Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Αν εννοεί εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίας το εύρος λειτουργίας (δεν το διευκρινίζει πουθενα) του κλιματιστικού τότε απλα θα έπρεπε να κλείνει και να μην ανάβει/λειτουργεί το κλιματιστικό σε τέτοιες θερμοκρασίες (για θέμα ασφάλειας), και όχι να ακυρώνει την εγγύηση..

Ευρος λειτουργίας σημαίνει οτι σε αυτες τις θερμοκρασίες δουλεύει.. ενώ στις άλλες απλά δεν δουλευει ..

Εννοεί το εύρος θερμοκρασίας μη λειτουργίας, αν έχεις το μηχάνημα σε συνθήκες που δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό δεν σε καλύπτει η εγγύηση ακόμα και αν δεν λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

Εννοεί το εύρος θερμοκρασίας μη λειτουργίας, αν έχεις το μηχάνημα σε συνθήκες που δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό δεν σε καλύπτει η εγγύηση ακόμα και αν δεν λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες

Αυτό οπως το θέτεις είναι ακόμη χειρότερο δηλαδη και κλειστο να είναι.. αν έχει υπερβολικό κρύο..η υπερβολικη ζέστη έχουν πάτημα να ακυρώσουν την εγγύηση του κλιματιστικού,αφου δεν αναφέρουν ποιες είναι οι *εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος*

(Και ένα ακραίο παράδειγμα) Ετος 2022,  ακραίες θερμοκρασίες το Σάββατο 06/01/22  χειμώνα -20C Θεσσαλονικη.

Ανακοινωση στην σελίδα INV: Ολα τα κλιματιστικα μάρκας INV στην πόλη της Θεσσαλονίκης(εκτός απο KING), δυστυχώς χάνουν την 10ετη εγγύηση τους λογο εξαιρετικά χαμηλων θερμοκρασιών περιβάλλοντος.

Δεν έχω κάποια εμπάθεια με την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλα οταν μια εταιρεία διαφημίζει οτι καποια κλιματιστικά της ειναι A+++ σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες (μούσι που λενε τα παιδια..), ή οτι εχει την  "σουπερ ανευ όρων"  10ετη εγγύηση που πολλοι χρησιμοποιούν για να την προωθήσουν.. (ως τεράστιο προτέρημα σε σχεση με άλλα κλιματιστικά, SCOP,  SEER, Eurovent και αηδίες, παρε ενα INV να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο..10 χρόνια ειναι αυτα..)  και έχει τέτοιες περίεργες ασάφειες στους όρους της  εγγύησης που τους δίνουν την δυνατότητα ανα πάσα στιγμή να την ακυρώσουν ( χωρις να εχεις κανει κατι κακο.. απλα λόγο Στρατηγου Θερμοκρασίας Περιβάλλοντος) δεν γίνεται να μην πω το προβληματισμό μου..  Τέτοιο όρο δεν έχει ουτε η Gree, ουτε η TCL..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό οπως το θέτεις είναι ακόμη χειρότερο δηλαδη και κλειστο να είναι.. αν έχει υπερβολικό κρύο..η υπερβολικη ζέστη έχουν πάτημα να ακυρώσουν την εγγύηση του κλιματιστικού,αφου δεν αναφέρουν ποιες είναι οι *εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος*

(Και ένα ακραίο παράδειγμα) Ετος 2022,  ακραίες θερμοκρασίες το Σάββατο 06/01/22  χειμώνα -20C Θεσσαλονικη.

Ανακοινωση στην σελίδα INV: Ολα τα κλιματιστικα μάρκας INV στην πόλη της Θεσσαλονίκης(εκτός απο KING), δυστυχώς χάνουν την 10ετη εγγύηση τους λογο εξαιρετικά χαμηλων θερμοκρασιών περιβάλλοντος.

Δεν έχω κάποια εμπάθεια με την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλα οταν μια εταιρεία διαφημίζει οτι καποια κλιματιστικά της ειναι A+++ σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες (μούσι που λενε τα παιδια..), ή οτι εχει την  "σουπερ ανευ όρων"  10ετη εγγύηση που πολλοι χρησιμοποιούν για να την προωθήσουν.. (ως τεράστιο προτέρημα σε σχεση με άλλα κλιματιστικά, SCOP,  SEER, Eurovent και αηδίες, παρε ενα INV να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο..10 χρόνια ειναι αυτα..)  και έχει τέτοιες περίεργες ασάφειες στους όρους της  εγγύησης που τους δίνουν την δυνατότητα ανα πάσα στιγμή να την ακυρώσουν ( χωρις να εχεις κανει κατι κακο.. απλα λόγο Στρατηγου Θερμοκρασίας Περιβάλλοντος) δεν γίνεται να μην πω το προβληματισμό μου..  Τέτοιο όρο δεν έχει ουτε η Gree, ουτε η TCL..

