Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Κοίταξα το έντυπο της Gree Βουλγαρίας, έχει άλλη κωδικοποίηση στα μοντέλα των σειρών που πουλάει και εδώ, bora, lomo, fairy, amber κτλ. Τα χαρακτηριστικά που είδα είναι ακριβώς ίδια με αυτά που γράφουν στην εδώ αντιπροσωπεία.

Δεν είναι ίδια, δεν τα έχω ψάξει όλα αλλά πχ το 18άρι Amber είναι 16άρι εκεί

(Κλασικά) ο @tonie δεν μας ενημέρωσε για το τι έγινε...

7 ώρες πριν, TsibasR21 είπε

Χρειάζομαι 18αρι πιστεύεις δηλαδή; Επίσης σαν μάρκα ελπίζω να μην είναι σαν τα κινητά τους γιατί έχω άσχημη εμπειρία παλιότερα

Σου φαίνεται μεγάλο; Για 30τμ χρειάζεται 14-16Κbtus ανάλογα τις μονώσεις. Λες μέτριες μονώσεις οπότε σε πάω σε ασφάλεια. Η θέρμανση είναι και πάντα πιο ζόρικη μιας και στα πολλά κρύα, τα κλιματιστικά έχουν απωλέσει ακόμα και το 40% της ονομαστικής ισχύος. Βέβαια αν είσαι μερακλής, πληρώνεις για μελέτη θερμικών απωλειών και πας στοχευμένα.  Αν όχι , ας υπάρχει περιθώριο.

Για την TCL έχουν ακουστεί κολακευτικά σχόλια από μέλη εδώ μέσα (όπως και για την morris που είναι φασόν TCL). Δεν είναι πρωτοκλασάτα έτσι; Αλλά φαίνεται να αποδίδουν καλά και έχουν πολύ καλή εγγύηση .

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι ίδια, δεν τα έχω ψάξει όλα αλλά πχ το 18άρι Amber είναι 16άρι εκεί

Μάλιστα. Αν και εγώ στην σειρά fairy που είδα την ισχύ, μέγιστη-ελάχιστη σε kw αντιστοιχούσαν στα ίδια με εδώ, μόνο κάτι γράμματα άλλαξαν, το grs για παράδειγμα εκεί το είχαν gw

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μάλιστα. Αν και εγώ στην σειρά fairy που είδα την ισχύ, μέγιστη-ελάχιστη σε kw αντιστοιχούσαν στα ίδια με εδώ, μόνο κάτι γράμματα άλλαξαν, το grs για παράδειγμα εκεί το είχαν gw

Ως  παραεισαγωγη από Βουλγαρία η τιμή έχει διαφορά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το κοίταξα αυτό γιατί έχουνε τις τιμές σε νόμισμα βουλγαρίας, πρέπει να γίνει μετατροπή. 

Μπες εδώ και κάνε click στα 5 εικονίδια που έχουν τις βασικές σειρές τους στα οικιακά κλιματιστικά, στην νέα σελίδα που εμφανίζεται γράφει κάτι τιμές http://gree-bulgaria.com/продукти/битова-климатизация/климатизация-на-директно-изпарение/моносплит/

π.χ για την σειρά fairy, 

Модел GWH09ACC-K6DNA1A GWH12ACC-K6DNA1D GWH18ACD-K6DNA1D GWH24ACE-K6DNA1A
Цена с ДДС 881,00 лв. 954,00 лв. 1530,00 лв.
Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ότι στα έντυπα χαρακτηριστικών της gree hellas, έχουν βάλει και "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ" , όπου έχουν τους κωδικούς  τύπου πχ GW αντί για GR .

Το Bora το βλέπω με εσωτερική μονάδα 18 και εξωτερική 24.

Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά θα έμενα μακριά από gree .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.

