Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, free66 είπε

Και όμως liakjim. Ξαναμίλησα προς επιβεβαίωση των τιμών. Το κόστος των 80 ευρώ καθαρά για την εγκατάσταση μπορεί να θεωρηθεί λογικό για toshiba.  Λογικό  δεν είναι να μην δίνουν καθόλου υλικά όπως οι υπόλοιποι. Και το ποιο εξωφρενικό για εμένα είναι η χρέωση 10 ευρώ ανά μέτρο της μόνωσης που δεν το έχω δει εγώ προσωπικά  σε κανέναν.

Τόσοι υπάρχουν.

Στην τελική πάρε την υπηρεσία του Κωτσόβολου που δίνουν και εγγύηση. Απλά θα θες και ηλεκτρολόγο ξεχωριστά .

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, guzel είπε

Το σήκωσε ένας ακουγόταν και κόσμος μεσα και μου ζήτησε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς έχει συστημικό πρόβλημα όπως μου είπε. Του ζήτησα αν μπορεί να μου δώσει ενδεικτικά ένα κόστος για συντήρηση και μου είπε ότι για κόστος δε.μπορει να μου πει καθώς αυτή είναι γραμμή γραμματείας και θα με καλέσουν αύριο να μου πουν. Ο ίδιος ωστόσο μου είπε ότι θα με καλέσει σε λίγο μόλις επανέλθει το σύστημα!!!

Όταν δουλέψει το "σύστημα" και μάθεις την τιμή..(φοβάμαι ότι θα πει φαρμακονούμερο),ρωτά και τι συμπεριλάβει η συντήρηση..

Ο Κωτσος 19.90€ την έχει συντήρηση..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δευτέρα πρωί γύρω στις 9πμ  κάλεσα την cοmfort team για την εγκατάσταση. Κύριε θα σας πάρουμε σε λίγο να σας ενημερώσουμε για το κόστος και να κλείσουμε εάν θέλετε ραντεβού. Κρατήστε και το νούμερο που έλαβε η κλήση σας (ένας 6ψήφιος) γιατί σε κάθε τηλ. επικοινωνία θα σας το ζητάνε.  Φτάνει Δευτέρα μεσημέρι, τίποτα. Ξανά κλήση. Ναι κύριε μην ανησυχείτε θα σας πάρουμε. Τρίτη μεσημέρι ξανά τηλέφωνο. Τα ίδια. Μην ανησυχείτε θα σας πάρουμε. Σήμερα το πρωί ξανά τηλ. Τελικά κατά τις 1:30 επιτέλους επικοινώνησαν.

Άστο μην πάρεις τηλ. στο 2102714569. Είναι τηλ. επίσημου συνεργάτη. Από ότι κατάλαβα την εγκατάσταση ή την συντήρηση την αναθέτουν στους επίσημους συνεργάτες τους που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα τους.

Επεξ/σία από free66
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, free66 είπε

Δευτέρα πρωί γύρω στις 9πμ  κάλεσα την cοmfort team για την εγκατάσταση. Κύριε θα σας πάρουμε σε λίγο να σας ενημερώσουμε για το κόστος και να κλείσουμε εάν θέλετε ραντεβού. Κρατήστε και το νούμερο που έλαβε η κλήση σας (ένας 6ψήφιος) γιατί σε κάθε τηλ. επικοινωνία θα σας το ζητάνε.  Φτάνει Δευτέρα μεσημέρι, τίποτα. Ξανά κλήση. Ναι κύριε μην ανησυχείτε θα σας πάρουμε. Τρίτη μεσημέρι ξανά τηλέφωνο. Τα ίδια. Μην ανησυχείτε θα σας πάρουμε. Σήμερα το πρωί ξανά τηλ. Τελικά κατά τις 1:30 επιτέλους επικοινώνησαν.

Άστο μην πάρεις τηλ. στο 2102714569. Είναι τηλ. επίσημου συνεργάτη. Από ότι κατάλαβα την εγκατάσταση ή την συντήρηση την αναθέτουν στους επίσημους συνεργάτες τους που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα τους.

