Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, γράφω σήμερα γιατί θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου και ίσως και να σώσω αρκετό κόσμο. Έχω ένα fujitsu asyg12LLCA  εδώ και μια 4ετία περίπου. Σχεδόν από την αρχή το καθάριζα την εσωτερική μονάδα με το air clean 1 της aqua. Με προσοχή έβγαζα και την πρόσοψη ώστε να μπορώ να το καθαρίσω καλύτερα με οδηγό διάφορες οδηγίες που είχα βρει στο internet. Δεν του είχα σπάσει ποτέ πλαστικό.. Σήμερα κάτι δεν μου πήγαινε καλά από την ώρα που πήγα να βγάλω το πορτάκι κιόλας. Κουνιότανε όλη η πρόσοψη. Προχωρώντας πέφτανε πλαστικά κομμάτια και για να μην πολυλογώ η αριστερή μεριά ειδικά της πρόσοψης ήταν μαυρα χάλια. Σπασμένη σε πολλά σημεία με τα πλαστικά να είναι εύθραυστα και είχε κομματιαστεί ακόμη και η αριστερή βάση που κρεμιέται η μονάδα. Μίλησα και με έναν φίλο επαγγελματία ο οποίος το είχε ξαναδεί αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο. Πήρε τηλέφωνο τον πελάτη του ο οποίος είχε πάρει 4 ίδιες μονάδες, δεν ξέρω μοντέλο. Στην μια από αυτές ο ψυκτικός που ανέφερα είχε δει το ίδιο πράγμα με μένα, όπως σας είπα σπασμένα πλαστικά λες και το είχες πετάξει στο πάτωμα. Τον ρώτησε σήμερα αν τότε είχε ρίξει κάποιο χημικό και θυμήθηκε ότι είχε πάρει κι αυτός από supermarket. Την εποχή αυτή επειδή μου είχε φανεί ακριβό και το είχα ψάξει σε διάδορα supermarket ήταν το μοναδικό προιόν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι η αιτία που έγιναν έτσι τα πλαστικά του κλιματιστικού.

Πολύ κουλό μου φαίνεται να φθαρεί και να σπάσει το πλαστικό της μονάδας από το χημικό. Εγώ αγόρασα και χρησιμοποίησα φέτος το Everbrite NCH ένα αρκετά ισχυρό χημικό αναλόγως βέβαια και την αναλογία διάλυσης με το νερό.

Καλησπέρα,

Ψάχνομαι για 9' κλιματιστικό για θέρμανση και ψύξη για υπνοδωμάτιο 10 τ.μ. και βρήκα αυτό :

Midea MS12FU-09HRDN1-QRD

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/162364-midea-ms12fu-09hrdn1-qrd

Είναι καλό? Στα 399 μαζί με την εγκατάσταση. 

Ή να προτιμήσω το Fujitsu ASYG25LLCR ( χωρίς ιονιστή όμως) ?

Καλές επιλογές και τα 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Έχει κανείς εικόνα ή κάποια εμπειρία για τα κλιματιστικά του Leroy Merlin??

Στα νούμερα καλά τα πάνε...στην πράξη όμως τα εμπιστεύεσαι??

Όλες οι απαντήσεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ!

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Έχει κανείς εικόνα ή κάποια εμπειρία για τα κλιματιστικά του Leroy Merlin??

Στα νούμερα καλά τα πάνε...στην πράξη όμως τα εμπιστεύεσαι??

Όλες οι απαντήσεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ!

Φίλε καλησπέρα ,

Τσίμπησα σήμερα ένα 12αρι της Carrier στα 399.

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-carrier-12000-btuh-62093346/

https://www.skroutz.gr/s/7211218/Carrier-iPlus-42RET012DSA-38RET012DSA.html

Περσινό μοντέλο με καλούς δείκτες Α++ , Α+++

Τίμια τιμή και επώνυμο με ότι αυτό σημαίνει.

Φιλικά

Χτες μου σταματησε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα σε ενα lg

Ο τεχνικος μου ειπε οτι καηκε ο πυκνωτης και φταιει το ρευμα

Μου ειπε να βαλω μια πριζα ασφαλειας για την προστασια απο την αλλαγη τασης

Ειχα βαλει παρομοιες σε ψυγειο πλυντηριο τιβι κλπ

Τι πρεπει να επιλεξω ?

