Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Το 18άρι έχει ρεύμα εκκίνησης στα 7[Α] και το μέγιστο που μπορεί είναι τα 13[Α](φαντάζομαι σε turbo λειτουργία). Συνίσταται 16άρα ασφάλεια, όπως και στο 24άρι.

Δες τα system running current maxA και fuse rating( αυτη ειναι η ασφαλεια)...Το AP71 ειναι το 24αρι..

Επεξ/σία από m4rk0s
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Δες τα system running current maxA και fuse rating( αυτη ειναι η ασφαλεια)...

Tην πάτησα με το προτελευταίο που θεώρησα ότι είναι 24άρι(δεν το έβρισκα σε ελληνικό κατάστημα).

Άρα το 24άρι, θέλει 20άρα ασφάλεια. Οπότε ή σκαψίματα ή 18άρι, που οριακά θα παίξει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Tην πάτησα με το προτελευταίο που θεώρησα ότι είναι 24άρι(δεν το έβρισκα σε ελληνικό κατάστημα).

Άρα το 24άρι, θέλει 20άρα ασφάλεια. Οπότε ή σκαψίματα ή 18άρι, που οριακά θα παίξει.

Γιατί σκαψίματα ,τραβά μια γραμμή από τον πίνακα περπατώντας το καλώδιο σε σοφατοπι ώστε να μην φαίνεται τόσο , το μόνο σκάψιμο ουσιαστικά μια τρύπα αν είναι προσεκτικός ο ηλεκτρολόγος στην έξοδο από τον πίνακα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Γιατί σκαψίματα ,τραβά μια γραμμή από τον πίνακα περπατώντας το καλώδιο σε σοφατοπι ώστε να μην φαίνεται τόσο , το μόνο σκάψιμο ουσιαστικά μια τρύπα αν είναι προσεκτικός ο ηλεκτρολόγος στην έξοδο από τον πίνακα 

Είναι τέτοια η δομή του σπιτιού, που η γραμμή πρέπει να περάσει περιμετρικά της πόρτας εισόδου, για να φτάσει στο σημείο που έχουμε μαρκάρει ως κατάλληλο.

Δεν ψήνομαι ιδιαίτερα να ασχοληθώ, ούτε να ανεβάσω το κόστος αρκετά(ηλεκτρολόγος-σκαψίματα-στοκάρισμα-βάψιμο). Αν δεν υπήρχαν τα δύο 9άρια inventor nemesis, αναγκαστικά θα προχωρούσα στο 24άρι. Πλέον γλυκοκοιτάζω το 18άρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Είναι τέτοια η δομή του σπιτιού, που η γραμμή πρέπει να περάσει περιμετρικά της πόρτας εισόδου, για να φτάσει στο σημείο που έχουμε μαρκάρει ως κατάλληλο.

Δεν ψήνομαι ιδιαίτερα να ασχοληθώ, ούτε να ανεβάσω το κόστος αρκετά(ηλεκτρολόγος-σκαψίματα-στοκάρισμα-βάψιμο). Αν δεν υπήρχαν τα δύο 9άρια inventor nemesis, αναγκαστικά θα προχωρούσα στο 24άρι. Πλέον γλυκοκοιτάζω το 18άρι.

Δε ξέρω πόσα τετραγωνικά και πως είναι μονωμένο το σπίτι σου ούτε την διαρυθμισηη  αλλά εγώ 100 τετραγωνικά έχω δύο 9αρια και ένα 18αρι και φτάνουν 

https://www.elith.gr/calc/index.php για κάνε μια δοκιμή σε αυτό το σάιτ να δεις περίπου 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε ξέρω πόσα τετραγωνικά και πως είναι μονωμένο το σπίτι σου ούτε την διαρυθμισηη  αλλά εγώ 100 τετραγωνικά έχω δύο 9αρια και ένα 18αρι και φτάνουν 

Γύρω στα 80τμ είναι, όχι βορινό, με κουφώματα αλλαγμένα προ 6ετίας. Απλά τόνισα ότι η μόνωση είναι κάτω του μετρίου(τείνει προς το κακή) και είναι ρετιρέ. Αυτό με προβληματίζει.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Γύρω στα 80τμ είναι, όχι βορινό, με κουφώματα αλλαγμένα προ 6ετίας. Απλά τόνισα ότι η μόνωση είναι κάτω του μετρίου(τείνει προς το κακή) και είναι ρετιρέ. Αυτό με προβληματίζει.