Το -15 στη λειτουργία θέρμανσης, είναι η θερμοκρασία πάνω από την οποία μπορεί να λειτουργήσει όχι σαν λειτουργία, αλλά σαν απόδοση. Θα λειτουργήσει και θα βγάλει ζεστό αέρα με BTUs όπως στον πίνακα capacity/temperature .

Υπάρχουν όμως και τα κατασκευαστικά όρια . Αν τα λέει μέσα στο εγχειρίδιο δεν πρέπει να τα ξεπεράσεις (δεν το έχω δει, δεν ξέρω αν λέει κάτι τέτοιο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το -15 στη λειτουργία θέρμανσης, είναι η θερμοκρασία πάνω από την οποία μπορεί να λειτουργήσει όχι σαν λειτουργία, αλλά σαν απόδοση. Θα λειτουργήσει και θα βγάλει ζεστό αέρα με BTUs όπως στον πίνακα capacity/temperature .

Υπάρχουν όμως και τα κατασκευαστικά όρια . Αν τα λέει μέσα στο εγχειρίδιο δεν πρέπει να τα ξεπεράσεις (δεν το έχω δει, δεν ξέρω αν λέει κάτι τέτοιο).

Έχεις δει κάπου αλλου να γράφει οτι εξαιτίας της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος (χωρις να διευκρίνιζει και σε ποιες θερμοκρασίες) να ακυρώνεται η εγγύηση του κλιματιστικου? Εγω πουθενά.. οσο το εψαξα ειναι πρωτοπόρος η INV.

Και αντε πες δεν πρεπει να τα ξεπεράσω.. τι κανω , βγαζω την εξωτερικη μονάδα και την βάζω μεσα στο σπίτι και παίρνω Toshiba/Fujitsu για να μην χάσω την εγγύηση του INV?

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Έχεις δει κάπου αλλου να γράφει οτι εξαιτίας της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος (χωρις να διευκρίνιζει και σε ποιες θερμοκρασίες) να ακυρώνεται η εγγύηση του κλιματιστικου? Εγω πουθενά.. οσο το εψαξα ειναι πρωτοπόρος η INV.

Και αντε πες δεν πρεπει να τα ξεπεράσω.. τι κανω , βγαζω την εξωτερικη μονάδα και την βάζω μεσα στο σπίτι και παίρνω Toshiba/Fujitsu για να μην χάσω την εγγύηση του INV?

Φαντάζομαι ένα τηλέφωνο στην Inventor θα σου έλυνε τις απορίες.

Πάντως στην πράξη δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να γίνει τέτοια επίκληση, φαντάζομαι θα είναι του τύπου : μη το βάλεις μέσα στον φούρνο, ή μη του ρίξεις υγρό άζωτο.

ΥΓ Στο service manual του passion eco έχει αυτό :

Screenshot_2019-09-27-15-23-31-617_com.google.android_apps_docs.png.6660d5552162d66fe38ee21f27502056.png

Πολύ γενικόλογο. Δεν λέει ούτε ποιες διατάξεις, ουτε τίποτα. Και το βασικό. Ακόμα και το λειτουργήσεις με -40 και τα παίξει , πως θα το αποδείξεις; Περιμένεις να πάει -15 και φωνάζεις για βλάβη. 😁

Νομίζω τσάμπα ο λόγος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φαντάζομαι ένα τηλέφωνο στην Inventor θα σου έλυνε τις απορίες.

Πάντως στην πράξη δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να γίνει τέτοια επίκληση, φαντάζομαι θα είναι του τύπου : μη το βάλεις μέσα στον φούρνο, ή μη του ρίξεις υγρό άζωτο.

ΥΓ Στο service manual του passion eco έχει αυτό :

Screenshot_2019-09-27-15-23-31-617_com.google.android_apps_docs.png.6660d5552162d66fe38ee21f27502056.png

Πολύ γενικόλογο. Δεν λέει ούτε ποιες διατάξεις, ουτε τίποτα. Και το βασικό. Ακόμα και το λειτουργήσεις με -40 και τα παίξει , πως θα το αποδείξεις; Περιμένεις να πάει -15 και φωνάζεις για βλάβη. 😁

Νομίζω τσάμπα ο λόγος.