Θα με αφήσεις να διαφωνήσω σου παραθέτω ετικέτες Α+ με Α++

Θα δεις οτι η διαφορά στην κατανάλωση W ειναι 20%, το Cop ισχυει για κλιματιστιστικα on/off το SCOP ειναι για για τα κλιματιστικα inverter. Η ταση ειναι να πηγαινουμε σε συσκευες με εξυπνη ενεργειακη καταναλωση και η νομοθεσια ηδη απαγορευει τισ συσκευες Α και σε λιγο και τισ Α+ νομιζω σε 1-2 χρονιαhttp://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/κλιματιστικά-inventor-life-ενεργειακή-ετικέτα-L2VO-09-L2VΙ-09.pdfhttp://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/κλιματιστικα-inventor-alfa-ενεργειακή-ετικέτα-a3mvi-10-a3mvo-10.pdf

Οι συντελεστές αποδοσης scop/seer και cop/eer ισχυουν και για inverter. Η διαφορα ειναι οτι υπολογιζονται διαφορετικα. Οι scop/seer ειναι εποχιακοι συντελεστες αποδοσης. Δειχνουν κατα μεσο ορο το βαθμο αποδοσης μιας αντλιας θερμοτητας σε διαρκεια κάποιον εποχιακων μηνων και αναλογα την γεωγραφικη ζωνη οπου θα εγκατασταθουν. Π.χ μεση ζωνη ή θερμη ζώνη με σημείο θερμοκρασιακης αναφορας την Αθήνα.

Οι ενεργειακές κλάσεις ειναι ενας ευκολος και πολυ γενικευμενος τρόπος για να καταλαβαινει ο καταναλωτης την διαφορά. Για αυτο δημιουργηθηκαν. Ο σωστός και πιο αναλυτικος ειναι οι συντελεστες αποδοσης. Καθε κλαση εχει ενα ευρος συντελεστων αποδοσης. Π.χ Α++ 6.1=< seer<8.5 και Α+++ 8.5=< seer. Αν ενα κλιματιστικο εχει συντελεστη 6.1 και ενα άλλο συντελεστή 8.5 η και περισσότερο,τοτε με πρόχειρους υπολογισμους η διαφορα ειναι πανω απο 35%.

Χτες μου σταματησε να λειτουργει η εξωτερικη μοναδα σε ενα lg

Ο τεχνικος μου ειπε οτι καηκε ο πυκνωτης και φταιει το ρευμα

Μου ειπε να βαλω μια πριζα ασφαλειας για την προστασια απο την αλλαγη τασης

Ειχα βαλει παρομοιες σε ψυγειο πλυντηριο τιβι κλπ

Τι πρεπει να επιλεξω ?

Γενικά πολλα σύγχρονα κλιματιστικά αν οχι όλα εχουν ενσωματωμένο σταθεροποιτη τασης . Voltage regulatorη έστω καποια προστασια υπέρτασης.για το δικο σου μοντελο δεν ξερω. Ο πιο ολοκληρωμενος τροπος προστασίας ειναι με σταθεροποιητη τασης. Τα πριζακια που λες προστατευουν απο υπερταση και οχι και απο υποταση. Επισης δεν προστατευουν παντα απο οποιαδηποτε αιχμή τασης.

Σε περιοχή που η ΔΕΗ δημιουργεί συνέχεια θέματα , καίει μέχιρ και ψυγεία, αξίζει να πάρω συμβατικό A/C?

Υπαρχει άλλος τρόπος να το προστατέψω ?

Αν και τα συχρονα κλιματιστικά αν όχι ολα εχουν ενσωματωμένες προστασιες, δυο είναι οι λυσεις. Α) σταθεροποιητης τασης και Β) Επιτηρητης τασης. Το δευτερο εχει καποια μειονεκτήματα οχι οσον αφορα την προστασία αλλα λειτουργικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω εναν χωρο 50τμ σαλονι κουζινα και ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 κλιματιστικα.

Inventor
Fujitsu

Ειναι κανεις σχετικος με το αντικειμενο να μου προτεινει καποιο απο τα δυο?
Την fujitsu την γνωριζω ενταξει αλλα την inventor προσωπικα την ακουω μονο τα τελευταια 2 χρονια.
Να παω στο ακρως επωνυμο ή να δοκιμασω το inventor?

Επεξ/σία από nikos121

Δεν δουλεύουν τα links αλλά τα inventor είναι κατασκευής της εταιρείας gree, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σε παραγωγή κλιματιστικών παγκοσμίως (και με συνεργασίες με daikin).

Δεν είναι 1ης γραμμής (Mitsubishi-Daikin) αλλά είναι καλής ποιότητας. Ομοίως και τα fujitsu.

Διορθωθηκαν τα λινκς. 