Έβαλα ένα link κοιτά το λίγο να πάρεις μια ιδέα 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Θα έλεγα τοτε να δεις σε 24αρι, με απώλειες ρετιρε αστα να πανε...Βρες καποιο 24αρι με 16 ασφαλεια...ή αν θες υπερβολη 2×12000 btus!, αλλά γινεται πιο συνθετο ετσι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

Θα έλεγα τοτε να δεις σε 24αρι, με απώλειες ρετιρε αστα να πανε...Βρες καποιο 24αρι με 16 ασφαλεια...ή αν θες υπερβολη 2×12000 btus!, αλλά γινεται πιο συνθετο ετσι

Δεν νομίζω να υπάρχει.

Το ASYG24KLCA που έχω λέει για 20αρα.

Το 22αρι shorai ή το 22αρι Mitsubishi Heavy , πόσο λένε;

Δημοσ.
Στις 18/9/2019 στις 9:23 ΜΜ, Rnd1978 είπε

Για την ελάχιστη στιγμιαία ισχύς και το on/off και την αμελιτεα διαφορά στην κατανάλωση συνεχίζω να έχω αμφίβολιες.(μέχρι να μου απαντησεις) 😛

Έχουμε δύο ίδια κλιματιστικά, στον ίδιο χώρο. Με ιδιο scop,seer. Τα βάζουμε και τα δύο 27C.

Το ένα που μπορεί να διατηρήσει τον χώρο στους 27,καίει Α .Δεν το πειράζουμε δεν το ακουμπάμε.

Το άλλο επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί να διατηρήσει την θερμοκρασία που θέλουμε μόλις φτάσει 27C το κλείνουμε χειροκίνητα.(off τηλεχειριστήριο)  Μόλις παρατηρήσουμε με άλλο θερμόμετρο ότι ζεστάθηκε ο χώρος,π.χ. πήγε 28 το ξαναανοιγουμε.

Σε αυτήν την περιπτωση ίσως η διαφορά είναι αμελητέα όπως αναφέρεις... (Αν και στις πολλές ωρες,μέρες λειτουργίας πάλι θα υπάρχει διαφορά) 

Στην πραγματικότητα όμως (αν δεν το κλείσουμε δηλαδή χειροκίνητα) το δεύτερο κλιματιστικο φτάνει 25 (άρα σίγουρα έκαψε αρκετά παραπάνω σε σχέση με το 27) και μετά από αρκετή ώρα ξανανοιγει ώστε να ξαναψυξει τον χώρο μέχρι 25 κτλ.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρή η διαφορά κατανάλωσης. Αν κάπου έχω λαθος στον συλλογισμό μου, διόρθωσε με ..

Δυστυχώς αρκετά Inventor,όπως και Toyo έχουν το παραπάνω θέμα και για μένα ειναι μεγάλο μείον...(λόγο ελάχιστη απόδοσης, η λόγο κανόνα 42C κτλ)

Λεφτά για υπερθέρμανση/υπερψυξη δεν έχω. Φαντάσου να βάλεις το καλοριφέρ στους 23C και να πηγαίνει 25C...

Κάποια κλιματιστικά (ας πούμε στην ψύξη) θα κλείσουν όταν η θερμοκρασία πάει 1 βαθμό πιο κάτω άντε 2 βαθμούς το πολύ .  Κανένα μέχρι τώρα δεν έχω δει να κλείνει ακριβώς εκεί που το σεταρες . 
Το δεύτερο κλιματιστικό αν πάει πιο κάτω πράγματι έκαψε περισσότερο αλλά ταυτόχρονα θα θέλει περισσότερο χρόνο για να ενεργοποιηθεί ξανά και σε αυτό το χρόνο που θα ναι standby θα καίει πες 30 watts πάνω κάτω  (συνήθως θα δουλεύει ο ανεμιστήρας ) .  Δεν είναι ξεκάθαρο αν η διαφορά κατανάλωσης θα έχει νόημα στο λογαριασμό της ΔΕΗ .   Σαφώς η διαφορά κατανάλωσης θα επηρεαστεί και απο τις ώρες λειτουργίας αλλά το ζητούμενο δεν είναι να δούμε αν υπάρχει διαφορά αλλά πόσα kwh διαφορά σε κατανάλωση έχουμε για τις ώρες που το λειτουργούμε (ας πούμε στην περίοδο της ψύξης) και τι σημαίνει αυτό στην τελική χρέωση της ΔΕΗ ; 

