Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό περιμένω.το είχε στα 410 πριν 2 εβδομάδες.

4 λεπτά πριν, CorumD είπε

Σωστα φιλε Αλεξ..δεν ειπα οτι ειναι κακα. Ισως καποια ειναι και πολυ καλα. Απλως, σε σχεση με τις  αλλες εταιρειες, μου κανει εντυπωση ποσες λιγες καταναλωσεις βλεπουμε. Περιμενε προσφορα απο ΚΟΤΣΟ η MEDIA για το DAIKIN. 

Με το ίδιο σκεπτικό δεν έχουμε και πολύ λίγες αναφορές σε καταναλώσεις Mitsubishi?

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, christakos07 είπε

Έχουν καταχωρίσει λανθασμένη τιμή στο skroutz. Δικό μου λάθος :D

Σε 24αρι αρκεί γραμμή ασφαλισμένη στα 16Α ή απαιτείται παραπάνω;

@christakos07

στο fujitsu asyg24klca που εχω ειμαι με 16Κ ασφαλεια και πανω στην ιδια γραμμη ειναι και 1 μπριζα... 

μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CorumD είπε

Οποτε, ακουστε την γνωμη μου για την INVENTOR.

Eιναι μια παμπονηρη(και πανεξυπνη) εταιρεια. Αλλα οχι με την ιαπωνεζικη εννοια, δηλαδη της εννοιας να φτιαξει ενα πραγματικα καλο κλιματιστικο. Βλέπετε,  ο Ιαπωνας εχει εμμονη με την ποιοτητα, οχι τωρα, αλλα δεκαετιες, γι'αυτο και τα προιοντα τους ειναι κορυφαια. 

Η ΙΝVENTOR δεν εχει καμια τετοια φιλοδοξια, ειναι μια παμπονηρη εταιρεια MARKETING.

Πρωτον, η επιλογη του ονοματος.

ΤΟ INVENTOR μοιαζει με το INVERTER οποτε αμέσως ο καταναλωτής θα τα μπερδεψει προς οφελος της εταιρειας.INVENTOR o δημιουργος του INVERTER...lol

Επίσης INVENTOR σημαίνει εφευρετης. Ομως, η εταιρεια αυτη ασχολειται μονο με την εμπορια φασον Κινεζικων. Δεν εχει καμια σχεση με 'εφευρεση' η 'δημιουργια'. Οπότε, διάλεξε ονομα που αντισταθμίζει τα αρνητικα του τι πραγματικα ειναι σαν εταιρεία.

Δηλαδή, η εταιρεία ειναι ακριβώς το αντίθετο απο οτι λεει το ονομα της.

Τα κλιματιστικα της ειναι φασον Κινεζικα...οχι απαραιτητος κακα, αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...μετριοτητες...που πουλιουνται ομως σε υψηλες τιμες.

ΤΟ αβανταζ της: '10 χρονια εγγυηση χωρις συντηρηση'...που διαλαλουν οι προωθητες της στα sites...

Και ερωτω, ποια σωστη εταιρεια σου λεει να μην συντηρεις το κλιματιστικο σου;

Απαντηση: Μια που θελει να πουλησει παση θυσια και ξερει οτι θα τα βγαλει ολα τα εξοδα της εγγυησης απο το γεγονος οτι πουλαει φτηνα κλιματιστικα σε ακριβες τιμες...

Για αυτο και στηνει προωθητες σε ολα τα sites...διοτι ειναι MARKETING driven εταιρεια. Δεν εχει σχεση με ερευνα, δημιουγια και παραγωγη. 

Γιατι δεν εχει EUROVENT πιστοποιηση στα κλιματιστικα της;

Διότι θελει να δηλώνει οτι SCOP/SEER θέλει αυτη...χωρις απαραιτητος να ισυχουν στην πραγματικοτητα. 

Γιατι δεν βλεπουμε πολλες καταναλωσεις απο χρηστες; Διοτι, καποιος που εχει ασχοληθει λιγο με τον κλιματισμο δεν θα παρει ευκολα INVENTOR...και συνηθως καταναλωσεις κανουν αυτοι που ασχολονται...οπως εμεις.

Ποσο σχεση εχει με κλιματισμο; TO BTU calculator στο site της δεν μετραει καν κυβικα, παρα τετραγωνικα. Ετσι και το χρησιμοποιησεις και εχεις ψηλοταβανο...χαθηκες...

