Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι, είναι Α++ ψύξη και Α+++ θέρμανση.

Πως γίνεται να είναι Α+++ θέρμανση εφόσων είναι μικρότερο (<) του 8.5 ;  (Κάτι δεν καταλαβαίνω , ή δεν πιάνω σωστά)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Πως γίνεται να είναι Α+++ θέρμανση εφόσων είναι μικρότερο (<) του 8.5 ;  (Κάτι δεν καταλαβαίνω , ή δεν πιάνω σωστά)

Το scop έχει άλλη διαβάθμιση στο πίνακα που σου ανέβασε το δείχνει 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.

Λοιπόν..κοίταζα τα εύρη απόδοσης και οχι την ονομαστική..

Α: τι σημαίνει στη πράξη εύρος απόδοσης από χ μέχρι ψ αν η ονομαστική ειναι <ψ 

Β : πως γίνεται το εύρος να ειναι μεγαλύτερο από την ονομαστική 

Ετσι τα κλ που προανέφερα «ταιριάζουν» στα btu τους το 9 αρι μου εχει μικρότερη ονομαστική σε ψ ,θ αλλα μεγαλύτερα εύρη απόδοσης από το υποτιθέμενο 12 αρι που κοιτάζω που αντίθετα εχει μικρότερα εύρη αλλα μεγαλύτερη ονομαστική  

help

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ετσι τα κλ που προανέφερα «ταιριάζουν» στα btu τους το 9 αρι μου εχει μικρότερη ονομαστική σε ψ ,θ αλλα μεγαλύτερα εύρη απόδοσης από το υποτιθέμενο 12 αρι που κοιτάζω που αντίθετα εχει μικρότερα εύρη αλλα μεγαλύτερη ονομαστική  

help

Η ονομαστική (rated - αυτη με την οποια κατατασεται σε κλάση 9 ή 12kbtus) είναι "η μεση/average", αυτη εχει ομως και ενα ευρος min-max. πχ οταν ξεκινάει το max και αν πιάσει θερμοκρασία γυρνάει στο min. Έτσι μπορεί οι ονομαστικές να ειναι ανάλογες της κλάσης, αλλα το εύρος να είναι ανάλογο των δυνατοτήτων του συμπίεστη σε οικονομία και αποδοση, καθε μοντελο εχει αλλο συμπίεστη (με οτι χαρακτηριστικα εύρους επιλεγει ο κατασκευαστης) αλλα για να καταταγεί σε κλάση πρεπει να τηρει τα ορια για ονομαστικη αποδοση...

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το scop έχει άλλη διαβάθμιση στο πίνακα που σου ανέβασε το δείχνει 

Εφόσων το seer είναι 7.6

Τότε με βάση τον πίνακα, γράφει ξεκάθαρα >= 8.5 σημαίνει Α+++.

΄Άρα το 7.6 , ΔΕΝ είναι πάνω από το 8.5 ,άρα δεν είναι Α+++ άρα Α++ εφόσων είναι 7.6 στην Θέρμανση.

image.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Εφόσων το seer είναι 7.6

΄Άρα το 7.6 , ΔΕΝ είναι πάνω από το 8.5 ,άρα δεν είναι Α+++ άρα Α++ εφόσων είναι 7.6 στην Θέρμανση.

image.png

Η θερμανση ειναι το scop, πρεπει να ειναι πανω απο 5.1 για να ειναι A+++ στη θερμανση...

Το seer για ψυξη πρεπει να ειναι πανω απο 8.5 για να ειναι A+++

Το 5.1 ειναι το κατώτατο κατώφλι για Α+++ θερμανση, το 8.5 ειναι το κατωτατο κατωφλι για Α+++ ψυξη. 

Επεξ/σία από m4rk0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Εφόσων το seer είναι 7.6

image.png

Ε ναι.

Τα κλιματιστικά έχουν δύο κλάσεις .

Ψύξη , βλέπεις seer.

Θέρμανση, βλέπεις scop.

Άρα με 7.6 seer, είναι Α++ στη ψύξη.

Με scop 5.1, είναι Α+++ στη θέρμανση.

Άρα είναι Α++/Α+++ ( συνήθως λένε τη ψύξη πρώτη).

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος θέλει μόνο ψύξη,  τον συμφέρει ένα Α+++ στην ψύξη αντί για Α++.

Αν και προσωπικά δεν κοιτάω κλάσεις , αλλά αριθμούς που είναι πιο ακριβείς.

22 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

help

Γιατί δεν βάζεις δύο παραδείγματα;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Η ονομαστική (rated - αυτη με την οποια κατατασεται σε κλάση 9 ή 12kbtus) είναι "η μεση/average", αυτη εχει ομως και ενα ευρος min-max. πχ οταν ξεκινάει το max και αν πιάσει θερμοκρασία γυρνάει στο min. Έτσι μπορεί οι ονομαστικές να ειναι ανάλογες της κλάσης, αλλα το εύρος να είναι ανάλογο των δυνατοτήτων του συμπίεστη σε οικονομία και αποδοση, καθε μοντελο εχει αλλο συμπίεστη (με οτι χαρακτηριστικα εύρους επιλεγει ο κατασκευαστης) αλλα για να καταταγεί σε κλάση πρεπει να τηρει τα ορια για ονομαστικη αποδοση...

https://www.schinas-electric.gr/ell/product/AUX-FZ-AAS-121EIJFZ1-N3-DC-Inverter-Klimatistiko-Toixoy 

vs 

https://www.schinas-electric.gr/ell/product/Haier-Tundra-Green-AS25TABHRA-1U25BEFFRA-Klimatistiko-Toixoy

Τότε ? Βάση αυτών που μου είπες το 2 ο αποδίδει καλύτερα τελικά ?

