Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

ΤΟ ζω αυτη την στιγμη με την Philips που αρνειται να επισκευασει μια 65 TV LED των 2000+ ευρω...λέγονας οτι τα προβληματα backlight bleeding που εχει ειναι 'μεσα στα επιτρεπτα ορια..'

Βγάζει ακόμη τηλεοράσεις η Philips;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αρχικά σκέψου κυρίως για τί χρήση το θες . Περισσότερες ώρες θα δουλεύει στην ψύξη ή στην θέρμανση ; 
H διαφορά που έχουν στην ψύξη είναι πολύ μικρή για να έχει νόημα να το συζητήσουμε . Η ουσία είναι στο SCOP και στην διάρκεια της εγγύησης . 
Α

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι τιμες EER και COP. To Shorai εχει αρκετα καλυτερα EER/COP αλλα δεν εχει τοσο καλο SCOP...αυτο δεν μου δειχνει λογικο εκτος και αν χανει πολυ η αποδοση του μολις ξεφευγουμε απο τις στανταρντ θερμοκρασιες στις οποιες γινονται τα test SEER/SCOP...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2019 στις 2:28 ΠΜ, Yperaspisths είπε

Αυτο το προγραμμα επιστροφή δεν το κατάλαβα. π.χ αγοράζω με μια κάρτα eurobank δυο daikin που κοστίζουν 1000ε και μου επιστρέφονται 200ε; Φαινεται πολυ καλό για να ειναι αληθινό

Στις 8/10/2019 στις 2:42 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Τι είναι αυτό το πρόγραμμα; 

Είναι πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων της τράπεζας eurobank όταν αγοράζεις κάτι με χρεωστική κάρτα  στις επιχειρήσεις όπου είναι συμβεβλημένες με το πρόγραμμα αυτό . Κατα καιρούς το πλαισιο τρέχει καλά deals επιστροφής χρημάτων σε διάφορα είδη . Το ίδιο κάνουν και άλλες επιχειρήσεις π.χ germanos . 
Ανάλογο πρόγραμμα έχουν και άλλες τράπεζες όπως η Eθνική έχει το go4more . Θεωρώ με διαφορά καλύτερα τα deals που κάνει η eurobank . 

Με λίγα λόγια τα λεφτά δεν σου επιστρέφονται στο χέρι αλλά σε μορφή  "ποντων" στην κάρτα . Αν έχεις μαζέψει απο το πρόγραμμα επιστροφή πάνω απο 10 ευρώ στην επόμενη αγορά που θα κάνεις μπορείς να εξαργυρώσεις αυτό το ποσό . 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ .
https://www.eurobank.gr/el/epistrofi/epistrofi-mia-matia/programma-epibrabeusis-epistrofi/suxnes-erotiseis-epistrofi?qid=8DDDC9C635EA4147BA3595059B67141E

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Shorai είπε

Βγάζει ακόμη τηλεοράσεις η Philips;

Ναι, αλλα πλεον δεν ειναι η Philips...Ολο το τμημα πουληθηκε προ δεκαετιας και βαλε στην Κινεζικη FUNAI και στην συνεχεια στην Τoυρκικη Vestel...οποτε οταν αγοραζεις Philips , αγοραζεις φασονοΚινεζοΤουρκικο....λολ! Τωρα εχουν γινει συγχωνευσεις και η εταιρια λεγεται TPVision

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pano είπε

Φίλε μου καλησπέρα, τα κλιματιστικά που  πρέπει να κοιτάς είναι 9000 btu,  από εκεί και πέρα επειδή ανήκεις σε μια ''ιδιαίτερη'' κατηγορία *  για να σε  βοηθησουμε πρέπει να μας πεις από ποιό κατάστημα θα τα πάρεις  ,πόσο κοστίζει η εγκατάσταση στο εν λόγω κατάστημα και αν θέλεις οπωσδήποτε να ξοδέψεις και τα 1700(πρόσεχε μήπως χρειαστεί να τσοντάρεις αλλού κάποια χρήματα).

*εξ'οικονομώ

καλησπερα φιλε, 9αρι για το σαλονι παιζει να μην με καλυπτει ε? αν βεβαια εκει με οδηγει το προγραμμα θα δω για ο,τι μπορω.

αρχικα θελω να βρω μηχανημα που να καλυπτει τα στανταρ που βαζω εγω βαζουν οι ινσομνιακς! και μετα θα κοιταξω να βρω βασει μηχανηματος και προδιαγραφων καταστημα.

