Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

αντιστοιχη υποδειγματικη αντιμετωπιση ειχα κ εγω απο την inventor με το haier tundra (ειναι ενα απο τα 2 haier μοντελα που εχουν επιλεξει να αντιπροσωπευουν).

Ο συμπιεστης της εξωτερικης μοναδας εκανε ενα τρελο θορυβο που ηταν αδυνατο να την βγαλεις χωρις ωτοασπιδες.

Το κακο στη δικια μου περιπτωση ηταν πως το κλιματιστικο εγκατασταθηκε επαρχια οποτε ο ψυκτικος που επρεπε να πιστοποιησει προς το ινβεντορ οτι υπαρχει προβλημα, δεν ηθελε να παρει ευθυνη. Κλασικος μπαρμπα μητσος ψυκτικος . Παρολαυτα η inventor στηριχθηκε στα λεγομενα μου, εστειλε νεα εξωτερικη μοναδα και ολα δουλευουν τελεια. Ο μπαρμπαμητσος που ανελαβε να αντικαταστησει τη νεα εξωτερικη μοναδα οταν του ζητησα να κανει αντλια κενου με κοιταζε με υφος "σοβαρα τωρα? θα μου πεις τι θα κανω?" και μου αρχισε τα δεν χρειαζεται επειδη ειναι μικρο το μηκος σωλήνωσης, μετα αρχισε να μου λεει πως δεν εχει μαζι του μαλλον την αντλια κενου. κτλ κτλ. 

Εντυπωσεις τo haier tundra εδω. Νομιζω ειναι το φθηνοτερο που μπορει να βρει καποιος με τοσο καλο ενεργειακο δεικτη και χαμηλη σταθμη θορυβου. 

https://www.skroutz.gr/s/8539793/Haier-Tundra-AS09TA2HRA-1U09BE8ERA.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διαφορές έχουν τα Fujitsu απο τα Toyotomi;

Σχεδόν ισάξια θα έλεγα, έχω ακούσει περισσότερα προβλήματα για τα toyotomi αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

αντιστοιχη υποδειγματικη αντιμετωπιση ειχα κ εγω απο την inventor με το haier tundra (ειναι ενα απο τα 2 haier μοντελα που εχουν επιλεξει να αντιπροσωπευουν).

Ο συμπιεστης της εξωτερικης μοναδας εκανε ενα τρελο θορυβο που ηταν αδυνατο να την βγαλεις χωρις ωτοασπιδες.

Το κακο στη δικια μου περιπτωση ηταν πως το κλιματιστικο εγκατασταθηκε επαρχια οποτε ο ψυκτικος που επρεπε να πιστοποιησει προς το ινβεντορ οτι υπαρχει προβλημα, δεν ηθελε να παρει ευθυνη. Κλασικος μπαρμπα μητσος ψυκτικος . Παρολαυτα η inventor στηριχθηκε στα λεγομενα μου, εστειλε νεα εξωτερικη μοναδα και ολα δουλευουν τελεια. Ο μπαρμπαμητσος που ανελαβε να αντικαταστησει τη νεα εξωτερικη μοναδα οταν του ζητησα να κανει αντλια κενου με κοιταζε με υφος "σοβαρα τωρα? θα μου πεις τι θα κανω?" και μου αρχισε τα δεν χρειαζεται επειδη ειναι μικρο το μηκος σωλήνωσης, μετα αρχισε να μου λεει πως δεν εχει μαζι του μαλλον την αντλια κενου. κτλ κτλ. 

Εντυπωσεις τo haier tundra εδω. Νομιζω ειναι το φθηνοτερο που μπορει να βρει καποιος με τοσο καλο ενεργειακο δεικτη και χαμηλη σταθμη θορυβου. 

https://www.skroutz.gr/s/8539793/Haier-Tundra-AS09TA2HRA-1U09BE8ERA.html

Σε όποιον τεχνικό και να πεις κάνε το τάδε θα υπάρχει θέμα, η ουσία είναι να βρεις τον τρόπο, π.χ εγώ στην θέση σου θα του έλεγα οτι ήρθε τεχνικός της εταιρείας να ελέγξει το μηχάνημα και είπε οτι μάλλον το πρόβλημα οφείλεται οτι εγκαταστάθηκε χωρίς χρήση αντλίας κενού. Αν έχει πρόβλημα που του είπα έτσι να μου κλάσει μια μάντρα, το κακό από οτι φαίνεται με το μέρος που είσαι είναι οτι δεν έχετε άλλον ψυκτικό και κρέμεστε από τα @ ενος συγκεκριμένου, εγώ αν είχα θέματα θα έψαχνα να βρω άλλον.

