Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το A+ ΑΠΟ το Α++ έχει 20% λιγότερη κατανάλωση

Για παράδειγμα αν συγκρίνεις γνωςτης Μάρκας ενεργειακές ετικέτες μοντέλων A+ Με Α++ θα βρεις οτι η διαφορά ειναι 20 τοις εκατό στη μέση ετήσια κατανάλωση και το αντίστοιχο στο Α+++ που ειναι 20% και 40% απο τα αλλα

Βέβαια τα Α+++ ειναι πολυ ακριβά ακόμη και δεν συμφέρουν παίζουν απο τα 700 ε και επάνω

Στη σημερινή εποχή πρεπει να αγοράζουμε με ενεργειακή κλάση στη ψύξη Α++ και πάνω , θέρμανση θερμή ζώνη ελλαδα Α+++ τα κλιματιστικα αυτής της τεχνολογίας παίζουνε απο τα 350 ε και πάνω

δεν πρεπει να παίρνουμε κλιματιςτικα μηχανήματα ΟΝ ΟΦ που έχουνε διπλή κατανάλωση απο τα ινβερτερ Α++ ετήσια όταν η διαφορά τιμής ειναι 100 με 150 ευρώ που σημαίνει πολυ γρήγορη απόσβεση της διαφοράς και μετέπειτα μικρή κατανάλωση

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το A+ ΑΠΟ το Α++ έχει 20% λιγότερη κατανάλωση

Αν παρουμε 2 κλιματιστικα.. το πρωτο cop 4 και το αλλο 4.5 και τα βαλουμε να καινε ακριβως τα ιδια watt με τις ιδιες θερμοκρασιες(εσω-εξω) θα δεις οτι η αποδοση τους θα ειναι η ιδια!

Αυτο με τα πολλα + σηκωνει τα ρευματα πιο αργα και ειχε λιγοτερες επανεκκινησεις.. μεσα απο αυτα θα δεις καποια μικρη διαφορα στην καταναλωση που δεν αντιπροσωπευει την τιμη αποκτησης του..!!!

Δημοσ.

το cop είναι ο λόγος της ισχύος εξόδου προς εισόδου, δεν γίνεται δυο κλάσματα με ίδιους αριθμητές και παρανομαστές να έχουν διαφορετική τιμή είναι απλή αριθμητική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα με αφήσεις να διαφωνήσω σου παραθέτω ετικέτες Α+ με Α++
Θα δεις οτι η διαφορά στην κατανάλωση W ειναι 20%, το Cop ισχυει για κλιματιστιστικα on/off το SCOP ειναι για για τα κλιματιστικα inverter. Η ταση ειναι να πηγαινουμε σε συσκευες με εξυπνη ενεργειακη καταναλωση και η νομοθεσια ηδη απαγορευει τισ συσκευες Α και σε λιγο και τισ Α+ νομιζω σε 1-2 χρονια

http://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-inventor-life-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-L2VO-09-L2V%CE%99-09.pdf

http://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-inventor-alfa-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-a3mvi-10-a3mvo-10.pdf

Επεξ/σία από lexusr450
Δημοσ.

το Cop ισχυει για κλιματιστιστικα on/off το SCOP ειναι για για τα κλιματιστικα inverter.

τα cop και scop ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλα τα είδη αντλιών θερμότητας. Αυτό που αλλάζει στο ευρωπαϊκό πρότυπο του cop/eer και στο πρότυπο του scop/seer είναι ο τρόπος υπολογισμού τους ανάλογα με το είδος, με την ισχύ, τον τρόπο λειτουργίας και εγκατάστασης

• Like 1
Δημοσ.

Σε περιοχή που η ΔΕΗ δημιουργεί συνέχεια θέματα , καίει μέχιρ και ψυγεία, αξίζει να πάρω συμβατικό A/C?

Υπαρχει άλλος τρόπος να το προστατέψω ?

Δημοσ.

τα cop και scop ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλα τα είδη αντλιών θερμότητας. Αυτό που αλλάζει στο ευρωπαϊκό πρότυπο του cop/eer και στο πρότυπο του scop/seer είναι ο τρόπος υπολογισμού τους ανάλογα με το είδος, με την ισχύ, τον τρόπο λειτουργίας και εγκατάστασης

Ετσι ακριβως.