ετσι κι αλλιως επειδη θα πρεπει να δω και το θεμα του φυσικου αεριου (που το ποσο εκει ειναι μεγαλυτερο και το ψαξιμο πιο "σημαντικο", εξου και πρωτευει η ψυξη) θα δω αν συνδυαζονται αυτα σε ενα καταστημα, οποτε αρχικα θελω να βρω τα μηχανηματα και μετα απο που θα τα παρω, μακαρι να χρειαστει μικροτερο ποσο ιδιως αν το συνδυασω με το ΦΑ για τους λογους που ανεφερες.

ξεχασα να πω οτι θελω να ειναι wifi για λογους αυτοματισμου.

Δημοσ.

Καλησπέρα δεν ξέρω εάν το έγραψε κάποιος, έβγαλε πάλι ο Κωτσόβολος προσφορά τα κλιματιστικά χωρίς ΦΠΑ αλλά για ορισμένα μοντέλα.

Δημοσ.

Το είδα τυχαία το μεσημέρι. Το fujitsu asyg24 το πήγαν στα 965 ευρώ.

Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία δοκίμασα το fujitsu στην θέρμανση για 1.5 ώρα, όταν ανέβαζε ισχύ έβγαζε καυτό αέρα από τα 3 μέτρα απόσταση. Στο σαλόνι έφτασε την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία με ανοιχτές τις πόρτες.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα,

Έχω από το 2014 στο σαλόνι αυτό https://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html?from=catspan&keyphrase=MSZSF50VE

και στο ένα υπνοδωμάτιο αντίστοιχα το https://www.skroutz.gr/s/2775653/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF35VE.html?from=catspan&keyphrase=MSZSF35VE.

Επειδή έφτασε η ώρα να αγοράσω κι ένα ακόμα για το παδικό, και καθώς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (η χρήση είναι 80% για θέρμανση - 20% ψύξη) έχω μάλλον καταλήξει σε αυτό

https://www.skroutz.gr/s/14653206/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP35VG.html?from=catspan&keyphrase=MSZ-AP35VG, το οποίο είναι το πιο καινούργιο υποτίθεται 12αρι σε σχέση με το 2014.

Πιστεύετε ότι αξίζει τα extra χρήματα ή να πάω στο ίδιο 12αρι που έχω ήδη, που είναι πια και σε πεσμένη τιμή; Σαν σειρές μεταξύ τους έχουν κάποια άλλη διαφορά, πέρα από την καλύτερη ενεργειακή κλάση; π.χ. το SF..VE με το AP..VG τι υποδηλώνουν;

Τέλος, ενώ στο skroutz το έχει 795, στο πλαίσιο με επιστροφή βγαίνει 640! Είναι δυνατόν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, LeGendGR είπε

Καλημέρα παιδιά είχα γράψει πριν μερικές μέρες για επιλογή κλιματιστικού. Τελικά πήρα ένα inventor premium 24αρη. Το εγκατέστησα πριν 5 μέρες σε έναν χώρο 38 τετραγωνικά. Το σημείο που τοποθετήθηκε είναι κάτω από ένα δοκάρι και άφησαν 5 εκατοστά κενό από το δοκάρι στο 1.80 και πάνω, μιας και το ταβάνι είναι 2.50. 

Στην ψύξη που το δοκίμασαν εκείνη την ώρα ήταν εντυπωσιακό και μάλιστα μου είπαν ότι στο σημείο που μπήκε θα σκοτώνει στην θέρμανση... Τώρα όμως που το έβαλα στην θέρμανση έχω απογοητευτεί τελείως δεν μπορεί να ανεβάσει καθόλου θερμοκρασία καθόλου όμως. ανάβει για λίγο και σβήνει και μετά ξανά ανάβει και σβήνει και πάει λέγοντας.... στην εφαρμογή του κινητού δείχνει ότι μόλις ανάβει ανεβαίνει η εσωτερική θερμοκρασία πολύ γρήγορα από 21 σε 31 σε 10 λεπτά  και μόλις φτάσει 31 σβήνει και μόλις πέσει στους 27 ανάβει και πάει λέγοντας....ενω στην πραγματικότητά δεν ανεβαίνει καθολου η θερμοκρασία μόνο στην εφαρμογή τα βλέπω! Στο θερμόμετρο χώρου τιποτα...εγώ το βάζω να πάει στους 25. Ο μόνος τρόπος να ανεβάσει είναι να το βαλω στους 30 στο turbo όπου ανεβάζει άλλα Όχι πολύ γρήγορα στους 25....Αυτη την στιγμη εχω 25 και στην εφαρμογή λεει 34...Τι να κανω;

Ο θερμός αέρας έχει την τάση να συσσωρεύεται ψηλά στο ταβάνι .Για αυτό αν μπορούσαμε να μετρήσουμε τον αέρα στο χώρο σε κάθε x ύψος θα παρατηρούσαμε αποκλίσεις . Τα κλιματιστικά διαβάζουν την θερμοκρασία απο το πάνω μέρος που μπαίνει ο αέρας . 