Πόσο συχνά κλείνει;  Σπανίως;

Η όλη φάση με τις καταναλώσεις θέλει πολύ κουβέντα (βασικά σωστές μετρήσεις θέλει) και δεν είναι εύκολη η αντικειμενική σύγκριση γιατί έχεις πολλές μεταβλητές διότι ναι μεν ένα μηχάνημα έχει κάποια συγκεκριμένα όρια λειτουργίας αλλά και κάθε χώρος έχει διαφορετικές απαιτήσεις οι οποίες δεν είναι σταθερές . Επηρεάζονται απο τα κλιματολογικά δεδομένα και απο την θερμοκρασία που θέλεις εσύ να έχει ο χώρος σου . 
Το μηχάνημα μπορεί να κλείνει στον χώρο σου αλλά το ίδιο το μηχάνημα σε άλλο χώρο με άλλες απαιτήσεις να μην κλείνει ποτέ . Να δουλεύει άριστα !

Δημοσ.

Παιδιά θέλω ένα 12αρι κυρίως για ζέστη.εχω αλουμίνια,κρατάει καλά το σπίτι.

θα ψωνίσω συγκεκριμένα από κότσο όλο λόγω δόσεων χωρίς πιστωτική,μΑξ 500 ευρω

ειμα ανάμεσα σε δυο

αυτο με 500

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime

Και αυτό με 430

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132

τι λέτε;

Δημοσ.
Στις 18/9/2019 στις 9:31 ΜΜ, dimostr είπε

Αυτόν τον κανόνα όπως έχετε πει εδώ τον έχει και η daikin

Δεν γνωρίζουμε αν το έχουν όλα τα Daikin . 

Στις 18/9/2019 στις 9:34 ΜΜ, Rnd1978 είπε

Ναι, δεν σου θίγω το Toyotomi 😛 και καποια Gree τον έχουν.. και κάποια Daikin ,το αποτέλεσμα εγώ προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι αμελητέα η διαφορά σε κατανάλωση με π.χ. αυτόν τον κανόνα η αν έχει π.χ. ένα κλιματιστικό 10000btu ελάχιστη απόδοση σε σχέση με άλλο που μπορεί να συγκρατήσει την θερμοκρασία που θέλουμε στον χώρο.

Η απάντηση στον κανόνα των 42 βαθμών  ή στην όποια ελάχιστη απόδοση έχει ένα μοντέλο είναι σε γενικές γραμμές μία. Οι απαιτήσεις του χώρου σου που μεταβάλλονται απο την εξωτερική θερμοκρασία και απο την θερμοκρασία που ζητάς εσύ μέσα στο χώρο σου . 

Θα σου πω ένα ακραίο παράδειγμα και ίσως να μην είναι το καλύτερο .  Ένα κλιματιστικό 24άρι σε server room . Δωματιάκι 6-10 τετραγωνικών. Εύκολα θα μπορούσε να μην δουλέψει ποτέ ρελαντί . Εννοείται και να μην κλείσει ποτέ !  Γιατί σε ένα Server room έχεις υψηλές απαιτήσεις και ζητάς πολύ χαμηλή θερμοκρασία   ! Τα btu/h που θα θες κατά 99 % θα ναι πολύ πιο πάνω απο τα ελάχιστα του μηχανήματος .

Στις 18/9/2019 στις 9:46 ΜΜ, Rnd1978 είπε

Μην το παίρνεις ότι όλα τα Daikin τον έχουν.. κάποια τον είχανε .. ίσως κάποιες παρτίδες παλαιότερες.. και ναι μπορεί να ήθελε να ικανοποιήσει αυτούς που νομίζουν ότι κλιματιστικο είναι σαν το αεροθερμο,πρέπει να βγάζει ζεστό καυτό αέρα παντα... Αυτούς που βάζουν το κλιματιστικο πάνω στο κεφάλι τους με τις περσίδες να τους χτυπάει ο αέρας..αυτούς που λέγαν ότι το παλιό on/off έβγαζε πιο ζεστό αερα.. αυτούς που λένε το έβαλα 27, και δεν κλείνει ποτέ άρα είναι ελαττωματικό το κλιματιστικό.. 