Αφού το βλέπεις, δεν το έχουν. Θα έμενα μακριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ξηλώθηκε και επωληθη το 12αρι AUX(on-off) μου στα 150ευρω

Έχω ξαναγράψει και διαβάζω καθημερινά το θέμα εδώ

Ψάχνω 18αρι με max τα 550 για αρχή αλλά δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον 

Είχα μια προτίμηση σε TCL λογω εγγύησης/τιμής 

Δεν καίγομαι όμως γιατί το δουλεύω αποκλειστικά ψύξη το καλοκαίρι 

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.
4 ώρες πριν, CorumD είπε

Βεβαιως υπαρχουν συνεργασιες...αλλα η DAIKIN εδω και χρονια δεν εχει σχεση με την GREE. 

H TOSHIBA εχει σχεση με την MIDEA αλλα τα μηχανηματα εχουν EUROVENT και απο μετρησεις ατομων στο forum ειναι κορυφαια!

ΤΟ MIRAI PLUS δεν θα το βρείς διοτι ειναι το SEIYA ειδικα για την DIXONS.

Ολα αυτα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι μπορεις GENERAL ELECTRIC/INVENTOR ειναι φασον Κινεζικα. Η INVENTOR σου πουλαει φασον Κινεζικο με την στάμπα της και προσπαθει να σε δελεασει με την 10ετη εγγυηση.

Αλλα σπανια βλεπουμε μηχανηματα της εδω στο forum, και ακομα πιο σπανια μετρησεις.

Η διαφορα μεταξυ εμενα, και πολλους αλλους εδω μεσα ειναι οτι ειμαστε Hobbyists. Εμενα μου αρεσει να αγοραζω και να δοκιμαζω διαφορα μηχανηματα και να ανταλλασω αποψεις.

Εσυ φιλε DARE-DEVIL οπου σταθεις ολο την INVENTOR διαφημιζεις...ουτε εργαζομενος στην εταιρεια να ησουν, λολ!

Θα ηθελα να μας δειξεις τα κλιματιστικα που εχεις, και να δουμε μετρησεις, και οχι συνεχως προωθηση INVENTOR/GENERAL ELECTRIC/HAIER χωρις μετρησεις...

Και η INVENTOR τα κανει και σε αλλα forums αυτα, οπως το ατομο BANANAS στο αλλο forum που ολη μερα αναφερει μονο ΙNVENTOR και 10 χρονια....

Και αυτο ειναι που δεν μου αρεσει με την INVENTOR...οτι στηνει ατομα σε forums hobbyists για να πουλησει...

Τελος πα, ας προσεχει ο καθε αγοραστης....

Μου φαινεται πρεπει να ξεκαθαρισουμε εδω μεσα ολοι για ποιον δουλευουμε...εγω παντως ειμαι της ενωσης Ιαπωνικων συμφεροντων DAIKIN/FUJITSU/TOSHIBA/MITSUBISHI :D

Η Daikin έχει σχέση με την GREE . Κοινές επενδύσεις για μείωση κόστους, ίδρυση εταιρειών με το 51 % να ανήκει στην Gree . 

1. Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd.
Investment ratio : Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai 51%, Daikin Industries 49%
Areas of business :Activities related to the development, production, sales, after-sales service and export of compressors, accessories, and PCBs

2. Zhuhai Gree Daikin Precision Mold Co., Ltd
Investment ratio : Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai 51%, Daikin Industries 49%
Areas of business :Development, production, sales, after-sales service, and export of molds and molded products
Μερικά που κατασκευάζουν απο κοινού : 
α. Σασί εσωτερικών μονάδων, προσόψεις εσωτερικών μονάδων, πτερωτές:  http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=207
β. Εξωτερικές μονάδες (το κουφάρι )  http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=217
γ. Στοιχεία κλιματισμού: http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=233

Για να γνωρίζετε : Η Ariston είναι πελάτης τους καθώς και η Γαλλική Valeo που κατασκευάζει ανταλλακτικά και εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης για τις γραμμές παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανίων .  Ναι ασχολούνται και με την αυτοκινητοβιομηχανία . 

"Καθαρό" προϊόν απαλλαγμένο από συνεργασίες και  τεχνογνωσία τρίτων  δεν υπάρχει και δεν αναφέρομαι μόνο για τον κλιματισμό  προφανώς . 

Ναι Toshiba Midea έχουν Eurovent και τις θεωρώ και τις δύο εταιρείες αξιόλογες.

Ναι το Mirai plus είναι αποκλειστικό μοντέλο για τον Κωτσόβολο αλλά το έχει στο site της η Toshiba αλλά δεν αναφέρει όλα τα χαρακτηριστικά . Αν είναι το Sieya ή όχι αυτό το ξέρουν μόνο οι ίδιοι . Εμείς απλά υποθέτουμε . 

