Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, tedy99 είπε

Μετά από ψάξιμο για την τιμή και την εγκατάσταση βγήκα λίγο μπερδεμένος ,τι διαφορά έχει το Daikin ATXC25B Siesta Sensira από τοDaikin ATXC25A Siesta Sensira ;; Η πιο φθηνή τιμή για το Fujitsu και το daikin την έχει ο Κωτσόβολος (αν είναι δυνατόν) 

Το Daikin ATXC25B Siesta Sensira έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά από τοDaikin ATXC25A καθώς αποτελεί νεότερο μοντέλο.

198181-3-b.jpg

20190424104729_32dc7085.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, tzomatzi είπε

Το Daikin ATXC25B Siesta Sensira έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά από τοDaikin ATXC25A καθώς αποτελεί νεότερο μοντέλο.

198181-3-b.jpg

20190424104729_32dc7085.jpeg

Βλέπω όμως ότι είναι πιο ψηλά στην κατανάλωση για θέρμανση που είναι και η βασική λειτουργία για εμενα οπότε θα μείνω στο προηγούμενο μοντέλο μιας και έχω σκοπό να το δουλέψω τέρμα όλο το χειμώνα για το δωμάτιο.οποτε σήμερα πάω για παραγγελία ,σχετικά με την εγκατάσταση να πάρω του Κωτσόβολου η να προτιμήσω άλλον; μιας και το προηγούμενο που πήρα από Κωτσόβολο και ήταν μέσα η εγκατάσταση δεν μου έκαναν αυτό με την αντλία κενού.  τον bakis έχω σαν σκέψη μιας και για εγκατάσταση 9αρι και 24αρι ζητάει 140€, υπάρχει καλύτερη πρόταση;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tedy99 είπε

Βλέπω όμως ότι είναι πιο ψηλά στην κατανάλωση για θέρμανση που είναι και η βασική λειτουργία για εμενα οπότε θα μείνω στο προηγούμενο μοντέλο μιας και έχω σκοπό να το δουλέψω τέρμα όλο το χειμώνα για το δωμάτιο.οποτε σήμερα πάω για παραγγελία ,σχετικά με την εγκατάσταση να πάρω του Κωτσόβολου η να προτιμήσω άλλον; μιας και το προηγούμενο που πήρα από Κωτσόβολο και ήταν μέσα η εγκατάσταση δεν μου έκαναν αυτό με την αντλία κενού.  τον bakis έχω σαν σκέψη μιας και για εγκατάσταση 9αρι και 24αρι ζητάει 140€, υπάρχει καλύτερη πρόταση;;

Που το είδες οτι το ATXC25B   " είναι πιο ψηλά στην κατανάλωση για θέρμανση"  σε σχέση με το παλιο το ATXC25A ?

Επεξ/σία από Rnd1978

13 λεπτά πριν, tedy99 είπε

Μα το ATXC25B έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε όλα και σε SCOP που αφορά τη θέρμανση.

33 λεπτά πριν, tedy99 είπε

Βλέπω όμως ότι είναι πιο ψηλά στην κατανάλωση για θέρμανση που είναι και η βασική λειτουργία για εμενα οπότε θα μείνω στο προηγούμενο μοντέλο μιας και έχω σκοπό να το δουλέψω τέρμα όλο το χειμώνα για το δωμάτιο.

Κάνεις λάθος. Οι καταναλώσεις στα ταμπελακια δεν αποτελούν κριτήριο παρά μόνο οι ετήσιοι συντελεστές.

Χώρια που ούτε στις καταναλώσεις είναι καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim έχεις βρει πουθενά το Pdesign Test του  Fujitsu 18KLCA Η του 24KLCA? η κάποιο Pdesign Test απο κάποια εταιρεία/μοντέλο με EUROVENT certification?

Επεξ/σία από Rnd1978

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

@liakjim έχεις βρει πουθενά το Pdesign Test του  Fujitsu 18KLCA Η του 24KLCA? η κάποιο Pdesign Test απο κάποια εταιρεία/μοντέλο με EUROVENT certification?

Τα pdesign θα τα βρεις στο fgeurope.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα pdesign θα τα βρεις στο fgeurope.

