Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Όσοι βάλατε κλιματιστικό και χρειάστηκε να σας ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, χρησιμοποίησαν ποτηροτρύπανο για την διάνοιξη της οπής ή την κλασσική μέθοδο με σφυρί και καλέμι και λίγο τρυπάνι ?

Κανονικά θέλει ποτηροτρυπανο, στα manual λέει και τη διαμετρο...και μετα στην τρύπα θέλει κάποια προστατευτικά sleeves(μερικά μηχανήματα τα παρέχουν) ή πλαστικά κανάλια οπης τοιχου...( με ποτηροτρυπανο δεν υπάρχουν δονήσεις και λιγότερα μερεμέτια), αλλα κατα 90% με τρυπανι καλεμι τα βάζουν...

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Όσοι βάλατε κλιματιστικό και χρειάστηκε να σας ανοίξουν τρύπα στον τοίχο, χρησιμοποίησαν ποτηροτρύπανο για την διάνοιξη της οπής ή την κλασσική μέθοδο με σφυρί και καλέμι και λίγο τρυπάνι ?

Ειχα ρωτησει και εγω παλι και λενε οτι καλεμι ειναι καλυτερα αλλα διαφωνω. Το σκεπτικό ειναι πως δε ξερεις τι θα βρεις πισω που ισχυει και μπορει να σου κανει ζημια μεγαλη. Αυτο που δε ξερω ειναι πιο υλικο ειναι καλυτερο για σφράγιση. Αλλοι βαζουν στοκο που μετα μαζευει ομως αλλοι σοβα κτλ

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Shalerin είπε

Πως γίνεται να είναι Α+++ θέρμανση εφόσων είναι μικρότερο (<) του 8.5 ;  (Κάτι δεν καταλαβαίνω , ή δεν πιάνω σωστά)

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό στην πράξη, τόσο σε θέρμανση όσο και ψύξη,  είναι Α+++++

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ο αδερφός μου (πρώην ψυκτικός), μου έχει πει ότι δεν είναι στάνταρ και εξαρτάται από την περίπτωση. 

Αν πχ είσαι σίγουρος ότι από πίσω δεν θα έχεις θέμα, βάζεις ποτηροτρύπανο για ταχύτητα. Αν έχεις επιφύλαξη για καλώδια, σίδερα κτλ, πας με το τρυπάνι-καλέμι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Ωραία, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Το premium σου έβαλαν;

Ναι το premium ζήτησα..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εμένα έκαναν ένα έλεγχο στον τοίχο και βρήκαν κούφιο σημείο από παλιά τρύπα aircondition ανοίξαν και σφυρί και καλέμι μόνο, όπου βρήκαν μέσα στον τοίχο για μόνωση ... εφημερίδες.

Νομίζω χρειάστηκε από την εξωτερική πλευρά λίγο τρυπανι εκτός από το σφυρί+καλέμι

Δημοσ.
7 ώρες πριν, guzel είπε

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό στην πράξη, τόσο σε θέρμανση όσο και ψύξη,  είναι Α+++++

Κατάλαβα,μονόδρομος τότε. Δεν πειράζει και ας βγαίνει λίγο παραπάνω, φτάνει να αξίζει και τα χρόνια εγγύησης που δίνει είναι μεγάλο ΣΥΝ!

Θα επανέλθω μόλις γίνει εγκατάσταση ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Κατάλαβα,μονόδρομος τότε. Δεν πειράζει και ας βγαίνει λίγο παραπάνω, φτάνει να αξίζει και τα χρόνια εγγύησης που δίνει είναι μεγάλο ΣΥΝ!

Θα επανέλθω μόλις γίνει εγκατάσταση ;)

Έπρεπε να το πάρεις 2 εβδομάδες πριν που ήταν -24% στον κωτσο.

Αν δεν βιάζεσαι θα μπορούσες να περιμένεις μέχρι το black Friday. Χωρίς να ξέρουμε βέβαια τί θα δώσουν. Αλλιώς βουρ.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Ο αδερφός μου (πρώην ψυκτικός), μου έχει πει ότι δεν είναι στάνταρ και εξαρτάται από την περίπτωση. 

Αν πχ είσαι σίγουρος ότι από πίσω δεν θα έχεις θέμα, βάζεις ποτηροτρύπανο για ταχύτητα. Αν έχεις επιφύλαξη για καλώδια, σίδερα κτλ, πας με το τρυπάνι-καλέμι. 

Δεν υπάρχουν καλώδια ούτε σίδερα από πίσω.

