Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, free66 είπε

Ας μας πει ο guzel αν ο ήχος της εξωτερικής είναι πράγματι έντονος και οξύς άσχετα αν αυτόν δεν τον πειράζει ή δεν τον ενοχλεί.

Δες το avatar του guzel και αναρωτησου αν θα πει ποτέ κακό λόγο για το Toshiba.

Εννοείται δεν τον ενοχλεί!!! 😉

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, free66 είπε

Εμένα δεν κάνει ηηηηηηη... Μήπως είναι νέα λειτουργία του premium για να διώχνει κουνούπια / μύγες ? 😂

Τι να κάνω guzel. Μέσα στο άγχος μου ήθελα να αποτυπώσω το ήχο με ένα γραμμα της αλφαβήτου. Ευχαριστώ για τα καλορίζικα.

Δυστυχώς liakjim. Μου αφήνει πέρασμα 35-40 πόντους. 

Rnd1978 στα Video του guzel ακούγεται αυτός ο υψίσυχνος ήχος με δυσκολία όμως. Νομίζω ότι στo δικό μου video είναι αρκετά ποιο έντονος και οξύς. Φυσικά μπορεί να φταίει και το μέσο εγγραφής. Ας μας πει ο guzel αν ο ήχος της εξωτερικής είναι πράγματι έντονος και οξύς άσχετα αν αυτόν δεν τον πειράζει ή δεν τον ενοχλεί.

Εντονος σίγουρα δεν είναι, τουλάχιστον στα δικά μου αυτια. Ότι ένα σφύριγμα υπάρχει είναι δεδομενο, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί και προφανώς είναι κατι φυσιολογικό.

Ούτε το δικό σου σφύριγμα με ενοχλεί στα αυτιά μου πάντως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, free66 είπε

Εμένα δεν κάνει ηηηηηηη... Μήπως είναι νέα λειτουργία του premium για να διώχνει κουνούπια / μύγες ? 😂

Τι να κάνω guzel. Μέσα στο άγχος μου ήθελα να αποτυπώσω το ήχο με ένα γραμμα της αλφαβήτου. Ευχαριστώ για τα καλορίζικα.

Rnd1978 στα Video του guzel ακούγεται αυτός ο υψίσυχνος ήχος με δυσκολία όμως. Νομίζω ότι στo δικό μου video είναι αρκετά ποιο έντονος και οξύς. Φυσικά μπορεί να φταίει και το μέσο εγγραφής. Ας μας πει ο guzel αν ο ήχος της εξωτερικής είναι πράγματι έντονος και οξύς άσχετα αν αυτόν δεν τον πειράζει ή δεν τον ενοχλεί.

Και στο δικό μου ακούγεται ενας συνεχόμενος υψηλής συχνότητας ήχος, ωστόσο πραγματικά δεν με εχει ενοχλήσει απο τον Φεβρουάριο που το έβαλα το κλιματιστικο μεχρι στιγμής. Ουτε χειμώνα, ούτε καλοκαίρι.. Αντιθέτως του γείτονα το κλιματιστικο ακούγεται πολυ πιο δυνατα, παρα το δικο μου που το έχω ακριβώς δίπλα μου !

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, free66 είπε

Σου βάζω το Fujitsu ASYG24KLCA.

Ίδια τεχνολογία, twin rotary συμπιεστή.

Είναι νύχτα, απόλυτη ησυχία, πολύ ευαίσθητο μικρόφωνο. Έχω κάνει για σύγκριση ήχο με δάκτυλα.

Αν βάλεις ακουστικά θα ακούσεις τον ίδιο ήχο.

ηηηηηηηηηηηηηη που λες και εσύ.

Στην πράξη δεν ενοχλεί καθόλου αλλά αν το είχα στον τοίχο και έκανε αντήχηση, μπορεί να ακουγόταν περισσότερο.

Το θεωρώ φυσιολογικό και ένδειξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Δημοσ.

Πράγματι liakjim ακούγεται και χωρίς ακουστικά. Όπως είπα και προηγουμένως δεν είναι μόνο θέμα έντασης αλλά και διαπεραστικότητας  (συγνώμη εάν χρησιμοποιώ αδόκιμους όρους γιατί δεν είμαι γνώστης του ήχου, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, free66 είπε

Πράγματι liakjim ακούγεται και χωρίς ακουστικά. Όπως είπα και προηγουμένως δεν είναι μόνο θέμα έντασης αλλά και διαπεραστικότητας  (συγνώμη εάν χρησιμοποιώ αδόκιμους όρους γιατί δεν είμαι γνώστης του ήχου, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω).

Ναι καταλαβαίνω. 

Πόσα μέτρα σωλήνες σου έχουν βάλει; 

Οι βάσεις έχουν αντικραδασμικά λάστιχα να πατάει η μονάδα; 

@free66, από το video σου δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν βλέπω λαστιχάκια και πατάει μέταλλο με μέταλλο. 

Κανονικά θα έπρεπε να είναι έτσι :

post-16814-129063009094.jpg

Τώρα περνάει ο ήχος μέσα μέσα από τον τοίχο. 

Αν δεν έχεις , μπορείς να βάλεις μόνος σου, σταδιακά, 2 δεξιά και 2 αριστερά σηκώνοντας την κάθε πλευρά εναλλάξ. Είναι πολύ φθηνά. 