Απο την άλλη τα 5 εκατοστά που άφησες χώρο για να αναπνέει το μηχάνημα είναι λίγα . Συνήθως αφήνουμε τουλάχιστον 15 εκατοστά για να δουλεύει βέλτιστα το μηχάνημα . Να αποφύγουμε πιθανό αεροδυναμικό θόρυβο και να συμπεριφέρεται καλύτερα το μηχάνημα στην θέρμανση . 

Δοκίμασε με το follow me που έχει αυτό το μηχάνημα . Kάποια κλιματιστικά έχουν αυτή την λειτουργία . Στην ουσία είναι ένας δεύτερος αισθητήρας θερμοκρασίας στο χειριστήριο . Όταν  το ενεργοποιήσεις σταματάει να διαβάζει απο τον αισθητήρα θερμοκρασίας του μηχανήματος και διαβάζει απο το χειριστήριο την θερμοκρασία . Φρόντισε μόνο το χειριστήριο να έχει οπτική επαφή με το μηχάνημα, δηλαδή να μπορεί να στέλνει επιτυχώς εντολές στην μονάδα γιατί αυτό δίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα update στο κλιματιστικό για την θερμοκρασία του χώρου.

Edit : Είδα τις φωτογραφίες .Στην θέρμανση προτιμάμε πάντα η περσίδα να κοιτάζει προς τα κάτω . Θα το ρύθμιζα προτελευταία σκάλα περσίδας για να πηγαίνει τον αέρα όσο πιο κάτω γίνεται και λίγο πιο μακρία απο την μονάδα . 

12 ώρες πριν, kostass__ είπε

καλημερα και απο εμενα

μπαινω στην διαδικασια για αγορα 2 κλιματιστικων (εξοικονομω) και λεω να αρχισω να ψαχνω λιγο την κατασταση.

το 1 ειναι για υπνοδωματιο 12 τμ  ενω το αλλο για σαλονοχωλκουζινα (!) οπου το σαλονι ειναι 15 τμ και η συνεχεια του η κουζινα δλδ αλλα 9.

τα μηχανηματα πρεπει να ειναι P<=2.6 (βασει ψυκτικης ισχυος) , ετσι τουλαχιστον αναφερεται στο εντυπο.

απο μονωση αλουμινια θερμοδιακοπης.

δεν εχω ιδεα ποια κλιματιστικα ειναι κατω του P που αναφερεται, αν εχω καταλαβει καλα ΔΕΝ θελω μηχανημα ον-οφ (να αναβοσβηνει και να παιζει μεγαλο ευρος στην θερμοκρασια του δωματιου), δλδ θελω οσο πιο σταθερη θερμοκρασια, και αν δινουμε βαση σε κατι αυτο θα ειναι η ψυξη και οχι η θερμανση.

μπατζετ συνολικα 1700 ευρω υπερμαξιμουμ.

Το P<= 2.6 πρέπει να αφορά την ονομαστική απόδοση του μηχανήματος σε kw .  Δηλαδή σε btu/h  είναι P<=  8871 BTU/h . Επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται στην θέρμανση ή στην ψύξη .Πολύ μικρή απόδοση για την σαλονοκουζίνα σου αυτή . Το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να αποδόσει το μηχάνημα σωστα . Εκτός και αν έχεις εξαιρετικές μονώσεις και ενεργειακή κατηγορία γενικότερα που δεν νομίζω διότι δεν θα σε δικαιολογούσαν για το πρόγραμμα εξοικονομώ . 
Μπορείς να ποστάρεις το link με το σχετικό πίνακα και τις πληροφορίες που έχει; 

Καλύτερα ρώτα εδώ και θα σε κατατοπίσουν όσοι έχουν ασχοληθεί με το εξοικονομώ  και όταν μάθεις πες μας τί μηχανήματα σε απόδοση ψάχνεις και θα σου πούμε :
https://www.insomnia.gr/forums/topic/646105-εξοικονομώ-κατ-οίκον/page/75/#comments