Εγω το πιο πανω που γραφω το εχω δει εμπρακτος και εκτιμω οτι αν υπαρχει διαφορα στη καταναλωση θα ειναι πραγματικα αμελητεα!

Εξαλλου δεν ειναι τυχαιο που λενε ψυκτικοι οτι την αποσβεση δεν θα την κανεις ποτε!!!

Εγω ειμαι της αποψης να επιλεγουμε ενα επωνυμο κλιματιστικο inverter με scop 4 και πανω με καλη εγγυηση

και για τιμη αποκτησης για 9αρι οχι πανω απο 400ε και για 12αρι απο 500ε και κατω.

Αν το ρυθμιζουμε μεχρι τους 21 για τον χειμωνα και απο τους 27 και πανω για καλοκαιρι και σε συνδιασμο με την τιμη αποκτησης του που αναφερω θα εχετε καταναλωση 6+!!!

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα ψαχνουμε για σαλονι ενα κλιματιστικο μεχρι 300 ευρω μπορουμε να βρουμε κατι αξιολογο και οικονομικπ 12 αρι δεν θα πρεπει να ειναι? Θενκς

Αναλόγως το πόσο μαγάλο είναι και αν καλύπτει και κουζίνα μαζί ή υπάρχει πόρτα πχ εμείς στο παλιό μου σπίτι είχαμε σαλονοουζίνα και είχαμε βάλει 22αρι για να καλύπτει στο 100% και τους δυο χώρους.Είχε και λίγο μάπα μόνωση το σπίτι και για αυτό είχαμε βάλει ένα θηριο

Δημοσ.

Ούτε για αστείο Samsung....

Ακόμα κλαίω τα λεφτά μου (πολλά κομμάτια χαλασμένα σε 2 διαφορετικά σπιτια μέσα σε λίγα χρόνια)

Για αντικτάσταση 2 samsung που χαλάσανε, επίτοιχα, τι προτείνετε?

Με ενδιαφέρει να είναι αξιόπιστο, ελαφριά χρήση καλοκαίρι και χειμώνα, όχι πολλές ωρες

Φαντάζομαι ενα Α++ δεν θα το κάνω απόσβεση με την χρήση.....

1)  Aux / ASW H09A4 / SUKR1 - ON/OFF Σειρά SUK --> 9000, Α κλαση , 250Ε

2) Haier AS09ZS2ERA -> 9000, Α+ κλαση , 300Ε

3) Κάποιο άλλο ?

Το Aux ξέχνα το, καλύτερα Haier.

Θα με αφήσεις να διαφωνήσω σου παραθέτω ετικέτες Α+ με Α++

Θα δεις οτι η διαφορά στην κατανάλωση W ειναι 20%, το Cop ισχυει για κλιματιστιστικα on/off το SCOP ειναι για για τα κλιματιστικα inverter. Η ταση ειναι να πηγαινουμε σε συσκευες με εξυπνη ενεργειακη καταναλωση και η νομοθεσια ηδη απαγορευει τισ συσκευες Α και σε λιγο και τισ Α+ νομιζω σε 1-2 χρονια

http://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-inventor-life-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-L2VO-09-L2V%CE%99-09.pdf

http://inventoraircondition.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-inventor-alfa-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-a3mvi-10-a3mvo-10.pdf

COP/EER υπήρχε και για τα κλιματιστικά inverter, ο λόγος που τροποποιήθηκαν σε SCOP/SEER είναι για να διευκολυνθεί ο καταναλωτής στην επιλογή του κλιματιστικού του ανάλογα με την ζώνη που ανήκει η χώρα του. Οι διαφορές στα SCOP/SEER υπάρχουν διότι υπολογίζονται με διαφορετικά πρότυπα και κλιματικές συνθήκες από οτι το EER/COP οπου εκεί υπήρχαν κάποιες πρότυπες συνθήκες μέσα σε εργαστηριακό χώρο.

Όσο για την απαγόρευση συσκευών ας γελάσω, εδώ βρίσκουμε στο εμπόριο κλιματιστικά συμβατικού τύπου που κανονικά είχαν απαγορευτεί εδώ και μερικά χρόνια.

