Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η εγγύηση. Είναι 3 χρόνια μόνο;

ναι, αν θελεις μεγαλυτερη εγγυηση κοιταζεις INVENTOR/TCL/TOSHIBA και μετα FUJITSU/MITSUBISHI. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Με τα δυο μαζι θα δεις διαφορα αλλα οχι το ενα μονο του.

Πίστεψε με, μόνο με το τόγιο πέρσυ δεν μπορούσε ούτε αποκλειστικά το σαλόνι να φέρει σε θερμοκρασία ανώτερη των 16 βαθμών με κλειστές τις πόρτες του υπνοδωματίου και μπάνιου. Μιλάμε δηλαδή για ένα χώρο περίπου 20τμ. Ευελπιστώ με το Daikin να κρατάω ζεστό σαλόνι μπάνιο κουζίνα και στην χειρότερη για τον ύπνο θα έχω το τόγιο για να βοηθάει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

ναι, αν θελεις μεγαλυτερη εγγυηση κοιταζεις INVENTOR/TCL/TOSHIBA και μετα FUJITSU/MITSUBISHI. 

Επίσης 3 χρόνια (έχουν και +7 στον συμπιεστή, αλλά σιγά μη καεί ο συμπιεστής).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Πίστεψε με, μόνο με το τόγιο πέρσυ δεν μπορούσε ούτε αποκλειστικά το σαλόνι να φέρει σε θερμοκρασία ανώτερη των 16 βαθμών με κλειστές τις πόρτες του υπνοδωματίου και μπάνιου. Μιλάμε δηλαδή για ένα χώρο περίπου 20τμ. Ευελπιστώ με το Daikin να κρατάω ζεστό σαλόνι μπάνιο κουζίνα και στην χειρότερη για τον ύπνο θα έχω το τόγιο για να βοηθάει.

Ενταξη, DAIKIN απο το πανω ραφι Τσεχιας...καλοδουλευτο...δεν υπαρχουν πολλα κλιματιστικα τετοιας ποιοτητας εδω στο forum....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tελικα κατέληξα στην φτηνη σειρά της daikin αν και δεν έχει ιονιστή. Διαβάζοντας λίγο τα comments ,κατάλαβα οτι οι περισσότερες εταιρείες παίρνουν τα μοτέρ και τα εξαρτήματα απο την Κίνα και είναι απλά απομιμήσεις. Π.χ ενα toyotomi μπορεί να έχει συμπιεστή και πλαστικά απο midea.

Η daikin στην φτηνή σειρά που κοιτάζω εχει δικά της εξαρτήματα και το εργοστάσιο είναι στην Τσεχία; Τέλος ποια η διαφορά ανάμεσα σε Daikin ATXC25B και Daikin FTXC25B και Daikin FTXF25A 

Επίσης στην αρχή κοίταζα για toyotomi ,γιατι στο σαλόνι εχω ενα toyotomi tag A70iv made IN JAPAN https://www.plus4u.gr/toyotomi-inverter-tan%2ftag-a70iv/102040006-102040006/p

To εχω στο σαλόνι σε χώρο 50τμ 10+ χρόνια χωρις το παραμικρό πρόβλημα και δουλεύει Χειμώνα-Καλοκαίρι. Βέβαια πρέπει να εχει μεγάλη κατανάλωση ,αλλα απο αξιοπιστία και απόδοση είμαι ευχαριστημένος. Επίσης είχε 5 χρόνια εγγύηση όταν το πήρα εγω.

Επεξ/σία από Yperaspisths
Δημοσ.

