Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

ελάχιστη απόδοσης, η λόγο κανόνα 42C κτλ)

Αυτόν τον κανόνα όπως έχετε πει εδώ τον έχει και η daikin

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτόν τον κανόνα όπως έχετε πει εδώ τον έχει και η daikin

Ναι, δεν σου θίγω το Toyotomi 😛 και καποια Gree τον έχουν.. και κάποια Daikin ,το αποτέλεσμα εγώ προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι αμελητέα η διαφορά σε κατανάλωση με π.χ. αυτόν τον κανόνα η αν έχει π.χ. ένα κλιματιστικό 10000btu ελάχιστη απόδοση σε σχέση με άλλο που μπορεί να συγκρατήσει την θερμοκρασία που θέλουμε στον χώρο.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αφού το θες για του χρόνου, τι να πάρεις από τώρα;

Φυσικά αν σε τρώει, πάρτο. Στα λεφτά του δύσκολα θα βρεις καλύτερο συνδυασμό.

Με τρώει μήπως και ανέβουν οι τιμές

Το 412 εξαντλήθηκε όσο μπόρεσα να ψάξω

Επίσης βλέπω πολύ σε μαγαζιά αρκετά μοντέλα κατόπιν παραγγελίας αλλά λίγο παλιά σε καλή τιμή αλλά δεν νομίζω να τα έχουν τελικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι, δεν σου θίγω το Toyotomi 😛 και καποια Gree τον έχουν.. και κάποια Daikin ,το αποτέλεσμα εγώ προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι αμελητέα η διαφορά σε κατανάλωση με π.χ. αυτόν τον κανόνα η αν έχει π.χ. ένα κλιματιστικό 10000btu ελάχιστη απόδοση.

Πιστεύεις ότι ολόκληρη daikin θα έχει κάνει τόσο λάθος ώστε να είναι πχ ένα κλιματιστικό της με scop 5,8 ας πούμε και με τον κανόνα των 42 βαθμών να είναι χειρότερο σε κατανάλωση από ένα παρόμοιο σε scop και χωρίς των κανόνα των 42 ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πιστεύεις ότι ολόκληρη daikin θα έχει κάνει τόσο λάθος ώστε να είναι πχ ένα κλιματιστικό της με scop 5,8 ας πούμε και με τον κανόνα των 42 βαθμών να είναι χειρότερο σε κατανάλωση από ένα παρόμοιο σε scop και χωρίς των κανόνα των 42 ?

Μην το παίρνεις ότι όλα τα Daikin τον έχουν.. κάποια τον είχανε .. ίσως κάποιες παρτίδες παλαιότερες.. και ναι μπορεί να ήθελε να ικανοποιήσει αυτούς που νομίζουν ότι κλιματιστικο είναι σαν το αεροθερμο,πρέπει να βγάζει ζεστό καυτό αέρα παντα... Αυτούς που βάζουν το κλιματιστικο πάνω στο κεφάλι τους με τις περσίδες να τους χτυπάει ο αέρας..αυτούς που λέγαν ότι το παλιό on/off έβγαζε πιο ζεστό αερα.. αυτούς που λένε το έβαλα 27, και δεν κλείνει ποτέ άρα είναι ελαττωματικό το κλιματιστικό.. 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μην το παίρνεις ότι όλα τα Daikin τον έχουν.. κάποια τον είχανε .. ίσως κάποιες παρτίδες παλαιότερες.. και ναι μπορεί να ήθελε να ικανοποιήσει αυτούς που νομίζουν ότι κλιματιστικο είναι σαν το αεροθερμο,πρέπει να βγάζει ζεστό καυτό αέρα παντα... Αυτούς που βάζουν το κλιματιστικο πάνω στο κεφάλι τους με τις περσίδες να τους χτυπάει ο αέρας..αυτούς που λέγαν ότι το παλιό on/off έβγαζε πιο ζεστό αερα.. αυτούς που λένε το έβαλα 27, και δεν κλείνει ποτέ άρα είναι ελαττωματικό το κλιματιστικό.. 

Δε λέω ότι όλα τα daikin η οποιασδήποτε μάρκας έχουν σε όλα τα μοντέλα τους αυτό τον κανόνα λέω ότι μάλλον οι εταιρείες το θέμα κατανάλωσης το έχουν υπολογισμένο και δε νομίζω ότι μπορεί να είναι υπολογίσιμο ώστε να κάνει την διαφορά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δε λέω ότι όλα τα daikin η οποιασδήποτε μάρκας έχουν σε όλα τα μοντέλα τους αυτό τον κανόνα λέω ότι μάλλον οι εταιρείες το θέμα κατανάλωσης το έχουν υπολογισμένο και δε νομίζω ότι μπορεί να είναι υπολογίσιμο ώστε να κάνει την διαφορά 

Αυτό λέω και δεν μου απαντάει κάνεις πως γίνεται,είτε 22C το βάλω είτε 24C  θέρμανση να έχει περίπου την ίδια κατανάλωση..δεν γίνεται (και κάτι παρόμοιο γίνεται με τον κανόνα 42C)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό λέω και δεν μου απαντάει κάνεις πως γίνεται,είτε 22C το βάλω είτε 24C  θέρμανση να έχει περίπου την κατανάλωση..δεν γίνεται

Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που από μας που έχουμε τα κλιματιστικα στα σπίτια μας δε μπορεί να απαντηθεί , το μόνο που μπορεί να σου δώσει απάντηση, εάν ισχύει βεβαια , είναι να δεις σε δυο διαφορετικά κλιματιστικα ίδιων btu γνωρίζοντας όμως ότι το ένα έχει τον κανόνα των 42 ενώ το άλλο όχι , τι καταναλώσεις δίνουν οι εταιρείες  σε αριθμό εννοώ την εποχιακή κατανάλωση π,χ τα shorai που έχουμε τα 18 άρια λέει ότι καίνε στη θερμή ζώνη αν δε κάνω λάθος 1368 kWh βρες ένα παρόμοιο με τον κανόνα των 42 και κοιτά ποσό καιεί , γιατί ξέρουμε ότι το shorhai δεν έχει τέτοιο κανόνα 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που από μας που έχουμε τα κλιματιστικα στα σπίτια μας δε μπορεί να απαντηθεί , το μόνο που μπορεί να σου δώσει απάντηση, εάν ισχύει βεβαια , είναι να δεις σε δυο διαφορετικά κλιματιστικα ίδιων btu γνωρίζοντας όμως ότι το ένα έχει τον κανόνα των 42 ενώ το άλλο όχι , τι καταναλώσεις δίνουν οι εταιρείες  σε αριθμό 

Δες το toyo 856zr (ελάχιστη κατανάλωση 900W στους 22C επιθυμητή) και shorai 18000. Δεν νομίζω έτσι να καταλάβουμε τίποτα. Το μόνο που μπορώ να κάνω αν με πιάσει καμία μουρλα καμιά μέρα,να βάλω π.χ. θέρμανση αντί για 22C 24C ,μόλις φτάσει την θερμοκρασία να το κλείσω και να το ξανανοιξω όταν πέσει η θερμοκρασία, όπως έκανε το toyo στον χώρο μου..και να συγκρίνω καταναλώσεις με 22C όταν δεν το κλείνω...

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Δες το toyo 856zr και shorai 18000. Δεν νομίζω έτσι να καταλάβουμε τίποτα. Το μόνο που μπορώ να κάνω αν με πιάσει καμία μουρλα καμιά μέρα,να βάλω π.χ. θέρμανση αντί για 22C 24C ,μόλις φτάσει την θερμοκρασία να το κλείσω και να το ξανανοιξω όταν πέσει η θερμοκρασία, όπως έκανε το toyo στον χώρο μου..και να συγκρίνω καταναλώσεις με 22C.

Πρεπει να κοιτάξεις κλιματιστικα που έχουν και τα δυο eurovent ώστε να υποθέσεις ότι και τα δυο έχουν μετρηθεί με τις ίδιες συνθήκες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να κοιτάξεις κλιματιστικα που έχουν και τα δυο eurovent ώστε να υποθέσεις ότι και τα δυο έχουν μετρηθεί με τις ίδιες συνθήκες 

Όσα μοντελα έχουν παρατηρηθεί με τον παραπάνω κανόνα εδώ στο forum, κανένα δεν έχει Eurovent.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Σήμερα ενώ είχαμε μια αρκετά οκ θερμοκρασία στο σπίτι για τέτοιες μέρες, 28.5 βαθμοί, άρχισα να ιδρώνω και να τρέχουν οι ιδρώτες, τελικά επιβεβαίωσα πάλι το γνωστό πρόβλημα, φυσάει αέρας στο κέντρο της Αθήνας με αρκετή υγρασία, μυρίζει κιόλας μια περίεργη μυρωδιά που δεν μπορώ να ορίσω τι ακριβώς είναι, η υγρασία στο σπίτι ανέβηκε από το 30% που είναι κλασσικά τέτοιον καιρό στο 50%, έχει συμβεί και άλλες φορές το ίδιο θέμα το καλοκαίρι. Τελικά άνοιξα το fujitsu μετά από κανένα 25ήμερο και το έβαλα δύο βαθμούς κάτω μόνο και μόνο για να μειώσει τα ποσοστά υγρασίας, έτσι και έγινε, νιώθω πιο άνετα με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Όσα μοντελα έχουν παρατηρηθεί με τον παραπάνω κανόνα εδώ στο forum, κανένα δεν έχει Eurovent.

Δεν έχει η daikin eurovent ? Η carrier ?

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει η daikin eurovent 

Έδω στο forum το έχουμε δει σε Toyo 856zr, Toyo 871zr, inventor life pro,και ένα ακόμα inventor που είναι και αυτό Greeοειδες (passion? Nemesis?) Δεν θυμάμαι μοντέλο..Gree Lomo,Gree Bora σε Daikin δεν το έχουμε δει..Σε ένα forum ένας τύπος παλιά ρώτησε την Daikin,και του απάντησε η Daikin για τον συγκεκριμένο κανόνα και έτσι εμείς τον μάθαμε. Μπορεί να ήταν την εποχή που Gree-Daikin ήταν μαζί δεν ξέρω..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Έδω στο forum το έχουμε δει σε Toyo 856zr, Toyo 871zr, inventor life pro,και ένα ακόμα inventor που είναι και αυτό Greeοειδες (passion? Nemesis?) Δεν θυμάμαι μοντέλο..Gree Lomo,Gree Bora σε Daikin δεν το έχουμε δει..

Το carrier του liakjim ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...