Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε εμένα αποθηκεύεται η επιλογή που έχω ορίσει από το τηλεχειριστήριο.

Βέβαια έχει χαλάσει κάτι στις περσίδες και υπάρχουν κάποια άλλα θέματα.

Αν δεν στο αποθηκεύει δες μήπως τελείωσε η μπαταρία στο τηλεχειριστήριο.

το τηλεχειριστήριο λειτουργεί κανονικά ρε εσυ λες να μην εχει το κλιματιστικο μου αυτη την δυνατοτητα γιατι ειναι και παλιο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε παιδια σημερα τοποθετησα το Inventor Omnia 12,000 btu. Ολα καλα, ομορφο, δυνατο και τελειως αθορυβο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, διοτι εξωτερικα ενω την περισσοτερη ωρα κανει λιγο θορυβο, καποιες στιγμες αρχιζει και βγαζει ενα πιο λεπτο και δυνατο ο οποιος ειναι σαν να συντονιζεται κατι και εν παση περιπτωση ειναι αρκετα δυνατοτερος του μεσου ορου λειτουργιας του. Ειναι νορμαλ ή μηπως ειναι καποια βλαβη?

το τηλεχειριστήριο λειτουργεί κανονικά ρε εσυ λες να μην εχει το κλιματιστικο μου αυτη την δυνατοτητα γιατι ειναι και παλιο 

Αν όταν ενεργοποιείς το κλιματιστικό, το τηλεχειριστήριο δείχνει τις περσίδες στην θέση Α ας πούμε π.χ και το κλιματιστικό όταν ενεργοποιείται στου έχει τις περίδες σε άλλη άσχετη θέση από την Α, τότε κάτι παίζει, αυτό στο άρχισε τώρα ή το έκανε από τότε που το αγοράσατε? Αν το άρχισε τώρα προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν το έκανε ανέκαθεν μάλλον δεν υπάρχει η λειτουργία αυτή. Πάντως μου φαίνεται περίεργο, δεν νομίζω οτι έχει σχέση η παλαιότητα εκτός αν μιλάμε για κανένα μηχάνημα 25 ετών ξέρω γω.

Ρε παιδια σημερα τοποθετησα το Inventor Omnia 12,000 btu. Ολα καλα, ομορφο, δυνατο και τελειως αθορυβο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, διοτι εξωτερικα ενω την περισσοτερη ωρα κανει λιγο θορυβο, καποιες στιγμες αρχιζει και βγαζει ενα πιο λεπτο και δυνατο ο οποιος ειναι σαν να συντονιζεται κατι και εν παση περιπτωση ειναι αρκετα δυνατοτερος του μεσου ορου λειτουργιας του. Ειναι νορμαλ ή μηπως ειναι καποια βλαβη?

Ο θόρυβος μπορεί να σχετίζεται με την μεταβολή της ταχύτητας του συμπιεστή αφού μιλάμε για Inverter. Εφόσον δεν ακούς κάτι εσωτερικά του σπιτιού από τον τοίχο δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, εκτός αν ο εξωτερικός θόρυβος είναι τόσο δυνατός τι να σου πω, κάλεσε κανέναν τεχνικό από την inventor να το ελέγξει.

• Like 1

Καλεσε το service της Inventor  να τον ελενξουν σιγουρα θα σου δωσουνε σωστη λυση ..

Περιμενουμε νεα σου για την ανταποκριση και επιλυση

• Like 1

Εχει κανεις εμπειρια με το service της lg?

Περασε η εγγυηση για 10 μερες και μαλιστα το προβλημα π εβγαλε το εχουν βγαλει πολλα και αποτι εμαθα υπηρξε αστοχια υλικου αρα πρακτικα κατασκευαστικο λαθος.

Επειδη δεν ημουν παρων εγω αλλα η γυναικα μου οταν ηρθε για δευτερη φορα ενας φιλος τεχνικος δεν ξερω ακριβως τι πρεπει να αλλαχτει.Το προβλημα π εχει ειναι οτι τρεχει νερο εσωτερικα πανω στον τοιχο αλλα ειναι μ ειπε θεμα της εξωτερικης μοναδας.Το εχω 5 χρονια και 10 μερες.Σημερα θα ερθουν απο lg να το δουν και ελπιζω να μ κανουν την χαρη και να το περασουν εγγυηση.

