Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ποια η γνώμη σας για τα κλιματιστικά sharp, έχουν κάποια ποιότητα/αξιοπιστία ή είναι κλιματιστικά κατηγορίας σαν κάτι κινεζιές του σωρού.

Παλιοτερα ηταν μαρκα ποιοτητας, θυμαμαι οτι εποχης '99 ειχαν μηχανηματα πανακριβα και με πολυ καλα χαρακτηριστικα αλλα στην πορεια η εταιρεια σχεδον πτωχευσε και εχει αγορασει μεγαλη ποσοστο η ταιβανεζικη foxconn.

Θεωρητικα, εχουν ακομα Ιαπωνεζικο  DNA τα προιοντα αλλα τα κλιματιστικα κατασκευαζονται απο καποια αλλη εταιρεια για την Sharp. Το καλοκαιρι του 1999, ειχα αγορασει σε παραπλησεις τιμες(για τα BTU) ενα 9αρη SHARP και δυο 12αρια DAIKIN(Inverter και τα 2). Τα DAIKIN αποδειχτηκαν μακραν καλυτερα απο καθε αποψη...και μαλιστα τοτε το SHARP ηταν Made in Japan... 

8 ώρες πριν, marioboni είπε

Εγω εβαλα το MORRIS που ειναι φασον TCL και ειναι πολυ καλο με καλες καταναλωσεις λογω του οτι ινβερταρει σωστα. Επίσης, εχει καλη ποιοτητα κατασκευης και δεν ακουω τριγμους. Γενικα, ολες οι εντυπωσεις απο τα καινουργια TCL απο ψυκτικους και χρηστες ειναι θετικοτατες..εκει θα πηγαινα προσωπικα.

20 ώρες πριν, dimostr είπε

Όλα αυτά είναι ένα παράδειγμα του ότι για μένα τουλάχιστον δεν είναι κράχτης η μεγάλη εγγύηση γιατί έχει ένα σωρό υποσημειώσεις και στο τέλος καταλήγεις να πληρώνεις παραπάνω λεφτά κάτι για το οποίο σε βάθος χρόνου δεν έχει ισχύ γιατί ποτέ δε θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι στα 6-7 χρόνια πχ το μηχάνημα χάλασε από αστοχία όπως καλύπτει η εγγυηση και όχι από κακή χρήση η εξωγενώς παράγοντες που θα ισχυριστεί η οποιαδήποτε εταιρεία και άρα καταλήγουμε στην κλασική εγγυηση των δυο ετών που έχουν όλα τα προϊόντα από μια καρφίτσα έως ένα πύραυλο 

Αφου εχω μιλησει και ζησει καταστασεις στη Ελλαδα με εγγυησεις, επιμενω στην επιλογη του καλυτερου μηχανηματος που αντεχει η τσεπη μου εξ'αρχης. Οταν ξερω οτι μια εταιρεια εμπορευεται φασον Κινεζικα δεν με εμπνεει η 10ετης εγγυηση της, προπαντος αφου την θεωρω εκ' του πονηρου για να πουλησει.

Προτιμω να παρω το κλιματιστικο που κατασκευαστικα εμπιστευομαι περισσοτερο και ας εχει μικροτερη εγγυηση.

Εξαλλου συνεχως ακουω για το πως δεν τιμουν της μακροχρονιες εγγυησεις καποιες εταιρειες επικαλουμενες καποιους ορους...

Πχ, στα 20 χρονια που λειτουργω κλιματιστικα, η αξιοπιστια των μηχανηματων ηταν ως εξης με σειρα.

1.DAIKIN(δεν εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα σε 20 χρονια λειτουργιας)

2. MITSUBISHI HEAVY( δεν εχουν παρουσιασει κανενα λειτουργικο προβλημα αλλα εχουν βγει μικροσυντονησεις σε ενα μηχανημα με το χρονο)

3. FUJITSU (μειωμενη λειτουργικη αποδοση με τον χρονο και βλαβες στον αισθητηρα θερμοκρασιας αλλα γενικα, καλα)

4. SHARP (εκαψε πλακετα μετα απο 8 χρονια λειτουργιας και ειχε αισθητη πτωση αποδοσης απο το 15 ετος μεχρι το 18ου οταν χαλασε η φτερωτη και το πεταξα)

5. AIRWELL (χαλασε το σερβο των περσιδων απο το 7ο ετος αλλα λειτουργει καλα μεχρι και σημερα μετα απο 17 χρονια)

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CorumD είπε

Παλιοτερα ηταν μαρκα ποιοτητας, θυμαμαι οτι εποχης '99 ειχαν μηχανηματα πανακριβα και με πολυ καλα χαρακτηριστικα αλλα στην πορεια η εταιρεια σχεδον πτωχευσε και εχει αγορασει μεγαλη ποσοστο η ταιβανεζικη foxconn.