Δεν το  βρίσκω..  😕

Παρατήρησα κατι που δεν το καταλαβαίνω στο Pdesign του 856ZR (http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17631783445781/Pdesign_TRN_TRG-856ZR.pdf) .

Αν μπορει καποιος να μου το εξηγήσει πως γίνεται θα είμαι ευγνώμων..

Μέση ζώνη
με εξωτερική  θερμοκρασία 12C , επιθυμητή 20
δηλωμένο φορτίο 1.22 kW -  δηλώνουν COP 5.28

Ψυχρή ζώνη
με θερμοκρασία εξωτερική 12C , επιθυμητή 20
δηλωμένο φορτίο 1.22 kW και δηλώνουν COP 5.46

Δηλαδή σε ίδιες συνθήκες με ίδιο φορτίο αν πάρεις το κλιματιστικό απο την μια ζώνη σε άλλη ζώνη, αλλάζει το COP.

Και το άλλο περίεργο το οποιο το εχουμε δει και στο παρελθον

Μέση ζώνη
με εξωτερική  θερμοκρασία 2C , επιθυμητή 20 -> Δηλωμένο φορτίο 2.26 kW

Θερμή ζώνη
με εξωτερική  θερμοκρασία 2C , επιθυμητή 20 -> Δηλωμένο φορτίο 4.42kW

Στην Κρήτη(έστω θερμη ζωνη) υπολογίζεται οτι χρειάζεται θέρμανση 4.42kW, ενω στην Θεσσαλονίκη (εστω μέση ζωνη)  2.26kW στις ίδιες συνθήκες (2C εξωτερική και επιθυμητή 20)

Τύφλα να έχει το MasterChef

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Edit έλα βρε που αναρωτιέσαι κιόλας
https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/755/10009205-01.pdf

@Rnd1978

Ευχαριστώ δεν το εβρισκα, πόσο πιο ρεαλιστικό/αληθινό/κατανοητο φαίνεται, σε σχέση με το αλλο PDesign.. (ρεαλιστικά φορτία, και κυριως ίδια φορτία ίδια COP στις ίδιες θερμοκρασίες μεταξυ των ζωνών)

Επεξ/σία από Rnd1978

Καλημέρα!

Για 12αρι κλιματιστικό αρκεί η απλή 10αρα ασφάλεια στον πίνακα;

Για χώρο 24 τ.μ. με νέα αλουμίνια αρκεί ένα τέτοιο έτσι δεν είναι;

Ψύξη με ενδιαφέρει και με βλέπω μάλλον για TCL.

Ευχαριστώ!

• Like 1

5 ώρες πριν, tzomatzi είπε

Μα το ATXC25B έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε όλα και σε SCOP που αφορά τη θέρμανση.

Ναι έχεις δίκιο, εγώ μπερδεύτηκα με τόσες σελίδες που έχω ανοιχτές ,για το ATXC25B ήθελα να πω και στο μπρος πίσω χάθηκα οπότε μόνο για εγκατάσταση ψάχνω. προτάσεις  ;;;

Καλησπέρα μια ερώτηση για την χώρα προέλευσης των Daikin ATXC25B  είμαι κάτοχος 3 τέτοιων μηχανημάτων στα 402 €  που πρέπει να είναι η Μαλεσία αν δεν κάνω λάθος , επαγγελματίας του χώρου μου είπε ότι δεν τα προτείνει καν  και ότι δεν είναι τα καλά και προτιμότερο ήταν ένα midea ή ένα inventor  , να  αναρωτηθώ αν έχει δίκιο ; ή να προσπεράσω.

4 λεπτά πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα μια ερώτηση για την χώρα προέλευσης των Daikin ATXC25B  είμαι κάτοχος 3 τέτοιων μηχανημάτων στα 402 €  που πρέπει να είναι η Μαλεσία αν δεν κάνω λάθος , επαγγελματίας του χώρου μου είπε ότι δεν τα προτείνει καν  και ότι δεν είναι τα καλά και προτιμότερο ήταν ένα midea ή ένα inventor  , να  αναρωτηθώ αν έχει δίκιο ; ή να προσπεράσω.

Να το προσπεράσεις 

• Like 2

12 λεπτά πριν, george1551 είπε

Δίκιο έχει. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...