Τελικα ηρθαν σημερα και πηραν την εξωτερικη μοναδα.ΕΙπε ο τεχνικος οτι παλαιοτερα μοντελα εβγαζαν αυτο το προβλημα(ενδεχομενως να μην ηθελε να πει οτι και αυτο εβγαλε το ιδιο και μαλιστα σε μεγαλο ποσοστο) και θα γινει αντικατασταση με μονο κοστος την εργασια ευτυχως και οχι το ανταλλακτικο.Ευτυχως την σκαπουλαραμε

Είπα να γράψω εδώ, ψάχνω ένα κλιματιστικό ( μέρες που είναι ) για υπνοδωμάτιο περίπου 10 τετραγωνικά,έχουμε τέντες,διπλά τζάμια και μονώσεις στους τοίχους. Βασικό μου κρητίριο είναι να είναι αθόρυβο η εσωτερική μονάδα πρώτα και δεύτερον η εξωτερική να είναι σε σχετικά αθόρυβες λειτουργείες ( γιατί έχω ακούσει και κάτι κουτιά να κάνουν σαν σκουπιδιάρικα ) Θα το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο οπότε θα προτιμούσα να είναι inverter , έχετε κάτι να μου προτίνετε μέχρι 300-350€? ( τα φθηνότερα θα προτιμηθούν :D

Οκ, εστειλα ηδη mail στο support τους κι ελπιζω να με καλεσουν συντομα. Θα ενημερωσω οταν εχω νεοτερα. Ευχαριστω παιδες :)

Λοιπον παιδια σημερα το πρωι με πηραν τηλ απ την Inventor και με ρωτησαν για το ποιο ακριβως ειναι το προβλημα κι απο που αγορασα το κλιματιστικο. Αφου τους εξηγησα μου απαντησαν οτι θα με καλεσει τεχνικος να κανονισουμε ραντεβου κλπ.

Λιγες ωρες αργοτερα με ξαναπηρε τηλ η ιδια ευγενεστατη κυρια και μου ειπε οτι λυπαται αλλα το καταστημα που πηρα το κλιματιστικο δεν ειχε αλλο ετοιμοπαραδοτο, ωστε να το κραταει ο τεχνικος σε περιπτωση που θελει αλλαγη να την κανει αμεσως για να μην υπαρχει καθυστερηση και μεινω χωρις κλιματιστικο!!!

Αφου μου ειπε μερικες φορες ακομα για το ποσο λυπαται μου τονισε οτι θα το εχει παραλαβει σιγουρα την επομενη Τριτη-Τεταρτη ο τεχνικος ωστε να περασει απ το σπιτι!!!

Αφου την ευχαριστησα για την αψογη εξυπηρετηση εκλεισα το τηλ και αρχισε να με απασχολει κατι για το οποιο θελω τη βοηθεια σας. Αυτο που περιεγραψα συνεβει οντως στην Ελλαδα ή κατι μου διαφευγει?

Εν παση περιπτωση προς το παρων εχω μεινει αναυδος! Αντε να δουμε τι θα γινει απο βδομαδα.

..ευγενεστατη κυρια και μου ειπε οτι λυπαται..

...για το οποιο θελω τη βοηθεια σας. Αυτο που περιεγραψα συνεβει οντως στην Ελλαδα ή κατι μου διαφευγει?

Εν παση περιπτωση προς το παρων εχω μεινει αναυδος! Αντε να δουμε τι θα γινει απο βδομαδα.

Παραγοντας ειναι οτι η inventor παρακολουθει αυτο το forum..!!!

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις τι παιζει γιατι μπορει να σου πουν οτι φταιει η τοποθετηση,ο τοιχος ή ετσι κανει..

Εμενα ετσι ειχε γινει σε ενα επωνυμο κλιμα και μολις μου ειπε ετσι κανει του λεω εχω και δευτερο το ιδιο και

δεν κανει τιποτα!!! εκει μουγκα στη στρουγκα! και μπηκε στην διαδικασια να μου το φτιαξει...

Αλλο που το αποτελεσμα ηταν αρνητικο... ακουγεται λιγοτερο..