Η General Electric appliances είναι εταιρεία που ανήκει στο Haier Group . Δεν αγόρασε απλά το όνομα . Πήρε και τα εργοστάσια στην Αμερική και το R&D της . Πώς αυτό την κάνει φασόν ; 
Δες και μία περσινή επένδυση της Haier σε εργοστάσιο της Ge appliances Αμερικής :
https://pressroom.geappliances.com/news/growing-consumer-demand-for-ge-appliances-products-drives-200-million-investment-in-kentucky-creating-400-new-u-s-jobs
Δες και εδώ μερικά απο τα ενεργά HQ και εργοστάσια της Ge appliances αυτή την στιγμή.
https://careers.geappliances.com/locations

Όσο για τον χαρακτηρισμό Αμερικάνικη GE δεν ισχύει όπως και σε άλλες εταιρείες γιατί πολύ απλά όπως είπα "Καθαρό" προϊόν απαλλαγμένο από συνεργασίες και  τεχνογνωσία τρίτων  δεν υπάρχει και δεν αναφέρομαι μόνο για τον κλιματισμό  προφανώς . "

Αν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια  (γιατί χρόνια γράφω εδώ μέσα) ότι ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με Inventor και ότι την αφορά δικαίωμα  σου . Αν θεωρείς ότι την πάω την Inventor σαν εταιρεία αυτό δεν το έκρυψα ποτέ . Το χω δηλώσει και στο παρελθόν  σε post . Την θαυμάζω την εταιρεία γιατί είναι μια ελληνική εταιρεία με εξαιρετικό aftersales η οποία αναπτύσσεται με τρομερούς ρυθμούς τόσο Ελλάδα όσο και Εξωτερικό και τις περισσότερες φορές δίνει ένα εξαιρετικό πακέτο (χαρακτηριστικά- εγγύηση- εξυπηρέτηση- τιμή ) πάντα κατά την δικιά μου άποψη . Αυτό δε σημαίνει πως όταν κάποιος ζητάει βοήθεια για μηχάνημα η απάντηση μου είναι του στυλ "πάρε inventor γαμάνε τα σπάνε" αυτό και μόνο. . Όλες οι απαντήσεις μου είναι τεκμηριωμένες με σύγκριση χαρακτηριστικών κτλ  και φροντίζω να ναι όσο πιο αντικειμενικές γίνεται .
Βέβαια απόλυτη αντικειμενικότητα κανένας δεν έχει, διότι ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια επιλογής και εμπειρίες οπότε πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες . Στην τελική διαφορετικές προσωπικότητες με διαφορετική λογική, τρόπο σκέψης και ανάλυσης.

Εσύ έχεις κόλλημα με τα φασόν  (το οποίο δεν έχει τίποτα το αρνητικό και άσε με να το πιστεύω για τους δικούς μου λόγους που ασχολούμαι με το supply chain στην καριέρα μου), θεωρείς ότι αξίζει μόνο μοντέλο που έχει Eurovent και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα . Διαφωνώ με επιχειρήματα αλλά ταυτόχρονα σέβομαι την άποψη σου  και κατανοώ ότι ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια αγοράς και αξιολόγησης ενός προϊόντος στο μυαλό του . 
Την εγγύηση την θεωρώ σημαντικό κριτήριο αγοράς σε συνδιασμό με τα SCOP SEER και την τιμή του προϊόντος . Κυρίως έτσι σκέφτομαι όσον αφορά τον κλιματισμό . 

