Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση για την χώρα προέλευσης των Daikin ATXC25B  είμαι κάτοχος 3 τέτοιων μηχανημάτων στα 402 €  που πρέπει να είναι η Μαλεσία αν δεν κάνω λάθος , επαγγελματίας του χώρου μου είπε ότι δεν τα προτείνει καν  και ότι δεν είναι τα καλά και προτιμότερο ήταν ένα midea ή ένα inventor  , να  αναρωτηθώ αν έχει δίκιο ; ή να προσπεράσω.

Η άποψη ενός επαγγελματία πάντα μετράει.

Φυσικά αρκεί να είναι στοιχειωμένη .

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση και αν αγόραζα σήμερα κάτι στα 400€, θα προτιμούσα Daikin μιας και στα λεφτά αυτά δύσκολα βρίσκεις επιδόσεις και ποιότητα σε κινέζικο τύπου Midea. Εξαίρεση το mission που έχει πολύ καλές επιδόσεις. Αν τα πλαστικά του είναι καλά και δεν τρίζει σε θέρμανση τότε ναι, να το προτιμήσω.Ελπίζω τον χειμώνα να πάρουμε συναφές feedback.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εχω ενα ψηλο μαγαζι, ειναι 4,5 μετρα και 30τμ. Μεχρι τωρα ειχα ψευδοροφη και ενα κλιματιστικο 12ρι. Εκανε δουλεια αλλα λιγα πραγματα. Τωρα το μαγαζι θα γινει διαμερισμα, να το νοικιαζω σε φοιτητες ή airbnb. Θα εκμεταλευτω το υψος για να κανω παταρι να βαλω πανω κρεβατι.

Σαν μαγαζακι τελειωσε για παντα η χρηση του μιας και ο δρομος ειναι πεθαμενος. Σκεφτομαι να βαλω ενα καλο 24ρι DAIKIN κλιματιστικο, να ζεσταινει ολο το σπιτι, η ερωτηση μου ειναι σε τι υψος να μπει ο κλιματισμος. ευχαριστω

Δημοσ.

Έχει μεγάλη βαρύτητα η γνώμη του , μου είπε ότι δεν είναι τα καλά  Daikin ότι έχουν φτηνότερη λαμαρίνα ας πούμε αν και στα χαρακτηριστικά είναι ίδια ακριβώς , εδώ που τα λέμε τα μηχανήματα αυτά δεν είναι κατά την γνώμη μου για πάνω από 7-10 χρόνια αφού θα είναι παρωχημένα τεχνολογικά μετά από τόσα χρόνια και με αυτό το σκεπτικό τα αγόρασα σαν καλύτερη επιλογή από τα Haier που ήθελα να αγοράσω  στα 320 περίπου που έκαναν και ο βασικότερος λόγος που τα αγόρασα εκτός από την θέρμανση είναι η δυνατότητα αφύγρανσης χωρίς μεταβολή στην θερμοκρασίας του χώρου

Screenshot_1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/10/2019 στις 9:40 ΜΜ, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

@Dare-Devil help μπερδεύτηκε η ερωτηση μου στο δικό σου post,την ειδες ? Μετέφρασε μου το αποτέλεσμα σε παρακαλώ σε κατανοητά πρακτικά παραδείγματα 

5F076FDD-A0C4-4BD8-A394-BE11CFFBB5B7.png

Όχι 24 επιθυμητή . Όταν υπολογίζουμε απώλειες ενός χώρου για σαλονοκουζίνα και δωμάτια  επιθυμητή 20 βαθμούς . Άντε 21 .  Για μπάνια π.χ η επιθυμητή είναι 22 βαθμοί . 
Εβαλες 24 βαθμούς και πήγες στο θεό τις απαιτήσεις του χώρου σου .  Τρεξε πάλι την εφαρμογή και βάλε 21 βαθμούς . 

Εdit: Είσαι σίγουρος ότι τα υπολογίζεις σωστά ; Τα τετραγωνικά του χώρου πρέπει να είναι αυτά που θέλεις να ψύξεις ή να θερμάνεις . Όχι ολόκληρης της κατοικίας αλλά του ενιαίου χώρου που σε ενδιαφέρει . 

