Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια θα βαλω ενα κλιματιστικο inventer σαλονι 12αρι dalkin mitsubishi toyotomi??υπαρχει αντιπροσωπεια απο τη καθε εταιρεια για να παω να αγορασω η μονο σε μεγΛα καταστηματα;;θελουμε σιγουρα αθορυβο.δινουν στη αντιπρωσωπεια που τα πουλαει δωρεαν εγκατασταση η οχι;; αναλαμβανουν να το εγκατασρησουν;;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπερα παιδια θα βαλω ενα κλιματιστικο inventer σαλονι 12αρι dalkin mitsubishi toyotomi??υπαρχει αντιπροσωπεια απο τη καθε εταιρεια για να παω να αγορασω η μονο σε μεγΛα καταστηματα;;θελουμε σιγουρα αθορυβο.δινουν στη αντιπρωσωπεια που τα πουλαει δωρεαν εγκατασταση η οχι;; αναλαμβανουν να το εγκατασρησουν;;

To daikin άστο, κοίτα για τα άλλα 2.

Δημοσ.

Για μένα η σειρά παει daikin > Mitsubishi > toyotomi

Daikin χρονια ολόκληρα, σκυλιά μαύρα και ποιοτικότατα. Και ακριβά βέβαια. Πρόσφατα που άλλαξα στο δωμάτιο μου πήρα Mitsubishi , και στο εξοχικό θέλαμε κατι πιο φθηνό και πήραμε toyotomi.

Δημοσ.

ωραια με τη σειρα αλλα ποιος εχει καλυτερο σερβις διοτι λογικα καθε χρονο χρειαζεται;;ειναι καλυτερα να παω σε αντιπροσωπεια ωστε να ξερω ποιον τεχνικο φωναζω καθε χρονο διοτι στο μεγαλο καταστημα μετα πρεπει να βρω εγω τεχνικο για να ρχεται καθε χρονο.καλυτερη τιμη ποιος εχει;;;

θελω και χαμηλο θορυβο

Δημοσ.

Γεια χαρά και από εμένα

Αφιέρωσα πολύ χρόνο διαβάζοντας σχεδόν όλο το νήμα καθώς νομίζω πως η ζέστη πλέον έχει γίνει ανυπόφορη. Μπορείς να τηγανίσεις αβγό στους τοίχους ΑΝΕΤΑ  :(.

Θα ήθελα συμβουλές από τους πιο έμπειρους. Είμαι ενοικιαστής ενός ρετιρέ (θα μπορούσες να το πεις και δώμα) 6ου ορόφου περί τα 50 τμ. Ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού είναι το σαλόνι θαρρώ περί τα 25-30 τμ, μια μικρή κουζίνα, μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο. Το σπίτι το λούζει ο ήλιος από την ανατολή του έως και τη δύση του. Επίσης το σπίτι είναι και έρμαιο των ανέμων, ρετιρέ γαρ. Προσανατολίζομαι δυστυχώς σε μια εσωτερική μονάδα καθώς θα επωμιστώ το κόστος και τούτο διότι όταν νοίκιασα το σπίτι (Σεπτ'15) δεν γνώριζα πως η κεντρική του θέρμανση δεν θα δουλεύει και κατά την διάρκεια του χειμώνα υπήρξε αναπροσαρμογή του ενοικίου. (-30€ το μήνα) Έτσι εάν ζητήσω του ιδιοκτήτη να αναλάβει το κόστος νομίζω πως θα ζητήσει να αυξηθεί και το ενοίκιο. Anyway το budget είναι τα 700-750€ και έχω καταλήξει στα παρακάτω

1. https://www.skroutz.gr/s/6926335/Gree-Cozy-GRS-161-EI-JCF1-N2.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html?from=favorites_popup
  3. https://www.skroutz.gr/s/8896197/Inventor-Omnia-O1MVI-18WFR-O1MVO-18.html

Πιο  πιστεύετε θα με εξυπηρετήσει καλύτερα; Τέλος εάν επιτρέπετε να μου προτείνετε και έναν ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία για την εγκατάσταση θα το εκτιμούσα δεόντως. 

Ευχαριστώ πολύ.

Εχω το μοντέλο, της Gree αλλά σε 12.000BTU(έχω 30 τ.μ).Ειμαι απόλυτα ευχαριστήμενος, ειναι αθόρυβοΤι κατασκευής είναι η κατοικία, έχει διπλά τζάμια(εννοώ αλουμίνιο ή ξύλινα κουφώματα), μόνωση?

Εάν επικοινωνήσεις με την ίδια εταιρεία θα σου δώσουν επίσημους συνεργάτες στην περιοχή σου.

Εγω έτσι έκανα που πήρα της Gree γιατί στις γνωστές αλυσίδες δέν το έβρισκα.

Δημοσ.

Γεια χαρά και από εμένα

Αφιέρωσα πολύ χρόνο διαβάζοντας σχεδόν όλο το νήμα καθώς νομίζω πως η ζέστη πλέον έχει γίνει ανυπόφορη. Μπορείς να τηγανίσεις αβγό στους τοίχους ΑΝΕΤΑ  :(.