Οι περισσότερες μετρήσεις που γίνονται εδώ μέσα δεν έχουν κάποιο νόημα . Αδιάφορο να συγκρίνουμε καταναλώσεις σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικά κλιματολογικά δεδομένα . 
Το μόνο που έχει νόημα είναι να μετράμε και να συγκρίνουμε με άλλα κλιματιστικά στα πόσα watts στιγμιαίας ισχύς κλείνει το κλιματιστικό . Το τονίζω"να συγκρίνουμε" γιατί δεν μπορείς να κρίνεις ένα κλιματιστικό χωρίς κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Όμως αυτό για να γίνει θα πρέπει να συγκρίνουμε ένα κλιματιστικό στα πόσα watts κλείνει με ένα ένα άλλο κλιματιστικό που θα μπεί στον ίδιο χώρο και θα λειτουργήσει υπο τις ίδιες συνθήκες  (ίδια εσωτερική θερμοκρασία, ίδια απαίτηση χώρου ίδια εξωτερική θερμοκρασία ) . Η ελάχιστη στιγμιαία ισχύς ενός κλιματιστικού επηρεάζεται απο τις κλιματολογικές συνθήκες .  Παρ όλα αυτά έχω πει και παλαιότερα ότι έχω μεγάλες αμφιβολίες κατά πόσο η ελάχιστη στιγμιαία ισχύς (on-off καταστάσεις) επηρεάζει την τελική κατανάλωση, (για να είμαστε πιο σωστή το κόστος στη ΔΕΗ) ενός μηχανήματος σε σύκγριση με ένα άλλο πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν διαφορετικά SCOP SEER . Επίσης οι on-off καταστάσεις είναι ένα φαινόμενο που έχουν όλα τα κλιματιστικά της αγοράς και η συχνότητα όπου εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο έχει να κάνει ΚΑΙ με τις απαιτήσεις του χώρου και εμάς που επιλέξαμε στο ΠΕΡΙΠΟΥ κλιματιστικό δίχως μηχανολογική μελέτη . Όλα είναι σχετικά !
Αυτή είναι η τεχνική μου άποψη και για αυτό δεν ασχολούμαι με τις μετρήσεις που ανεβαίνουν απο διάφορα μοντέλα και δεν συμμετέχω σε αυτό . Αν ποτέ μπορέσω να κάνω σωστά το πείραμα αυτό με τον τρόπο που σου εξήγησα πιο πάνω τότε  έχει νόημα να ποστάρω τα αποτελέσματα . 

Υ.Γ Επειδή το γραπτό μπορεί να παρεξηγηθεί , το ύφος μου δεν έχει καμία δόση ειρωνείας ούτε τσακωμού . Δεν έχω να χωρίσω κάτι με κανέναν εδώ μέσα . 

• Like 12
Δημοσ.

Σήμερα έκανα την πρώτη δοκιμή με μετρητή για το shorai premium 18ρι.

Με εξωτερική 28 και ζητούμενη 26, ανέβηκε στα 840w όταν ξεκίνησε για 1-2 λεπτά, μετά δούλεψε στα 550-600w για να πιάσει τη θερμοκρασία και στη συνέχεια είδα να πέφτει μέχρι 233w.

Μόλις μάθω λίγο καλύτερα την εφαρμογή θα ανεβάσω και screens.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Εγώ πιστεύω το αντίθετο, χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω με απτά στοιχεία. Στο άλλο τοπικ με τους αφυγραντήρες είχε γίνει ένα πολύ δυνατό ξεβράκωμα στον dare με quotes δικών του απόψεων τα οποία έρχονταν σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους αλλά ακολούθησαν την γραμμή inventor στον τρόπο λειτουργίας. Είχε μάλιστα, μετά από αυτό, αρκετό καιρό να γράψει, μέχρι που ξεκινησε πολύ δειλά πάλι την γκρίζα διαφήμιση. Ο λόγος για να απαντήσω και στον @CorumD που ο κόσμος εδώ δεν προτιμάει τα inventor είναι γιατί έχει μάτια, διαβάζει τις κριτικές των υπολοίπων μελών και εμπιστεύεται τα στοιχεία που παραθέτουν τα άλλα μέλη. Εκεί δυστυχώς πονάει η inventor που ποντάρει μόνο στην προώθηση.

Για το περιστατικό που λες ήμουν ξεκάθαρος σε όλα  αλλά μάλλον δεν φάνηκε το ίδιο σε κάποιους και γίναν παρεξηγήσεις. Κυρίως ένα μέλος μάλλον έπαιζε με τις λέξεις μου στα posts ή δεν ήθελε να καταλάβει γιατί ήταν προκατειλημένος .Μου έκανε αντίλογο για posts χωρίς να λαμβάνει υπόψιν και τα προηγούμενα posts μου .Μόνο αυτά που ήθελε ή έβλεπε .  Προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει μήπως παρεξήγησε τα posts μου κάνοντας παράθεση ότι  έχω πει εκείνη την περίοδο και πιο πριν απο τα posts μου που έγιναν θέμα έντονης αντιπαράθεσης αλλά δεν ήθελε . Anyway ! 
Ούτε γκρίζα διαφήμιση ούτε  τίποτα . Τεκμηριώνω ότι λέω και δεν περιμένω να συμφωνήσουν όλοι ούτε ότι πάντα θα είμαι ο σωστός και όλοι οι άλλοι λάθος . 