Για αυτους τους λογους δεν προτιμω αυτη την εταιρεια...

με όλο το σεβασμό σε βρίσκω λίγο ακραίο :) 

1. Όλη η αγορά είναι marketing driven. Εφόσον πουλάει η κάθε εταιρεία τότε σημαίνει ότι έχει επιτυχημένο marketing. Το τι είναι θεμιτό και "έξυπνο" ή αντίστοιχα "αθέμιτο" και "πονηρό" σηκώνει μέγάλη κουβέντα και ως ένα σημείο (πριν δηλαδή φτάσουμε στο καφριλίκι) είναι εντελώς υποκειμενικό. Αποφεύγω να εκφέρω προσωπική άποψη για το τι κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία και πως γιατί είναι καθαρά θέμα υποκειμενικής προσέγγισης και του τι βλέπει ο καθένας και πως

2.  Ναι φασόν... Φασόν βέβαια είναι το 90% και βάλε των κλιματιστικών που πωλούνται (δεν μιλάω για διαθέσιμα μοντέλα αλλά για ποσοστό επί των πωλήσεων). Αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί κυκλοφορούν από κακά, ως μέτρια, και ως πολύ αξιόλογα προιόντα στην αγορά! Σημασία έχει το value που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής όχι μόνο για τα λεφτά αλλά και για τις ανάγκες του.

3. Οι εγγυήσεις είναι σαν τα στραγάλια... Ένας ανέβασε, ανέβασαν και οι άλλοι... Λογικό να θέλει ο καθένας κάπως να προμοτάρει ένα δυνατό sales point. Τώρα το τι θα καλύπτει η κάθε εταιρεία και τι όχι, είναι ένα θέμα που θα φανεί στο μέλλον. Πληροφοριακά πάντως μια κοινότητα όπως αυτή απευθύνεται σε λιγότερο από το 5% της πραγματικής αγοράς οπότε τα "καλά" και τα "κακά" που γίνονται δύσκολα θα τα βρεις εδώ μέσα (εγώ βλέπω δοξασίες για εταιρείες και λάσπη για άλλες ανάλογα με το ποιός γράφει)

4. Το Eurovent είναι μια ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ πιστοποίηση που έχει και ημερομηνία λήξης. Για έναν εισαγωγέα το κόστος δεν δικαιολογείται με τίποτα γιατί δεν μπορεί να το απορροφήσει το μέγεθος της αγοράς μας! Ακόμα και αν έχει eurovent ο προμηθευτής του (εργοστάσιο κατασκευής) απαγορεύεται να το προμοτάρει/χρησιμοποιήσει στα own-branded προιόντα του. 

5. Τι καταναλώσεις να δεις? Αν δεις νούμερα GFK τότε θα δεις ότι για εταιρείες που ασχολούνται με το brand image τους στο διαδίκτυο, αλλά στην πράξη δεν πουλάνε και τίποτα αξιόλογο στην αγορά, υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ πληροφορίες (οι περισσότερες καρφωτές), ενώ για εταιρείες που δεν ασχολούνται αλλά σε μεγέθη σαρώνουν, θα βρεις μόνο στοιχεία από τρελαμένους Users (εσείς το αποκαλείτε χομπίστες)

6. Για το θέμα "των τιμών"... Στα entry level μοντέλα τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά πλέον ειδικά αν αναλογιστείς και το after sales cost που σε τέτοιες συσκευές είναι στα ύψη. Αναλογικά ένα high end μηχάνημα με ένα entry level ΔΕΝ έχουν και την τόσο χαώδη διαφορά κόστους σε σύγκριση με τις διαφορές στην τιμή πώλησης. Η λογική στο entry level είναι να τα βγάλεις τα φράγκα από τον όγκο πωλήσεων ενώ στα high end από την κερδοφορία ανά μονάδα. Απλά και τα μεγάλα brands ζορίστηκαν από την παγκόσμια ύφεση και αρκετοί έριξαν τις τιμές τους αισθητά δημιουργώντας πίεση στην αγορά  ;) 

Με τα παραπάνω ΔΕΝ υπερασπίζομαι κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα... Σε αρκετά θα συμφωνήσω με το γενικότερο σκεπτικό σου, ενώ σε άλλα θα διαφωνήσω, απλά σου αναφέρω κάποιες αντικειμενικές αλήθειες.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Αυτό περιμένω.το είχε στα 410 πριν 2 εβδομάδες.