Θεωρητικα, εχουν ακομα Ιαπωνεζικο  DNA τα προιοντα αλλα τα κλιματιστικα κατασκευαζονται απο καποια αλλη εταιρεια για την Sharp. Το καλοκαιρι του 1999, ειχα αγορασει σε παραπλησεις τιμες(για τα BTU) ενα 9αρη SHARP και δυο 12αρια DAIKIN(Inverter και τα 2). Τα DAIKIN αποδειχτηκαν μακραν καλυτερα απο καθε αποψη...και μαλιστα τοτε το SHARP ηταν Made in Japan... 

Εγω εβαλα το MORRIS που ειναι φασον TCL και ειναι πολυ καλο με καλες καταναλωσεις λογω του οτι ινβερταρει σωστα. Επίσης, εχει καλη ποιοτητα κατασκευης και δεν ακουω τριγμους. Γενικα, ολες οι εντυπωσεις απο τα καινουργια TCL απο ψυκτικους και χρηστες ειναι θετικοτατες..εκει θα πηγαινα προσωπικα.

Αφου εχω μιλησει και ζησει καταστασεις στη Ελλαδα με εγγυησεις, επιμενω στην επιλογη του καλυτερου μηχανηματος που αντεχει η τσεπη μου εξ'αρχης. Οταν ξερω οτι μια εταιρεια εμπορευεται φασον Κινεζικα δεν με εμπνεει η 10ετης εγγυηση της, προπαντος αφου την θεωρω εκ' του πονηρου για να πουλησει.

Προτιμω να παρω το κλιματιστικο που κατασκευαστικα εμπιστευομαι περισσοτερο και ας εχει μικροτερη εγγυηση.

Εξαλλου συνεχως ακουω για το πως δεν τιμουν της μακροχρονιες εγγυησεις καποιες εταιρειες επικαλουμενες καποιους ορους...

Πχ, στα 20 χρονια που λειτουργω κλιματιστικα, η αξιοπιστια των μηχανηματων ηταν ως εξης με σειρα.

1.DAIKIN(δεν εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα σε 20 χρονια λειτουργιας)

2. MITSUBISHI HEAVY( δεν εχουν παρουσιασει κανενα λειτουργικο προβλημα αλλα εχουν βγει μικροσυντονησεις σε ενα μηχανημα με το χρονο)

3. FUJITSU (μειωμενη λειτουργικη αποδοση με τον χρονο και βλαβες στον αισθητηρα θερμοκρασιας αλλα γενικα, καλα)

4. SHARP (εκαψε πλακετα μετα απο 8 χρονια λειτουργιας και ειχε αισθητη πτωση αποδοσης απο το 15 ετος μεχρι το 18ου οταν χαλασε η φτερωτη και το πεταξα)

5. AIRWELL (χαλασε το σερβο των περσιδων απο το 7ο ετος αλλα λειτουργει καλα μεχρι και σημερα μετα απο 17 χρονια)

λαθος

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δηλαδή εσένα δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι όταν λέει ο όρος εγγύησης: Η εγγύηση ακυρώνεται σε εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.. ότι η εγγύηση ακυρώνεται αν έχει πολύ ζέστη η πολύ κρύο έξω;

Το πρώτο που σου ήρθε στο μυαλό είναι ότι κάποιος σκαλίζει / πειράζει τον αισθητήρα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου; (Κάτι το οποίο το καλύπτουν ήδη με τους άλλους όρους της εγγύησης).

Ούτε σε ενοχλεί αυτή η ασάφεια το εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες;  

Εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με τι; Άλλες θερμοκρασίες έχει π.χ. στην Κρήτη,άλλες φλωρινα κτλ..

Ασάφεια,άρα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως και όποτε θέλουν.. ούτε αστεράκια,ούτε μικρά γράμματα έχει η εγγύηση.. 

Έχει δεν έχει βλάβη το κλιματιστικο όποτε θέλει σου λέει bye εγγύηση. Τηλέφωνο να πάρω την Inventor, και τι να τους πω τι εννοείτε με τον όρο : Η εγγυηση ακυρώνεται σε εξαιρετικά χαμηλές/υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος; 

Αν είχα Inventor θα έπαιρνα τηλ, όχι όμως να μου εξηγήσουν τι σημαίνει (είναι προφανές) αλλά ποιες είναι αυτές οι θερμοκρασίες.. όπως και το τι μπορώ να κάνω σε αυτές τις θερμοκρασίες για να μην δώσω δικαίωμα να ακυρωθεί η εγγύηση μου..