4 ώρες πριν, guzel είπε

Δηλαδή εγώ που υποστηρίζω φανατικά  Toshiba σημαίνει ότι τα εισπράττω ή είμαι υπάλληλος της; 

Ο @Dare-Devil έχει βοηθήσει πολύ κόσμο με την γνώση και την εμπειρία που έχει στον κλιματισμό.

Ξεκάθαρα ναι !! Τα παίρνεις ! :lol:
Πέρα απο την πλάκα είσαι φανατικός οπαδός της Toshiba και φαίνεται απο πολλά  και όχι μόνο  απο αυτά που γράφεις  και πως τα γράφεις  (βλέπε και avatar) αλλά θα ταν ηλίθιο να κάτσω να ασχοληθώ και να αρχίζω να μοιράζω κατηγορίες και εγώ  όταν τίποτα δεν το αποδεικνύει . Το θεωρώ μεγάλο ξεπεσμό χωρίς αποδείξεις . Όχι δεν λέω ότι τα παίρνεις ! Μην το παρεξηγήσεις . Δεν λέω τίποτα  απο τα δύο  και δεν με ενδιαφέρει στην τελική . 
Στην τελική fan boys υπάρχουν σε όλα τα προιόντα . Κάποια fan boys παραδέχονται τα αρνητικά και έχουν αντικειμενική άποψη . Άλλα fan boys  είναι με παρωπίδες .
"Μόνο iphone όλα τα άλλα μπουρδ...λα " κτλ κτλ κτλ . 

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Εσύ αυτό το έχεις υπονοήσει για μένα και μάλιστα στέλνοντας pm ότι δουλεύω για την toyotomi επειδή ανέβαζα βίντεο με μικρές καταναλώσεις του συγκεκριμένου κλιματιστικού ..και μάλιστα είπες ότι έκανα και σχόλια υπέρ της toyotomi με άλλο λογαριασμό 

Όλοι μας κάποιες μάρκες τεχνολογίας τις υποστηρίζουμε περισσότερο απο άλλες  στην αγορά με βάση τις εμπειρίες μας και τα κριτήρια μας . Αν υποστηρίζεις κάτι έντονα και με επιμονή  πόσο μάλλον όταν είσαι απο τους λίγους ή και ο μοναδικός που έχει αυτή την άποψη, είσαι το λιγότερο ύποπτος !  :P  

4 ώρες πριν, free66 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Είχα απασχολήσει παλαιότερα το forum για αγορά κλιματιστικού. Πρόκειται για χώρο σαλοκουζίνας 35τ.μ. με διάδρομο 5τ.μ. σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στα νότια προάστια της Αθήνας. Είχα κατασταλάξει προς το Toshiba shorai μετά από συζήτηση εδώ  απλώς ο ενδοιασμός ήταν αν θα με κάλυπτε το 18άρι ή θα έπρεπε να πάω σε μεγαλύτερο. Κάποια προσωπικά θέματα ανέβαλαν την αγορά τότε και τελικά η αγορά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (Toshiba shorai premium 18BTU) και θέλω να ρωτήσω για την εγκατάσταση λόγω ότι είμαι τελείως άσχετος. Η εξωτερική θα τοποθετηθεί ψηλά (τύπου σάντουιτς).

Η εγκατάσταση θα κοστίσει (καθαρά) 80 ευρώ συν  20 ευρώ το μέτρο για σωλήνα και 10 ευρώ για την μόνωση. Και επειδή η κοπέλα στο τηλ. κέντρο που κλίνει τα ραντεβού  δεν γνωρίζει ρωτάω εσάς. Εάν ελάχιστο μήκος σωλήνα είναι π.χ.  2 μέτρα τότε τα υλικά θα κοστίσουν 2μέτρα σωλήνα επί 20 ευρώ σύνολο 40 για σωλήνα και 2 μέτρα επί 10 σύνολο 20 ευρώ η μόνωση. Είναι σωστό.