Ο κοκκοτας το εχει 460, αλλα το μηχανημα θα το βρεις 400 οποτε καλως περιμενεις

Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια διαφήμιζαν τα Inventor και για Αμερικάνικα .Καπου πάντως είχε γραφεί ότι κάτι είχε γίνει με την  EUROVENT .

Διαβάζουμε για απλήρωτους υπαλλήλους ,να σταματούν αντιπροσωπείες και να μένουν οι  πελάτες  .Υποθέτω θα υπάρχει υπηρεσία σε καποιο υπουργείο που θα ελέγχει επιχειρήσεις αν τηρούν ότι διαφημίζουν .Το ποιός ασχολείται βέβαια σοβαρά στην Ελλάδα είναι θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λες πολυ σωστα, και δεχομαι ολα τα σημεια που αναφερεις, εχεις δικιο.

Σιγουρα εχω γινει ακραιος με την συγκεκριμενη εταιρεια, διοτι δεν πιστευα τα ματια μου οταν εμπαινα σε καθε ελληνικο forum και ειχε ενα προωθητη μεσα! Εκει καπου τα πηρα και εγω και τους φοβηθηκε το ματι μου, λολ :D

Τελος παντων , τα συζητησαμε, ειπα αυτα που ηθελα να πω και βεβαιως θα ακουσω τις οποιες αντιθετες αποψεις .

Επειδη σας εχω κουρασει ολους, απο αυτο το σημειο και μετα, θα σας λεω μονο εντυπωσεις απο τα καινουργια κλιματιστικα που πηραμε.

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τα λες πολυ σωστα, και δεχομαι ολα τα σημεια που αναφερεις, εχεις δικιο.

Σιγουρα εχω γινει ακραιος με την συγκεκριμενη εταιρεια, διοτι δεν πιστευα τα ματια μου οταν εμπαινα σε καθε ελληνικο forum και ειχε ενα προωθητη μεσα! Εκει καπου τα πηρα και εγω και τους φοβηθηκε το ματι μου, λολ :D

Τελος παντων , τα συζητησαμε, ειπα αυτα που ηθελα να πω και βεβαιως θα ακουσω τις οποιες αντιθετες αποψεις .

Επειδη σας εχω κουρασει ολους, απο αυτο το σημειο και μετα, θα σας λεω μονο εντυπωσεις απο τα καινουργια κλιματιστικα που πηραμε.

Ευχαριστω!

Μην τρελαίνεσαι φίλε μου... Στα καταστήματα μπαίνεις και είτε μιλάς με merchandiser ενός προμηθευτή, είτε ο πωλητής σε σκουντάει στο προιόν που του είπαν ότι έχει "στόχους". Στο skroutz βλέπεις και τα μισά σχόλια είναι "φυτευτά", στα φόρουμ γράφει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του... Με απλά λόγια από πουθενά δεν ξεφεύγεις εύκολα. Για τον πελάτη, και εφόσον θέλει να το "κουράσει" απαιτείται να κάνει προσεχτικό ψάξιμο και μετά να αρχίσει να φιλτράρει τα όσα του λέει ο καθένας ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν γνωρίζουμε αν το έχουν όλα τα Daikin . 

Η απάντηση στον κανόνα των 42 βαθμών  ή στην όποια ελάχιστη απόδοση έχει ένα μοντέλο είναι σε γενικές γραμμές μία. Οι απαιτήσεις του χώρου σου που μεταβάλλονται απο την εξωτερική θερμοκρασία και απο την θερμοκρασία που ζητάς εσύ μέσα στο χώρο σου . 

Θα σου πω ένα ακραίο παράδειγμα και ίσως να μην είναι το καλύτερο .  Ένα κλιματιστικό 24άρι σε server room . Δωματιάκι 6-10 τετραγωνικών. Εύκολα θα μπορούσε να μην δουλέψει ποτέ ρελαντί . Εννοείται και να μην κλείσει ποτέ !  Γιατί σε ένα Server room έχεις υψηλές απαιτήσεις και ζητάς πολύ χαμηλή θερμοκρασία   ! Τα btu/h που θα θες κατά 99 % θα ναι πολύ πιο πάνω απο τα ελάχιστα του μηχανήματος .