Το σωστο ειναι να σε πανε να ακουσεις καποιο αλλο για να πιστεις ή να σου αλλαξουν την εξωτερικη και αμα κανει ετσι παλι τοτε επιλογη σου αν θελεις να συμβιβαστεις ή να το προχωρησεις δηλαδη να απαιτησεις να σου αλλαξουν μοντελο ή τα λεφτα σου πισω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγοντας ειναι οτι η inventor παρακολουθει αυτο το forum..!!!

Το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις τι παιζει γιατι μπορει να σου πουν οτι φταιει η τοποθετηση,ο τοιχος ή ετσι κανει..

Εμενα ετσι ειχε γινει σε ενα επωνυμο κλιμα και μολις μου ειπε ετσι κανει του λεω εχω και δευτερο το ιδιο και

δεν κανει τιποτα!!! εκει μουγκα στη στρουγκα! και μπηκε στην διαδικασια να μου το φτιαξει...

Αλλο που το αποτελεσμα ηταν αρνητικο... ακουγεται λιγοτερο..

Το σωστο ειναι να σε πανε να ακουσεις καποιο αλλο για να πιστεις ή να σου αλλαξουν την εξωτερικη και αμα κανει ετσι παλι τοτε επιλογη σου αν θελεις να συμβιβαστεις ή να το προχωρησεις δηλαδη να απαιτησεις να σου αλλαξουν μοντελο ή τα λεφτα σου πισω!

Εχω αλλα 2 κλιματιστικα στο σπιτι εδω κι 7 χρονια, ενα Fujitsu 24.000 btu κι ενα Sharp 9,000 btu και κανενα απ τα 2 δεν κανει οποιοδηποτε αλλο θορυβο απ αυτον του ανεμιστηρα . Αλλοτε δυνατοτερο κι αλλοτε πιο ησυχο αναλογα προφανως τις στροφες, ομως παντα ειναι η ιδια χροια θορυβου, δηλαδη αυτη ενος ανεμιστηρα και κυριως του αερα που βγαινει.

Στο Inventor τωρα, ενω ακουγεται "σωστα" υπαρχουν μεγαλα διαστηματα οπου αλλαζει τοσο η ενταση οσο και η χροια του ηχου και γιινεται κατι σαν "τζετ" το οποιο δεν εχει να κανει σε τιποτα με αυτο που λες νορμαλ ηχος ανεμιστηρα ή αερα που βγαινει απ αυτον.

Συμφωνω σ αυτο που λες στο τελος περι του τι ειναι σωστο να γινει και περιμενω απο βδομαδα που θα ρθει ο τεχνικος να δω. Αν παντως μου πουν οτι ετσι ειναι ο "νορμαλ" θορυβος του, θα απαιτησω αλλαγη μοντελου διοτι εβαλα κλιματιστικο για να δροσιζομαι κι οχι τη "χηνα" για να κανω τον Τζεικ Κατερ (για οσους παλιους θυμουντε ποιος ειναι αυτος :)  )

Επεξ/σία από Mamatereza

gia_nnis καλο θα ηταν αρκετοι να παρακολουθουσαν το φορυμ απο αυτους που αναφερεις και το σημαντικοτερο οι περισσοτεροι απο αυτους να ευαισθητοποιουνται και να λυνουνε τα προβληματα μασ 

• Like 1

Καλησπέρα και από εμένα. Μπορείτε να ενημερωθείτε με το τι είχε γίνει με εμένα μερικές σελίδες πιο πριν.

Εχτές, ήρθε ο τεχνικός της Inventor και μου άλλαξε δωρεάν την εσωτερική μονάδα και για το 9αρι και για το 18αρι με την καινούρια σειρά Arial! Επίσης, μου έκαναν δώρο και το wifi module!

Τα δοκίμασα και τα 2 στην θέρμανση και πραγματικά η διαφορά ήταν αισθητή όσον αφορά τους ήχους και τα τριξίματα που είχα με τα προηγούμενα μοντέλα Vision.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξυπηρέτησή που είχα!

Ανατρεχω σε προηγουμενο θεμα που ειχε γινει και το τακτοποιησαν σωστα χωρισ να ταλαιπωρηθει ο Uberalles_gr

Tετοιο service βεβαια παρεχεται και απο την fgeurope στα fujichu για να αναγνωριζουμε τα σωστα

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...