Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη παιδιά, αλλά κανενός η μέτρηση δεν είναι σωστή (χωρίς παρεξήγηση έ? απλά δεν έχετε/έχουμε τα κατάλληλα όργανα που θα μετρήσουν σωστά πχ 20mA για τα 5W) 

Αυτό που βλέπω από έξω στον μετρητή που μετράμε τόσο καιρό δεν είναι πραγματικό Τζιμ?δηλαδή απλά και μόνο το κλιματιστικό στην μπριζα βλέπω 6w.στην αναμονή

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, danaos7 είπε

Αυτό που βλέπω από έξω στον μετρητή που μετράμε τόσο καιρό δεν είναι πραγματικό Τζιμ?δηλαδή απλά και μόνο το κλιματιστικό στην μπριζα βλέπω 6w.στην αναμονή

Όχι.

Πχ το energenie που έχουν πολλοί, λέει :

Power measure range: 5 VA - 3680 VA

Δλδ αν κάποιο καίει λιγότερο από 5 , πχ 2, θα δείξει 5 ή μηδέν ή στο περίπου.

Ακόμα και 6 να δείχνει, δεν θα είναι σωστό.

Οι μετρητικες διατάξεις μετράνε πάντα με μικρότερη ακρίβεια κοντά στα άκρα και με μικρότερη διακριτική ικανότητα.

Για να μετρήσεις σωστά 5watts , θες ένα όργανο που μετράει πχ 0.5-50 και όχι 5-3680.

Άρα όλοι εσείς που λέτε 0.5, 5, 6, 8 κτλ που βλέπετε στα οργανακια των 10-20€ , η μέτρηση αυτή είναι ότι να ναι.

ΥΓ Οι μετρητικες διατάξεις ήταν κομμάτι του thesis , στο μεταπτυχιακό.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όχι.

Πχ το energenie που έχουν πολλοί, λέει :

Power measure range: 5 VA - 3680 VA

Δλδ αν κάποιο καίει λιγότερο από 5 , πχ 2, θα δείξει 5 ή μηδέν ή στο περίπου.

Ακόμα και 6 να δείχνει, δεν θα είναι σωστό.

Οι μετρητικες διατάξεις μετράνε πάντα με μικρότερη ακρίβεια κοντά στα άκρα και με μικρότερη διακριτική ικανότητα.

Για να μετρήσεις σωστά 5watts , θες ένα όργανο που μετράει πχ 0.5-50 και όχι 5-3680.

Άρα όλοι εσείς που λέτε 0.5, 5, 6, 8 κτλ που βλέπετε στα οργανακια των 10-20€ , η μέτρηση αυτή είναι ότι να ναι.

ΥΓ Οι μετρητικες διατάξεις ήταν κομμάτι του thesis , στο μεταπτυχιακό.

Έχεις δίκιο πάραυτα το Mitsubishi electric inverter 10τιας μου βγάζει standby 8 Watt όπως αναφέρει και στα χαρακτηριστικά του ενώ τα καινούργια Daikin και toyotomi ο μετρητής μου τα  βγάζει κάτω από 1 watt όπου και τα 2 στα χαρακτηριστικά τους διαφημίζουν το κάτω από 1watt standby 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, nepenthe1979 είπε

Παιδιά με συγχωρείτε αν απλά επαναλαμβάνω μια ερώτηση που έχει ήδη απαντηθεί αλλά είναι γραμμένα τόσα πολλά στο forum και λόγω μη εξοικείωσης με forum γενικότερα έχω χαθεί!

Σκοπεύω να αγοράσω κλιματιστικό. Σκέφτομαι αυτό 

A/C TCL Elite Plus 18CHSA/XA412 18000Btu

Για πείτε καμιά γνώμη. Δεν έχω ιδέα από κλιματιστικά. Ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να βάλλω 24αρι κυρίως λόγω μεγέθους γιατί το σημείο που θα μπεί θέλει πλάτος εσωτερικής μονάδας το μέγιστο 950mm.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν έχεις μεγάλο χώρο, θα πρέπει να τον καλύψεις με τα σωστά btus. 

Για μικρό πλάτος εσωτερικής μονάδας, υπάρχει το Fujitsu που έχω στα 79εκ https://www.fgeurope.gr/el/products/klca-24kbtu

6 ώρες πριν, smav82 είπε

Έχεις δίκιο πάραυτα το Mitsubishi electric inverter 10τιας μου βγάζει standby 8 Watt όπως αναφέρει και στα χαρακτηριστικά του ενώ τα καινούργια Daikin και toyotomi ο μετρητής μου τα  βγάζει κάτω από 1 watt όπου και τα 2 στα χαρακτηριστικά τους διαφημίζουν το κάτω από 1watt standby 

Το Fujitsu μου το μετράει στα 0.02KWh την ημέρα δλδ 0.83W αναμονή , ενώ η ίδια η Fujitsu λέει 5W https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/755/10009205-01.pdf

Είναι δεδομένο ότι είναι λάθος η μέτρηση σας.