Υπάρχουν και αυτοί που τους ενοχλεί αυτό. Η θερμοκρασία που αισθανόμαστε εξαρτάται και απο την ταχύτητα του αέρα . Σε ένα χώρο μέσα αν δημιουργούνται στροβιλισμοί αέρα απο το κλιματιστικό μιας Α ταχύτητας , ένα κλιματιστικό που δουλεύει στο ρελαντί με χαμηλή θερμοκρασία εξόδου μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση  "κρύου" . Αυτό βέβαια έχει και τον υποκειμενικό παράγοντα  μέσα  αλλά είναι γεγονός ότι μπορεί να συμβεί . 
Ο κανόνας της Daikin έχε λογική . Εξυπηρετεί έναν σκοπό και μια μερίδα ανθρώπων . Αποφεύγουν αυτό το πρόβλημα  . Ε δε γίνεται όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι και δεν γίνεται ένα προϊόν  σε όλα του να είναι τέλειο  κάπου χάνει κάπου κερδίζει  . 

Εγώ έχω ένα Kelvinator 15ετίας 9άρη, που μέχρι πέρυσι δεν το είχα δουλέψει καθο΄λου το χειμώνα...

...λοιπον στη θέρμανση και τρίζει του κερατά και βγάζει μόνο χλιαρό αέρα...αντίθετα το 12άρη on-off Fidji του σαλονιού καταλήγει να ζεσταίνει όλο το σπίτι κι εχει μια σταθερή ζεστή ροή αέρα.

...πιθανότατα έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ανησυχώ μήπως το καινούριο κάνει τα ίδια...δλδ να πιάνει τη θερμοκρασία και μετά να μού φυσά στη μούρη χλιαρό αέρα...

...δυστυχώς είναι τέτοια η διαρρύθμιση του δωματίου που όπου και να το βάλω κάπως θα με χτυπάει...είτε περισσότερο στο γραφείο είτε περισσ΄τερο στο κρεβάτι.

Γνωρίζετε κάποιο πιστοποιημένο συνεργείο για κλιματιστικά Kelvinator στη Θεσσαλονίκη;

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolisep3 είπε

@christakos07

στο fujitsu asyg24klca που εχω ειμαι με 16Κ ασφαλεια και πανω στην ιδια γραμμη ειναι και 1 μπριζα... 

μεχρι στιγμης δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα.

Υπόψη πως μέγιστα έχω δει 12.66Α .

1 ώρα πριν, CorumD είπε

Ευχαριστω!

tenor.gif

😊

Δημοσ.
17 ώρες πριν, CorumD είπε

Εννοείς υψηλότερο, εχει 6,4 το FUJITSU. Στα χαρτια ειναι σαφώς πιο οικονομικο απο το Shorai.

Πολυ καλα και τα 2, το Shorai εχει μεγαλυτερη εγγυηση και πεφτει πιο χαμηλα σε BTUs αλλα το MITSUBISHI ειναι πιο αποδοτικο. Πάντως κοιτα και το MITSUBISHI HEAVY καθως και το FUJITSU 24KLCA.

Το κοιτούσα και το Fujitsu αλλά έκανε πολύ θόρυβο σε συγκριτικά που είχε στο youtube ένα παιδί εδώ στο thread.

Τα Shorai ειναι όντως τόσο καλα ;;

https://www.skroutz.gr/s/12068847/Toshiba-Shorai-R32-RAS-24PAVSG-E-RAS-24PKVSG-E.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/18927073/Toshiba-SHORAI-RAS-B24PKVSG-E-RAS-24PAVSG-E.html#specs

Αυτά τα δύο έχουν ουσιαστικές διαφορές; Να επιλέξω αυτό με την υψηλότερη ισχύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, HellhammeR είπε

Έπος φίλε μου. 

Το premium έχει καλύτερο τηλεκοντρόλ και είναι εξοπλισμένο με ιονιστη.

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, CorumD είπε

Καταθεσα τις αποψεις μου, το ιδιο και εσυ και ειναι σεβαστές. Δεν θελω να επεκταθω αλλο διοτι δεν εχει τοσο σημασια. 

Για μενα, και για λογους ηθικης, ειναι σημαντικο να ξερω οτι το ατομο που δινει συμβουλες αγορας κλιματιστικων δεν εχει σχεση με καποια εταιρεια. 