Υπάρχουν και αυτοί που τους ενοχλεί αυτό. Η θερμοκρασία που αισθανόμαστε εξαρτάται και απο την ταχύτητα του αέρα . Σε ένα χώρο μέσα αν δημιουργούνται στροβιλισμοί αέρα απο το κλιματιστικό μιας Α ταχύτητας , ένα κλιματιστικό που δουλεύει στο ρελαντί με χαμηλή θερμοκρασία εξόδου μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση  "κρύου" . Αυτό βέβαια έχει και τον υποκειμενικό παράγοντα  μέσα  αλλά είναι γεγονός ότι μπορεί να συμβεί . 
Ο κανόνας της Daikin έχε λογική . Εξυπηρετεί έναν σκοπό και μια μερίδα ανθρώπων . Αποφεύγουν αυτό το πρόβλημα  . Ε δε γίνεται όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι και δεν γίνεται ένα προϊόν  σε όλα του να είναι τέλειο  κάπου χάνει κάπου κερδίζει  . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, liakjim είπε

Μήπως πρέπει να πας σε επιτηρητή τάσης;

Δεν μπαίνει επιτηρητής στο ταμπλό, πρέπει να ξηλώσω το ταμπλό γιατί είναι πολύ παλιό και είναι αρκετό το κόστος. Έχω βρει και επιτηρητές πρίζας αλλά δεν διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης της τάσης και βρήκα μόνο δύο μάρκες. 

13 ώρες πριν, Sebu είπε

Τουλαχιστον τους εχεις βαλει σε καθε πριζα μια προστασια απο υπερβολικη ταση? Να προλαβεις την αποτομη επανοδο που μπορει να τα καψει ωστε το ασφαλειας να κοψει την παροχη ρευματος.

Εχουν αστειο κοστος (περιξ των 10 ευρω κατι APC που ειχα παρει προ αμνημονευτων ετων) για αυτο που καλουνται να προστατευσουν. Πχ 10 ευρω για να προστατεψεις συσκευη 400+ ευρω συν το κοστος ευκαιριας οτι μπορει να μεινεις Χ μερες/βδομαδες χωρις κλιματισμο/θερμανση ειναι μικρο κοστος.

Αυτά τα προστατευτικά θα πάρω, ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω αλλά το αμέλησα, δεν περίμενα οτι θα εμφανιζόταν το πρόβλημα μόλις  1,5 μήνα μετά την αγορά του μηχανήματος. Τέτοια προβλήματα όπως και πολλά άλλα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, δεν προβλέπονται.

3 ώρες πριν, CorumD είπε

Εγω εχω 20Α ασφαλεια σε ενα παλιο AIRWELL on-off και ειναι συνδεδεμενο κατ'ευθειαν στο ρευμα χωρις πριζα(το οποιο δεν ξερω αν ειναι και σωστο διοτι δεν μπορω να βαλω ελεγκτη τασης). Τραβαει πολλα αμπερ στην εκκινηση και μετα σταθερα στα 10.5 περιπου.

Τα σούκο που υπάρχουν αντέχουν μέχρι 16Α για οικιακές εφαρμογές, έχει να κάνει με την μέση κατανάλωση του κλιματιστικού σου. Τώρα με inverter δύσκολα θα έχει μόνιμα τέτοια κατανάλωση.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2019 στις 10:26 ΜΜ, CorumD είπε

Καλησπέρα, κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Dare-Devil έχει γνώσεις και έχει βοηθήσει κόσμο και προς τιμήν του. Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις του στα κλιματιστικά και δεν έχω θέμα να το πω ευθέως. 

Το θέμα μου είναι όταν κάνει ξεκάθαρη προώθηση(PROMOTION) μέσω ενός forum, που με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

Όπως και ο αντίστοιχος BANANAS που προβοκάρει τα INVENTOR stop ads.com.

Εγώ δεν νομίζω ότι απλά 'γουστάρει εγγύηση'  όπως λέει ο φίλος LiakJim.

Το θέμα είναι ότι γουστάρει ότι είναι συμφερόντων INVENTOR...είτε λέγεται General Electric, είτε λέγεται HAIER...τα οποία ΔΕΝ έχουν '10 χρόνια εγγύηση χωρίς την ανάγκη ετήσιας συντήρησης...'

Δεν έχω δει ποτέ να αναφέρεται σε έστω εάν αρνητικό σημείο κλιματιστικών INVENTOR...και έχουν πολλά αρνητικά...

