Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Ήταν πολύ καλή ευκαιρία πριν λίγες μέρες το daikin atxc25b Κωτσόβολος το είχε 410..για πιο καλό το asyg_25_kmta αξίζει??

Εχω το Daikin ΑΤΧC25b και το 14kmta. Στην πραξη και τα δυο ειναι πολυ καλα κλιματιστικα. Το Fujitsu καλυτερη ψυξη, το DAIKIN καλυτερη θερμανση. Καλα πλαστικα, καλη ποιοτητα κατασκευης, ψευτικο κοτρολ το FUJITSU, στιβαρο το DAIKIN. Εχω υποψια ομως οτι ειναι πιο οικονομικο το FUJITSU μακροπροθεσμα, αλλα δεν εχω χρονο για μετρησεις ακομα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

να πω και για την Toyo που αλλά specifications λένε και άλλα έχουν πραγματικά; Άστο θα με φάει ο Dimos 😛 )

Toyotomi και ξερό ψωμί 

• Like 3
Δημοσ.

@Rnd1978 το θέμα με το led στο σοραι εσύ το είχες? Κατέβηκα μετά από καιρό στο πατρικό μου και διαπίστωσα ότι δεν ανάβει καθόλου το φωτακι στο σώμα του a/c και θυμάμαι που το είχε και άλλος αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

@Rnd1978 το θέμα με το led στο σοραι εσύ το είχες? Κατέβηκα μετά από καιρό στο πατρικό μου και διαπίστωσα ότι δεν ανάβει καθόλου το φωτακι στο σώμα του a/c και θυμάμαι που το είχε και άλλος αυτό το πρόβλημα.

Ναι το είχα και εγώ και ο anergos13 ,τηλέφωνο Toshiba έρχονται και το αλλάζουν δύο λεπτά υπόθεση είναι (όταν έρθουν)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Χμμμ αυτό είναι γενικό πρόβλημα σε όλα τα συγκεκριμένα μοντέλα της toshiba απ΄ οτι φαίνεται.

Ναι και όσο θυμάμαι με τον anergos13 πάνω κάτω ίδια μέρα σταμάτησε να δουλεύει..ίσως ήταν προβλημα μιας παρτίδας.. π.χ. του guzel που είναι λίγο..πιο παλιό μοντέλο δεν του κάηκε..(και οι τρεις τα πήραμε πάνω κάτω τον ίδιο καιρό)

• Like 1
Δημοσ.

Η ΔΕΗ τα έχει παίξει σήμερα στην περιοχή μου, από το βράδυ που άναψα το κλιματιστικό πέφτει ακαριαία η τάση και επανέρχεται, συνεχιζόταν μέχρι τώρα 4-5 τα μεσάνυχτα, σε μια φάση έσβησαν τα φώτα πριν από λίγο και έκανε θόρυβο το ups, τελικά έκλεισα το κλιματιστικό για μην προκληθεί καμιά βλάβη, βασικά κακώς το άφησα ανοιχτό και τις προηγούμενες ώρες. Μάλλον κάτι παίζει με την υγρασία που είναι αυξημένη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Η ΔΕΗ τα έχει παίξει σήμερα στην περιοχή μου, από το βράδυ που άναψα το κλιματιστικό πέφτει ακαριαία η τάση και επανέρχεται, συνεχιζόταν μέχρι τώρα 4-5 τα μεσάνυχτα, σε μια φάση έσβησαν τα φώτα πριν από λίγο και έκανε θόρυβο το ups, τελικά έκλεισα το κλιματιστικό για μην προκληθεί καμιά βλάβη, βασικά κακώς το άφησα ανοιχτό και τις προηγούμενες ώρες. Μάλλον κάτι παίζει με την υγρασία που είναι αυξημένη.

Μήπως πρέπει να πας σε επιτηρητή τάσης;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τουλαχιστον τους εχεις βαλει σε καθε πριζα μια προστασια απο υπερβολικη ταση? Να προλαβεις την αποτομη επανοδο που μπορει να τα καψει ωστε το ασφαλειας να κοψει την παροχη ρευματος.

Εχουν αστειο κοστος (περιξ των 10 ευρω κατι APC που ειχα παρει προ αμνημονευτων ετων) για αυτο που καλουνται να προστατευσουν. Πχ 10 ευρω για να προστατεψεις συσκευη 400+ ευρω συν το κοστος ευκαιριας οτι μπορει να μεινεις Χ μερες/βδομαδες χωρις κλιματισμο/θερμανση ειναι μικρο κοστος.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Sebu είπε

Τουλαχιστον τους εχεις βαλει σε καθε πριζα μια προστασια απο υπερβολικη ταση? Να προλαβεις την αποτομη επανοδο που μπορει να τα καψει ωστε το ασφαλειας να κοψει την παροχη ρευματος.