Καλύτερα σε ότι λέει ο κατασκευαστής πχ δεν ξέρω ποιο toyotomi έχεις, αλλά το 9άρι Hiro το λέει 4.27W http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17625435583856/Pdesign_HTN-HTG-709R32.pdf

2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

To Gree GRS 241 EI/JFR-N3 της σειράς fairy διαθέτει eurovent? 

Όχι, θα πρέπει να αρκεστείς στον κατασκευαστή https://www.greeaircondition.gr/archives/Product_Fiches/GRS-101EIJFR-N3.pdf

Αν και μάλλον θα πρέπει να ψάξεις το έντυπο της gree βουλγαρίας...

Δημοσ.
Στις 20/9/2019 στις 8:30 ΜΜ, definitio είπε

To Kelvinator είναι inverter....το ειχαμε πάρει από Ράδιο Κορασίδη, παλιά.

...τριξίματα κυρίως, φρέον είχαμε προσθέσει πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, το χειμώνα καθόλου δεν ζέσταινε...δεν ζέσταινε καθόλου, δεν επρόκειτο για πτώση θερμοκρασίας στην έξοδο.

...δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι το φρέον, αφού στη Ψύξη είναι ακόμη καλό, έβγαλε αυτό το καλοκαίρι αν και τώρα μάλλον θα ήθελε συντήρηση (ή αντικατάσταση) 

Θέλω όμως, αν είναι να το αλλάξω, να πάρω κάποιο που να βγάζει μόνο ζεστό αέρα στην έξοδο, να έχει περιορισμό δλδ στη χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να βγάλει στην έξοδο.

...ποιά κλιματιστικά δουλεύουν έτσι;

Δε ζεσταίνεται ό χώρος με αυτό που έχεις τώρα ; Αν δε ζεσταίνεται ο χώρος τότε ή είναι μικρό για το χώρο σου ή έχει θέμα απόδοσης .  
Αν ζεσταίνεται αλλά  σε ενοχλεί όταν μπαίνει σε κατάσταση συντήρησης διότι ρίχνει την θερμοκρασία εξόδου αέρα τότε οκ !
Για το ποια έχουν περιορισμό δεν το χω ψάξει να σου απαντήσω με βεβαιότητα. O @liakjim πιστεύει ότι το carrier crystal ii μάλλον έχει περιορισμό στην θέρμανση . 

Δημοσ.
Στις 20/9/2019 στις 8:30 ΜΜ, definitio είπε

...ποιά κλιματιστικά δουλεύουν έτσι;

Με κάθε επιφύλαξη : Daikin, Inventor, Gree, Midea , Toyotomi

Αντίθετα : Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu

Δεν έχουμε πλήρη και επιβεβαιωμένη εικόνα για το σύνολο των κλιματιστικών.

Επιβεβαιωμένα έχουμε το δικό μου Fujitsu ASYG24KLCA, τα 18άρια Shorai, το Mitsibishi MSZ/MUZ-SF50VE που δεν.

Τoyotomi Hiro, Kuro 18 και 24, Ariston  PRIOS 50 18 που ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με κάθε επιφύλαξη : Daikin, Inventor, Gree, Midea , Toyotomi

Αντίθετα : Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu

Δεν έχουμε πλήρη και επιβεβαιωμένη εικόνα για το σύνολο των κλιματιστικών.

Επιβεβαιωμένα έχουμε το δικό μου Fujitsu ASYG24KLCA, τα 18άρια Shorai, το Mitsibishi MSZ/MUZ-SF50VE που δεν.

Τoyotomi Hiro, Kuro 18 και 24, Ariston  PRIOS 50 18 που ναι.

+ Toyotomi Izuru 18 kai 24 βγάζουν πάντα ζεστο αέρα (πάνω απο 42C)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν έχεις μεγάλο χώρο, θα πρέπει να τον καλύψεις με τα σωστά btus. 

Για μικρό πλάτος εσωτερικής μονάδας, υπάρχει το Fujitsu που έχω στα 79εκ https://www.fgeurope.gr/el/products/klca-24kbtu

Το Fujitsu μου το μετράει στα 0.02KWh την ημέρα δλδ 0.83W αναμονή , ενώ η ίδια η Fujitsu λέει 5W https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/755/10009205-01.pdf

Είναι δεδομένο ότι είναι λάθος η μέτρηση σας.

Καλύτερα σε ότι λέει ο κατασκευαστής πχ δεν ξέρω ποιο toyotomi έχεις, αλλά το 9άρι Hiro το λέει 4.27W http://www.toyotomi.gr/_storageWeb_/n/17625435583856/Pdesign_HTN-HTG-709R32.pdf

Izuru eco και εχει Αναμονή 0,5 watt. Δυστυχώς για να γίνει σωστή μέτρηση χρειάζεται άλλος μετρητής από αυτόν που έχουμε . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λέει σε ένα σημείο Thermostat-off mode  5 Watts . Αν και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοούν  ,  μην ξεχνάμε ότι τα wattομετρα έχουν και μια απόκλιση στην μέτρηση τους .  Έχει σημασία η απόκλιση του οργάνου του @smav82 ! 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...