Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα TCL στους όρους/προϋποθέσεις της Εγγύησης αναφέρει τη συντήρηση "ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες λειτουργίας)", χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιό είναι το ελάχιστο περιοδικό διάστημα συντήρησης του κλιματιστικού για την διατήρηση της 10ετούς εγγύησης.

Πρακτικά, μπορεί κατόπιν "εξειδικευμένης διάγνωσης" να σου βγάλει ο διαπιστευμένος τεχνικός πόρισμα ότι δεν συντηρήθηκε σωστά το κλιματιστικό "για τη χρήση/συνθήκες λειτουργίας του" και να σου ακυρώσει την 10ετή εγγύηση.

Προσωπικά δεν βλέπω την αοριστία με καλό μάτι.

https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2017/11/kl_EGGYHSH_10.pdf

Επεξ/σία από definitio
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Εμένα του Κωτσόβολου που ήρθαν, μου είπαν ότι δεν χρειάζεται εκτός και αν ζητήσει ο πελάτης. Βέβαια όταν ρώτησα "και ο κατασκευαστής μ*λάκας είναι που το λέει;" , το ύφος " τι λε ρε μεγάλε, τόσα μηχανήματα έχω βάλει", μου έδωσε την απάντηση. Το αντίστοιχο δικό μου, τον έκανε να τα ρουφήξει όλα μέχρι να καει η αντλία...

Αν δεν κάνω λάθος Το είχες βάλει πέρσι έχει , Και εμένα πέρσι το καλοκαίρι μου είχε έρθει  ένα απαράδεκτο συνεργείο , μέχρι και λεφτά για βενζίνη μου ζήτησαν αλλά φέτος το καλοκαίρι άλλη εταιρεία καμία σχέση άλλο επίπεδο. Είναι και που θα πέσεις φαντάζομαι.

Επεξ/σία από smav82
Δημοσ.
7 ώρες πριν, definitio είπε

Στα TCL στους όρους/προϋποθέσεις της Εγγύησης αναφέρει τη συντήρηση "ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες λειτουργίας)", χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιό είναι το ελάχιστο περιοδικό διάστημα συντήρησης του κλιματιστικού για την διατήρηση της 10ετούς εγγύησης.

Πρακτικά, μπορεί κατόπιν "εξειδικευμένης διάγνωσης" να σου βγάλει ο διαπιστευμένος τεχνικός πόρισμα ότι δεν συντηρήθηκε σωστά το κλιματιστικό "για τη χρήση/συνθήκες λειτουργίας του" και να σου ακυρώσει την 10ετή εγγύηση.

Προσωπικά δεν βλέπω την αοριστία με καλό μάτι.

https://www.tclgreece.gr/cms/uploads/2017/11/kl_EGGYHSH_10.pdf

Ότι και η inventor δηλαδή 

Screenshot_2019-09-27-07-39-54-552_com.google.android.apps.docs.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, marioboni είπε

Ότι και η inventor δηλαδή 

Screenshot_2019-09-27-07-39-54-552_com.google.android.apps.docs.png

Εμένα αυτο που μου φαίνεται κάπως περίεργο/ιδιαίτερο στην εγγύηση της Inventor είναι εκει που λεει οτι η εγγύηση ακυρώνεται σε εξωγενείς παράγοντες όπως εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος..  Να κάνει δηλαδη κανα -16C (που δεν ειναι και sci-fi ανάλογα τη περιοχη) να σου μείνει το κλιματιστικό στο χέρι, να παγώσεις και να ακυρωθεί και η εγγύηση σου.

Τι σημαίνει όμως εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες; -10C π.χ. είναι εξαιρετικά χαμηλή;

Και να το τραβήξω αρκετά παραπάνω.. χαλάει μια  μέρα το κλιματιστικο..Ωραία λες έχω εγγύηση.. Φωνάζεις τεχνικό και σε ρωτάει  12 Ιανουαρίου κυριε το ειχατε ανοιχτο το κλιματιστικό σας;

-Βεβαίως απευθύνεται με χαρα ο πελάτης,ζορίστηκε το κλιματιστικό, είχε απίστευτο κρύο ...αλλα κάτι εκανε..