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε ναι.

Ψύξη , βλέπεις seer.

Θέρμανση, βλέπεις scop.

Έβαλα από κάτω-πάνω  ,σορρυ δεν το ειδα ότι απάντησες 😊

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Για θέρμανση ναι φαίνεται να αποδίδει καλύτερα,  σχεδον ιδια ονομαστικη αλλα πολυ μεγαλύτερη max το 2ο...Στην ψύξη ομως οχι...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Για θέρμανση ναι φαίνεται να αποδίδει καλύτερα,  σχεδον ιδια ονομαστικη αλλα πολυ μεγαλύτερη max το 2ο...Στην ψύξη ομως οχι...

Ωχ κ εκεί που είχα καταλήξει στο Fujitsu 24αρι  για θέρμανση νέος ανταγωνιστής στο προσκήνιο. liakjim μην χτυπάς το Φούτζι είναι πρώτο στη λίστα μου για αγορά. Θα δω τι λεφτά θα υπάρχουν μέχρι Black Friday και μετά η απόφαση. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

https://www.schinas-electric.gr/ell/product/AUX-FZ-AAS-121EIJFZ1-N3-DC-Inverter-Klimatistiko-Toixoy 

vs 

https://www.schinas-electric.gr/ell/product/Haier-Tundra-Green-AS25TABHRA-1U25BEFFRA-Klimatistiko-Toixoy

Τότε ? Βάση αυτών που μου είπες το 2 ο αποδίδει καλύτερα τελικά ?

Έβαλα από κάτω-πάνω  ,σορρυ δεν το ειδα ότι απάντησες 😊

Αν δεν το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις από Κωτσόβολο καμια προσφορά για daikin arxc25b που το έχουν δοκιμάσει άτομα εδώ και έχει μικρές καταναλώσεις σίγουρα.ειχε παίξει στα 410

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Η θερμανση ειναι το scop, πρεπει να ειναι πανω απο 5.1 για να ειναι A+++ στη θερμανση...

Το seer για ψυξη πρεπει να ειναι πανω απο 8.5 για να ειναι A+++

Το 5.1 ειναι το κατώτατο κατώφλι για Α+++ θερμανση, το 8.5 ειναι το κατωτατο κατωφλι για Α+++ ψυξη. 

30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε ναι.

Ψύξη , βλέπεις seer.

Θέρμανση, βλέπεις scop.

Άρα είναι Α++/Α+++ ( συνήθως λένε τη ψύξη πρώτη).

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος θέλει μόνο ψύξη,  τον συμφέρει ένα Α+++ στην ψύξη αντί για Α++.

Αν και προσωπικά δεν κοιτάω κλάσεις , αλλά αριθμούς που είναι πιο ακριβείς.

Σας ευχαριστώ και τους 2, έκανα το λάθος και τα είχα μπερδέψει ότι ήταν το αντίθετο και δεν με έβγαινε , η κλίμακα.

Αυτό που παρέθεσα θα προτιμούσατε , ή θα κοιτούσατε μήπως και το Midea εφόσων έχει και μέιον 400€ με 5 χρόνια εγγύηση ;

Τώρα εφόσων είδα τι και πως με βάση τα Α+++ και Α++,ήρθε η ώρα να κοιτάξω για το πιο σωστό μοντέλο...?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Αν δεν το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις από Κωτσόβολο καμια προσφορά για daikin arxc25b που το έχουν δοκιμάσει άτομα εδώ και έχει μικρές καταναλώσεις σίγουρα.ειχε παίξει στα 410

Αν δεν βιαστεί ο καιρός 😄 δεν το βιάζομαι,στην κρεβατοκάμαρα έχω ,αν και επειδή είμαι σε ενοίκιο και τα πληρώνω εξολοκλήρου και θα τα πάρω μαζί μου.. .. ψάχνω μέχρι 350 max ..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, smav82 είπε

Ωχ κ εκεί που είχα καταλήξει στο Fujitsu 24αρι  για θέρμανση νέος ανταγωνιστής στο προσκήνιο. liakjim μην χτυπάς το Φούτζι είναι πρώτο στη λίστα μου για αγορά. Θα δω τι λεφτά θα υπάρχουν μέχρι Black Friday και μετά η απόφαση. 

Τι λες βρε???

Spoiler

2ea99cd94543a31377e6b287786e1d2e.png

Δημοσ.

Εμενα κ τα 2 μου κλιματιστικα ειναι 4 scop θερμανση..Κοψει κωλο ΔΕΗ? 

Στην ψυξη ειναι 6,1 κ γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο ρευμα.. Πολυ μικρες αυξήσεις κ καιγανε πολλες ωρες!! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...