10 ώρες πριν, ParhsG είπε

Ειχα ρωτησει και εγω παλι και λενε οτι καλεμι ειναι καλυτερα αλλα διαφωνω. Το σκεπτικό ειναι πως δε ξερεις τι θα βρεις πισω που ισχυει και μπορει να σου κανει ζημια μεγαλη. Αυτο που δε ξερω ειναι πιο υλικο ειναι καλυτερο για σφράγιση. Αλλοι βαζουν στοκο που μετα μαζευει ομως αλλοι σοβα κτλ

Εγώ θέλω να αποφύγω χτυπήματα με σφυριά κτλ γιατί είναι πολύ παλιά τα ντουβάρια και φοβάμαι μην πέσουν σοβάδες, κοντά στο σημείο που θα χτυπήσουν. Θα ρωτήσω το συνεργείο όταν είναι αν διαθέτουν τέτοιο τρυπάνι, για το κλείσιμο της τρύπας γύρω γύρω από τους αγωγούς καλώδια σε εμένα έβαλαν γύψο.

Δημοσ.

Σιδερα απο πισω? Για να υπαρχουν σιδερα σημαινει οτι τρυπαει μπετον,αρα κακως τρυπαει!!!!!!!!! Η οπη για το κλιματιστικο δεν μπορει παντα να μπει πισω απο αυτο,καποιες φορες για να μην γινει ζημια σε στοιχειο του φορεα (του σκελετου δηλαδη),πρεπει να ειναι πιο μακρια και αρα να χρειαστει επεκταση στον πλαστικο σωληνα.Επισης καλο ειναι οταν εχουμε συρομενες πορτες που κλεινουν μεσα σε διπλο τοιχο ,να υπολογισουμε αν μπορει να κλεισει η πορτα μεχρι τελος ή θα τσακισει τον σωληνα. Σε αυτη την περιπτωση στην τρυπα βαζουμε εναν πλαστικο σωληνα διαμετρου λιγο μικροτερης απο την τρυπα (ακαμπτο εννοειται) και απο εκει μεσα περναμε τον σωληνα για την εξωτερικη μοναδα.Ετσι σε περιπτωση που καποιος ξεχαστει, ο εξωτερικος σωληνας προστατευει τον εσωτερικο. Επισης ειναι αυτονοητο (και  απογορευεται) οτι δεν κρεμαμε τις εξωτερικες μοναδες στο κενο και πανω απο κοινοχρηστο χωρο.Το οτι γινεται κατα κορον και δεν μιλαει κανεις δεν σημαινει τιποτα,σε περιπτωση ατυχηματος ο ιδιοκτητης ή ενοικιαστης που εβαλε εκει την μοναδα, βρισκει τον μπελα του .

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tasos2012 είπε

Σιδερα απο πισω? Για να υπαρχουν σιδερα σημαινει οτι τρυπαει μπετον,αρα κακως τρυπαει!!!!!!!!!

Καλά σε μένα οι ιδιοφυίες της HCN (εταιρεία τηλεφωνίας/ίντερνετ/τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη FTTB/FTTH) τρύπησαν τη γωνιακή δοκό (μπετόν/σίδερο) για να περάσουν ένα μόνο ομοαξονικό καλώδιο...και δεν κοίταξαν απ' έξω πού τρυπάνε, με συνέπεια να μου "φάνε" μέρος της εξωτερικης γωνίας του τοίχου (μετά ήθελε στοκάρισμα και βάψιμο του κερατά).

2-3 λεπτά βγήκα από το δωμάτιο για να δείξω στους άλλους σε ποιά δωμάτια και σε ποιά πλευρά τους θα ήθελα να μπει καλώδιο για τηλεόραση και την έκανε τη παπαριά ο "μάστορας".

...αφού έκαναν τη τρύπα είπα άσε, ας περάσει τώρα από εκεί αντί να τους βάλω να κάνουν και δεύτερη και τώρα που πρέπει να περάσει νέο καλώδιο για την οπτική ίνα, αναγκαστικά θα τους βάλω να ξηλώσουν το προηγούμενο και να κάνουν νέα εκεί που θα έπρεπε να μπει κανονικά από την αρχή.

Μεγάλο πρόβλημα οι "μαστόροι"...βάζεις ξένο κόσμο στο σπίτι σου, να σου κάνουν μια δουλειά και από βιασύνη και άγνοια, γενικά νοοτροπία άρπα-κόλλα, σου κάνουν ζημιές και σε βάζουν σε μπελάδες και σε νέα έξοδα.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, definitio είπε

Mεγάλο πρόβλημα οι "μαστόροι"...βάζεις ξένο κόσμο στο σπίτι σου, να σου κάνουν μια δουλειά και από βιασύνη και άγνοια, γενικά νοοτροπία άρπα-κόλλα, σου κάνουν ζημιές και σε βάζουν σε μπελάδες και σε νέα έξοδα.