Δυστυχώς εκείνη την ημέρα είχε εξαιρετικά χαμηλη θερμοκρασία, και αυτο ειχε ως αποτέλεσμα να φθαρεί/ζοριστεί αρκετά συμπιεστης,με αποτέλεσμα να  μειωθεί ο χρόνος ζωής του και τωρα χάλασε..  Εγγύηση δεν εχει,εξωγενής παράγοντας.

eggInv.png

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Εμένα αυτο που μου φαίνεται κάπως περίεργο/ιδιαίτερο στην εγγύηση της Inventor είναι εκει που λεει οτι η εγγύηση ακυρώνεται σε εξωγενείς παράγοντες όπως εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος..  Να κάνει δηλαδη κανα -16C (που δεν ειναι και sci-fi ανάλογα τη περιοχη) να σου μείνει το κλιματιστικό στο χέρι, να παγώσεις και να ακυρωθεί και η εγγύηση σου.

Τι σημαίνει όμως εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες; -10C π.χ. είναι εξαιρετικά χαμηλή;

Και να το τραβήξω αρκετά παραπάνω.. χαλάει μια  μέρα το κλιματιστικο..Ωραία λες έχω εγγύηση.. Φωνάζεις τεχνικό και σε ρωτάει  12 Ιανουαρίου κυριε το ειχατε ανοιχτο το κλιματιστικό σας;

-Βεβαίως απευθύνεται με χαρα ο πελάτης,ζορίστηκε το κλιματιστικό, είχε απίστευτο κρύο ...αλλα κάτι εκανε..

Δυστυχώς εκείνη την ημέρα είχε εξαιρετικά χαμηλη θερμοκρασία, και αυτο ειχε ως αποτέλεσμα να φθαρεί/ζοριστεί αρκετά συμπιεστης,με αποτέλεσμα να  μειωθεί ο χρόνος ζωής του και τωρα χάλασε..  Εγγύηση δεν εχει,εξωγενής παράγοντας.

Από την στιγμή που δίνει εύρος λειτουργίας μέχρι -15 τότε οτιδήποτε από εκεί και κάτω μπορεί να θεωρηθεί έτσι όπως το λες , οποτε από την στιγμή που το αναφέρει δε μπορείς να κανεις κάτι ανάλογα το μοντέλο βεβαια γιατί στο king δίνει μέχρι -30

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Από την στιγμή που δίνει εύρος λειτουργίας μέχρι -15 τότε οτιδήποτε από εκεί και κάτω μπορεί να θεωρηθεί έτσι όπως το λες , οποτε από την στιγμή που το αναφέρει δε μπορείς να κανεις κάτι 

Αν εννοεί εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίας το εύρος λειτουργίας (δεν το διευκρινίζει πουθενα) του κλιματιστικού τότε απλα θα έπρεπε να κλείνει και να μην ανάβει/λειτουργεί το κλιματιστικό σε τέτοιες θερμοκρασίες (για θέμα ασφάλειας), και όχι να ακυρώνει την εγγύηση..

Ευρος λειτουργίας σημαίνει οτι σε αυτες τις θερμοκρασίες δουλεύει.. ενώ στις άλλες απλά δεν δουλευει ..

Εμένα απλα μου φάνηκε και ακομα μου φαίνεται περίεργο.. και δεν το εχω δει καπου αλλου σε 2-3 εγγυήσεις που είδα (ούτε στην εγγύηση 5 χρονων της Inventor για κλιματιστικά αγορασμένα μεχρι το 2017 το έχει)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν εννοεί εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίας το εύρος λειτουργίας του κλιματιστικού τότε απλα θα έπρεπε να κλείνει και να μην ανάβει το κλιματιστικό σε τέτοιες θερμοκρασίες (για θέμα ασφάλειας), και όχι να ακυρώνει την εγγύηση..