Σε περιοχή που η ΔΕΗ δημιουργεί συνέχεια θέματα , καίει μέχιρ και ψυγεία, αξίζει να πάρω συμβατικό A/C?

Υπαρχει άλλος τρόπος να το προστατέψω ?

Μεγάλο πρόβλημα αυτό, δεν γνωρίζω αν ο συμπιεστής μεταβλητής ταχύτητας παρέχει περισσότερη προστασία από βλάβη λόγω υπερτάσεων και υποτάσεων σε σχέση με τον συμπιεστή σταθερών στροφών. Ένας σταθεροποιητής τάσης θα σου δώσει την λύση μόνο για τις υπερτάσεις, και να ξέρεις οτι ο σταθεροποιητής επιλέγεται με βάση την ισχύ του φορτίου, όσο αυξάνεται η ισχύς τόσο ακριβότερος και ο σταθεροποιητής.

Δημοσ.

15 χρονια μετα απο την αγορα του, το τιμιο Airwell παρεδωσε πνευμα. Μπηκα λοιπον στη διαδικασια και ψαχτηκα σε διαφορα forum, καταληγοντας τελικα να παρω το "ρισκο" και να καταφυγουμε σε κινεζο, συγκεκριμενα Ελληνοαμερικανοκινεζο, την Inventor. Σημερα εκανα τη παραγγελια, το μοντελο Vision ( V4MVI-18WFR / V4MVO-18). Ακομα φυσικα δεν το εχω αλλα με το που μπει και το δουλεψω λιγες μερες, θα γραψω τυχων εντυπωσεις ή προβληματα που προκυψουν (ας ελπισουμε οτι δεν θα προκυψουν)...
Μιλωντας με την Inventor, μου ειπαν οτι δεν φτιαχνονται ΟΛΑ στην Gree και πως εχουν διαφορα αλλα εργοστασια με τα οποια συνεργαζονται για να καλυψουν την παραγωγη τους (χωρις να μου αναφερει πια).
Ο συμπιεστης ειναι της GMCC, κινεζος παραγωγος συμπιεστων για Carrier-Toshiba και Midea (φανταζομαι θα φτιαχνουν και για αλλους, αλλα αυτες ειναι οι πιο γνωστες).
Επισης σε ενα καταστημα που πηγα να μιλησω (στο οποιο δεν προκειται να ξαναπατησω το ποδι μου, γιατι ο τυπος με τον οποιο μιλησα, μαλλον ΔΕΝ ηθελε λεφτα και αντι για απαντησεις ολο φυσουσε και ξεφυσουσε) μου ειπε να δω για πιο φτηνα τα Nobu, τα οποια ειναι και αυτα της Inventor-Gree. Χαρακτηριστικα ΟΚ, εγγυηση της Inventor αλλα 5ετης.
Σχετικα με την εγγυηση της Inventor, οφειλω να πω πως ειμαι αρκετα επιφυλακτικος γιατι με οσα εχω δει γενικα, σε οτι σχετιζεται με επισκευη εντος εγγυησης και μαλιστα μεγαλων εταιρειων, δεν μπορω να καταλαβω πως μια σχετικα "καινουργια" εταιρεια ανταγωνιζεται και ισως ξεπερνα, σε υπηρεσιες τους κολοσσους (Daikin, Mitsubishi, Hitacki κτλ). 
Οσον αφορα την εγγυηση για την τοποθετηση και τα service τους, η κοπελα στην Inventor ηταν ξεκαθαρη: Θελουν απλα να ερθει να κανει τη δουλεια, πτυχιουχος ψυκτικος. Οχι μηχανολογος μηχανικος, οχι υδραυλικος, οχι χομπιστας ψυκτικος, οχι γειτονας-που-ξερει, οχι αστροναυτης. Εαν ο ανθρωπος ειναι πτυχιουχος ψυκτικος στο επαγγελμα και σου σφραγισει αποδειξη ή το φυλλο service, με αυτη την ιδιοτητα, τοτε εισαι καλυμμενος.