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι όλα τα κλιματιστικά έχουν ένα εύρος λειτουργίας θερμοκρασιών μέσα στο οποίο δουλεύουν χωρίς κανένα θέμα . Αυτό ισχύει σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας . Όλα τα προϊόντα έχουν εύρος θερμοκρασιών όπου θα δουλέψουν όπως προβλέπεται να δουλέψουν. Απο κινητό μέχρι και το Χ εξάρτημα ενός αυτοκινήτου.  Εκτός αυτών των ορίων τα κλιματιστικά  δεν πρόκειται να δουλέψουν γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι ασφαλιστικές διατάξεις . Άρα είσαι οκ !
Το δεύτερο ότι μπορείς να παρακάμψεις τα ασφαλιστικά .  Δεν είσαι οκ  αν δουλέψει εκτός προδιαγραφών αλλά έτσι και αλλιώς δεν είσαι οκ επειδή έχεις πειράξει την λειτουργία της μονάδας . (Μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση ) . 

Αυτή είναι η άποψη μου . Απο κει και πέρα την καλύτερη εξήγηση θα την δώσει η αντιπροσωπεία . Αυτός που τα πουλάει και ξέρει για ποιό λόγο έθεσε αυτόν τον όρο έστω  πολύ γενικευμένα . 
Πάντως ακραία θερμοκρασία σε καμία περίπτωση δε θεωρείται το εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας της μονάδας  που εκτός αυτού του ορίου δεν θα λειτουργήσει έτσι και αλλιώς . 

17 ώρες πριν, marioboni είπε

Πολύ csi miami η υπόθεση με τις εγγυήσεις

Να προτιμήσω την εγγύηση https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Το όνομα https://diogenistore.gr/midea-prime-ma2-18nxd0-i-κλιματιστικό-τοίχου-wifi-ready-18000-btu-a-a-ma2-18nxd0-i.html?ref=bestprice.gr

Η άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά;

Για τί χρήση το θες ; Ψύξη και θέρμανση ή μόνο ψύξη; Θα έιναι κύρια πηγή θέρμανσης ; Στη θέρμανση θα το δουλεύεις καθημερινά ; Πόσες ώρες υπολογίζεις ;

Δημοσ.

Φιλος ψαχνει για 14αρι ποιοτικο επωνυμο μηχανημα με εμφαση αποδοση /οικονομοια στη θερμανση.Ψυξη δεν τον ενδιαφερει..Ενιαιος χωρος 30τμ περιπου με καλη μονωση..Εγω του προτεινα καλυτερα 18αρι Τoshiba shorai που ναι εγγυηση. κολλαει λιγο στην τιμη βεβαια... για αυτο το mirai plus τι λετε; https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198885-toshiba-mirai-plus-13tavg-e/b13tkvg-e

Καμια αλλη προταση;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ποια η γνώμη σας για τα κλιματιστικά sharp, έχουν κάποια ποιότητα/αξιοπιστία ή είναι κλιματιστικά κατηγορίας σαν κάτι κινεζιές του σωρού.

Για τα τωρινά sharp βλέπω ότι έχουν ελληνική αντιπροσώπευση.  https://www.zampa.gr/templatehome.aspx?s=αρχική&Id=1
Στο site του αντιπρόσωπου δεν έχουν αναρτήσει τίποτα για την εγγύηση  .  Στα διάφορα sites με κάθε επιφύλαξη αναφέρουν ότι δίνουν 1 χρόνο εγγύηση και 3 χρόνια μόνο στο συμπιεστή .  Πολύ μικρή. Για την ποιότητα δεν έχω καμία άποψη . 

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, energy52 είπε

Φιλος ψαχνει για 14αρι ποιοτικο επωνυμο μηχανημα με εμφαση αποδοση /οικονομοια στη θερμανση.Ψυξη δεν τον ενδιαφερει..Ενιαιος χωρος 30τμ περιπου με καλη μονωση..Εγω του προτεινα καλυτερα 18αρι Τoshiba shorai που ναι εγγυηση. κολλαει λιγο στην τιμη βεβαια... για αυτο το mirai plus τι λετε; https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198885-toshiba-mirai-plus-13tavg-e/b13tkvg-e

Καμια αλλη προταση;

Δεν είναι και πολύ καλή περίοδος για αγορές μιας και οι τιμές είναι ψηλά. 