11 ώρες πριν, vaggoulas69 είπε

Καλημέρα!

Για 12αρι κλιματιστικό αρκεί η απλή 10αρα ασφάλεια στον πίνακα;

Για χώρο 24 τ.μ. με νέα αλουμίνια αρκεί ένα τέτοιο έτσι δεν είναι;

Ψύξη με ενδιαφέρει και με βλέπω μάλλον για TCL.

Ευχαριστώ!

Συνήθως αρκεί ένα 12άρι . Μπορεί να θες και 14άρι  ή 16άρι . 
Τρέξε λίγο το παρακάτω πρόγραμμα  (βάλε επιθυμητή θερμοκρασία 21 βαθμούς) . Πες μας τα αποτελέσματα . Επίσης μια ακόμα ερώτηση: Ο χώρος που θα ψύξεις έχει κουζίνα; 
https://www.elith.gr/calc/st1.php

1 ώρα πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση για την χώρα προέλευσης των Daikin ATXC25B  είμαι κάτοχος 3 τέτοιων μηχανημάτων στα 402 €  που πρέπει να είναι η Μαλεσία αν δεν κάνω λάθος , επαγγελματίας του χώρου μου είπε ότι δεν τα προτείνει καν  και ότι δεν είναι τα καλά και προτιμότερο ήταν ένα midea ή ένα inventor  , να  αναρωτηθώ αν έχει δίκιο ; ή να προσπεράσω.

Η χώρα κατασκευής δεν  είναι κριτήριο ποιότητας στις μέρες μας . Κριτήριο ποιότητας είναι τα standards ποιότητας που εφαρμόζει ο κατασκευαστής . Δε πα να φτιάχνεται στην ζιμπάπουε το Daikin αυτό δε σημαίνει τίποτα . Επίσης να ξέρεις ότι μπορεί ένα κλιματιστικό να κατασκευάζεται ή να συναρμολογείται σε μια χώρα αλλά δεν φτιάχνονται  όλα τα parts απο την ίδια εταιρεία απαραίτητα . Ένα τελικό προϊόν  μπορεί να φοράει υλικά και εξαρτήματα απο δεκάδες προμηθευτές απο διάφορες χώρες . Στον κλιματισμό κυρίως απο Κίνα διότι εκεί είναι η παγκόσμια βιομηχανία του οικιακού κλιματισμού . 

Εγώ αυτό που είπε θα το προσπερνούσα .  Αν εννοούσε ότι επειδή κατασκευάζονται στην Μαλαισία δεν είναι καλά . Αν εννοεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι τόσο καλό μπορεί κάτι να ξέρει . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, george1551 είπε

Έχει μεγάλη βαρύτητα η γνώμη του , μου είπε ότι δεν είναι τα καλά  Daikin ότι έχουν φτηνότερη λαμαρίνα ας πούμε αν και στα χαρακτηριστικά είναι ίδια ακριβώς , εδώ που τα λέμε τα μηχανήματα αυτά δεν είναι κατά την γνώμη μου για πάνω από 7-10 χρόνια αφού θα είναι παρωχημένα τεχνολογικά μετά από τόσα χρόνια και με αυτό το σκεπτικό τα αγόρασα σαν καλύτερη επιλογή από τα Haier που ήθελα να αγοράσω  στα 320 περίπου που έκαναν και ο βασικότερος λόγος που τα αγόρασα εκτός από την θέρμανση είναι η δυνατότητα αφύγρανσης χωρίς μεταβολή στην θερμοκρασίας του χώρου

Screenshot_1.jpg

Την αφυγρανση την έχουν όλα τα κλιματιστικά.

Και εννοείται δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Την αφυγρανση την έχουν όλα τα κλιματιστικά.

Και εννοείται δεν αλλάζει τη θερμοκρασία.

Στην ψύξη να προσθέσω . Γιατί αν γυρίσεις το χειμώνα το κλιματιστικό σε λειτουργία αφύγρανσης ......