Πάντως ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι όλες αυτές οι "εμπορικές" εγγυήσεις παρέχονται από τον αντιπρόσωπο/εισαγωγέα. Αν στην πορεία αλλάξει ο αντιπρόσωπος, ή κλείσει ο αντιπρόσωπος/εισαγωγέας, καταστάσεις που έχουν συμβεί κατά καιρούς, οι όποιες εγγυήσεις πάνε περίπατο (νομικά στην πρώτη περίπτωση η εγγύηση συνεχίζει να υφίσταται, αλλά άντε βγάλε άκρη) ;) 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yositosi είπε

Πάντως ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι όλες αυτές οι "εμπορικές" εγγυήσεις παρέχονται από τον αντιπρόσωπο/εισαγωγέα. Αν στην πορεία αλλάξει ο αντιπρόσωπος, ή κλείσει ο αντιπρόσωπος/εισαγωγέας, καταστάσεις που έχουν συμβεί κατά καιρούς, οι όποιες εγγυήσεις πάνε περίπατο (νομικά στην πρώτη περίπτωση η εγγύηση συνεχίζει να υφίσταται, αλλά άντε βγάλε άκρη) ;) 

Οπότε τι προτείνεις;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οπότε τι προτείνεις;

Μην με παρεξηγείς, δεν το είπα σαν αντίλογο. Απλά το είπα να το έχουμε κατά νου. Σίγουρα το να υπάρχει κάτι (με τους όποιους αστερίσκους), προσωπικά το θεωρώ προτιμότερο από το να μην υπάρχει τίποτα απολύτως "με το καλημέρα" ;) 

Από την άλλη, αν ένα μοντέλο έπαιζε σε τιμή "πάτωμα" χωρίς να έχει όμως την τεράστια εγγύηση, και ένα αντίστοιχο που θα κοιτούσα λόγω της εγγύησης του, θα ζύγιζα σοβαρά το ενδεχόμενο της επέκτασης εγγύησης μέσω Κώτσου πχ ή ενός Media Markt, τα οποία από όσο γνωρίζω είναι "ασφαλιστικά προιόντα". Αυτό φυσικά πάντα εφόσον γίνουν τα μαθηματικά και συγκριθούν τελικά κόστη.

Όπως και να έχει, απλά το ανέφερα για να το έχουμε όλοι κατά νου μιας και έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορα μαγικά.

• Like 2
Δημοσ.

Να πω πως βλεπω εγω το θεμα της εγγυησης ενος προιοντος. Θεωρω την εγγυηση σημαντική ενδειξη ποιότητας ενος προιοντος, στη λογική οτι αν ενα προιον εχει Χ χρονια εγγυησης τοτε εχει γινει επαρκεις ποιοτικος ελεγχος ωστε να προκυψει η ασφαλης εκτιμηση οτι δεν θα χαλασει μεσα στα Χ χρονια αυτά περα απο ελαχιστων εξαιρεσεων. Προφανως αν τα προιοντα χαλανε σε μεγαλο βαθμο μεσα στα Χ χρονια τοτε η εταιρια θα εχει μεγαλες ζημιες. Πρακτικά θεωρω οτι ενα μηχανημα με Χ χρονια εγγυηση, εκτος απροοπτου θα ζησει 2Χ χρονια, ενω το πιο πιθανο να ζησει και 3Χ και 4Χ παρα να ειμαι τοσο ατυχος και να κανω χρηση της εγγυησης μεσα στα Χ χρονια που εχει εγγυηση.  Με βαση την προσεγγιση αυτη, θελω μεγαλη εγγυηση αλλα δεν ειναι στις πρωτες μου προτεραιότητες, μπορει π.χ να ειναι τριτο-τεταρτη προτεραιοτητα/κριτηριο αγορας.

Τωρα θα μου πειτε οτι υπαρχουν εταιριες που στα κλιματιστικά δινουν 10 χρονια εγγυηση και εσυ περιμενεις να σου δουλεψει 30-40 χρονια; Εδω θα απαντουσα οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις στη παραπανω προσεγγιση οπως αν θεωρησεις οτι μια εταιρια προκειμενου να εχει σημαντικο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα δινει πολλα χρονια εγγυηση ωστε να αυξησει τις πωλησεις της (οποτε κατα καποιο τροπο ειμαστε ηδη στο 2Χ ή στο 3Χ) Βεβαια και σε αυτη τη περιπτωση της εξαιρεσης, αν ικανοποιουνται τα πιο σημαντικα κριτηρια αγορας τοτε αγοραζεις.