Θα έλεγα αυτό https://www.skroutz.gr/s/15157722/Fujitsu-KM-Series-ASYG14KMTA.html

Είναι ακριβό βέβαια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι όλα τα κλιματιστικά έχουν ένα εύρος λειτουργίας θερμοκρασιών μέσα στο οποίο δουλεύουν χωρίς κανένα θέμα . Αυτό ισχύει σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας . Όλα τα προϊόντα έχουν εύρος θερμοκρασιών όπου θα δουλέψουν όπως προβλέπεται να δουλέψουν. Απο κινητό μέχρι και το Χ εξάρτημα ενός αυτοκινήτου.  Εκτός αυτών των ορίων τα κλιματιστικά  δεν πρόκειται να δουλέψουν γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι ασφαλιστικές διατάξεις . Άρα είσαι οκ !
Το δεύτερο ότι μπορείς να παρακάμψεις τα ασφαλιστικά .  Δεν είσαι οκ  αν δουλέψει εκτός προδιαγραφών αλλά έτσι και αλλιώς δεν είσαι οκ επειδή έχεις πειράξει την λειτουργία της μονάδας . (Μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση ) . 

Αυτή είναι η άποψη μου . Απο κει και πέρα την καλύτερη εξήγηση θα την δώσει η αντιπροσωπεία . Αυτός που τα πουλάει και ξέρει για ποιό λόγο έθεσε αυτόν τον όρο έστω  πολύ γενικευμένα . 
Πάντως ακραία θερμοκρασία σε καμία περίπτωση δε θεωρείται το εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας της μονάδας  που εκτός αυτού του ορίου δεν θα λειτουργήσει έτσι και αλλιώς . 

Για τί χρήση το θες ; Ψύξη και θέρμανση ή μόνο ψύξη; Θα έιναι κύρια πηγή θέρμανσης ; Στη θέρμανση θα το δουλεύεις καθημερινά ; Πόσες ώρες υπολογίζεις ;

Αποκλειστικά και μόνο ψύξη

Θέρμανση έχω αέριο

Καλοκαίρι να σπάει η ζέστη ,γενικά το σπίτι είναι δροσερό

Μόνωση 20ετιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και εγώ ότι το δικό μου gree bora 24αρι το χειμώνα που πέρασε με -10 έως -12 βαθμούς με χιόνι και πολύ κακο καιρό σε κατανάλωση έπιανε μεταξύ 1300 με 1200 watts και το μόνο που δούλευε δυνατά ήταν ο ανεμιστήρας...Δλδ θέλω να πω ότι δν τράβαγε ζόρια...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Στα διάφορα sites με κάθε επιφύλαξη αναφέρουν ότι δίνουν 1 χρόνο εγγύηση και 3 χρόνια μόνο στο συμπιεστή .  Πολύ μικρή. Για την ποιότητα δεν έχω καμία άποψη . 

το οποίο αν ισχύει φυσικά είναι παράνομο και άκυρο καθότι ο νόμος ορίζει 2 έτη...

11 ώρες πριν, CorumD είπε

μπερδεμένη κατάσταση μιας και τα διάφορα τμήματα είναι sub-licensed αλλού ;) 

11 ώρες πριν, CorumD είπε

Χωρίς ίχνος προκλητικότητας ή έλλειψης σεβασμού στις απόψεις όλων, θεωρώ ότι έχετε κάνει την τρίχα τριχιά με το θέμα της εγγύησης! Ψάχνετε να αναλύσετε την υπερ-λεπτομέρεια στους όρους του καθενός... οι οποίοι κατά 99% είναι αντιγραφές από τον έναν στον άλλο. Πραγματικά πιστεύετε ότι αν θέλει να μην καλύψει ΕΜΠΟΡΙΚΗ εγγύηση (μετά τα 2 έτη της νόμιμης όλα τα΄αλλα είναι εμπορικές εγγυήσεις), δεν μπορεί να βρει κάποιος πάτημα??? Το πιο απλό είναι να πει "η ΔΕΗ και τα ρεύματα" και να τη σκαπουλάρει!!! Στην τελική τα "ακριβά" είναι οι πλακέτες και ο συμπιεστής.