Κοιτα αν προσέξεις στην διατύπωση δεν λεει για βλάβες που προήλθαν λογο εξωτερικης θερμοκρασίας... (ενω ολοι οι αλλοι οροι ειναι για βλάβες) Λεει απλα οτι η εγγύηση ακυρώνεται σε εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Αρα είτε χαλάσει είτε δεν χαλάσει .. (αν θέλει η INV) παει η εγγύηση :P (δικηγόρος του διαβόλου)

Αυτα σχετικα με την INV το είδα, μου φάνηκε κάπως και το μοιράστηκα μαζι σας.. :)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτα σχετικα με την INV το είδα, μου φάνηκε κάπως και το μοιράστηκα μαζι σας.. :)

Έχει όντως ενδιαφέρον.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά πήρα το Fujitsu

https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html

Ακόμα δεν το λειτούργησα, γιατί φτιάχνω και το υπόλοιπο σπίτι, Νοέμβριο λογικά θα το τεστάρω. Απλά το ανάψαμε με τον ψυκτικό που το πέρασε ώστε να δούμε ότι λειτουργεί. Η εξωτερική μονάδα είναι φυσιολογικού μεγέθους, μικρότερη από κάτι τέρατα 24αρια που έχω δει στο παρελθόν. Η εσωτερική είναι μικρή στο μήκος και λίγο πιο παχιά από τα "κλασικά" 24αρια. Αφού νόμιζα ότι μου στείλανε λάθος μονάδα στην αρχή, την πέρασα για 12αρα.

Την εξωτερική μονάδα την κρεμάσαμε σε απόσταση 17cm από τον τοίχο. Είναι ΟΚ η απόσταση? Ένα 9αρι που έχω είναι στα 10cm απόσταση, μήπως το βάλαμε πολύ έξω; Γενικά πόσο minimum αέρα πρέπει να έχει μια εξωτερική μονάδα για να μην έχει πρόβλημα, γνωρίζεται;

• Like 2
Δημοσ.

Παιδες δεν εχω παρακολουθησει ολη την συζητηση αλλα μηπως εννοει εξωτερικες συνθηκες, οχι τις θερμοκρασιες αλλα το να βρισκεται το κλιματιστικο τοποθετημενο σε παραθαλασσιο σημειο κ να τα εχει "καψει" ολα η αλμυρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, definitio είπε

Στα TCL στους όρους/προϋποθέσεις της Εγγύησης αναφέρει τη συντήρηση "ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες λειτουργίας)", χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιό είναι το ελάχιστο περιοδικό διάστημα συντήρησης του κλιματιστικού για την διατήρηση της 10ετούς εγγύησης.

Πρακτικά, μπορεί κατόπιν "εξειδικευμένης διάγνωσης" να σου βγάλει ο διαπιστευμένος τεχνικός πόρισμα ότι δεν συντηρήθηκε σωστά το κλιματιστικό "για τη χρήση/συνθήκες λειτουργίας του" και να σου ακυρώσει την 10ετή εγγύηση.

Προσωπικά δεν βλέπω την αοριστία με καλό μάτι.

https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2017/11/kl_EGGYHSH_10.pdf

Δεν είναι αοριστία και δεν μπορεί να σου προσδιορίσει κανένας το σωστό χρονικό διάστημα διότι πρακτικά η συντήρηση ενός κλιματιστικού εξαρτάται απο τις ώρες λειτουργίας και απο το περιβάλλον λειτουργίας .
Αν για παράδειγμα ένα κλιματιστικό είναι τοποθετημένο σε χώρο όπου υπάρχει πολύ σκόνη  π.χ εργαστήριο μαραγκού και αυτό δουλεύει ώρες κάθε μέρα το πιθανότερο είναι να θελει συντήρηση κάθε 6 μήνες . Οπότε ας λέει μια εταιρεία ότι θέλει υποχρεωτικά ετήσια συντήρηση  δεν είναι απαραίτητο να ισχύει στη πράξη . Ισχύει όμως για την εγγύηση. Είναι όρος .  
Σκέψου απο την άλλη να έχεις ένα κλιματιστικό στο εξοχικό σου και να το λειτουργείς  20 μέρες το χρόνο . Δεν πιστεύω ότι θα θέλει συντήρηση για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια  πέρα απο τα βασικά  (φίλτρα )  . 

