενα αυτο που λες,το διαμερισμα ειναι βορεινο,και οποτε φυσαει βοριας,ειδικα τις τελευταιες μερες,να συμπαρασερνει προς τα μεσα και στο μηχανημα τουβλοσκονη και πετραδακια ,Αλλα περα απ αυτο ειναι απαραδεκτη η λογικη του επειδη ειναι δωρεαν η εγκατασταση ,δεν κανω απολυτως τιποτα αλλο απο το να βαλω το κλιματιστικο και στα τετοια μου αν το κανα σωστα... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...