Αυτό που εγώ θα κρατούσα είναι το κατά πόσο θα υπάρχουν ανταλλακτικά σε 10 έτη από σήμερα! Γιατί άντε και θέλει να σε καλύψει, αν δεν έχει ανταλλακτικά, τότε ζόρικα τα πράγματα, και σε πώληση 8-9 ετών δύσκολα να  κάνει κάποιος αντικατάσταση, όπου και θα ξεκινήσει μετά η "πιπίλα" του "βάλτε το νεο μοντέλο σε προνομιακή τιμή", η οποία θα είναι η τιμή κόστους και ίσως κάτι ψιλά παραπάνω, και θέμα λήξαν! Το λέω αυτό γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ Κινέζος δεν κρατάει στοκ ανταλλακτικών, και ακόμα και τα μεγάλα εργοστάσια που "φτιάχνουν" πλακέτες μόνοι τους, για να παραδόσουν για παλιά μοντέλα κάνουν κανένα 2μηνο τουλάχιστον ;) 

• Like 7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν είναι και πολύ καλή περίοδος για αγορές μιας και οι τιμές είναι ψηλά. 

Θα έλεγα αυτό https://www.skroutz.gr/s/15157722/Fujitsu-KM-Series-ASYG14KMTA.html

Είναι ακριβό βέβαια. 

Ξεφευγει πολυ το fujitsu..μετα ειδα κι αυτο https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198866-toshiba-13bavg-e1/b13bkvg-e-mirai

Βλεπεις ουσιαστικες διαφορες με το αλλο;

Δημοσ.

Πως ονομάζονται αυτά τα πλαστικά σαν σωλήνες τα οποία μπορούν να μπουν σε μια στρογγυλή τρύπα του τοίχου π.χ για κλιματιστικό ή απορροφητήρα για να μην πέφτουν τρίμματα και υλικά από τον τοίχο, κάπου διάβασα για δακτύλιο γείσου αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, energy52 είπε

Το plus είναι άλλο μοντέλο, το seiya .

Αμφότερα χαμηλής απόδοσης μοντέλα που όμως έχουν τα λοιπά πλεονεκτήματα της Toshiba : φίλτρα, ποιότητα, χαρακτηριστικα όπως magic coil, εγγύηση.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους, λογω φορτου εργασιας δεν μπορω να σας δωσω μετρησεις, απλως εδω και 1 εβδομαδα εχω τον μετρητη καταναλωσης συνδεδεμενο στο fujitsu 14KMTA( το οποιο προτεινε και ο liakjim σε καποιο φιλο). 

Το μηχανημα δουλευει σε ενα δωματιο περιπου 19τμ αλλα ψηλη οροφη(3.15) και μεγαλες γυαλινες επιφανειες(μονα τζαμια). Επισης, δουλευει με 10-12 ατομα στην αιθουσα.

Πρωτα συμπερασματα ειναι πολυ θετικα. Αθορυβο, κανενας τριγμος βεβαια, και τον γνωστο γλυκο κλιματισμο των πραγματικων inverters χωρις να παγωνεις. Οταν το ρυθμιζω στους 22 τραβαει 440w, στους 23 τραβαει 300w και αν παει 24 το εχω δει να κατεβαινει και στα 100w(απίστευτο!).

Χωρις να δοκιμασω εκτεταμενα τα αλλα κλιματιστικα, το συμπερασμα μου ειναι οτι το FUJITSU εχει τεχνολογια αιχμης και δειχνει να ειναι πρωταθλητης καταναλωσης(δηλαδη οτι λεει ο Liakjim με το δικο του KLCA ισχύει και εδω).

Την επόμενη εβδομαδα ο μετρητης θα μπει στο MIRAI Plus για να δουμε τι κανει απο καταναλώσεις. Και επιεδη το MIRAI plus αναφερεται απο καποιους ως πιθανη αγορα, εχω βαλει 2 16αρια(στην ουσια 14αρια) τα οποια συνιστω. 

Εχουν παρα πολυ πολιτισμενη λειτουργια, πολυ αθορυβα(μεσα/εξω) και οι καταναλωσεις δειχνουν αρκετα καλες. Και βεβαιως ολα τα τεχνολογικα καλουδια της TOSHIBA καθως και τον νεο DC ROTARY 9S6P.

10 ώρες πριν, energy52 είπε

Πηγαινε στο 16αρη MIRAI Plus (που ουσιαστικα ειναι 14αρη). Μπορει να λεει μονο SCOP:4.90 αλλα εχω αρχισει να αμφισβητω τα νουμερα απο πολλες εταιρειες. Η TOSHIBA φαινεται να ειναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ και ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ στα νουμερα που δινει, οποτε προχωρα αφοβα!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...