Επίσης έχεις πάνω από 2μέτρα σωλήνα που λέει η Toshiba; 

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το δοκιμάζω στην ψύξη.   2,5μ σωλήνα.   Με τα αντικραδασμικά πήγε να δημιουργηθεί θέμα αλλά είπα μην σταματήσω(καλός ή κακός) ολόκληρη εγκατάσταση τώρα που έφτασε σχεδόν στο τέλος. 'Οταν είδα ότι δεν βάλανε τους έκανα την παρατήρηση και η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι ήθελα για να πάρουν μαζί τους. Είπα πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μπουν και δεν είναι θέμα πελάτη. Μου λέει ότι τα αντρικραδασμικά που βάζουν όλοι είναι απλά λαστιχάκια και δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.  θέλει ειδικά που κοστίζουν που είναι έτσι και έτσι κλπ και κλπ.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, free66 είπε

Βασικά το δοκιμάζω στην ψύξη.   2,5μ σωλήνα.   Με τα αντικραδασμικά πήγε να δημιουργηθεί θέμα αλλά είπα μην σταματήσω(καλός ή κακός) ολόκληρη εγκατάσταση τώρα που έφτασε σχεδόν στο τέλος. 'Οταν είδα ότι δεν βάλανε τους έκανα την παρατήρηση και η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι ήθελα για να πάρουν μαζί τους. Είπα πως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μπουν και δεν είναι θέμα πελάτη. Μου λέει ότι τα αντρικραδασμικά που βάζουν όλοι είναι απλά λαστιχάκια και δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.  θέλει ειδικά που κοστίζουν που είναι έτσι και έτσι κλπ και κλπ.

Αηδίες. Απλά δεν ήθελε να σε εξυπηρετήσει. 

Μπορείς να τα βάλεις μόνος σου ή να στα βάλει κάποιος που ξέρει. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα.

Φρέσκια εγκατάσταση ενός Daikin ATXC60B. Κύρια εντύπωση οτι "φτύνει" τον αέρα στα 10 μέτρα πολύ εύκολα και αθόρυβα. 

Αναμένοντας τα πρώτα κρύα :)  

Screenshot_691.png

Screenshot_692.png

Screenshot_693.png

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SM81 είπε

Καλησπέρα και απο μένα.

Φρέσκια εγκατάσταση ενός Daikin ATXC60B. Κύρια εντύπωση οτι "φτύνει" τον αέρα στα 10 μέτρα πολύ εύκολα και αθόρυβα. 

Screenshot_691.png

Screenshot_692.png

Screenshot_693.png

Σούπερ τηλεχειριστήριο,και από εμφάνιση ωραια η εσωτερική μονάδα :)

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SM81 είπε

Καλησπέρα και απο μένα.

Screenshot_691.png

Screenshot_692.png

Screenshot_693.png

Επιτέλους και ένα μεγάλο Daikin στο φόρουμ!!!!

Καλοδούλευτο!!!

Τώρα που τα βράδια πάει 20C εξωτερική, με ρύθμιση πχ στους 24 θέρμανση,  αν έχεις τη δυνατότητα , θα θέλαμε να μας μετρήσεις καταναλώσεις, πόσο χαμηλά πέφτει σε watts, και επίσης αν έχεις θερμόμετρο τι θερμοκρασία αέρα βγάζει στις περσίδες. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SM81 είπε

Καλησπέρα και απο μένα.

Screenshot_691.png

Screenshot_692.png

Screenshot_693.png

Γιατί έχει δύο κουμπιά cancel το χειριστήριο ;🤔

Άσχημο πάντως οπτικά το Daikin, δε καταλαβαίνω την εξοχή του μπροστινού πάνελ. 

Επίσης το κυκλάκι θα μπορούσε να μην φαίνεται όταν είναι κλειστό το μηχάνημα όπως στα shorai.

spacer.png

Τέλος, Toshiba και πάλι Toshiba είναι πολύ μπροστά τελικά σε όλα..

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αηδίες. Απλά δεν ήθελε να σε εξυπηρετήσει. 

Μπορείς να τα βάλεις μόνος σου ή να στα βάλει κάποιος που ξέρει. 

liakjim λες να βάλω αντικραδασμικά για να καλύψουμε την περίπτωση μήπως ο έντονος συριγμός είναι θέμα συντονισμού? Απλώς το μηχάνημα εκτός του συγκεκριμένου θέματος δεν δείχνει τουλάχιστον  οπτικά να κουνάει στο ελάχιστο και ούτε κραδασμούς μεταφέρει στην τειχοποιία και θορύβους εντός της οικείας. Όταν είμαι μέσα απ' έξω δεν ακούγεται το παραμικρό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, free66 είπε

liakjim λες να βάλω αντικραδασμικά για να καλύψουμε την περίπτωση μήπως ο έντονος συριγμός είναι θέμα συντονισμού? Απλώς το μηχάνημα εκτός του συγκεκριμένου θέματος δεν δείχνει τουλάχιστον  οπτικά να κουνάει στο ελάχιστο και ούτε κραδασμούς μεταφέρει στην τειχοποιία και θορύβους εντός της οικείας. Όταν είμαι μέσα απ' έξω δεν ακούγεται το παραμικρό.

Τα λαστιχάκια τα αναφέρω όχι για τους κραδασμούς, που το συγκεκριμένο μοντέλο απλά δεν έχει, αλλά για να μη μεταδίδει τον ήχο στο εσωτερικό. 

Αν δεν περνάει ούτε στο ελάχιστο, ας μην μπουν. 

Δημοσ.

Συμφορουμιτες θελω τα φωτα σας. Οσον αφορα τη 10ετη εγγυηση των tcl αυτοι προσφερεται μονο απο καταστηματα που συνεργαζονται με τον τουρνικιωτη; Ρωταω γιατι θελω να πάρω το μηχανημα απο ένα φιλο απο εδεσσα με 20-30 ευρω παραπανω -να στηριξουμε και τοπικη αγορά-. Οσον αφορά την εγκατάσταση τι πρέπει να προσέξω; Καταρχας θα μπει στον τοιχο υποχρεωτικα γιατι δεν υπαρχει χωρος στο μπαλκόνι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...