Θεσσαλονίκη , αντικατάσταση ένος αρκετά παλαιού κλιματιστικού. Έχω πάρει τιμές από πολλά κατάστηματα,έχω 18άρι και όλοι πάλι μου λένε 18άρι .Οπότε για 18άρι πάμε ,έως 1000€ τι θα λέγατε;

Άκουσα με σειρά προτεραιότητας ποιότητας τα 1. Daikin 2. Mitsubishi 3. Toshiba . 4. Fujitsu ,με το 1. να έχει τραγικό after sales επειδή είναι οικιακά και όχι επαγγελματικά, τo 2. δεν φτιάχνεται πλεόν Japan όπως έλεγαν παλαιότερα και το 3.4. να είναι από Taiwan.

Κοιτάώ να είναι Α++ σε θέρμανση έστω καθώς θα είναι βασική παροχή για τον χειμώνα.

Οπότε, ξέρουμε έστω , πάνω κάτω με ποια σειρά μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερη εταιρία ; Δηλαδή μη το βάλω και έχω θέματα μέσα σε 1 μήνα και αρχίσω εγγύησεις κτλ :)
Κυρίως για εταιρία ψάχνω , γνώμες. Μοντέλα έχω δει πάρα πολλά.

Δημοσ.

Με τα 4 παραπάνω μοντέλα, είναι εξαιρετικά εξαιρετικά δύσκολο να εμφανίσεις πρόβλημα στον μήνα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μάρκες έχουν χαμηλότερο ποσοστό βλαβών και τεχνικών θεμάτων, οχι φυσικά που δεν χαλάνε καθόλου... Αν και μπορείς 18αρι, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βάλεις 24αρι και να σε καλύπτει στο χαλαρό, πόσα τμ είναι ο χώρος. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Θεσσαλονίκη , αντικατάσταση ένος αρκετά παλαιού κλιματιστικού. Έχω πάρει τιμές από πολλά κατάστηματα,έχω 18άρι και όλοι πάλι μου λένε 18άρι .Οπότε για 18άρι πάμε ,έως 1000€ τι θα λέγατε;

Άκουσα με σειρά προτεραιότητας ποιότητας τα 1. Daikin 2. Mitsubishi 3. Toshiba . 4. Fujitsu ,με το 1. να έχει τραγικό after sales επειδή είναι οικιακά και όχι επαγγελματικά, τo 2. δεν φτιάχνεται πλεόν Japan όπως έλεγαν παλαιότερα και το 3.4. να είναι από Taiwan.

Κοιτάώ να είναι Α++ σε θέρμανση έστω καθώς θα είναι βασική παροχή για τον χειμώνα.

Οπότε, ξέρουμε έστω , πάνω κάτω με ποια σειρά μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερη εταιρία ; Δηλαδή μη το βάλω και έχω θέματα μέσα σε 1 μήνα και αρχίσω εγγύησεις κτλ :)
Κυρίως για εταιρία ψάχνω , γνώμες. Μοντέλα έχω δει πάρα πολλά.

Σας κάλυπτε το 18άρι;

Εαν ναι https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

Εάν όχι https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

ΥΓ Τα Heavy , Fujitsu, Toshiba είναι Ταϊλάνδη, τα Electric Τουρκία.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σας κάλυπτε το 18άρι;

Εαν ναι https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

Ναι,ναι μας κάλυπτε. Για αυτό και πάμε πάλι σε 18άρι.

Το ίδιο μας πρότεινε και ένα ακόμα κατάστημα πριν λίγο , Toshiba Shorai.

Το Mitsu Japan δεν ήταν παλαιότερα;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σας κάλυπτε το 18άρι;

Εβαλα φετος mitsu...δεν ειναι ολα fixed απο που ειναι...πχ τα LN ειναι Ταιλανδη, τα AP τουρκια...