Αν έχεις χώρο βάλε την μονάδα στο δάπεδο . Είναι πολύ καλύτερα για να αποφύγεις οποιαδήποτε πιθανότητα μεταφοράς θορύβου μέσα στο χώρο απο τις βάσεις τις μονάδας στην τοιχοποιία . Ο ιδανικότερος τρόπος εγκατάστασης είναι στο δάπεδο . 
Αν τελικά για χωροταξικούς λόγους πρέπει να αναρτηθεί στο τοίχο άφησε ικανοποιητικό χώρο πάνω απο την μονάδα για να μπορεί να δουλέψει τεχνικός αν βγάλει βλάβη . Πρέπει να έχει πρόσβαση απο πάνω για να βγάλει το καπάκι και να αφαιρέσει την πλακέτα αν καεί . Αν δεν έχει χώρο την έκατσες . Δες και τις αποστάσεις στο manual της Toshiba και να τις τηρήσεις . 

Οι τιμές που σου έδωσαν για εγκατάσταση μου φαίνονται τσιμπημένες . Πάρε και απο αλλού προσφορές . Προσοχή όλα να γίνουν by the book . Ότι ζητάει η Toshiba . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Όλοι μας κάποιες μάρκες τεχνολογίας τις υποστηρίζουμε περισσότερο απο άλλες  στην αγορά με βάση τις εμπειρίες μας και τα κριτήρια μας . Αν υποστηρίζεις κάτι έντονα και με επιμονή  πόσο μάλλον όταν είσαι απο τους λίγους ή και ο μοναδικός που έχει αυτή την άποψη, είσαι το λιγότερο ύποπτος

Ένοχος υποστηρίζω toyotomi 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ένοχος υποστηρίζω toyotomi 

Η αλήθεια είναι ότι είσαι ο μοναδικός εδώ μέσα που την υποστηρίζεις οπότε ναι θεωρώ ότι κρύβεις ένοχα μυστικά. 😆

Λοιπόν πράγματι με κάλεσαν από comfort team και μου ζήτησαν στοιχεία και κωδικό κλιματιστικού για να δηλωθεί ενδιαφέρον και θα με καλέσουν αύριο να μου πουν κόστος και τι περιλαμβάνει το πακέτο.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marioboni είπε

Μόλις ξηλώθηκε και επωληθη το 12αρι AUX(on-off) μου στα 150ευρω

Έχω ξαναγράψει και διαβάζω καθημερινά το θέμα εδώ

Ψάχνω 18αρι με max τα 550 για αρχή αλλά δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον 

Είχα μια προτίμηση σε TCL λογω εγγύησης/τιμής 

Δεν καίγομαι όμως γιατί το δουλεύω αποκλειστικά ψύξη το καλοκαίρι 

Προχωράω η περιμένω;

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Δεν βιάζομαι καθόλου πάντως 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, marioboni είπε

Προχωράω η περιμένω;

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Δεν βιάζομαι καθόλου πάντως 

Αφού το θες για του χρόνου, τι να πάρεις από τώρα;

Φυσικά αν σε τρώει, πάρτο. Στα λεφτά του δύσκολα θα βρεις καλύτερο συνδυασμό.

Δημοσ.

Συμφωνοι, αλλα ποιο ειναι το VFM Κλιματιστικο, το INVENTOR που στο πουλάν στην τιμη του επώνυμου Ιαπωνέζικου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η Daikin έχει σχέση με την GREE . Κοινές επενδύσεις για μείωση κόστους, ίδρυση εταιρειών με το 51 % να ανήκει στην Gree . 

1. Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd.
Areas of business :Activities related to the development, production, sales, after-sales service and export of compressors, accessories, and PCBs

2. Zhuhai Gree Daikin Precision Mold Co., Ltd
Areas of business :Development, production, sales, after-sales service, and export of molds and molded products
Μερικά που κατασκευάζουν απο κοινού : 
α. Σασί εσωτερικών μονάδων, προσόψεις εσωτερικών μονάδων, πτερωτές:  http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=207
β. Εξωτερικές μονάδες (το κουφάρι )  http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=217
γ. Στοιχεία κλιματισμού: http://www.gd-mold.com/jmlj.asp?pid=233

Για να γνωρίζετε : Η Ariston είναι πελάτης τους καθώς και η Γαλλική Valeo που κατασκευάζει ανταλλακτικά και εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης για τις γραμμές παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανίων .  Ναι ασχολούνται και με την αυτοκινητοβιομηχανία . 

"Καθαρό" προϊόν απαλλαγμένο από συνεργασίες και  τεχνογνωσία τρίτων  δεν υπάρχει και δεν αναφέρομαι μόνο για τον κλιματισμό  προφανώς . 