Εχουν αστειο κοστος (περιξ των 10 ευρω κατι APC που ειχα παρει προ αμνημονευτων ετων) για αυτο που καλουνται να προστατευσουν. Πχ 10 ευρω για να προστατεψεις συσκευη 400+ ευρω συν το κοστος ευκαιριας οτι μπορει να μεινεις Χ μερες/βδομαδες χωρις κλιματισμο/θερμανση ειναι μικρο κοστος.

Αυτά προστατεύουν από τα surges

main-qimg-05cbf3354a494044c51141df5781c2

Χρειάζονται και αυτά, αλλά όχι μόνο.

Γενικά το δίκτυο είναι ότι να ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με χρηματικό όριο τα 800 ευρώ, για σαλόνι 40-45 τμ, τι προτείνετε;

Θα χρησιμοποιηθεί ως κύριο μέσο για θέρμανση το χειμώνα. Υπάρχουν νέα κουφώματα στο σπίτι, δεν είναι βορινός ο προσανατολισμός, απλά είναι ρετιρέ. Η μόνωση είναι μέτρια προς κακή.

Τα 2 υπόλοιπα υπνοδωμάτια του σπιτιού έχουν Inventor Nemesis Pro 9000 btu και μπορούν να συνδράμουν στη ζέση του σπιτιού συνολικά.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση/κατεύθυνση;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα πιστεύω θες 18αρι.περιμενε αν σε παίρνει μέχρι black friday η κάθε μήνα Κωτσόβολο που βγάζει προσφορες.νταξρι ακόμα πιστεύω κρύα δεν θα βγάλει μέχρι Οκτώβριο.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186768-daikin-atxc50a-siesta-sensira

Δοκιμασμένο σε 9αρι και 12αρι από άτομα εδώ μέσα με πιστοποίηση eurovent.

Αυτά πριν 2 εβδομάδες είχαν τουλάχιστον 100 ευρώ κάτω.μπορει και 140 κατω.

Αλλιώς αν μπορείς να πας λίγο σε χρήματα πιο πάνω αν παίξει καλή προσφορά εδώ

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Κοίτα το γιατί τα λεφτά που θα δώσεις τώρα θα τα πάρεις πίσω από οικονομία ρεύματος.

Επεξ/σία από alex19871987
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Για μένα πιστεύω θες 18αρι.περιμενε αν σε παίρνει μέχρι black friday η κάθε μήνα Κωτσόβολο που βγάζει προσφορες.νταξρι ακόμα πιστεύω κρύα δεν θα βγάλει μέχρι Οκτώβριο.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186768-daikin-atxc50a-siesta-sensira

Δοκιμασμένο σε 9αρι και 12αρι από άτομα εδώ μέσα με πιστοποίηση eurovent.

Αυτά πριν 2 εβδομάδες είχαν τουλάχιστον 100 ευρώ κάτω.μπορει και 140 κατω.

Αλλιώς αν μπορείς να πας λίγο σε χρήματα πιο πάνω αν παίξει καλή προσφορά εδώ

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Κοίτα το γιατί τα λεφτά που θα δώσεις τώρα θα τα πάρεις πίσω από οικονομία ρεύματος.

Ξεφεύγει από το μπάτζετ το Toshiba. Βέβαια αν παίξει κάποια από τις κλασικές προσφορές(χωρίς ΦΠΑ, κτλ) και πέσει κοντά στα 800-850, θα το προτιμήσω.

Το TCL Elite TAC-18CHSA/XA51, που είναι στα 570, να φανταστώ θα μου κοστίσει μετέπειτα στη θέρμανση;

Παρατηρώ στα Daikin ότι η ετήσια κατανάλωση θέρμανσης κυμαίνεται περί τις 1100 kWh. Σε τι συνθήκες έχει υπολογιστεί αυτό;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πας σε μηχανήματα δοκιμασμενα με χαμηλές καταναλώσεις...Καλύτερα να ματωσεις τώρα για λίγο παρά να αιμορραγείς για πάντα αργότερα...Εννοώ ότι το φτηνό στο τέλος θα το ακριβοπληρωσεις..

Επεξ/σία από argitt
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...