Για μενα τα κριτηρια αγορας κλιματιστικου ειναι: 1)Ενεργειακη αποδοση ψυξης / θερμανσης (καλυτερα αν ειναι πιστοποιημενα) 2) Αξιολογησεις σε forum/skroutz απο αγοραστες τοσο για συγκεκριμενο μοντελο οσο και για τη μαρκα γενικως 3) Τιμη (Θα κοιτουσα για τιμή προσφορας και οχι για τιμη καταλογου, περισσοτερο με ενδιαφερει να εχω την αισθηση του value for money ανεξαρτητα αν ειναι ακριβο ή φθηνο) 4) Εγγυηση 5) Οτιδηποτε αλλο (wifi, extra φιλτρα, αφυγραση, ιονιστης κτλ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, iageogr είπε

Να πω πως βλεπω εγω το θεμα της εγγυησης ενος προιοντος. Θεωρω την εγγυηση σημαντική ενδειξη ποιότητας ενος προιοντος, στη λογική οτι αν ενα προιον εχει Χ χρονια εγγυησης τοτε εχει γινει επαρκεις ποιοτικος ελεγχος ωστε να προκυψει η ασφαλης εκτιμηση οτι δεν θα χαλασει μεσα στα Χ χρονια αυτά περα απο ελαχιστων εξαιρεσεων. Προφανως αν τα προιοντα χαλανε σε μεγαλο βαθμο μεσα στα Χ χρονια τοτε η εταιρια θα εχει μεγαλες ζημιες. Πρακτικά θεωρω οτι ενα μηχανημα με Χ χρονια εγγυηση, εκτος απροοπτου θα ζησει 2Χ χρονια, ενω το πιο πιθανο να ζησει και 3Χ και 4Χ παρα να ειμαι τοσο ατυχος και να κανω χρηση της εγγυησης μεσα στα Χ χρονια που εχει εγγυηση.  Με βαση την προσεγγιση αυτη, θελω μεγαλη εγγυηση αλλα δεν ειναι στις πρωτες μου προτεραιότητες, μπορει π.χ να ειναι τριτο-τεταρτη προτεραιοτητα/κριτηριο αγορας.

Τωρα θα μου πειτε οτι υπαρχουν εταιριες που στα κλιματιστικά δινουν 10 χρονια εγγυηση και εσυ περιμενεις να σου δουλεψει 30-40 χρονια; Εδω θα απαντουσα οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις στη παραπανω προσεγγιση οπως αν θεωρησεις οτι μια εταιρια προκειμενου να εχει σημαντικο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα δινει πολλα χρονια εγγυηση ωστε να αυξησει τις πωλησεις της (οποτε κατα καποιο τροπο ειμαστε ηδη στο 2Χ ή στο 3Χ) Βεβαια και σε αυτη τη περιπτωση της εξαιρεσης, αν ικανοποιουνται τα πιο σημαντικα κριτηρια αγορας τοτε αγοραζεις.

Για μενα τα κριτηρια αγορας κλιματιστικου ειναι: 1)Ενεργειακη αποδοση ψυξης / θερμανσης (καλυτερα αν ειναι πιστοποιημενα) 2) Αξιολογησεις σε forum/skroutz απο αγοραστες τοσο για συγκεκριμενο μοντελο οσο και για τη μαρκα γενικως 3) Τιμη (Θα κοιτουσα για τιμή προσφορας και οχι για τιμη καταλογου, περισσοτερο με ενδιαφερει να εχω την αισθηση του value for money ανεξαρτητα αν ειναι ακριβο ή φθηνο) 4) Εγγυηση 5) Οτιδηποτε αλλο (wifi, extra φιλτρα, αφυγραση, ιονιστης κτλ)