Γενικά να καθαρίζεις τα φίλτρα σίγουρα μια φορά το μήνα να κοιτάζεις τα στοιχεία αν έχουν βουλώσει και τη πτερωτή αν έχει πιάσει πουρί . Όσο είναι οκ δεν υπάρχει λόγος να γίνει συντήρηση  όσον αφορά την σωστή λειτουργία του . 

Η μη συντήρηση ενός κλιματιστικού δε μπορώ να σκεφτώ τί βλάβη μπορεί να προκαλέσει. Αυτό που επηρεάζεται είναι η λειτουργία του και η απόδοση του . 
Μηχάνημα ασυντήρητο δηλαδή με βουλωμένα στοιχεία και πτερωτή με πουρί  θα έχει πτώση απόδοσης και αύξηση θορύβου . Ακόμα και αν το βούλωμα είναι τόσο εκτεταμένο και ζορίζει το μηχάνημα δε πρόκειται να δουλέψει εκτός ορίων το κλιματιστικό . Θα κλείσει απο ασφαλιστική διάταξη θα σου πετάξει κωδικό σφάλματος και θα πρέπει να καθαριστεί για να μην στο ξανακάνει  . Όχι όμως να κάψει κάτι . 

10 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Αν εννοεί εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίας το εύρος λειτουργίας (δεν το διευκρινίζει πουθενα) του κλιματιστικού τότε απλα θα έπρεπε να κλείνει και να μην ανάβει/λειτουργεί το κλιματιστικό σε τέτοιες θερμοκρασίες (για θέμα ασφάλειας), και όχι να ακυρώνει την εγγύηση..

Ευρος λειτουργίας σημαίνει οτι σε αυτες τις θερμοκρασίες δουλεύει.. ενώ στις άλλες απλά δεν δουλευει ..

Εμένα απλα μου φάνηκε και ακομα μου φαίνεται περίεργο.. και δεν το εχω δει καπου αλλου σε 2-3 εγγυήσεις που είδα (ούτε στην εγγύηση 5 χρονων της Inventor για κλιματιστικά αγορασμένα μεχρι το 2017 το έχει)

Όλες οι αντλίες θερμότητας  (κλιματιστικά) έχουν ένα εύρος λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κλιματιστικά μπορούν να δουλέψουν όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι εντός αυτού του εύρους . 
Αν η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος ξεπεράσει το εύρος λειτουργίας όλα μα όλα τα κλιματιστικά δεν θα λειτουργήσουν . Έχουν ασφαλιστικές διατάξεις και θα κόψουν . 
Το συγκεκριμένο το έζησα και το προπέρσινο καλοκαίρι με τους 39 βαθμούς . Το κλιματιστικό της Μάνας μου  (μάρκας Gester Air ) έκοψε από ασφαλιστικό  ένα μεσημέρι . 

Θα μπορούσε άνετα κάποιος να μπερδέψει το αισθητήριο θερμοκρασίας εξωτερικού χώρου και η μονάδα να δούλευε ασταμάτητα σε συνθήκες που δεν επιτρέπονται  (εκτός εύρους λειτουργίας)
Αντίστοιχο έχω ακούσει σε server rooms . Ακυρώνουν με κάποιο τρόπο ή μπερδεύουν τον αισθητήρα θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου για να δουλεύει η μονάδα με τσίτα τα γκάζια . 

Γνωρίζοντας με σιγουριά το τί ισχύει με το εύρος λειτουργίας και ότι θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τον αισθητήρα της μονάδας και το κλιματιστικό να μην μπορεί να ενεργοποιήσει ασφαλιστικά, μάλλον για αυτό το λένε αυτό . 
Ακραία θερμοκρασία λειτουργίας σε καμία περίπτωση δεν είναι το δηλωμένο εύρος λειτουργίας της μονάδας . Είναι οποιαδήποτε άλλη θερμοκρασία εκτός προδιαγραφών . 