Ναι αλλά αν το καλοσκεφτείς για φαντάσου πόσες θέσεις εργασίας ανοίγουν τέτοιοι ατζαμήδες. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Ναι αλλά αν το καλοσκεφτείς για φαντάσου πόσες θέσεις εργασίας ανοίγουν τέτοιοι ατζαμήδες. 

Μπορεί, αλλά και το DIY αναπτύσσεται πολύ...προτιμητέα η απογοητευση από δική σου κακή δουλειά (μαθαίνεις και κάτι για το μέλλον) παρά από τρίτου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/9/2019 στις 3:55 ΜΜ, Shalerin είπε

Αν καταλαβαίνω καλά, αν το SEER νούμερο και το SCOP είναι μεγαλύτερα από αυτά στην κλίμακα του Energy σημαίνει , ότι το κλιματιστικό πληρή της προδιαγραφές για Α+++/Α++ αντίστοιχα;

Μόνο , που βλέπω στα review στο skroutz συν προσωπική εμπειρία από κλιματιστικό ,το οποίο το βάλαμε στο σπίτι του Θείου ,και έχει πάρει πάνω από 10 τηλέφωνα,για να κανονίσουν ραντεβού ,γιατί χωρίς λόγο σταμάτησε να λειτουργεί το κλιματιστικό (ελεγκτής τάσεως κιόλας έχει ο πίνακας του σε καινούργια οικοδομή) , του το άλλαξαν γιατί δεν υπήρχε στοκ πλακέτα μετά από αρκετό καιρό ,με αποτέλεσμα πάλι εντός 4 μήνου να χαλάσει άλλα,άλλο ανταλλακτικό αν θυμάμαι καλά εσωτερικό συμπιεστή ;Θα σε γελάσω δεν τα θυμάμαι όλα. Που πάλι περίμενε πόσο καιρό για να έρθουν ,και να τον εξυπηρετήσουν και έμεινε σχεδόν το μισό καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό (Ναι, Hot season αλλά δεν μπορείς να αφήσεις αναμονή πελάτη ,καιρό για ένα ανταλλακτικό και μετά να του λες ήρθε αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε).

Εγώ θα πω προσωπικά αν θέλει κάποιος να ξέρει για την Samsung και έχω και επίσημα έγγραφα , γιατί το έκανα θέμα. Αγόρασα πριν χρόνια να βάλουμε ένα καλό κλιματιστικό στο παιδικό, δωμάτιο 12άρι για 27 τ.μ όλα καλά (ελεγκτή τάσεως και εκεί ο πίνακας) , δούλευε μια χαρά . 2 φορές εντός της εγγύησης έγινε αλλαγή ,μια φορά στον εξωτερικό συμπιεστή της μονάδας και μια στο εσωτερικό την 2η μικρή πλακέτα τροφοδοσίας λόγω καμένου mosfet .

Όταν βγήκε από εγγύηση κάηκε τελείως για 2 μήνες έπειτα της εγγύησης, τέλεια λέω την κάτσαμε κλιματιστικό των 1000€ , πόσο θα θέλει για πλακέτα; Ε,ήρθαν πήραν και τις 2 πλακέτες,και τελικά το πρόβλημα το είχε η 1, κόστος 180€ και 90€ το βάλε βγάλε. (Χωρίς απόδειξη ,όπως είπαν ) για την εργασία, με απόδειξη ΜΟΝΟ το ανταλλακτικό. Εδώ είναι το σημείο που θέλω να γράψω και να πω την τρέλα που τους βαράει. ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ με κωδικούς πλακέτα της Samsung ΔΕΝ Παρέχουν εγγύηση! Ναι, καλά το είδατε, δεν πα να έχεις νόμους κτλ. δεν παρέχει εγγύηση έστειλα στην Samsung Ελλάδας, το ίδιο , του εξωτερικού το ίδιο . Δεν παρέχουν εγγύηση στα ανταλλακτικά τους, δηλαδή αν την επόμενη μέρα μου καιγόταν η ολοκαίνουργια πλακέτα , δεν θα έφεραν καμία ευθήνη! (Τώρα προσεύχομαι να μη καεί) έχω και τα έγγραφα ,ώστε αν χρειαζόταν σε κάποια φάση να τους κυνηγούσα λίγο , δεν γίνεται επίσημο ανταλλακτικό καινούργιο να μην έχει.

Αλλάζω σασμάν στο αμάξι στην αντιπροσωπεία και χαλάει την επόμενη μέρα ,και δεν θα έχω εγγύηση; Όλα τα κουφά...

Εχω email απο την samsung το οποιο αναφερει οτι παρεχουν κανονικα 2 ετη εγγυηση στα ανταλλακτικα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...