Η εμπειρια μου με Toyotomi (made in Japan κιολας) ειναι αρνητικη, οχι βεβαια σε βαθμο που να την ξεφτιλισω την εταιρεια και να τη βγαλω αχρηστη: 5ετια δεν εχει βγαλει. Τα πλαστικα που βαζουν ειναι ΤΟΣΟ για τον βασιλεα Πεοντα, που εχει γινει ρημαδιο το μηχανημα. 2 Service απο σοβαρο συνεργειο και στο 2ο αρχισαν να μενουν κομματια απο τη προσοψη, εμεινε στα χερια η περσιδα (βαστηξε λιγο καιρο με πατεντα, μετα μπηκε ανταλλακτικο με 45€ μονο η περσιδα), κιτρινισε ολο το μηχανημα λες και ειναι 20ετιας και φυσικα βγαζω απεξω που το 9αρακι το πηραμε τοτε, οσο τωρα το 18 της Inventor. Το Airwell με τα τριπλασια χρονια ζωης ΔΕΝ εχει γινει ετσι...Αυτο ειναι για οσους λενε οτι Made in Japan ειναι τα τοπ κτλ. Εγω ξερω και απο τα αυτοκινητα και τα ανταλλακτικα τους, που παιζει το ιδιο, οτι απο την στιγμη που το εργοστασιο παραγωγης εχει τις απαραιτητες πιστοποιησεις ολα ειναι ΟΚ και φυσικα η μαπα μπορει να σου τυχει ακομα και εαν ηρθε μεσα απο το εργοστασιο της Mercedes στο Sindelfingen. 

Τελος, απλα ενημερωτικα, το Airwell σκυλι τοσα χρονια. Αγοραστηκε το 2001 απο τα Elephant και δουλευε σχεδον συνεχεια, λογω γεννησης της μικρης μου αδερφης (γι αυτο και αγοραστηκε). Απο το 2006 και μετα ο συμπιεστης ειναι μονιμα στη ταρατσα, τρωει ηλιο-βροχη-ζεστη-κρυο και θυμηθηκε να πεθανει φετος αλλα και παλι δεν ξερω εαν ψοφησε τελειως, φανταζομαι φυσικα οτι δεν θα συμφερει τωρα η επισκευη του/αλλαγη του.

• Like 2
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες σου με το Airwell.

Όσο για την εγγύηση της inventor, μου κάνει εντύπωση που θέλουν το χαρτί να είναι σφραγισμένο από πτυχιούχο ψυκτικό. Τελικά πολλές και παράλογες απαιτήσεις έχουν.

Εμείς όταν καλούσαμε για service από μια εταιρεία, απλά μας έδιναν απόδειξη με την σφραγίδα της εταιρείας, και υπήρχε και ένα χαρτί συντήρησης για το μηχάνημα που απλά έγραφε την πίεση του συμπιεστή και έβαζε μια τζίφρα ο ψυκτικός χωρίς όνομα και τίποτε άλλο.

Τα μόνα κλιματιστικά top of japan για μένα είναι mitsubishi, daikin και toshiba.

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες σου με το Airwell.

Όσο για την εγγύηση της inventor, μου κάνει εντύπωση που θέλουν το χαρτί να είναι σφραγισμένο από πτυχιούχο ψυκτικό. Τελικά πολλές και παράλογες απαιτήσεις έχουν.

Εμείς όταν καλούσαμε για service από μια εταιρεία, απλά μας έδιναν απόδειξη με την σφραγίδα της εταιρείας, και υπήρχε και ένα χαρτί συντήρησης για το μηχάνημα που απλά έγραφε την πίεση του συμπιεστή και έβαζε μια τζίφρα ο ψυκτικός χωρίς όνομα και τίποτε άλλο.

Τα μόνα κλιματιστικά top of japan για μένα είναι mitsubishi, daikin και toshiba.

Πλην αυτου ξεχασα να αναφερω πως αυτο ισχυει για τη 10ετη και 5ετη εγγυηση και πως μετα τα 2 χρονια, για την εσωτερικη μοναδα τουλαχιστον, σου πληρωνει τα ανταλλακτικα ΑΛΛΑ η εργασια ειναι δικια σου (φαουλ). Βεβαια μιλαμε για τα τυπικα που ζητανε και στη πραξη ισως να διαφερει η φαση (οποιος εχει inventor και εχει κανει κατι με την εγγυηση μας το λεει)...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 χρονια μετα απο την αγορα του, το τιμιο Airwell παρεδωσε πνευμα.............................................