Τι διαφορές έχουν τα Fujitsu απο τα Toyotomi;

Πολύ γενικευμένη η ερωτηση σου για να απαντηθεί . Προτιμώ τα fujitsu μεταξύ των 2 απο άποψη αξιοπιστίας .

Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικο. Σε κρεβατοκαμαρα που έχω ένα 9αρι Fujitsu δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν θεωρώ ότι μου κάνει τον χώρο "παγωτο", και κατά την λειτουργία του έχει μια μυρωδιά ο χώρος.

Για 9αρι φίλε δεν ξέρω, σε 24αρι σπίτι φίλου 100 τετραγωνικά το κάνει παγωτό.

Κάποιο πρόβλημα έχει το κλίμα σου φίλε, εγώ έχω μαϊμού Panasonic, το είχα πάρει 150 ευρώ 12αρι και σε 5 ώρες μου παγώνει 100 τετραγωνικά.

Το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικο. Σε κρεβατοκαμαρα που έχω ένα 9αρι Fujitsu δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν θεωρώ ότι μου κάνει τον χώρο "παγωτο", και κατά την λειτουργία του έχει μια μυρωδιά ο χώρος.

Έχω την αίσθηση οτι είτε δεν τους έχεις κάνει καθαρισμό για καιρό με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση και μυρωδιά είτε ο καθαρισμός από τον τεχνικό δεν ήταν επαρκής. Εγώ πλέον αγόρασα χημικό και πραγματοποιώ τον καθαρισμό μόνος μου γιατί οι τεχνικοί δεν έβαζαν πολύ ποσότητα και ήθελαν να τελειώσουν γρήγορα την δουλειά με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να μυρίζει η μονάδα όταν σταματούσε την ψύξη και έβγαζε μόνο αέρα ή όταν την άνοιγα για πρώτη φορά στην αρχή, πλέον αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης μπορεί να μην επιλέχτηκε σωστής ισχύος κλιματιστικό για τον χώρο, η δουλειά του κλιματιστικού δεν είναι να κάνει τον χώρο παγωτό αλλά να φέρνει την θερμοκρασία του αέρα σε αυτή που έχεις ρυθμίσει εσύ από το τηλεχειριστήριο.

Για 9αρι φίλε δεν ξέρω, σε 24αρι σπίτι φίλου 100 τετραγωνικά το κάνει παγωτό.

Κάποιο πρόβλημα έχει το κλίμα σου φίλε, εγώ έχω μαϊμού Panasonic, το είχα πάρει 150 ευρώ 12αρι και σε 5 ώρες μου παγώνει 100 τετραγωνικά.

Δεν μου φαίνονται λογικά τα παραπάνω.

Τα 100τμ απαιτούν μεγαλύτερο από 24αρι, ίσως οι χώροι σας έχουν πολύ καλή μόνωση κατεβάζετε τέντες και δεν έχετε ταράτσα από πάνω δεν τους χτυπάει πολύ ο ήλιος και καλύπτονται από άλλα κτίρια κοντά.

Κάποτε είχα καταφέρει μετά από 5 ώρες να μειώσω λίγο την θερμοκρασία με το δικό μου 12αρι, περίπου 100τμ χώρος 2 σαλόνια με το χώλ, άναψα το κλιματιστικό και αφού πάγωσε το πρώτο σαλόνι έφερα έναν δυνατό ανεμιστήρα να κατευθύνει τον αέρα στο 2ο δωμάτιο, αλλά παγωμένα δεν τα έλεγες τα δωμάτια, απλά μειώθηκε λίγο η θερμοκρασία και η αποπνηκτική ατμόσφαιρα από τον καύσωνα. Εννοείται το κλιματιστικό τα είχε φτύσει γιατί δούλευε full, αν έχεις inverter δεν σε συμφέρει οικονομικά κάτι τέτοιο γιατί θα ανεβάσει την ταχύτητα ο συμπιεστής στην μέγιστη ισχύ με αρκετή κατανάλωση ενέργειας, παίζει να σου ρίξει και καμιά ασφάλεια αν μιλάμε για 24αρι και εννοείται οτι σ συνθήκες καύσωνα με 40 βαθμούς εξωτερική και λειτουργία στο μέγιστο πάει περίπατο ο SCOP.

Αν είσαι ρετιρέ ζητάς παγωτό, εμείς εδώ ψηλά καιγομαστε, καλοκαίρι έχουμε χωρίς κλίμα 35,αρα στους 28 μας φαίνεται παγωτό :) πάντως τα fujitsu μαζί με τα Sanyo για εμένα είναι ότι καλύτερο σε κλίμα.

Έχουμε καλή μόνωση αλλά όπως έγραψα είμαστε ρετιρέ και καιγομαστε... Κατεβάζει 8 βαθμούς, λογικό μου φαίνεται εμένα. Εκεί που βρίσκεται το κλίμα όχι σε όλο το σπίτι, ίσως στα δωμάτια έχουμε 30.