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, GordaTurta είπε

εχω ενα ψηλο μαγαζι, ειναι 4,5 μετρα και 30τμ. Μεχρι τωρα ειχα ψευδοροφη και ενα κλιματιστικο 12ρι. Εκανε δουλεια αλλα λιγα πραγματα. Τωρα το μαγαζι θα γινει διαμερισμα, να το νοικιαζω σε φοιτητες ή airbnb. Θα εκμεταλευτω το υψος για να κανω παταρι να βαλω πανω κρεβατι.

Σαν μαγαζακι τελειωσε για παντα η χρηση του μιας και ο δρομος ειναι πεθαμενος. Σκεφτομαι να βαλω ενα καλο 24ρι DAIKIN κλιματιστικο, να ζεσταινει ολο το σπιτι, η ερωτηση μου ειναι σε τι υψος να μπει ο κλιματισμος. ευχαριστω

Βάλε οροφής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατασκευαζονται σε συγχρονο, ιδιοκτητο εργοστασιο της DAIKIN στην Μαλαισια και οι δικες μου πληροφοριες ειναι οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η DAIKIN σε οικονομικες τιμες... οποτε να προσπερασεις. Εχω αγορασει 1 ATXC25B και 2 ATXC35B και  μεχρι τωρα ειναι αθορυβα, αποδοτικα, με χαμηλες καταναλωσεις και κανενα τριγμο. Απλα Αψογα και σε αυτες τις τιμες....ευκαιρια.

2 ώρες πριν, george1551 είπε

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Συνήθως αρκεί ένα 12άρι . Μπορεί να θες και 14άρι  ή 16άρι . 
Τρέξε λίγο το παρακάτω πρόγραμμα  (βάλε επιθυμητή θερμοκρασία 21 βαθμούς) . Πες μας τα αποτελέσματα . Επίσης μια ακόμα ερώτηση: Ο χώρος που θα ψύξεις έχει κουζίνα; 
https://www.elith.gr/calc/st1.php

Σε ευχαριστώ!!

Ο χώρος είναι σαλόνι με χωλ.

Με την σελίδα δεν ξέρω αν τα έκανε όλα σωστά 😛

Θερμικές Απώλειες

7856.62Watt

6756.69KCal/h

104.75Watt/m2

90.09KCal/h/m2

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, CorumD είπε

Κατασκευαζονται σε συγχρονο, ιδιοκτητο εργοστασιο της DAIKIN στην Μαλαισια και οι δικες μου πληροφοριες ειναι οτι ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η DAIKIN σε οικονομικες τιμες... οποτε να προσπερασεις. Εχω αγορασει 1 ATXC25B και 2 ATXC35B και  μεχρι τωρα ειναι αθορυβα, αποδοτικα, με χαμηλες καταναλωσεις και κανενα τριγμο. Απλα Αψογα και σε αυτες τις τιμες....ευκαιρια.

Σε θέρμανση έχουν τριγμούς ή δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα;

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Στην ψύξη να προσθέσω . Γιατί αν γυρίσεις το χειμώνα το κλιματιστικό σε λειτουργία αφύγρανσης ......

Αν εξαιρέσεις το ururu , όλα μα όλα τα αιρκοντίσιονς κάνουν αφυγρανση σε ψύξη οπότε τί θες να πεις;

Αυτό που λέει η Daikin πιο πάνω είναι λίγο παραπλανητικό πάντως ή έστω προσπαθεί να πει κάτι που ο αγοραστής θα το ερμηνεύσει αλλιώς όπως ο φίλος πιο πάνω.

Δημοσ.

Αυτη την στιγμη που μιλαμε, ειναι ανοιχτο εδω και 1 ωρα στους 24 βαθμους...δεν υπαρχει κανενας τριγμος!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CorumD είπε

Αυτη την στιγμη που μιλαμε, ειναι ανοιχτο εδω και 1 ωρα στους 24 βαθμους...δεν υπαρχει κανενας τριγμος!

Οκ, ας το δούμε και στα κρύα που θα ανεβάσει θερμοκρασίες. Σίγουρα ενθαρρυντικό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...