Τελος, απλα ενημερωτικα, το Airwell σκυλι τοσα χρονια. Αγοραστηκε το 2001 απο τα Elephant και δουλευε σχεδον συνεχεια, λογω γεννησης της μικρης μου αδερφης (γι αυτο και αγοραστηκε). Απο το 2006 και μετα ο συμπιεστης ειναι μονιμα στη ταρατσα, τρωει ηλιο-βροχη-ζεστη-κρυο και θυμηθηκε να πεθανει φετος αλλα και παλι δεν ξερω εαν ψοφησε τελειως, φανταζομαι φυσικα οτι δεν θα συμφερει τωρα η επισκευη του/αλλαγη του.

Σκυλι ε? Airwell ειχα παρει κι εγω το 2001 απο τα Elephant(!), εμενα βεβαια μου κρατησε λιγοτερο οπως ελεγα και τις προαλλες, 8 χρονια με τα τελευταια 2-3 να εχει προβλημα, μετα εμαθα οτι η συγκεκριμενη παρτιδα ηταν ελαττωματικη(σε καποιους ειχε πιασει και φωτια) και αποσυρθηκε. Δε ξερω μετα απο πόσο καιρο τα ξαναεφεραν.

Τωρα παντως θα πας σε ινβερτερ και θα ανακουφιστει η τσεπη σου.

Επεξ/σία από iordanis77
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, γράφω σήμερα γιατί θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου και ίσως και να σώσω αρκετό κόσμο. Έχω ένα fujitsu asyg12LLCA  εδώ και μια 4ετία περίπου. Σχεδόν από την αρχή το καθάριζα την εσωτερική μονάδα με το air clean 1 της aqua. Με προσοχή έβγαζα και την πρόσοψη ώστε να μπορώ να το καθαρίσω καλύτερα με οδηγό διάφορες οδηγίες που είχα βρει στο internet. Δεν του είχα σπάσει ποτέ πλαστικό.. Σήμερα κάτι δεν μου πήγαινε καλά από την ώρα που πήγα να βγάλω το πορτάκι κιόλας. Κουνιότανε όλη η πρόσοψη. Προχωρώντας πέφτανε πλαστικά κομμάτια και για να μην πολυλογώ η αριστερή μεριά ειδικά της πρόσοψης ήταν μαυρα χάλια. Σπασμένη σε πολλά σημεία με τα πλαστικά να είναι εύθραυστα και είχε κομματιαστεί ακόμη και η αριστερή βάση που κρεμιέται η μονάδα. Μίλησα και με έναν φίλο επαγγελματία ο οποίος το είχε ξαναδεί αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο. Πήρε τηλέφωνο τον πελάτη του ο οποίος είχε πάρει 4 ίδιες μονάδες, δεν ξέρω μοντέλο. Στην μια από αυτές ο ψυκτικός που ανέφερα είχε δει το ίδιο πράγμα με μένα, όπως σας είπα σπασμένα πλαστικά λες και το είχες πετάξει στο πάτωμα. Τον ρώτησε σήμερα αν τότε είχε ρίξει κάποιο χημικό και θυμήθηκε ότι είχε πάρει κι αυτός από supermarket. Την εποχή αυτή επειδή μου είχε φανεί ακριβό και το είχα ψάξει σε διάδορα supermarket ήταν το μοναδικό προιόν. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι η αιτία που έγιναν έτσι τα πλαστικά του κλιματιστικού.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ψάχνομαι για 9' κλιματιστικό για θέρμανση και ψύξη για υπνοδωμάτιο 10 τ.μ. και βρήκα αυτό :

Midea MS12FU-09HRDN1-QRD

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/162364-midea-ms12fu-09hrdn1-qrd

Είναι καλό? Στα 399 μαζί με την εγκατάσταση. 

Ή να προτιμήσω το Fujitsu ASYG25LLCR ( χωρίς ιονιστή όμως) ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...