Ασχέτως τι πιστεύω εγώ και τι ξέρω, δε χάνεις κάτι να τους καλέσεις για να ρωτήσεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Δεν είναι αοριστία και δεν μπορεί να σου προσδιορίσει κανένας το σωστό χρονικό διάστημα διότι πρακτικά η συντήρηση ενός κλιματιστικού εξαρτάται απο τις ώρες λειτουργίας και απο το περιβάλλον λειτουργίας .
Αν για παράδειγμα ένα κλιματιστικό είναι τοποθετημένο σε χώρο όπου υπάρχει πολύ σκόνη  π.χ εργαστήριο μαραγκού και αυτό δουλεύει ώρες κάθε μέρα το πιθανότερο είναι να θελει συντήρηση κάθε 6 μήνες . Οπότε ας λέει μια εταιρεία ότι θέλει υποχρεωτικά ετήσια συντήρηση  δεν είναι απαραίτητο να ισχύει στη πράξη . Ισχύει όμως για την εγγύηση. Είναι όρος .  
Σκέψου απο την άλλη να έχεις ένα κλιματιστικό στο εξοχικό σου και να το λειτουργείς  20 μέρες το χρόνο . Δεν πιστεύω ότι θα θέλει συντήρηση για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια  πέρα απο τα βασικά  (φίλτρα )  . 

Γενικά να καθαρίζεις τα φίλτρα σίγουρα μια φορά το μήνα να κοιτάζεις τα στοιχεία αν έχουν βουλώσει και τη πτερωτή αν έχει πιάσει πουρί . Όσο είναι οκ δεν υπάρχει λόγος να γίνει συντήρηση  όσον αφορά την σωστή λειτουργία του . 

Η μη συντήρηση ενός κλιματιστικού δε μπορώ να σκεφτώ τί βλάβη μπορεί να προκαλέσει. Αυτό που επηρεάζεται είναι η λειτουργία του και η απόδοση του . 
Μηχάνημα ασυντήρητο δηλαδή με βουλωμένα στοιχεία και πτερωτή με πουρί  θα έχει πτώση απόδοσης και αύξηση θορύβου . Ακόμα και αν το βούλωμα είναι τόσο εκτεταμένο και ζορίζει το μηχάνημα δε πρόκειται να δουλέψει εκτός ορίων το κλιματιστικό . Θα κλείσει απο ασφαλιστική διάταξη θα σου πετάξει κωδικό σφάλματος και θα πρέπει να καθαριστεί για να μην στο ξανακάνει  . Όχι όμως να κάψει κάτι . 

Όλες οι αντλίες θερμότητας  (κλιματιστικά) έχουν ένα εύρος λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κλιματιστικά μπορούν να δουλέψουν όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι εντός αυτού του εύρους . 
Αν η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος ξεπεράσει το εύρος λειτουργίας όλα μα όλα τα κλιματιστικά δεν θα λειτουργήσουν . Έχουν ασφαλιστικές διατάξεις και θα κόψουν . 
Το συγκεκριμένο το έζησα και το προπέρσινο καλοκαίρι με τους 39 βαθμούς . Το κλιματιστικό της Μάνας μου  (μάρκας Gester Air ) έκοψε από ασφαλιστικό  ένα μεσημέρι . 

Θα μπορούσε άνετα κάποιος να μπερδέψει το αισθητήριο θερμοκρασίας εξωτερικού χώρου και η μονάδα να δούλευε ασταμάτητα σε συνθήκες που δεν επιτρέπονται  (εκτός εύρους λειτουργίας)
Αντίστοιχο έχω ακούσει σε server rooms . Ακυρώνουν με κάποιο τρόπο ή μπερδεύουν τον αισθητήρα θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου για να δουλεύει η μονάδα με τσίτα τα γκάζια . 

Γνωρίζοντας με σιγουριά το τί ισχύει με το εύρος λειτουργίας και ότι θα μπορούσε κάποιος να μπερδέψει τον αισθητήρα της μονάδας και το κλιματιστικό να μην μπορεί να ενεργοποιήσει ασφαλιστικά, μάλλον για αυτό το λένε αυτό . 
Ακραία θερμοκρασία λειτουργίας σε καμία περίπτωση δεν είναι το δηλωμένο εύρος λειτουργίας της μονάδας . Είναι οποιαδήποτε άλλη θερμοκρασία εκτός προδιαγραφών . 

Ασχέτως τι πιστεύω εγώ και τι ξέρω, δε χάνεις κάτι να τους καλέσεις για να ρωτήσεις . 

Δηλαδή εσένα δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι όταν λέει ο όρος εγγύησης: Η εγγύηση ακυρώνεται σε εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.. ότι η εγγύηση ακυρώνεται αν έχει πολύ ζέστη η πολύ κρύο έξω;

Το πρώτο που σου ήρθε στο μυαλό είναι ότι κάποιος σκαλίζει / πειράζει τον αισθητήρα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου; (Κάτι το οποίο το καλύπτουν ήδη με τους άλλους όρους της εγγύησης).