Εχω κακη εμπειρια απο 2 κλιματιστικα daikin 9000btu οπου στην αγια παρασκευη.. δεν μπορουσαν να πιασουν ευκολα μια θερμοκρασια ικανοποιητικη τον χειμωνα καθως σταματαγαν συνεχεια για αποψυξη. και μετα ο αερας που εβγαζαν ηταν απλα χλιαρος

Περίεργο αυτό που λες για τα daikin, πόσα τετραγωνικά ήταν ο χώρος? Μήπως επιλέχτηκαν μικρότερα κλιματιστικά από αυτά που έπρεπε και από την συνεχόμενη λειτουργία για να φτάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία έπιανε πάγους η εξωτερική μονάδα.

Οχι 2 δωματια κανονικα ειναι των 12τετραγωνικων με 2 πανομοιοτυπα 9αρια inverter daikin. Οταν ειχε πολυ κρυο εξω πχ 3-4 βαθμους αυτο εφτανε μεσα τους 18 το πολυ 19 με χλιαρο αερα.

Οταν εξω ειχε 10 βαθμους τοτε δεν ειχε προβλημα να πιασει τους 22.

Ασε μου εβγαλε τη πιστη το χειμωνα κ με μικρο παιδι μεσα.

Τι να το κανω οταν εξω εχει 10 βαθμους.

Εκει που το χρειαζομαι με κρεμασε. Κ το ενα κ το αλλο

Εχω εναν χωρο 50τμ σαλονι κουζινα και ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 κλιματιστικα.

Inventor

Fujitsu

Ειναι κανεις σχετικος με το αντικειμενο να μου προτεινει καποιο απο τα δυο?

Την fujitsu την γνωριζω ενταξει αλλα την inventor προσωπικα την ακουω μονο τα τελευταια 2 χρονια.

Να παω στο ακρως επωνυμο ή να δοκιμασω το inventor?

Και τα 2 εξίσου καλά θα έλεγα είναι, το inventro με καλύτερα ενεργειακά χαρακτηριστικά, το fujitsu υπάρχει χρόνια στην αγορά.

Οχι 2 δωματια κανονικα ειναι των 12τετραγωνικων με 2 πανομοιοτυπα 9αρια inverter daikin. Οταν ειχε πολυ κρυο εξω πχ 3-4 βαθμους αυτο εφτανε μεσα τους 18 το πολυ 19 με χλιαρο αερα.

Οταν εξω ειχε 10 βαθμους τοτε δεν ειχε προβλημα να πιασει τους 22.

Ασε μου εβγαλε τη πιστη το χειμωνα κ με μικρο παιδι μεσα.

Τι να το κανω οταν εξω εχει 10 βαθμους.

Εκει που το χρειαζομαι με κρεμασε. Κ το ενα κ το αλλο

Και με το δικό μου κλιματιστικό συμβαίνει αυτό, κάτω από 10 αρχίζει και μειώνεται δραματικά η απόδοση, στους 0 είναι σαν ανεμιστήρας. Βέβαια μιλάμε για κλιματιστικό του 2003 μη Inverter.

ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι τα κλιματιστικα δεν μενουν στην θεση που τα ειχες πριν κλεισουν δηλαδη αν εχω τον αερα στις 70 μοιρες πχ οταν κλεινω και ανοιγω παει στις 45 και μαλιστα παταω το κουμπι και αντι αν παει πισω δηλαδη στις 70 μοιρες παει μπρος δηλαδη στις 25 , το κανουν ολα η μονο το δικο μου ?

Εμενα ομως ειναι του 14-15 κ ειναι ινβερτερ. Γιαυτο ψαχνω κατι αλλο περα απο νταικιν

Στην Αγια Παρασκευη εχει κρυο και υγρασια και αν το δωματιο δεν εχει μονωση εχεις θεμα με 9αρι..

Μονωση σημαινει διπλα παραθυρα και στους τοιχους μονυαλ ή νταουν.

Αν η πολυκατοικια ειναι παλια πχ του 70 δεν εχει τιποτα! Αν ειναι του 90 εχει μονυαλ ενω οι νεοδμητες νταουν

ρε παιδια να ρωτησω κατι γιατι τα κλιματιστικα δεν μενουν στην θεση που τα ειχες πριν κλεισουν δηλαδη αν εχω τον αερα στις 70 μοιρες πχ οταν κλεινω και ανοιγω παει στις 45 και μαλιστα παταω το κουμπι και αντι αν παει πισω δηλαδη στις 70 μοιρες παει μπρος δηλαδη στις 25 , το κανουν ολα η μονο το δικο μου ?

Σε εμένα αποθηκεύεται η επιλογή που έχω ορίσει από το τηλεχειριστήριο.

Βέβαια έχει χαλάσει κάτι στις περσίδες και υπάρχουν κάποια άλλα θέματα.

Αν δεν στο αποθηκεύει δες μήπως τελείωσε η μπαταρία στο τηλεχειριστήριο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...