Εγώ μάλιστα θα ήθελα να σε ρωτήσω ξεκάθαρα Dare-Devil, έχεις κάποια εμπορική σχέση η υπαλληλική σχέση με την INVENTOR AE;

Διότι αν έχεις, πρέπει να ληφθεί υπόψιν όταν δίνεις συστάσεις αγοράς, σωστά;

Και τώρα πάμε στην περιβόητη 10ετη εγγύηση....Που ξέρετε τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει η INVENTOR αγαπητοί; Διότι οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι αν πάτε με πλακέτα μετά την διετία την βάψατε...σου λέει η INVENTOR ότι φταίει η ΔΕΗ και δεν σε καλύπτει. 

Αυτά μου λένε και έμπειροι ψυκτικοί/εγκαταστάτες, όπως και για πολύ μεγάλα θέματα αξιοπιστίας με INVENTOR, GENERAL ELECTRIC και HAIER.

Όσο για το EUROVENT...θα ήθελα φιλέ Dare-Devil να σε έχω ακούσει μια φορά να πεις 'NAI, καλό θα ήταν να είχαν  EUROVENT τα INVENTOR για να έχει ο καταναλωτής το κεφάλι του ήσυχο ότι το κλιματιστικό πληροί της τεχνικές προδιαγραφές'

Αντί αυτού, μας δίνεις μια φράση σαν να είναι γραμμένη από το γραφείο τύπου την INVENTOR ότι το EUROVENT δεν σημαίνει κάτι...ότι είναι μια ασήμαντη πιστοποίηση...

δηλαδή δεν κατάλαβα....τα λεγόμενα της INVENTOR σημαίνουν κάτι; ποια είναι η INVENΤOR;  είναι σαν την DAIKIN ας πούμε; Έχει to 1/1000 του R&D της;  

Σημαίνουν κάτι τα SEER και SCOP που διαφημίζει η INVENTOR χωρίς να έχουν ελεγχτεί τα κλιματιστικά της;

Προσωπικά, αν δεν δω EUROVENT σε κλιματιστικό, και προπαντός σε μηχάνημα INVENTOR δεν πιστεύω τίποτα....

Kάπω έτσι ανακοινώνει και η FINLUX ότι να ‘ναι. Αλήθεια, γελάμε με FINLUX άλλα τουλάχιστον είναι κατασκευαστής, όχι μεταπωλητής φασόν.  

Επίσης, σε κάθε πρόταση κλιματιστικών που κάνεις Dare-Devil, αμέσως προσπαθείς να στρέψεις τον καταναλωτή σε INVENTOR και συμφερόντων INVENTOR. Γιατί; Δεν υπάρχουν και αλλά αξιόλογα κλιματιστικά στην αγορά;

Πχ, δεν σε έχω δει ποτέ να προτείνεις TOSHIBA, με 7 χρόνια εγγύηση και σαφώς άλλη κλάση από τα INVENTOR.

Μάλιστα πόσες φορές σoυ έχω πει ότι παρουσιάζεις λάθος SEER/SCOP άλλων μηχανημάτων( DAIKIN);

Γιατί δεν δίνεις ποτέ λάθος νούμερα της INVENTOR;

Μιλάς για το after sales της INVENΤOR και λες είναι άριστο και το κορυφαίο.

Αν δούμε όμως στα google reviews, πρώτες είναι η FG EUROPE και η ΑΗΙ(Toshiba-Carrier) me 4.2 αστέρια. Μετα η Inventor (3.9) και η DAIKIN (3.7).

Οπότε από που προκύπτει ότι είναι αρίστη η INVENTOR;  Επειδή εάν μέλος που την προωθεί κάργα το λέει;

Τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ αλλά λένε...

Και επίσης, διαφωνώ ότι οι καταναλώσεις δεν λένε τίποτα...λένε πολλά αν γίνονται σωστά...εγώ είδα ξεκάθαρα στον ίδιο χώρο το εάν μηχάνημα να καίει 750w και το άλλο 300w...και σε παρατεταμένη χρήση.

Τέλος πάντων, είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, απλώς εγώ θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι είναι απόψεις και όχι διαφημιστικό σποτ της INVENTOR AE..

Αν κούρασα ζητάω συγγνώμη...σεβόμενος το γεγονός ότι ο Dare-Devil πράγματι βοηθάει πολλούς με τεχνικές γνώσεις, όλο το καλοκαίρι σιωπούσα, αλλά πάντα με ενοχλεί αυτή η προσπάθεια στρέψης των μελών προς συγκεκριμένη μάρκα.