Ούτε σε ενοχλεί αυτή η ασάφεια το εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες;  

Εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με τι; Άλλες θερμοκρασίες έχει π.χ. στην Κρήτη,άλλες φλωρινα κτλ..

Ασάφεια,άρα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως και όποτε θέλουν.. ούτε αστεράκια,ούτε μικρά γράμματα έχει η εγγύηση.. 

Έχει δεν έχει βλάβη το κλιματιστικο όποτε θέλει σου λέει bye εγγύηση. Τηλέφωνο να πάρω την Inventor, και τι να τους πω τι εννοείτε με τον όρο : Η εγγυηση ακυρώνεται σε εξαιρετικά χαμηλές/υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος; 

Αν είχα Inventor θα έπαιρνα τηλ, όχι όμως να μου εξηγήσουν τι σημαίνει (είναι προφανές) αλλά ποιες είναι αυτές οι θερμοκρασίες.. όπως και το τι μπορώ να κάνω σε αυτές τις θερμοκρασίες για να μην δώσω δικαίωμα να ακυρωθεί η εγγύηση μου..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Πολύ csi miami η υπόθεση με τις εγγυήσεις

Να προτιμήσω την εγγύηση https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Το όνομα https://diogenistore.gr/midea-prime-ma2-18nxd0-i-κλιματιστικό-τοίχου-wifi-ready-18000-btu-a-a-ma2-18nxd0-i.html?ref=bestprice.gr

Η άλλη επιλογή σε αυτά τα λεφτά;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, marioboni είπε

Πραγματικά δίλημμα μεταξύ των δύο. Το midea έχει ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά μόνο τρία+7 χρόνια συμπιεστη εγγύηση,ενώ το  TCL 10 παντού.  Σε αυτά εγω ίσως προτιμούσα την εγγύηση..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η ιδια η εγγυηση παρεχεται στη βαση κάποιων μεσων ορων και προβλεπομενων/τυποποιημενων σεναριων χρησης και σχετικων ελεγχων που πραγματοποιούνται απο την εταιρεια στα υποσυστηματα του κλιματιστικού και στο σύνολο του

Κι αυτα αφορουν τοσο τη λειτουργία οσο και τη μη-χρηση του κλιματιστικου...

...γιατι μια μοναδα που δεν λειτουργεί, δεν σημαινει οτι δεν φθειρεται κι ισως η μη ανάπτυξη εσωτερικης θερμοκρασιας ανα τακτα χρονικα διαστηματα να συμβάλει σε φθορα αναλογη ενος αλλου σεναριου συστηματικης χρήσης.

Τετοια σεναρια αναγκαια περιλαμβάνουν επιμερους παραμέτρους οπως πχ

- "ζωνης θερμοκρασιας" / εκθεση σε βροχη ή αλατι.

- ημερησιων ωρων λειτουργίας/χρησης

- μηνών λειτουργίας στο ετος (και χειμωνα η καλοκαιρι).κοκ

...κι ετσι να σου πει πχ οτι σε καθε περιπτωση να κανεις συντήρηση οπωσδήποτε εντος των 2 ετων / ηδη απο το πρωτο ετος αν λειτουργει πανω απο Χ μηνες το έτος ή πανω απο Χ ωρες τους Ψ μηνες / εστω μετα το 4 ετος κάθε χρόνο.

...κι ετσι με βαση τις.μελετες για την αντοχη των υποσυστηματων να σου θετει καποια τυποποιημενα ορια, για να παραμενει το προϊόν εντός προδιαγραφών...

...μια μικρη παραγραφος θα χρειαζόταν...

...καπου θα πεσουν μεσα (και δεν θα χρειαστεί χρηση εγγυησης) και καπου θα.πεσουν εξω, προβλεπομενο ειναι κι αυτο.

Το να επικαλειται ομως το φυλλαδιο εγγύησης διαφορετικα σεναρια χρησης, χωρις να δινει καποιες κατευθυντήριες για καποια γενικα παραδειγματα/τυπους ειναι σκοπιμη αοριστια...

Αν νομιζει κανεις ότι μια εταιρεια/κατασκευαστης έχει λιγότερα σεναρια "κατα νου" απο τις απολύτως συνηθισμενες διαφοροποιησεις που αναφερθηκαν, σιγουρα σφάλλει.

Επεξ/σία από definitio
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...