Συμφωνεις οτι ειναι ηθικα μεμπτο, σωστα;

Για αυτο, σε ρώτησα ευθέως φίλε Dare-Devil αν εχεις σχεση υπαλληλικη η εμπορικη οποιαδηποτε ειδους με την εταιρεια INVENTOR AE, στης οποιας τα μηχανηματα INVENTOR/GENERAL ELECTRIC/HAIER φαινεται να εχεις προτιμηση.

Και ξαναρωτω....Εχεις;

Επισης, υπαρχει σχεση σου με το ατομο BANANAS που προωθει INVENTOR στο adsl forum?

Αν και απήντησα στο προηγούμενο post . Δεν προωθώ καμία εταιρεία . Συγκρίνω μηχανήματα και απαντάω σε τεχνικές απορίες. Συμμετέχω γράφοντας την άποψη μου τί αξίζει με βάση αυτά που θεωρώ ότι είναι προτεραιότητα και με τις προσωπικές μου εμπειρίες. Εγγύηση  SCOP SEER ποιότητα εξυπηρέτησης τιμή  . Το να μην συμφωνείς με τις επιλογές μου το κατανοώ γιατί δεν έχουμε ίδια θέλω και προτεραιότητες . Αυτό που βλέπω γενικά είναι ότι όταν κάποιος έχει μια συγκεκριμένη άποψη για τα προϊόντα και υποστηρίζει κάτι  με επιχειρήματα είναι το λιγότερο ύποπτος . Δηλαδή εγώ που θεωρώ τοπ την Hyundai/ΚΙΑ και το υποστηρίζω δυνατά σε διάφορες κοινότητες αυτοκινήτου που είμαι ενεργός , μάλλον δουλεύω και για αυτούς ; 
Αυτή η λογική επικρατεί στο διαδίκτυο . Όποιος υποστηρίζει κάτι πρέπει οπωσδήποτε να χει κάποιο όφελος .Το λιγότερο ύποπτος και ας τεκμηριώνει την άποψη του .

Εσύ μάλλον βλέπεις πως ασχολούμαι μόνο με ότι έχει να κάνει την Inventor και σίγουρα δεν έχεις ψάξει όλες τις συζητήσεις μου χρόνια που γράφω . Μάλλον δεν είδες ποτέ μου posts να υποστηρίζω εταιρίες και μοντέλα τους στο θέμα της κατανάλωσης που συζητιέται συνεχώς ή να υποστηρίζω την DAIKIN για το κανόνα των 42 βαθμών ή όταν κάποιος αναφέρει π.χ ότι τρίζει το toyotomi να υποστηρίζω ότι το μηχάνημα μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και να μην φταίει σε τίποτα η εταιρεία. Δεν έχεις δει να αναφέρω στις προτάσεις μου το τελευταίο διάστημα τη Midea. Ή όταν κάποιος είναι ανάμεσα σε 2-3 άσχετα με Inventor να μην του κάνω αντιπρόταση για Inventor αλλά να του αναλύω αυτά τα 2-3 μοντέλα (ο guzel σου έδωσε ένα απλό παράδειγμα). Ή ότι κάποτε θεωρούσα VFM την Gree (και πήρα Gree) ή ότι θεωρώ state of the art σειρά ανέκαθεν την Ururu sharara της Daikin και δεν μπορεί κανένας κατασκευαστής να ακουμπήσει αυτή την σειρά.  Σε γενικές γραμμές, τί πραγματικά αξίζει να αγοράσει κάποιος έχει να κάνει με το τί ψάχνει και τί έχει να διαθέσει .Όπως έχω πει πολλάκις Top μοντέλο ή top εταιρεία κλιματισμού σε όλα δεν υπάρχει. Αν π.χ τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα πας καρφωτός για Daikin Ururu Sharara  και δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τίποτα . 

Bananas είναι το ψευδώνυμο μου στο myphone και adslgr . 

5 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Καταναλώσεις έχω ανεβάσει εγώ κάποιες για Inventor nemesis pro.νταξει δεν συγκρίνεται με toshiba.παντως από καταναλώσεις τα πάει καλά.λογικα σε άλλο δωμάτιο θα μπει της daikin το atxc25b.παντως θα άκουγα και προτάσεις για άλλο που θεωρείτε πιο ποιοτικό.

Ψύξη και θέρμανση; Θα το δουλεύεις στο ύπνο σου ;
Budget ;

3 ώρες πριν, definitio είπε

Εγώ έχω ένα Kelvinator 15ετίας 9άρη, που μέχρι πέρυσι δεν το είχα δουλέψει καθο΄λου το χειμώνα...

