Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, CorumD είπε

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι τιμες EER και COP. To Shorai εχει αρκετα καλυτερα EER/COP αλλα δεν εχει τοσο καλο SCOP...αυτο δεν μου δειχνει λογικο εκτος και αν χανει πολυ η αποδοση του μολις ξεφευγουμε απο τις στανταρντ θερμοκρασιες στις οποιες γινονται τα test SEER/SCOP...

Το EER COP είναι ονομαστικές τιμές . Αν δεις διάγραμμα απο τεχνικό εγχειρίδιο θα δεις ότι μεταβάλλεται ανάλογα τι συνθήκες  επικρατούν . Συνήθως το EER που ανακοινώνουν υπολογίζεται στους 35 βαθμούς εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία 25-26 βαθμούς , ενώ το COP υπολογίζεται στους +7 βαθμούς εξωτερική με εσωτερική 20 βαθμούς . 

Τα SCOP και SEER είναι εποχικοι βαθμοί  απόδοσης .  Είναι κατά κάποιο τρόπο ο μέσος βαθμός απόδοσης του κλιματιστικού στην περίοδο της θέρμανσης και στην περίοδο της ψύξης .

19 ώρες πριν, teoqq είπε

Τα τζάμια και τα κουφώματα είναι καλά. (ανοιγόμενα) Από πάνω είναι το πατρικό και είναι τα ίδια οπότε δεν έχουμε μπορώ να πω μεγάλες απώλειες. Το διαμέρισμα είναι μονοκατοικία με πάρκινγκ, πάνω το διαμέρισμα για το οποίο ψάχνω το κλιματισμό και πιο πάνω το πατρικό. Σε γωνία του δρόμου αλλά ο ήλιος δεν το βαράει πολύ καθώς είναι σε κατηφόρα το σπίτι (δηλαδή από την πάνω πλευρά του δρόμου είμαι μέσα στην γη οπότε δνε θα το έλεγα ζεστό.) Μόνωση σε τοίχο δεν έχει.

Σχετικά με το μπάτζετ, δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αλλά δνε θέλω και 2.000 όπως είδα ότι υπάρχουν. 700 με 1000-1200 καλά δεν είναι?! 

12 ώρες πριν, dimostr είπε

https://www.elith.gr/calc/index.php

Θα πάρεις μια ιδέα για το τι θα χρειαστείς 

@teoqqΤρέξε το link του dimostr και πες μας τί αποτέλεσμα σου βγάζει . :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το EER COP είναι ονομαστικές τιμές . Αν δεις διάγραμμα απο τεχνικό εγχειρίδιο θα δεις ότι μεταβάλλεται ανάλογα τι συνθήκες  επικρατούν . Συνήθως το EER που ανακοινώνουν υπολογίζεται στους 35 βαθμούς εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία 25-26 βαθμούς , ενώ το COP υπολογίζεται στους +7 βαθμούς εξωτερική με εσωτερική 20 βαθμούς . 

Τα SCOP και SEER είναι εποχικοι βαθμοί  απόδοσης .  Είναι κατά κάποιο τρόπο ο μέσος βαθμός απόδοσης του κλιματιστικού στην περίοδο της θέρμανσης και στην περίοδο της ψύξης .

@teoqqΤρέξε το link του dimostr και πες μας τί αποτέλεσμα σου βγάζει . 
Μπορεις να μου το εξηγήσεις ? 😊,το αποτέλεσμα για τον δικό μου χώρο ,θα με σΚ@σει η ΔΕΗ ε ? 

@Dare-Devil help μπερδεύτηκε η ερωτηση μου στο δικό σου post,την ειδες ? Μετέφρασε μου το αποτέλεσμα σε παρακαλώ σε κατανοητά πρακτικά παραδείγματα 

5F076FDD-A0C4-4BD8-A394-BE11CFFBB5B7.png

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

7 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

@Dare-Devil help μπερδεύτηκε η ερωτηση μου στο δικό σου post,την ειδες ? Μετέφρασε μου το αποτέλεσμα σε παρακαλώ σε κατανοητά πρακτικά παραδείγματα 

5F076FDD-A0C4-4BD8-A394-BE11CFFBB5B7.png

Συγνώμη που επεμβαίνω μιας και ρωτάς άλλον αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι θες περίπου 48.000 btu αλλά αν μου επιτρέπεις οι 24 βαθμοί που έχεις θέσει κατά την γνώμη μου είναι λίγο υπερβολική ως απαίτηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

@teoqqΤρέξε το link του dimostr και πες μας τί αποτέλεσμα σου βγάζει . :)

Ελπίζω να μην έκανα κάνα τραγικό λάθος..