Προσωπικά, έχω αγοράσει 5 διαφορετικές μάρκες αυτό το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να δω τι παίζει. MORRIS, DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU και MITSUBISHI HEAVY.

Δεν έχω αγοράσει INVENTOR γιατί πολύ απλά δεν με πείθουν από πολλές απόψεις...

Η συζητήσεις περί κλιματισμού είναι ένα hobby που ξεκίνησε  την περίοδο που έψαχνα στο διαδίκτυο  για να πάρω το πρώτο μου κλιματιστικό. Κάπως έτσι κατέληξα να διαβάζω εδώ μέσα  και στη συνέχεια να φτάσω στο σημείο να συμμετέχω όπως και εσύ πλέον που παραθέτεις τις απόψεις σου .

Το τί καλύπτει η κάθε εταιρεία αναφέρεται στους όρους . Έχουμε κατά επανάληψη εδώ μέσα συζητήσει το θέμα με τις πλακέτες . 
Κανένας μα κανένας κατασκευαστής οποιουδήποτε προϊόντος δε θα καλύψει ένα προϊόν όταν αποδεικνύεται ότι η βλάβη προήλθε απο εξωγενή παράγοντα. Οι εγγυήσεις παρέχουν κάλυψη σε βλάβες όπου ευθύνεται ο κατασκευαστής .  Αυτό νομίζω το γνωρίζουμε όλοι μας για όλα τα προιόντα . 

Την άποψη μου για την Eurovent την έχω γράψει αρκετές φορές  και μου κάνει εντύπωση αυτό που λες . Έχω γράψει παλαιότερα   πως αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δηλώνει ένας κατασκευαστής, σε αυτό το σημείο έρχεται η πιστοποίηση Eurovent . Δεν ακυρώνω καμία eurovent . Αν θες να είσαι 100 % σίγουρος διότι δεν εμπιστεύεσαι κανένα κατασκευαστή, μονόδρομος μηχάνημα με πιστοποίηση eurovent . Όμως η επιλογή να μην έχει Eurovent πιστοποιητικό δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση ότι ο κατασκευαστής λέει ψέματα . Απλή λογική . 

Την finlux την έχω σκαλίσει και δεν βρίσκω ούτε ένα site με τηλέφωνο επικοινωνίας για service . Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και είναι εισαγωγή καταστημάτων με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό . Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε, αυτά τα γράφουν τα καταστήματα που μπορεί να κάνουν λάθος . Η πιο αξιόπιστη πηγή για  να δεις τα χαρατηριστικά ενός κλιματιστικού είναι τα sites των εισαγωγέων . Στα καταστήματα γίνονται λάθη συχνά . 
Η Finlux ανήκει εδώ και καιρό στην Τουρκική Vestel . Δεν είμαι σίγουρος ότι η Vestel κατασκευάζει η ίδια τα κλιματιστικά.  Έχεις βρεί κάποια πληροφορία ότι η finlux ή η Vestel  είναι κατασκευαστής κλιματισμού ;

Για τα λάθος νούμερα που λες έχει γίνει 2-3 φορές με τα Daikin και αυτό γιατί κοιτούσα λάθος ενεργειακό ταμπελάκι  κάτι το οποίο το έχω αναφέρει  . Συγκεκριμένα στα SCOP SEER στηρίζομαι κάποιες φορές στις ενεργειακές ετικέτες στο skroutz.gr (στις φωτογραφίες )  . Ουδέποτε είχα παρατηρήσει λάθος στα νούμερα στα ταμπελάκια  . Έλα όμως που στα Daikin την μια φορά υπήρχε λάθος και την άλλη διάβασα λάθος το SCOP σε ένα μηχάνημα γιατί η γραμματοσειρά στο ενεργειακό ταμπελάκι ήταν ψείρες .  
Με ρωτάς γιατί δεν δίνω λάθος νούμερα για τα Inventor ; Θα σου απαντήσω: Γιατί δεν έχω δώσει λάθος νούμερα όταν κάνω σύγκριση χαρακτηριστικών για οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή;;;;;;  
Πέρα απο DAIKIN που έγινε πρόσφατα και κρίνεις με τα πρόσφατα γεγονότα ενώ εδώ μεσα γράφω χρόνια . Λες και υπάρχει κάποιο μοτίβο ότι δίνω λάθος χαρακτηριστικά εδώ μέσα τόσα χρόνια. 

Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που στο παρελθόν χρειάστηκαν το aftersales της Inventor για διάφορους λόγους και μας έχουν περιγράψει την εμπειρία τους και μεχρί τώρα, κοινή παραδοχή και δική μου και άλλων είναι ότι φαίνεται ότι έχουν υποδειγματική εξυπηρέτηση .  Διάβασε λίγο σε παρακαλώ όλα τα posts σε αυτό το νήμα και μετά κρίνε αν εγώ μόνο λέω κάτι. Αν είναι  αερολογίες ή αυτό είναι κάτι το οποίο στηρίζεται σε εμπειρίες άλλων που έγραψαν εδώ μέσα . Τώρα για την βαθμολογία στο google  μη μου πεις ότι έχω βγάλει την Daikin κατώτερη επειδή έχει κατώτερη βαθμολογία απο Inventor σε ένα και μόνο "κανάλι" αξιολόγησης .Για την Daikin δεν έχω να πω τίποτα για την εξυπηρέτηση . Δεν έχει ακουστεί κάτι το αρνητικό  έως τώρα εδώ μέσα  και την θεωρώ σοβαρή εταιρεία . Αρνητικές αξιολογήσεις και παράπονα υπάρχουν για όλες τις μάρκες.

3 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Παιδιά θέλω ένα 12αρι κυρίως για ζέστη.εχω αλουμίνια,κρατάει καλά το σπίτι.

θα ψωνίσω συγκεκριμένα από κότσο όλο λόγω δόσεων χωρίς πιστωτική,μΑξ 500 ευρω

ειμα ανάμεσα σε δυο

αυτο με 500

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198527-general electric-ges-nmg35-prime

Και αυτό με 430

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/187832-morris-wfin35132

τι λέτε;

Όσο πιο μεγάλο SCOP τόσο πιο οικονομικό σε κατανάλωση ένα μηχάνημα . Το αντίστοιχο και στην ψύξη   (SEER) 
Στο κωτσόβολο και μέχρι 500 ευρώ το μέγιστο SCOP που θα βρείς είναι 5.2 . Βασικά όλα σχεδόν έχουν SCOP 5.1 οπότε το ίδιο είναι σε καταναλώσεις στην θέρμανση όλα . 
Στην ψύξη υπάρχουν μόνο διαφορές στην κατανάλωση . 

Το Morris έχει SEER= 6.2 SCOP= 5.1
Εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μέρη . Δεν διευκρινίζετε αν υπάρχει όρος για ετήσιες συντηρήσεις για την εγγύηση .  Ρώτα την Morris . 

Το GE SEER=6.4 και SCOP=5.1
Εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μέρη . Δε χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Δες και αυτό:
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198323-carrier-42qhc012d8ls-legacy

SCOP= 5.1 SEER= 7.1
Εγγύηση:  5 χρόνια σε όλα τα μέρη με προυπόθεση να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Η αμέσως φθηνότερη επιλογή με μεγαλύτερο SCOP  :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198182-daikin-atxc35b-siesta-sensira
SCOP= 5.67  SEER=  6.78
Eγγύηση 3 χρόνια σε όλα τα μέρη . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταθεσα τις αποψεις μου, το ιδιο και εσυ και ειναι σεβαστές. Δεν θελω να επεκταθω αλλο διοτι δεν εχει τοσο σημασια. 

Για μενα, και για λογους ηθικης, ειναι σημαντικο να ξερω οτι το ατομο που δινει συμβουλες αγορας κλιματιστικων δεν εχει σχεση με καποια εταιρεια. 

Συμφωνεις οτι ειναι ηθικα μεμπτο, σωστα;

Για αυτο, σε ρώτησα ευθέως φίλε Dare-Devil αν εχεις σχεση υπαλληλικη η εμπορικη οποιαδηποτε ειδους με την εταιρεια INVENTOR AE, στης οποιας τα μηχανηματα INVENTOR/GENERAL ELECTRIC/HAIER φαινεται να εχεις προτιμηση.

Και ξαναρωτω....Εχεις;

Επισης, υπαρχει σχεση σου με το ατομο BANANAS που προωθει INVENTOR στο adsl forum?

Επεξ/σία από CorumD
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...