...λοιπον στη θέρμανση και τρίζει του κερατά και βγάζει μόνο χλιαρό αέρα...αντίθετα το 12άρη on-off Fidji του σαλονιού καταλήγει να ζεσταίνει όλο το σπίτι κι εχει μια σταθερή ζεστή ροή αέρα.

...πιθανότατα έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ανησυχώ μήπως το καινούριο κάνει τα ίδια...δλδ να πιάνει τη θερμοκρασία και μετά να μού φυσά στη μούρη χλιαρό αέρα...

...δυστυχώς είναι τέτοια η διαρρύθμιση του δωματίου που όπου και να το βάλω κάπως θα με χτυπάει...είτε περισσότερο στο γραφείο είτε περισσ΄τερο στο κρεβάτι.

Γνωρίζετε κάποιο πιστοποιημένο συνεργείο για κλιματιστικά Kelvinator στη Θεσσαλονίκη;

Είναι inverter μηχάνημα ή on-off ;
Μπορεί να  έχει χάσει φρέον . 
Τριξίματα έχει ή συντονισμούς;   
Όπως και να χει φέρε έναν ψυκτικό καλό να μετρήσει απόδοση να δει αν θέλει φρέον και να ρίξει μια ματιά μήπως δεν έχει κουμπώσει κάτι καλά στην εγκατάσταση ή μήπως έχει σπάσει τίποτα απο πίσω που κουμπώνει στην βάση της η εσωτερική μονάδα. Δε χρειάζεται να ναι της Kelvinator που δεν νομίζω καν να υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Αν το κλιματιστικό είναι inverter θα αυξομειώνει στροφές και θερμοκρασία εξόδου στην θέρμανση . Μερικά κλιματιστικά έχουν περιορισμό να μην πέφτει η θερμοκρασία κάτω απο 42 βαθμούς στην έξοδο άλλα κλιματιστικά για να περιορίζονται καταστάσεις on-off επιτρέπουν να βγει χλιαρός αέρας . Δε ξέρω το κλιματιστικό σου με τί λογική έχει σεταριστεί απο τον κατασκευαστή . 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αν και απήντησα στο προηγούμενο post . Δεν προωθώ καμία εταιρεία . Συγκρίνω μηχανήματα και απαντάω σε τεχνικές απορίες. Συμμετέχω γράφοντας την άποψη μου τί αξίζει με βάση αυτά που θεωρώ ότι είναι προτεραιότητα και με τις προσωπικές μου εμπειρίες. Εγγύηση  SCOP SEER ποιότητα εξυπηρέτησης τιμή  . Το να μην συμφωνείς με τις επιλογές μου το κατανοώ γιατί δεν έχουμε ίδια θέλω και προτεραιότητες . Αυτό που βλέπω γενικά είναι ότι όταν κάποιος έχει μια συγκεκριμένη άποψη για τα προϊόντα και υποστηρίζει κάτι  με επιχειρήματα είναι το λιγότερο ύποπτος . Δηλαδή εγώ που θεωρώ τοπ την Hyundai/ΚΙΑ και το υποστηρίζω δυνατά σε διάφορες κοινότητες αυτοκινήτου που είμαι ενεργός , μάλλον δουλεύω και για αυτούς ; 
Αυτή η λογική επικρατεί στο διαδίκτυο . Όποιος υποστηρίζει κάτι πρέπει οπωσδήποτε να χει κάποιο όφελος .Το λιγότερο ύποπτος και ας τεκμηριώνει την άποψη του .