Θερμικές Απώλειες

18149.41Watt

15608.49KCal/h

181.49Watt/m2

156.08KCal/h/m2

Επεξ/σία από teoqq

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Συγνώμη που επεμβαίνω μιας και ρωτάς άλλον αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι θες περίπου 48.000 btu αλλά αν μου επιτρέπεις οι 24 βαθμοί που έχεις θέσει κατά την γνώμη μου είναι λίγο υπερβολική ως απαίτηση 

Αλήθεια ? Θα το ξανά τρέξω τότε,ποιοι βαθμοί ειναι αποδεκτοί τότε,για θέρμανση δεν μιλαμε ? 

1 λεπτό πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Αλήθεια ? Θα το ξανά τρέξω τότε,ποιοι βαθμοί ειναι αποδεκτοί τότε,για θέρμανση δεν μιλαμε ? 

Κοιτά τώρα αυτό είναι λίγο υποκειμενικό ,εγώ παντως με δυο παιδιά στο σπιτι μικρά την θερμοκρασία πέρυσι το χειμώνα τα είχα τα κλιματιστικα την ημέρα στο 21 και το βράδυ τα έβαζα στο 19 αλλά ξαναλέω αυτό εξαρτάται πως νιώθει ο καθένας 

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κοιτά τώρα αυτό είναι λίγο υποκειμενικό ,εγώ παντως με δυο παιδιά στο σπιτι μικρά την θερμοκρασία πέρυσι το χειμώνα τα είχα τα κλιματιστικα την ημέρα στο 21 και το βράδυ τα έβαζα στο 19 αλλά ξαναλέω αυτό εξαρτάται πως νιώθει ο καθένας 

Ορίστε με 21

0DB9A31D-8242-4334-A5D4-4632C7F55FB5.png

1 λεπτό πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ορίστε με 21

0DB9A31D-8242-4334-A5D4-4632C7F55FB5.png

Έπεσες στα 42133 btu 

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα

Με αυτό το link κανεις μετατροπές 

17 λεπτά πριν, teoqq είπε

Ελπίζω να μην έκανα κάνα τραγικό λάθος..

Θερμικές Απώλειες

18149.41Watt

15608.49KCal/h

181.49Watt/m2

156.08KCal/h/m2

Μήπως να ξαναδοκιμαζες 

• Thanks 1

Αγόρασα από Κωτσόβολο 2 daikin Atx c25b . Τα είχε προσφορά από 500€ στα 400€. Μαζί με τοποθέτηση και extra support πήγαν στα 1000e.

Από βδομάδα θα ανεβάσω ποστ με καταναλώσεις μιας και αγόρασα και μετρητή. Ελπίζω να δω τρομερή βελτίωση στον λογαριασμό ρεύματος γιατί με την κουμτελιτσα του Τράγκα των 2500w το ρεύμα ερχόταν στα 500€. 

• Like 2

27 λεπτά πριν, Yperaspisths είπε

Αγόρασα από Κωτσόβολο 2 daikin Atx c25b . Τα είχε προσφορά από 500€ στα 400€. Μαζί με τοποθέτηση και extra support πήγαν στα 1000e.

Από βδομάδα θα ανεβάσω ποστ με καταναλώσεις μιας και αγόρασα και μετρητή. Ελπίζω να δω τρομερή βελτίωση στον λογαριασμό ρεύματος γιατί με την κουμτελιτσα του Τράγκα των 2500w το ρεύμα ερχόταν στα 500€. 

θα δεις διαφορα διότι με SCOP σχεδον 6, χρειαζονται περιπου 500w για να αποδωσουν 2500-3000w

Στις 6/10/2019 στις 10:39 ΠΜ, liakjim είπε

Έχουμε σχεδόν το ίδιο σπίτι. 

Φαντάζομαι θα θες θέρμανση. 

Για 24άρι κοίτα σε Fujitsu ASYG24KLCA, Toshiba Shorai Premium, Mitsubishi Heavy . 

Για 9άρι κοίτα για Daikin ATXC25B Siesta Sensira, για φθηνό και Fujitsu ASYG09KGTA αν το αντέχει η τσέπη σου. 