Ναι Toshiba Midea έχουν Eurovent και τις θεωρώ και τις δύο εταιρείες αξιόλογες.

Ναι το Mirai plus είναι αποκλειστικό μοντέλο για τον Κωτσόβολο αλλά το έχει στο site της η Toshiba αλλά δεν αναφέρει όλα τα χαρακτηριστικά . Αν είναι το Sieya ή όχι αυτό το ξέρουν μόνο οι ίδιοι . Εμείς απλά υποθέτουμε . 

Η General Electric appliances είναι εταιρεία που ανήκει στο Haier Group . Δεν αγόρασε απλά το όνομα . Πήρε και τα εργοστάσια στην Αμερική και το R&D της . Πώς αυτό την κάνει φασόν ; 
Δες και μία περσινή επένδυση της Haier σε εργοστάσιο της Ge appliances Αμερικής :
https://pressroom.geappliances.com/news/growing-consumer-demand-for-ge-appliances-products-drives-200-million-investment-in-kentucky-creating-400-new-u-s-jobs
Δες και εδώ μερικά απο τα ενεργά HQ και εργοστάσια της Ge appliances αυτή την στιγμή.
https://careers.geappliances.com/locations

Όσο για τον χαρακτηρισμό Αμερικάνικη GE δεν ισχύει όπως και σε άλλες εταιρείες γιατί πολύ απλά όπως είπα "Καθαρό" προϊόν απαλλαγμένο από συνεργασίες και  τεχνογνωσία τρίτων  δεν υπάρχει και δεν αναφέρομαι μόνο για τον κλιματισμό  προφανώς . "

Αν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια  (γιατί χρόνια γράφω εδώ μέσα) ότι ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με Inventor και ότι την αφορά δικαίωμα  σου . Αν θεωρείς ότι την πάω την Inventor σαν εταιρεία αυτό δεν το έκρυψα ποτέ . Το χω δηλώσει και στο παρελθόν  σε post . Την θαυμάζω την εταιρεία γιατί είναι μια ελληνική εταιρεία με εξαιρετικό aftersales η οποία αναπτύσσεται με τρομερούς ρυθμούς τόσο Ελλάδα όσο και Εξωτερικό και τις περισσότερες φορές δίνει ένα εξαιρετικό πακέτο (χαρακτηριστικά- εγγύηση- εξυπηρέτηση- τιμή ) πάντα κατά την δικιά μου άποψη . Αυτό δε σημαίνει πως όταν κάποιος ζητάει βοήθεια για μηχάνημα η απάντηση μου είναι του στυλ "πάρε inventor γαμάνε τα σπάνε" αυτό και μόνο. . Όλες οι απαντήσεις μου είναι τεκμηριωμένες με σύγκριση χαρακτηριστικών κτλ  και φροντίζω να ναι όσο πιο αντικειμενικές γίνεται .
Βέβαια απόλυτη αντικειμενικότητα κανένας δεν έχει, διότι ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια επιλογής και εμπειρίες οπότε πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες . Στην τελική διαφορετικές προσωπικότητες με διαφορετική λογική, τρόπο σκέψης και ανάλυσης.

Εσύ έχεις κόλλημα με τα φασόν  (το οποίο δεν έχει τίποτα το αρνητικό και άσε με να το πιστεύω για τους δικούς μου λόγους που ασχολούμαι με το supply chain στην καριέρα μου), θεωρείς ότι αξίζει μόνο μοντέλο που έχει Eurovent και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα . Διαφωνώ με επιχειρήματα αλλά ταυτόχρονα σέβομαι την άποψη σου  και κατανοώ ότι ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια αγοράς και αξιολόγησης ενός προϊόντος στο μυαλό του . 
Την εγγύηση την θεωρώ σημαντικό κριτήριο αγοράς σε συνδιασμό με τα SCOP SEER και την τιμή του προϊόντος . Κυρίως έτσι σκέφτομαι όσον αφορά τον κλιματισμό . 