Εσύ μάλλον βλέπεις πως ασχολούμαι μόνο με ότι έχει να κάνει την Inventor και σίγουρα δεν έχεις ψάξει όλες τις συζητήσεις μου χρόνια που γράφω . Μάλλον δεν είδες ποτέ μου posts να υποστηρίζω εταιρίες και μοντέλα τους στο θέμα της κατανάλωσης που συζητιέται συνεχώς ή να υποστηρίζω την DAIKIN για το κανόνα των 42 βαθμών ή όταν κάποιος αναφέρει π.χ ότι τρίζει το toyotomi να υποστηρίζω ότι το μηχάνημα μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και να μην φταίει σε τίποτα η εταιρεία. Δεν έχεις δει να αναφέρω στις προτάσεις μου το τελευταίο διάστημα τη Midea. Ή όταν κάποιος είναι ανάμεσα σε 2-3 άσχετα με Inventor να μην του κάνω αντιπρόταση για Inventor αλλά να του αναλύω αυτά τα 2-3 μοντέλα (ο guzel σου έδωσε ένα απλό παράδειγμα). Ή ότι κάποτε θεωρούσα VFM την Gree (και πήρα Gree) ή ότι θεωρώ state of the art σειρά ανέκαθεν την Ururu sharara της Daikin και δεν μπορεί κανένας κατασκευαστής να ακουμπήσει αυτή την σειρά.  Σε γενικές γραμμές, τί πραγματικά αξίζει να αγοράσει κάποιος έχει να κάνει με το τί ψάχνει και τί έχει να διαθέσει .Όπως έχω πει πολλάκις Top μοντέλο ή top εταιρεία κλιματισμού σε όλα δεν υπάρχει. Αν π.χ τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα πας καρφωτός για Daikin Ururu Sharara  και δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τίποτα . 

Bananas είναι το ψευδώνυμο μου στο myphone και adslgr . 

Ψύξη και θέρμανση; Θα το δουλεύεις στο ύπνο σου ;
Budget ;

Ψύξη και θέρμανση ναι.χωρος στα 10 τμ με διπλά τζάμια και πρώτος όροφος.μπατζετ ας πούμε να σκεφτούμε αν αξίζει κάτι πιο ποιοτικό αν υπάρχει από daikin atxc25b

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HellhammeR είπε

Το κοιτούσα και το Fujitsu αλλά έκανε πολύ θόρυβο σε συγκριτικά που είχε στο youtube ένα παιδί εδώ στο thread.

https://www.skroutz.gr/s/12068847/Toshiba-Shorai-R32-RAS-24PAVSG-E-RAS-24PKVSG-E.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/18927073/Toshiba-SHORAI-RAS-B24PKVSG-E-RAS-24PAVSG-E.html#specs

Αυτά τα δύο έχουν ουσιαστικές διαφορές; Να επιλέξω αυτό με την υψηλότερη ισχύ;

Στο επίσημο σαιτ http://www.toshiba-aircon.gr/products/residential/shorai-r32-hybrid-dc-inverter-pkvsg-e/ 

έχουν το RAS-B24PKVSG-E .

Στη θέρμανση έχει ονομαστικά 27297btus. 

Εγώ έχω κάνει το video στο youtube για το ASYG. 

Αφού ο θόρυβος σου φαίνεται μη αποδεκτός, εννοείται κοιτάς αλλού και ας μην έχει την απόδοση του ASYG.

Πάντως να ξέρεις ότι στο video που το έχω, το συγκρίνω με το Mitsubishi Electric / MSZ/MUZ SF50VE, το οποίο έχει ονομαστική σε θέρμανση 19790btus όταν το ASYG είναι 27200. 

Είναι παντελώς άλλη κλάση και δύναμη, είναι πολύ λογικό το ASYG να έχει περισσότερα κυβικά αέρα. 

Από Toshiba, θα σου πρότεινα να στοχεύσεις στο Shorai Premium. ( RAS-B24J2KVRG-E ). 

Σε προσφορές στον Κωτσόβολο τύπου black friday ισως το χτυπήσεις στα ίδια λεφτά με το απλό. 

Αν θες την απόλυτη απόδοση και σε καλύπτει 22άρι πας εδώ https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Έχει μικρότερη εγγύηση όμως. 

Προσωπικά κατά δική μου σειρά είναι : Shorai Premium, Heavy, ASYG. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Καλησπερα 

Με δεδομένο πως το Shorai Premium ειναι εκτός budget. To  Heavy το φοβάμαι λόγω πλακετών και απόδοσης στην ψύξη 40 τετραγωνικά με τζάμια γυρω γυρω στον Λυκαβηττό, καθως και απουσία ιονιστη- wifi Και το ASYG ισως ειναι λίγο θορυβώδες για γραφείο ενώ δεν παίζει και wifi.. 

To https://www.skroutz.gr/s/14682547/Midea-Mission-II-MB-24N8D0.html?from=recommendations#specs

Με seer 6,8  και scop  5,4 ειναι καλή επιλογή? 

Η ειναι προτιμότερο το https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html#specs

(Για καποιο λόγο που δεν ξέρω δεν είμαι και πολύ fan της inventor ) 

Υπάρχει καποιο άλλο που προτείνετε σε budget 1000 περίπου..

Φιλικά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...