Γενικά κοιτάμε για υψηλό SCOP  για απόδοση σε θέρμανση . 

Μετά από ψάξιμο για την τιμή και την εγκατάσταση βγήκα λίγο μπερδεμένος ,τι διαφορά έχει το Daikin ATXC25B Siesta Sensira από τοDaikin ATXC25A Siesta Sensira ;; Η πιο φθηνή τιμή για το Fujitsu και το daikin την έχει ο Κωτσόβολος (αν είναι δυνατόν) 

1 ώρα πριν, Yperaspisths είπε

αιντε ντε .εγω το εχω και καθετε στο σαλονι στην κουτα .τελος του μηνα με την πληρωμη η εγκατασταση .για μετρα και πες τι ψαρια πιανει

Και όμως όσες φορές κάνω το τεστ τα ίδια αποτελέσματα έχω.

Στην ουσία για να έχετε μια εικόνα:

Είμαι μια 3οροφη μονοκατοικία η οποία βρίσκεται σε γωνία δρόμου με κατηφόρα, άρα η πάνω πλευρά του δρόμου βλέπει τον 3ο όροφο, απο την κατηφορά είναι η είσοδος για τον μεσαίο (που ειναι το διαμέρισμα που θέλω το κλιματιστικό)και ο τέρμα κάτω χρησιμοποιείται για αποθήκευση,γκαράζ κτλπ. Ο μεσαίος όροφος, οι 3 τοίχοι του δεν έχουν τίποτα γύρω του (σκεφτείτε το επόμενο σπίτι είναι από την απέναντι πλευρά του δρόμου της κατηφόρας) ενώ από η βόρεια πλευρά του επειδή είναι σε κατηφορά είναι στην ουσία μέσα στην γη. Περίπου 95τμ ο χώρος μαζί με τα δωμάτια. Ο ενιαίος χώρος του σαλονιού,κουζίνα,χωλ δεν έχει ντουβάρια να τα χωρίζει, υπάρχει ένα πλατύσκαλο όπου μετά είνια τα 3 δωμάτια(δεξιά-κέντρο-αριστερά. Κάποια έξτρα μόνωση ο τοίχος δεν έχει, ούτε η οροφή ούτε το δάπεδο.

Αυτά 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, teoqq είπε

Και όμως όσες φορές κάνω το τεστ τα ίδια αποτελέσματα έχω.

Στην ουσία για να έχετε μια εικόνα:

Είμαι μια 3οροφη μονοκατοικία η οποία βρίσκεται σε γωνία δρόμου με κατηφόρα, άρα η πάνω πλευρά του δρόμου βλέπει τον 3ο όροφο, απο την κατηφορά είναι η είσοδος για τον μεσαίο (που ειναι το διαμέρισμα που θέλω το κλιματιστικό)και ο τέρμα κάτω χρησιμοποιείται για αποθήκευση,γκαράζ κτλπ. Ο μεσαίος όροφος, οι 3 τοίχοι του δεν έχουν τίποτα γύρω του (σκεφτείτε το επόμενο σπίτι είναι από την απέναντι πλευρά του δρόμου της κατηφόρας) ενώ από η βόρεια πλευρά του επειδή είναι σε κατηφορά είναι στην ουσία μέσα στην γη. Περίπου 95τμ ο χώρος μαζί με τα δωμάτια. Ο ενιαίος χώρος του σαλονιού,κουζίνα,χωλ δεν έχει ντουβάρια να τα χωρίζει, υπάρχει ένα πλατύσκαλο όπου μετά είνια τα 3 δωμάτια(δεξιά-κέντρο-αριστερά. Κάποια έξτρα μόνωση ο τοίχος δεν έχει, ούτε η οροφή ούτε το δάπεδο.

Αυτά 😕

Το ερωτηματολόγιο το τρέχεις για τον συγκεκριμένο όροφο η για ολόκληρο το κτίριο γιατί για 95 τετραγωνικά και μάλιστα πάνω κάτω αλλο διαμέρισμα και η μία πλευρά χωμένη είναι δύσκολο να βγάζει τέτοιο αποτέλεσμα εκτός και αν το ύψος του συγκεκριμένου ορόφου είναι 5 μετρα και ζητάς να έχεις μέσα 25 βαθμούς 

Εκτός κι αν έχουμε καταλάβει κάτι λάθος 

Επεξ/σία από dimostr

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...