Α εντάξει εγώ νόμιζα όταν μιλούσες για παγωτό για τίποτα 20-22 βαθμούς.

Sanyo ούτε με παναγίες φίλε, είχα ψάξει τιμές είναι πανάκριβα μηχανήματα με χαμηλές επιδόσεις και αμφίβολο πόσα χρόνια θα αντέξουν.

Φίλε είμαι στα 42,το κλίμα ο πατέρας μου το πήρε οτσν ήμουν 18,οταν πάω σπίτι του και μπαίνω μέσα τι να σου πω, αυτό θα πει δροσιά. Το έχει μόνιμα στους 26 δεν το πείραξε ποτέ αυτά τα χρόνια, τρελή απόδοση. Φαντάσου τα καινούρια πως είναι.

Έχετε κλιματιστικό της Sanyo 24 χρόνια? Ενδιαφέρον εμπειρία.

Εγώ έκανα πρόσφατα μια έρευνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά περίπου 52 διαφορετικών κατασκευαστών και όταν βρήκα μια ιστοσελίδα με τιμές και μοντέλα της Sanyo έσκασα στα γέλια από αυτά που έβλεπα, πολύ ακριβότερες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς και ελλειπή τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν κατάφερα να βρω πουθενά στο ιντερνετ κάποιο manual της sanyo.

Όσο για την απόδοση, δεν υπάρχει περίπτωση κλιματιστικό 25ετίας να έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση από ένα σημερινό, πιθανόν θα αγόρασε ο πατέρας σου ένα κλιματιστικό υψηλής ισχύος για τον χώρο και επειδή θα ήταν πολύ καλής ποιότητας θα άντεξε τόσα χρόνια και δεν δείχνει κανένα πρόβλημα.

Μια αλήθεια είναι οτι παλαιότερα υπήρχαν και άλλες μάρκες τις οποίες αρκετοί τις είχαν σε εκτίμηση αλλά αργότερα έχασαν το κύρος τους, δεν γνωρίζω το γιατί, π.χ. ξέρω την yokohama, ένας γνωστός μας έχει στο μαγαζί του 28 χρόνια ένα τέτοιο και δουλεύει ασταμάτητα σαν γαϊδούρι δεν καταλαβαίνει χριστό.

Αν έχεις κλιματιστικό που το δουλεύεις τόσα χρόνια ο συμπιεστής θα έχει υποστεί μείωση της μηχανικής απόδοσης κατά 10 με 20%, αυτό επιδρά και στην ενεργειακή απόδοση.

Βασικά το προσέχει, κάθε 6 μήνες σέρβις (25 ευρώ), και γενικά δεν το έχει βάλει ποτέ στη μεγάλη σκάλα, πάντα στην πρώτη δουλεύει. Δεν ξέρω εμείς έχουμε καλή εμπειρία από Sanyo, δηλαδή όσο ζούσα εκεί με ένα κλίμα όλο το σπίτι.

Ίσως να μην είναι ότι καλύτερο αλλά σε εμάς έκανε δουλειά.

Βασικά το προσέχει, κάθε 6 μήνες σέρβις (25 ευρώ), και γενικά δεν το έχει βάλει ποτέ στη μεγάλη σκάλα, πάντα στην πρώτη δουλεύει. Δεν ξέρω εμείς έχουμε καλή εμπειρία από Sanyo, δηλαδή όσο ζούσα εκεί με ένα κλίμα όλο το σπίτι.

Ίσως να μην είναι ότι καλύτερο αλλά σε εμάς έκανε δουλειά.

Το συγκεκριμενο Sanyo της εποχης εκεινησ ειναι made in JAPAN , μαζι με τα sharp, πανασονικ και hitachi.

Σιγουρα αθανατα μηχανηματα, βεβαια ενεργειακα σε συγκριση με τα σημερινα καταναλωνουνε 3-4 πλα.

Για την ιστορια η Sanyo εξαγορασθηκε πριν απο 6 χρονια απο τη Panasonic και σταματησε η παραγωγη και η χρηση του ονοματος εντελωσ

http://www.cnet.com/news/panasonic-finally-buys-up-all-of-sanyo/

Ποια ολα τα μηχανηματα που κυκλοφορουν βγαινουν με το Brand Panasonic

Καποια Sanyo που κυκλοφορουν στην ελλαδα ειναι μαιμουδεσ πραγματικα που κολιεται το αυτοκολητο στην ελλαδα

Το παθε φιλοσ μου που το αγορασε απο την ηλεκτρονικη και οταν εγινε φασαρια του το πηραν αμεσωσ πισω

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...