Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, CorumD είπε

Χωρις να δοκιμασω εκτεταμενα τα αλλα κλιματιστικα, το συμπερασμα μου ειναι οτι το FUJITSU εχει τεχνολογια αιχμης και δειχνει να ειναι πρωταθλητης καταναλωσης(δηλαδη οτι λεει ο Liakjim με το δικο του KLCA ισχύει και εδω

Αν και πολύ χαίρομαι για αυτό που λες, από την στιγμή που δεν έχεις δει τα καλά μοντέλα της Toshiba ή της Mitsubishi και μάλιστα στον ίδιο χώρο, το πιο ασφαλές θα ήταν να μην πέφτουμε στον πειρασμό για συγκρίσεις. Το έχω κάνει και εγώ αλλά τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αντικειμενική προσέγγιση.

Το ότι είναι καλό, αθόρυβο, χωρίς τριγμούς, με επίτευξη καλού κλίματος, νομίζω ότι αρκούν.

ΥΓ Εξακολουθώ βέβαια και σε θεωρώ θησαυρό μιας και δίνεις πολύπλευρο feedback.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν και πολύ χαίρομαι για αυτό που λες, από την στιγμή που δεν έχεις δει τα καλά μοντέλα της Toshiba ή της Mitsubishi και μάλιστα στον ίδιο χώρο, το πιο ασφαλές θα ήταν να μην πέφτουμε στον πειρασμό για συγκρίσεις. Το έχω κάνει και εγώ αλλά τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αντικειμενική προσέγγιση.

Θεωρω οτι τα καλυτερα μοντελα, θα αποδιδουν ακομα καλυτερα και οτι πανω-κατω, τα μηχανηματα των καλων εταιρειων εχουν παραπλησεις αποδοσεις και χαρακτηριστικα.

Αρχιζει και μου αρεσει πολυ η TOSHIBA γιατι δίνει αρκετα πραγματα που ειναι σημαντικα οπως το MAGIC COIL, το MANUAL DEFROST, και την ενισχυμενη προστασια απο υπερταση στις πλακετες της. Βαλε και τα 7 χρονια εγγυησης και ειναι πολυ καλες επιλογες...οχι μονο το SHORAI αλλα ολα οι σειρες της. Αλλα ειναι ολα ακριβα και πρεπει να αγοραζονται σε περιοδο εκπτωσεων. 

10 ώρες πριν, liakjim είπε

Το plus είναι άλλο μοντέλο, το seiya .

Αμφότερα χαμηλής απόδοσης μοντέλα που όμως έχουν τα λοιπά πλεονεκτήματα της Toshiba : φίλτρα, ποιότητα, χαρακτηριστικα όπως magic coil, εγγύηση.

Δεν ξερω τι γινεται με τα φιλτρα διοτι τα δικα μας MIRAI Plus δεν ειχαν κανενα φιλτρο εκτος απο τα 2 απλα φιλτρα σκονης!

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, CorumD είπε

Πηγαινε στο 16αρη MIRAI Plus (που ουσιαστικα ειναι 14αρη). Μπορει να λεει μονο SCOP:4.90 αλλα εχω αρχισει να αμφισβητω τα νουμερα απο πολλες εταιρειες. Η TOSHIBA φαινεται να ειναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ και ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ στα νουμερα που δινει, οποτε προχωρα αφοβα!

Είναι πιστοποιημένα από eurovent, οπότε τόσο έχει.

Average βέβαια έχει 4.0 που τόσο έχουν σχεδόν όλα. Φαντάζομαι θα είναι όντως μικρές οι διαφορές στην πράξη

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CorumD είπε

Πηγαινε στο 16αρη MIRAI Plus (που ουσιαστικα ειναι 14αρη). Μπορει να λεει μονο SCOP:4.90 αλλα εχω αρχισει να αμφισβητω τα νουμερα απο πολλες εταιρειες. Η TOSHIBA φαινεται να ειναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ και ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ στα νουμερα που δινει, οποτε προχωρα αφοβα!

Για να καταλαβω εσυ λες γι αυτο τωρα; https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198886-toshiba-mirai-plus-16tavg-e/b16tkvg-e

Παμε σε αλλο budget ομως..Γιατι λες οτι ειναι ουσιαστικα 14000; αφου εχει ονομαστικη 16000 και στη θερμανση φτανει μεχρι 20000

Δημοσ.