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, teoqq είπε

Καλησπέρα σας, ήρθε η ώρα να ψάξω κλιματιστικό για το σπίτι οπότε που να απευθυνθώ καλύτερα από το insomnia 😘

Το διαμέρισμα είναι περίπου 100τμ και ο ενιαίος χώρος(σαλόνι,κουζίνα,χωλ όλα στον ίδιο χώρο) όπου θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό είναι περίπου 55+. Το θέλω κυρίως για ψύξη καθώς η θέρμανση θα είναι με αντλία θερμότητας (+ υπάρχει τζάκι) οπότε δεν είναι το 1ο που θα κοιτάξω η θέρμανση. Δεν έχω ιδέα από χαρακτηριστικά, το μόνο που πιστεύω είναι ότι λογικά θα πρέπει να κοιτάξω για τουλάχιστον 24000 btu , σωστά; Υπάρχει κάποια πρόταση; Ή τι περίπου να κοιτάξω; Λογικά θα πάω σε κατάστημα της πόλης μου, σε γνωστό μου, απλά δεν θέλω να πάω τέρμα ανημέρωτος... να έχω μια εικόνα. Σας ευχαριστώ

Μέχρι πόσα λεφτά υπολογίζεις ; 
Έχεις αλουμίνια με διπλά τζάμια σύγχρονα ; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Οι τοιχοποιίες έχουν μόνωση ;
Έχεις ταράτσα απο πάνω ;
Το  χώρο αυτό το βλέπει ο ήλιος για ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας ;

2 ώρες πριν, CorumD είπε

Ναι, αλλα πλεον δεν ειναι η Philips...Ολο το τμημα πουληθηκε προ δεκαετιας και βαλε στην Κινεζικη FUNAI και στην συνεχεια στην Τoυρκικη Vestel...οποτε οταν αγοραζεις Philips , αγοραζεις φασονοΚινεζοΤουρκικο....λολ! Τωρα εχουν γινει συγχωνευσεις και η εταιρια λεγεται TPVision

Οff topic:

Στη TP VISION πρέπει να πουλήθηκε . Όχι απλά το brandname αλλά όλο το προσωπικό και τα εργοστάσια τηλεοράσεων  άλλαξαν ιδιοκτήτη. Η Philips america (το τμήμα τηλεοράσεων) όμως πρέπει να ανήκει ακόμα στην funai . 
https://en.wikipedia.org/wiki/TP_Vision

Από την άλλη όμως εδώ γράφει ότι η vestel φτιάχνει κάποια μοντέλα για την philips .
https://wikivisually.com/wiki/Vestel#Subsidiary_brands
Μάλλον  κάποια μοντέλα τα φτιάχνει η ίδια η philips που ανήκει στην TP VISION και κάποια άλλα τα φτιάχνει η Vestel.
Καθόλου περίεργο στις μέρες μας . Για όλα τα προϊόντα εμπλέκονται πολλές εταιρείες . Απο προμηθευτές εξαρτημάτων/ πρώτων υλών μέχρι ποιος το σχεδιάζει ποιος το κατασκευάζει .
Η μπάλα έχει χαθεί πλέον με τα προϊόντα και καμία εταιρεία δεν φτιάχνει κάτι απο το μηδέν μόνη της .Ο κυριότερος λόγος είναι ο οικονομικός ανταγωνισμός. Άλλες εταιρείες που είναι κατασκευαστές και κατασκευάζουν μοντέλα, επιλέγουν κάποια μοντέλα να τα δίνουν αλλού για συναρμολόγηση ή και ακόμη να επιλέγουν φασόν λύσεις . 

Η Vestel είτε κατασκευάζει για λογαριασμό άλλων εταιριών τις τηλεοράσεις (απλή συναρμολόγηση) , είτε έχει αναλάβει για λογαριασμό άλλων εταιρειών για συγκεκριμένες κατηγορίες τηλεοράσεων να τις  κατασκευάζει με δική της τεχνολογία (outsourcing δηλαδή, φασόν )  . Κάποιες μάρκες της ανήκουν.

2 ώρες πριν, CorumD είπε

ΤΟ ζω αυτη την στιγμη με την Philips που αρνειται να επισκευασει μια 65 TV LED των 2000+ ευρω...λέγονας οτι τα προβληματα backlight bleeding που εχει ειναι 'μεσα στα επιτρεπτα ορια..'