Όλα αυτά είναι ένα παράδειγμα του ότι για μένα τουλάχιστον δεν είναι κράχτης η μεγάλη εγγύηση γιατί έχει ένα σωρό υποσημειώσεις και στο τέλος καταλήγεις να πληρώνεις παραπάνω λεφτά κάτι για το οποίο σε βάθος χρόνου δεν έχει ισχύ γιατί ποτέ δε θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι στα 6-7 χρόνια πχ το μηχάνημα χάλασε από αστοχία όπως καλύπτει η εγγυηση και όχι από κακή χρήση η εξωγενώς παράγοντες που θα ισχυριστεί η οποιαδήποτε εταιρεία και άρα καταλήγουμε στην κλασική εγγυηση των δυο ετών που έχουν όλα τα προϊόντα από μια καρφίτσα έως ένα πύραυλο 

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη οι άλλες που δίνουν λιγότερο εγγύηση βάζετε το χέρι φωτιά πως θα είναι συνεπείς ;;

Ούτε καν 

Και αυτές μπορούν να πούνε ότι θέλουν 

Σε ηλεκτρολογικό πρόβλημα που είναι και από τα συχνότερα και πιο ακριβά  δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με συντήρηση(στη περίπτωση του tcl)

Τι συντήρηση να κάνει σε μια πλακέτα δηλαδή;η συντήρηση είναι ένας καθαρισμός στην ουσία 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marioboni είπε

Δηλαδη οι άλλες που δίνουν λιγότερο εγγύηση βάζετε το χέρι φωτιά πως θα είναι συνεπείς ;;

Ούτε καν 

Σε ηλεκτρολογικό πρόβλημα που είναι και από τα συχνότερα και πιο ακριβά  δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με συντήρηση(στη περίπτωση του tcl)

Τι συντήρηση να κάνει σε μια πλακέτα δηλαδή;η συντήρηση είναι ένας καθαρισμός στην ουσία 

Αυτό λέμε ότι πληρώνεις παραπάνω λεφτά για 10ετη εγγύηση και δε ξέρεις αν θα καλυφθεις και εδώ είναι το ερώτημα αξίζει να δώσω 100 ευρώ παραπάνω η και περισσότερα για την εγγύηση η όχι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, marioboni είπε

Ούτε καν 

Οχι δεν βάζω τίποτα στην φωτιά :P  Απλα δεν το εχω δει σε αλλη εγγύηση κάτι τετοιο.. π.χ. toshiba δεν εχει κατι τετοιο.. (7ετη) ωστόσο η TCL (10ετη οπως Inventor) αναφέρει για βλάβες σε ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

*Δεν καλύπτονται βλάβες που προκλήθηκαν από εκτός προδιαγραφών συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας (ανωμαλίες τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες, χρήση μη κατάλληλων εξαρτημάτων, μη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία). *

Να μου πείς το ίδιο δεν είναι? Στις συνθήκες δεν είναι η θερμοκρασία? Μια μικρη διαφορα στα μάτια μου τουλάχιστον οτι η Inventor ακυρώνει γενικά την εγγύηση του κλιματιστικού, ενω η άλλη απλα δεν καλύπτει την βλάβη που προήλθε απο αυτο.(οπως εγω τουλάχιστον το καταλαβαίνω) .

Της Gree (10ετη ) εγγύηση δεν γράφει τίποτα τετοιο, η σχετικό με αυτο..

Αρα άν εχεις Inventor και σε ενδιαφέρει η εγγυηση, δεν ανοίγεις το κλιματιστικό οταν εχει πολυ κρυο η πολυ ζέστη γιατι μπορει να ακυρωθεί η εγγύηση σου.

Ολο το ζουμί είναι στην πρόταση Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Οχι δεν βάζω τίποτα στην φωτιά :P  Απλα δεν το εχω δει σε αλλη εγγύηση κάτι τετοιο.. π.χ. toshiba δεν εχει κατι τετοιο.. (7ετη) ωστόσο η TCL (10ετη οπως Inventor) αναφέρει για βλάβες σε ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

*Δεν καλύπτονται βλάβες που προκλήθηκαν από εκτός προδιαγραφών συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας (ανωμαλίες τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες, χρήση μη κατάλληλων εξαρτημάτων, μη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία). *

Να μου πείς το ίδιο δεν είναι? Στις συνθήκες δεν είναι η θερμοκρασία? Μια μικρη διαφορα στα μάτια μου τουλάχιστον οτι η Inventor ακυρώνει γενικά την εγγύηση του κλιματιστικού, ενω η άλλη απλα δεν καλύπτει την βλάβη που προήλθε απο αυτο.(οπως εγω τουλάχιστον το καταλαβαίνω) .