Εχω ενα toyotomi hiro eco και διαπιστωσα σημερα οτι εχω και κατι αλλα φιλτρα που θα δειτε στη φωτογραφια.. Τα φιλτρα που εχει η εσωτερικη μοναδα φαινεται να εχουν υποδοχη γι αυτα τα φιλτρακια. Ξερει κανεις τι ακριβως ειναι και απο ποια πλευρα τα βαζω αυτα;

71376418_404018396962886_6143115526177554432_n.jpg

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε

Εχω ενα toyotomi hiro eco και διαπιστωσα σημερα οτι εχω και κατι αλλα φιλτρα που θα δειτε στη φωτογραφια.. Τα φιλτρα που εχει η εσωτερικη μοναδα φαινεται να εχουν υποδοχη γι αυτα τα φιλτρακια. Ξερει κανεις τι ακριβως ειναι και απο ποια πλευρα τα βαζω αυτα;

71376418_404018396962886_6143115526177554432_n.jpg

Άνοιξε το καπάκι του εσωτερικού μηχανήματος . Πάνω στα φίλτρα της μονάδας θα έχει κάτι υποδοχές στις διαστάσεις που έχουν αυτά τα φίλτρα . Τοποθέτησε τα εκεί . 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ForeignOffice είπε

Ευχαριστω αδερφε, αλλα ειναι εκτος budget. Ενα tcl που προτεινατε ποιο πανω εσυ και ο dare δε με καλυπτει;

Έχεις δώσει πολύ λίγες πληροφορίες.

Τετραγωνικά; Χρήση; Μονώσεις;

Περιοχή;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, marioboni είπε

Αποκλειστικά και μόνο ψύξη

Θέρμανση έχω αέριο

Καλοκαίρι να σπάει η ζέστη ,γενικά το σπίτι είναι δροσερό

Μόνωση 20ετιας

Όσο πιο μεγάλο SEER έχει τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία θα είναι στην ψύξη .

Στα λεφτά που κοιτάς:
Με 10 ετή εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την γγύηση . 
SEER= 6.3 
https://www.bestprice.gr/item/2155331021/tcl-elite-tac-18chsaxa51.html

Με 5ετή εγγύηση  σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την εγγύηση . 
SEER= 6.8
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409042/haier-tundra-green-as50tdbhra-1u50jeffra-18000btu.html?ref=bestprice.gr

Με 5ετή εγγύηση  σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την εγγύηση . 
SEER= 7.1
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409267/nobu-kiku-nbo3-18idu-nbo3-18odu-wifir-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Όσο πιο μεγάλο SEER έχει τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία θα είναι στην ψύξη .

Στα λεφτά που κοιτάς:
Με 10 ετή εγγύηση χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για την γγύηση . 
SEER= 6.3 
BestPrice iconwww.bestprice.gr/2155331021/tcl-elite-tac-18chsaxa51.html (Από 543,00€)

SEER= 6.8
BestPrice iconHaier Tundra Green AS50TDBHRA / 1U50JEFFRA 18000btu A+++ Inverter WIFIR (688,90€ στο Alpha Clima GR)

SEER= 7.1
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409267/nobu-kiku-nbo3-18idu-nbo3-18odu-wifir-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

100 ευρώ διαφορά έχει το tcl υπέρ του και η εγγύηση

Νομίζω πιο vfm από τα 3 εύκολα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marioboni είπε

100 ευρώ διαφορά έχει το tcl υπέρ του και η εγγύηση

Νομίζω πιο vfm από τα 3 εύκολα

Ναι εξαρτάται τί κοιτάς. Αν σε ενδιαφέρει πάνω απ όλα η μεγάλη εγγύηση το TCL  σε αυτά τα λεφτά.
Αν σε ενδιαφέρει να έχει όσο καλύτερο SEER γίνεται και μια καλή εγγύηση σε διάρκεια τα άλλα δύο . 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ναι εξαρτάται τί κοιτάς. Αν σε ενδιαφέρει πάνω απ όλα η μεγάλη εγγύηση το TCL  σε αυτά τα λεφτά.
Αν σε ενδιαφέρει να έχει όσο καλύτερο SEER γίνεται και μια καλή εγγύηση σε διάρκεια τα άλλα δύο . 

Με χειροπιαστό παράδειγμα;

Πχ  στις ίδιες ώρες χρήσης θα έχω αυξημένη κατανάλωση 5%-10%-1%;

Δεν παίζει ρόλο και πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιο μηχάνημα;αν δουλεύει σωστά ο θερμοστάτης του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Για να καταλαβω εσυ λες γι αυτο τωρα; https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198886-toshiba-mirai-plus-16tavg-e/b16tkvg-e

Παμε σε αλλο budget ομως..Γιατι λες οτι ειναι ουσιαστικα 14000; αφου εχει ονομαστικη 16000 και στη θερμανση φτανει μεχρι 20000

Στην ψυξη εχει ονομαστικη 14000, οποτε το θεωρω 14αρη. Στην θερμανση ολα τα inverter ειναι σαφως πιο ισχυρα. Το συγκρινω με το FUJITSU 14KMTA και εχουν σχεδον το ιδιο ευρος αποδοσης. Για να ειναι 16αρη πραγματικο, πρεπει να ανεβαινει στην ψυξη μεχρι 17-18000, εστω προσωρινα και οχι να εχει 16000 max. Δες την συγκριση MIRAI plus με SHORAI(16αρια και τα 2) 

TOSHIBA MIRAI PLUS

Ψυκτική απόδοση (Btu/h)4.095 - 16.036

Θερμική απόδοση (Btu/h)4.435 - 20.472

TOSHIBA SHORAI

Ψυκτική απόδοση (Btu/h)4.094 - 18.084

Θερμική απόδοση (Btu/h)3.071 - 22.178

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...