Ήξερα ότι υπάρχουν όροι για τα καμμένα pixels . Για το backlight bleeding πρώτη φορά ακούω . Υπάρχει όρος στην εγγύηση ; Αν όχι για κυνήγα το λίγο με τον συνήγορο του καταναλωτή . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μέχρι πόσα λεφτά υπολογίζεις ; 
Έχεις αλουμίνια με διπλά τζάμια σύγχρονα ; Είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα ;
Οι τοιχοποιίες έχουν μόνωση ;
Έχεις ταράτσα απο πάνω ;
Το  χώρο αυτό το βλέπει ο ήλιος για ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας ;

Τα τζάμια και τα κουφώματα είναι καλά. (ανοιγόμενα) Από πάνω είναι το πατρικό και είναι τα ίδια οπότε δεν έχουμε μπορώ να πω μεγάλες απώλειες. Το διαμέρισμα είναι μονοκατοικία με πάρκινγκ, πάνω το διαμέρισμα για το οποίο ψάχνω το κλιματισμό και πιο πάνω το πατρικό. Σε γωνία του δρόμου αλλά ο ήλιος δεν το βαράει πολύ καθώς είναι σε κατηφόρα το σπίτι (δηλαδή από την πάνω πλευρά του δρόμου είμαι μέσα στην γη οπότε δνε θα το έλεγα ζεστό.) Μόνωση σε τοίχο δεν έχει.

Σχετικά με το μπάτζετ, δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αλλά δνε θέλω και 2.000 όπως είδα ότι υπάρχουν. 700 με 1000-1200 καλά δεν είναι?! 

Επεξ/σία από teoqq
Δημοσ.
7 ώρες πριν, teoqq είπε

Τα τζάμια και τα κουφώματα είναι καλά. (ανοιγόμενα) Από πάνω είναι το πατρικό και είναι τα ίδια οπότε δεν έχουμε μπορώ να πω μεγάλες απώλειες. Το διαμέρισμα είναι μονοκατοικία με πάρκινγκ, πάνω το διαμέρισμα για το οποίο ψάχνω το κλιματισμό και πιο πάνω το πατρικό. Σε γωνία του δρόμου αλλά ο ήλιος δεν το βαράει πολύ καθώς είναι σε κατηφόρα το σπίτι (δηλαδή από την πάνω πλευρά του δρόμου είμαι μέσα στην γη οπότε δνε θα το έλεγα ζεστό.) Μόνωση σε τοίχο δεν έχει.

Σχετικά με το μπάτζετ, δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αλλά δνε θέλω και 2.000 όπως είδα ότι υπάρχουν. 700 με 1000-1200 καλά δεν είναι?! 

https://www.elith.gr/calc/index.php

Θα πάρεις μια ιδέα για το τι θα χρειαστείς 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το P<= 2.6 πρέπει να αφορά την ονομαστική απόδοση του μηχανήματος σε kw .  Δηλαδή σε btu/h  είναι P<=  8871 BTU/h . Επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται στην θέρμανση ή στην ψύξη .Πολύ μικρή απόδοση για την σαλονοκουζίνα σου αυτή . Το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να αποδόσει το μηχάνημα σωστα . Εκτός και αν έχεις εξαιρετικές μονώσεις και ενεργειακή κατηγορία γενικότερα που δεν νομίζω διότι δεν θα σε δικαιολογούσαν για το πρόγραμμα εξοικονομώ . 
Μπορείς να ποστάρεις το link με το σχετικό πίνακα και τις πληροφορίες που έχει; 

Λοιπον οπως σωστα ειπες οπως και ο φιλος panos πρεπει να κοιταζω για 9αρια κλιματιστικα (δεν εχω ιδεα γτ την επαθα ετσι στο σαλονι αν και θα μπουν ενεργειακα κουφωματα)

το P<=2.6 αναφερεται στην ψυξη και σε sites εταιρειων αναφερεται ως cooling capacity η ως φορτιο σχεδιασμου το λεω μηπως το χρειαστει και καποιο αλλο παιδι.