Αρα άν εχεις Inventor και σε ενδιαφέρει η εγγυηση, δεν ανοίγεις το κλιματιστικό οταν εχει πολυ κρυο η πολυ ζέστη γιατι μπορει να ακυρωθεί η εγγύηση σου.

H Fujitsu εδώ λέει κάτι που έχει περισσότερο νόημα :

Επίσης, δεν ισχύει για βλάβες που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες που αλλοιώνουν την υφή της
συσκευής (όπως π.χ. χημικά, τοξικά, άλατα κ.τ.λ.

Υποθέτω ότι και η inventor  δεν θα κολλάει σε θερμοκρασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

H Fujitsu εδώ λέει κάτι που έχει περισσότερο νόημα :

Επίσης, δεν ισχύει για βλάβες που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες που αλλοιώνουν την υφή της
συσκευής (όπως π.χ. χημικά, τοξικά, άλατα κ.τ.λ.

Υποθέτω ότι και η inventor  δεν θα κολλάει σε θερμοκρασίες.

Μα αφου το γράφει στους όρους... ξεκάθαρα  *εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος,*

Και οχι μονο δεν ισχυει η εγγυηση για την βλάβη που προήλθε απο αυτο.. ακυρώνει και την εγγύηση του κλιματιστικου γενικα. (Αν δεν  κάνω λάθος.. η το καταλαβαίνω λάθος τότε διορθώστε με)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Η καθεμιά θα κοιτάξει την πάρτη της

Ότι θέλει θα επικαλεστεί και συντήρηση να έχεις κάνει

Δεδομένο

Και τα μεγάλα ονόματα το ίδιο

Στην τελική έχουν ακριβώς τους ίδιους όρους εγγύησης

Απλά σε μερικές σε υποχρεώνουν σε συντήρηση για να σε καλύψουν πράγμα που δεν είναι και 100% σίγουρο πάλι ότι θα γίνει

Inventor δεν βλέπω για αγορά αν και λένε σε καλύπτει γενικά χωρίς πολλά πολλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μα αφου το γράφει στους όρους... ξεκάθαρα  *εξαιρετικά υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος,*

Και οχι μονο δεν ισχυει η εγγυηση για την βλάβη που προήλθε απο αυτο.. ακυρώνει και την εγγύηση του κλιματιστικου γενικα. (Αν δεν  κάνω λάθος.. η το καταλαβαίνω λάθος τότε διορθώστε με)

Δε τίθεται θέμα στο αν κάποιος το καταλαβαίνει λάθος η όχι , αυτοί οι όροι είναι θέμα ερμηνείας και όπου μπαίνει η παράμετρος της ερμηνείας υπάρχει διάσταση απόψεων για το τι είναι λάθος και τι όχι 

Με λίγα λόγια ο καθένας καταλαβαίνει ότι τον συμφέρει και γι'αυτό οι δικηγόροι κάνουν χρυσές δουλειές

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε τίθεται θέμα στο αν κάποιος το καταλαβαίνει λάθος η όχι , αυτοί οι όροι είναι θέμα ερμηνείας και όπου μπαίνει η παράμετρος της ερμηνείας υπάρχει διάσταση απόψεων για το τι είναι λάθος και τι όχι 

Δημιουργική ασάφεια by Inventor :P

Αν και ασάφεια δεν βλέπω.. ξεκάθαρα το λέει.. απλα κρατάω μια επιφύλαξη ..

Επίσης μην ξεχνάμε οτι ακόμα δεν περάσαν η είναι οριακα 2 χρόνια απο τοτε που ξεκινησε η 10ετής εγγύηση.. Εδω θα είμαστε με το καλο, οταν περασουν 4-5 η και παραπανω χρόνια να δούμε ΑΝ ισχύει και ΠΟΤΕ η 10ετής εγγύηση την οποία κάποιοι την χρυσοπληρώσαν.

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...