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό 9000 με ονομαστική απόδοση ψ 2500-13000 ,θ 3000-14000 και ένα 12000 με αντίστοιχες ψ 2500- 11500 και θ 3000-12000 ποιο αποδίδει τελικά καλύτερα .. τα νούμερα στην ερώτηση ειναι πλασματικά ομως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις φθηνών κλιματιστικών που βλέπω αυτά τα νούμερα ανάμεσα σε 9 άρια και 12 άρια, το θέμα ειναι ότι θα βαλω 2ο κλ. σε ενοίκιο ,έχω ένα 9 αρι haier green στο υπνοδωμάτιο και θα βαλω και ένα στο σαλόνι,σκέφτομαι κάτι σε aux 12 ομως βλέπω ότι το haier εχει μεγαλυτερες ονομαστικές αποδόσεις ,γενικά πέρα από τις μάρκες γίνεται ένα 9 αρι τελικά να αποδίδει καλύτερα από ένα 12 αρι ? Αν στην προκειμένη βαλω το ίδιο στο σαλόνι θα ψύχει θερμενει τον χώρο καλύτερα από το 12 αρι με τα μικρότερα νούμερα ?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Shalerin είπε

Ναι,ναι μας κάλυπτε. Για αυτό και πάμε πάλι σε 18άρι.

Το ίδιο μας πρότεινε και ένα ακόμα κατάστημα πριν λίγο , Toshiba Shorai.

Το Mitsu Japan δεν ήταν παλαιότερα;

Υπάρχουν ακόμη επαγγελματίες σε καταστήματα. Να πεις το κατάστημα να το συγχαρούμε για την εξαιρετική πρόταση του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό 9000 με ονομαστική απόδοση ψ 2500-13000 ,θ 3000-14000 και ένα 12000 με αντίστοιχες ψ 2500- 11500 και θ 3000-12000 ποιο αποδίδει τελικά καλύτερα .. τα νούμερα στην ερώτηση ειναι πλασματικά ομως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις φθηνών κλιματιστικών που βλέπω αυτά τα νούμερα ανάμεσα σε 9 άρια και 12 άρια, το θέμα ειναι ότι θα βαλω 2ο κλ. σε ενοίκιο ,έχω ένα 9 αρι haier green στο υπνοδωμάτιο και θα βαλω και ένα στο σαλόνι,σκέφτομαι κάτι σε aux 12 ομως βλέπω ότι το haier εχει μεγαλυτερες ονομαστικές αποδόσεις ,γενικά πέρα από τις μάρκες γίνεται ένα 9 αρι τελικά να αποδίδει καλύτερα από ένα 12 αρι ? Αν στην προκειμένη βαλω το ίδιο στο σαλόνι θα ψύχει θερμενει τον χώρο καλύτερα από το 12 αρι με τα μικρότερα νούμερα ?

Το πρώτο!! Ειδικά σε μοντέλα κατηγορίας "promo" πολλοί εισάγουν τις πιο απλές "πλατφόρμες" οι οποίες είναι "ξεχειλωμένα" δηλωμένες κυριολεκτικά στο όριο! Σημασία δεν έχει που κατηγοριοποιεί ο κάθε εισαγωγέας ένα μοντέλο (για να πουλήσει) αλλά που είναι στην πράξη τα νούμερα απόδοσης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Θα κοιτάς τις ονομαστικές αποδόσεις.

Αν πχ για θέρμανση ο χώρος θα θέλει 13000btus , τότε θα πάρεις ονομαστικά τόσα ώστε με την πτώση απόδοσης λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας να έχεις 13000 και όχι 9άρι που φτάνει μέχρι 13000.

Και πάντα τα μεγαλύτερα scop, seer (ανάλογα αν θες θέρμανση/ψύξη αντίστοιχα) , που μπορείς να αγοράσεις .

παράδειγμα από τα Shorai

Screenshot-2.png.e67fb211a5734ce418ff343dd88d89a9.png

Αν στους 0C ένας χώρος ζητάει 5KW , τότε θα πρέπει να πάρει το 24άρι . Το 18άρι με 30% απώλεια θα έχει 4.9 και θα είναι οριακό.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...