δυστυχώς φίλε μου αυτό δεν παίζει πλέον στην αγορά. Το μεγάλο A brand που έχει χτίσει όνομα δεν θα ασχοληθεί να σου δώσει την "τρελή" εγγύηση γιατί πολύ απλά δεν το έχει ανάγκη. Αυτό είναι κάτι που άρχισαν να κάνουν κάποιοι εισαγωγείς (και πάλι όχι τρελές και όχι "πάρτα όλα αρκεί να αγοράσεις") γιατί δεν πουλούσαν με τίποτα. Στον αντίποδα, αν έχεις ένα Own-branded φασόν, σημαίνει ότι αγοράζεις και πολύ φθηνότερα, ενώ χρειάζεσαι και ένα δέλεαρ για να πουλήσεις. Δεδομένου του ότι είναι και φασόν, το περνάς εν μέρη μέσα στην τιμή, κάνεις και λίγο το σταυρό σου ότι δεν θα γίνει στραβή στο μέλλον και πας για την πώληση και να βγει ο τζίρος. Άρα δεν έχεις να κάνεις πάντα με ποιότητα αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων με ένα "έξοδο marketing" 

Σε όλα αυτά πάντα να συνυπολογίζουμε ότι ένα "επώνυμο" προιόν που έρχεται μέσω κάποιου Ευρωπαικού dealer (brand holder) έχει ΠΑΝΤΑ ένα καπέλο στην τιμή από τον brand holder, και άρα ο Έλληνας εισαγωγέας που παίρνει το δικό του φασονάκι από το ίδιο αρχικό εργοστάσιο κατασκευής ΠΑΝΤΑ έχει κοστολογικά ένα πλεονέκτημα.

Στην τελική, ένα θα σου πω... Για εγγύηση στα περισσότερα προιόντα απαιτείται και η απόδειξη αγοράς! Πες μου εσύ πόσοι γνωστοί σου κρατάνε τις αποδείξεις αγοράς για προιόντα που πήραν 2 και 3 χρόνια πριν, πόσο δε για 7-8 χρόνια πριν!!!

Επεξ/σία από yositosi
Δημοσ.

Φιλε yositosi, αυτα που γραφεις θεωρω οτι δεν ειναι αντιθετα απο την αποψη μου... Τα μεγαλα brands δινουν καλη εγγυηση, μπορει να μην δινουν 10 χρονια αλλα δινουν πανω απο το ελαχιστο νομιμο των 2 ετων και σε ορισμενες περιπτωσεις πολύ πανω απο 2 χρονια. Επισης κεντρικος λογος που ενα brand εγινε μεγαλο ειναι οτι για πολλά χρονια (πανω απο δεκαετια) αποδειξε στη πραξη οτι ειναι αξιοπιστο (δηλαδη δεν χαλαει αλλα λειτουργει καλα για περισσοτερο απο την εγγυηση που εδωσε)

Επισης επειδη ακριβως τα κλιματιστικα ειναι τεχνολογικως ωριμη αγορα (δηλαδη η τεχνολογια εχει δοκιμαστει για πολυ καιρο και αποδιδει και δεν χαλανε.... δηλαδη υπαρχει υψηλη ποιοτητα) ετσι μπορει να επενδυσει καποιος σε own brand να δωσει υψηλη εγγυηση ως εξοδο marketing και να του βγει! Βεβαιως θα κανει το σταυρο του αλλα η επενδυση/ρισκο του ειναι στην αξιοπιστια/ποιοτητα και πιστευει οτι θα του βγει και δεν θα κλεισει νυχτα (απο πολλα μηχανηματα που χαλανε και απογοητευμενους πελατες).

Εννοειτε οτι πρεπει να κρατησεις αποδειξη και οτι εγγραφα χρειαζονται ή να κανεις συντηρησεις (οτι χρειαζεται) απο τη στιγμη που δινεις σημασια στην εγγυηση. Ομως ξαναγραφω οτι θεωρω καποιον πολυ ατυχο ωστε να κανει χρηση της εγγυησης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CorumD είπε

παλιοτερα φασον gree....τωρα δεν γνωριζω...

Μάντεψε για να το προτείνει ο @Dare-Devil 😁😁

Edit: αναφέρεις τον κατασκευαστή, κατάλαβα τον αντιπρόσωπο στην αρχή. Λογικά θα ξέρει ο dare να μας πει τι σωθηκα έχει.

Επεξ/σία από turbakiasss
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...