Οι περισσότερες μετρήσεις που γίνονται εδώ μέσα δεν έχουν κάποιο νόημα . Αδιάφορο να συγκρίνουμε καταναλώσεις σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικά κλιματολογικά δεδομένα . 
Το μόνο που έχει νόημα είναι να μετράμε και να συγκρίνουμε με άλλα κλιματιστικά στα πόσα watts στιγμιαίας ισχύς κλείνει το κλιματιστικό . Το τονίζω"να συγκρίνουμε" γιατί δεν μπορείς να κρίνεις ένα κλιματιστικό χωρίς κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Όμως αυτό για να γίνει θα πρέπει να συγκρίνουμε ένα κλιματιστικό στα πόσα watts κλείνει με ένα ένα άλλο κλιματιστικό που θα μπεί στον ίδιο χώρο και θα λειτουργήσει υπο τις ίδιες συνθήκες  (ίδια εσωτερική θερμοκρασία, ίδια απαίτηση χώρου ίδια εξωτερική θερμοκρασία ) . Η ελάχιστη στιγμιαία ισχύς ενός κλιματιστικού επηρεάζεται απο τις κλιματολογικές συνθήκες .  Παρ όλα αυτά έχω πει και παλαιότερα ότι έχω μεγάλες αμφιβολίες κατά πόσο η ελάχιστη στιγμιαία ισχύς (on-off καταστάσεις) επηρεάζει την τελική κατανάλωση, (για να είμαστε πιο σωστή το κόστος στη ΔΕΗ) ενός μηχανήματος σε σύκγριση με ένα άλλο πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν διαφορετικά SCOP SEER . Επίσης οι on-off καταστάσεις είναι ένα φαινόμενο που έχουν όλα τα κλιματιστικά της αγοράς και η συχνότητα όπου εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο έχει να κάνει ΚΑΙ με τις απαιτήσεις του χώρου και εμάς που επιλέξαμε στο ΠΕΡΙΠΟΥ κλιματιστικό δίχως μηχανολογική μελέτη . Όλα είναι σχετικά !
Αυτή είναι η τεχνική μου άποψη και για αυτό δεν ασχολούμαι με τις μετρήσεις που ανεβαίνουν απο διάφορα μοντέλα και δεν συμμετέχω σε αυτό . Αν ποτέ μπορέσω να κάνω σωστά το πείραμα αυτό με τον τρόπο που σου εξήγησα πιο πάνω τότε  έχει νόημα να ποστάρω τα αποτελέσματα . 

Υ.Γ Επειδή το γραπτό μπορεί να παρεξηγηθεί , το ύφος μου δεν έχει καμία δόση ειρωνείας ούτε τσακωμού . Δεν έχω να χωρίσω κάτι με κανέναν εδώ μέσα . 

Για την ελάχιστη στιγμιαία ισχύς και το on/off και την αμελιτεα διαφορά στην κατανάλωση συνεχίζω να έχω αμφίβολιες.(μέχρι να μου απαντησεις) 😛

Έχουμε δύο ίδια κλιματιστικά, στον ίδιο χώρο. Με ιδιο scop,seer. Τα βάζουμε και τα δύο 27C.

Το ένα που μπορεί να διατηρήσει τον χώρο στους 27,καίει Α .Δεν το πειράζουμε δεν το ακουμπάμε.

Το άλλο επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί να διατηρήσει την θερμοκρασία που θέλουμε μόλις φτάσει 27C το κλείνουμε χειροκίνητα.(off τηλεχειριστήριο)  Μόλις παρατηρήσουμε με άλλο θερμόμετρο ότι ζεστάθηκε ο χώρος,π.χ. πήγε 28 το ξαναανοιγουμε.

Σε αυτήν την περιπτωση ίσως η διαφορά είναι αμελητέα όπως αναφέρεις... (Αν και στις πολλές ωρες,μέρες λειτουργίας πάλι θα υπάρχει διαφορά) 

Στην πραγματικότητα όμως (αν δεν το κλείσουμε δηλαδή χειροκίνητα) το δεύτερο κλιματιστικο φτάνει 25 (άρα σίγουρα έκαψε αρκετά παραπάνω σε σχέση με το 27) και μετά από αρκετή ώρα ξανανοιγει ώστε να ξαναψυξει τον χώρο μέχρι 25 κτλ.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρή η διαφορά κατανάλωσης. Αν κάπου έχω λαθος στον συλλογισμό μου, διόρθωσε με ..

Δυστυχώς αρκετά Inventor,όπως και Toyo έχουν το παραπάνω θέμα και για μένα ειναι μεγάλο μείον...(λόγο ελάχιστη απόδοσης, η λόγο κανόνα 42C κτλ)

Λεφτά για υπερθέρμανση/υπερψυξη δεν έχω. Φαντάσου να βάλεις το καλοριφέρ στους 23C και να πηγαίνει 25C...

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...