μπηκα σε διαφορες εταιρειες και κοιταξα μοντελα που να καλυπτουν τον περιορισμο μου και τα παραθετω να μου πειτε αποψεις (πιθανα ξεχασα καποια μαρκα που να επρεπε να δω, πειτε μου αν ειναι) βαζω μερικα αν και υπαρχουν και αλλα προφανως σαν επιλογη, αναφερω ξανα οτι πρωτευει η ψυξη, και μη ον-οφ λειτουργια

https://www.skroutz.gr/s/16636305/Inventor-King-K1VI32-09WiFi-K1VO32-09.html seer 9.2 scop 5.3 ακριβο ισως αναμονη για bf

https://www.skroutz.gr/s/18629546/Inventor-Aria-AR3VI32-09WF-AR3VO32-09.html seer 7.1 scop 4

https://www.skroutz.gr/s/18579598/Haier-Tundra-Plus-AS25TADHRA-CL-1U25BEEFRA.html# seer 6.2 scop 4.1

https://www.skroutz.gr/s/18742870/Toshiba-Shorai-Premium-10J2AVRG-E-B10J2KVRG.html seer 6.9 scop 4.6

δεν εχω ιδεα ποιες οι διαφορες του απο το shorai σκετο εν τω μεταξυ

https://www.skroutz.gr/s/14708007/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP25VG.html#sku-info seer 8.6 scop 4.7 ξεφευγει λιγο σε τιμη

https://www.skroutz.gr/s/19371768/Mitsubishi-MSZ-MUZ-WN25VA.html#sku-info seer 6.2 scop 4.2

https://www.skroutz.gr/s/15157634/Fujitsu-KG-Series-ASYG09KGTA.html seer 8.5 scop 5.1 και αυτο ακριβο.

Δημοσ.

Φίλε Κωστα  δεν πας ''σωστά'' ,πρώτον η  ισχύς των κλιματιστικών  δεν επιλέχθηκε τυχαία ,ο μηχανικός  την υπολόγισε σύμφωνα με τον χώρο σου και δεύτερον, όπως σου είπα πρίν , πρώτα βρές  το ποσό που που πρέπει να δαπανήσεις για αυτά και το κατάστημα που θα σε εξυπηρετήσει με τον τρόπο που θέλεις και μετά  θα επιλέξεις ,στα λέω αυτά γιατί ήμουν στο προηγούμενο εξ'οικονομώ και ξέρω πως πάει..

Υ.Γ1 Αν θέλεις μπορω να σου προτείνω μια εταιρεία που τα αναλαμβάνει όλα.

Υ.Γ2 Δεν πέρνω ποσοστά, εγώ καφετζής επαγγέλλομαι😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pano είπε

Φίλε Κωστα  δεν πας ''σωστά'' ,πρώτον η  ισχύς των κλιματιστικών  δεν επιλέχθηκε τυχαία ,ο μηχανικός  την υπολόγισε σύμφωνα με τον χώρο σου και δεύτερον, όπως σου είπα πρίν , πρώτα βρές  το ποσό που που πρέπει να δαπανήσεις για αυτά και το κατάστημα που θα σε εξυπηρετήσει με τον τρόπο που θέλεις και μετά  θα επιλέξεις ,στα λέω αυτά γιατί ήμουν στο προηγούμενο εξ'οικονομώ και ξέρω πως πάει..

Υ.Γ1 Αν θέλεις μπορω να σου προτείνω μια εταιρεία που τα αναλαμβάνει όλα.

Υ.Γ2 Δεν πέρνω ποσοστά, εγώ καφετζής επαγγέλλομαι😁

για να το λες κατι θα ξερεις, παντως συμφωνα με την ισχυ που εθεσε ο μηχανικος πηγαινω γιαυτο και ψαχνω αναλογα. οσον αφορα το ποσο ειμαι σε φαση προσφορων απο την μια αλλα απο την αλλη θελω να δω και ποια μηχανηματα ειναι καλα ωστε να δω πως θα "ξοδευτουν" τα χρηματα και που.. για να δωσω παραδειγμα προφανως αν ενα κλιματιστικο των 400 ευρω ειναι πολυ χειροτερο απο ενα των 800 ευρω (παντα εντος οδηγιων μηχανικου) τοτε θα το προτιμησω και δεν θα πανε αλλου τα χρηματα ή το αναποδο..

στην τελικη ας εχω στο μυαλο μου λιστα με ενα τοπ συσκευων και ας επιλεξω μετα οπου φτανει η τσεπη μου

ps προφανως και θελω να μου προτεινεις την εταιρεια που λες.

ps2 "εγω" θα προτιμησω να δωσω τα λεφτα μου καπου μετα απο χ ψ ψαξιμο και συγκριση τιμων, αρα η επιλογη ειναι δικη μου και οχι αυτου που προτεινει, να βοηθηθουμε θελουμε εδω, ποτε δεν καταλαβα γτ δεν αναφερουμε καποιο καλο παραδειγμα (δεν παει προσωπικα σε εσενα αυτο)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...