Θα ήθελα συμβουλές από τους πιο έμπειρους. Είμαι ενοικιαστής ενός ρετιρέ (θα μπορούσες να το πεις και δώμα) 6ου ορόφου περί τα 50 τμ. Ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού είναι το σαλόνι θαρρώ περί τα 25-30 τμ, μια μικρή κουζίνα, μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο. Το σπίτι το λούζει ο ήλιος από την ανατολή του έως και τη δύση του. Επίσης το σπίτι είναι και έρμαιο των ανέμων, ρετιρέ γαρ. Προσανατολίζομαι δυστυχώς σε μια εσωτερική μονάδα καθώς θα επωμιστώ το κόστος και τούτο διότι όταν νοίκιασα το σπίτι (Σεπτ'15) δεν γνώριζα πως η κεντρική του θέρμανση δεν θα δουλεύει και κατά την διάρκεια του χειμώνα υπήρξε αναπροσαρμογή του ενοικίου. (-30€ το μήνα) Έτσι εάν ζητήσω του ιδιοκτήτη να αναλάβει το κόστος νομίζω πως θα ζητήσει να αυξηθεί και το ενοίκιο. Anyway το budget είναι τα 700-750€ και έχω καταλήξει στα παρακάτω

1. https://www.skroutz.gr/s/6926335/Gree-Cozy-GRS-161-EI-JCF1-N2.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html?from=favorites_popup
  3. https://www.skroutz.gr/s/8896197/Inventor-Omnia-O1MVI-18WFR-O1MVO-18.html

Πιο  πιστεύετε θα με εξυπηρετήσει καλύτερα; Τέλος εάν επιτρέπετε να μου προτείνετε και έναν ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία για την εγκατάσταση θα το εκτιμούσα δεόντως. 

Ευχαριστώ πολύ.

To inventor omnia έχει περισσότερες λειτουργίες και καλύτερους συντελεστές απόδοσης (μικρότερη κατανάλωση) . Επίσης έχει μικρότερες τιμές θορύβου σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι αξιόπιστο . Σου το προτείνω.

Υ.Γ Η Gree φτιάχνει τα inventor και η inventor είναι Ελληνική εταιρία .

^^^

Από ότι έχω διαβάσει εδώ, τα παιδιά θα σου προτείνουν, λόγω της ιδιαιτεροτητας του χώρου, πρώτα να πάρεις την άποψή ενός μηχανολογου-ψυκτικου και μετά τα κλιματιστικά που θα βάλεις είναι με αυτήν την σειρά:

Inventor Omnia O1MVI-18WFR / O1MVO-18

Gree Cozy GRS 161 EI/JCF1-N2

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-556ZR

Για εγκαταστατη πες και την περιοχή που είσαι.

Σωστός !!! 

Αν παραγγείλω καινούριο κλιματιστικό 9άρι με δωρεάν εγκατάσταση και υπάρχει στο σπίτι το παλιό εγκατεστημένο που θα πρέπει να αφαιρεθεί,χρεώνουν κάτι οι μεγάλες αλυσίδες;

Ποιά,είναι τα καλύτερα,Fujitsu και Mitsubisi και μετά τα υπόλοιπα;

Όλα σχεδόν καλά είναι . 

Αξιόπιστα θεωρούνται inventor gree midea mitsubishi daikin fujitsu mitsubishi hisense  (προσωπική άποψη) 

Για μένα value for money και αξιόπιστα είναι inventor gree (στην κατηγορία της σειράς hansol) midea fujitsu.

Ναι χρεώνουν για την αφαίρεση του παλιού όλοι . 

Όταν παίρνεις Daikin πληρώνεις ΚΑΙ το τυπωμένο σηματάκι στην πρόσοψη της μονάδας . Κοινώς καλά και αξιόπιστα όπως πάντα αλλά πληρώνεις περισσότερα λεφτά απο όσο αξίζουν . Είναι το όνομα και η ιστορίας της . Να το πως και αλλιώς, το marketing κάνει και αυτό την δουλειά του!

Εκτός αν το budget δεν σε αφορά οπότε αν σε ενδιαφέρει το ururu sharara τότε δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο ! Άπαιχτο και ιδιαίτερο !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εβαλα το inventor pro 12αρη  στο σπιτι ,κουζινα-σαλονι και πιανει και στο δωματιο,αρκετα καλο και ψυχει μια χαρα .Ο ψυχτικος βεβαια που μου το εβαλε μου ελεγε οτι ολα αυτα που λενε για αποδοση ειναι μουφα και οτι υπαρχει ενας μαθηματικος τυπος με SEER SCOP που δινει την πραγματικη αποδοση του μηχανηματος.Οποτε αν εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους δεν αποδιδουν καλα.

Οπως και να εχει ,θα ελεγα μεγαλη προσοχη  στον ψυκτικο που θα σας βαλει το κλιματιστικο!!! Ιδιαιτερα αν χρειαζεται να προσεξει να μην σας χαλασει κατι μεσα στο σπιτι.Θα απεφευγα την δωρεαν εγκατασταση .

Ο τυπος που μου το εβαλε ηταν αστερι. 

Με τρυπανι σιγα σιγα να ανοιξει τρυπα που θα περνανε τα καλωδια και οχι το κεφαλι μου .Με τρυπανι σιγα σιγα να μην κοψει καμια ηλεκτρολογικη γραμμη στο σπιτι και οχι με ποτηροτρυπανο να τα διαλυσει ολα.Επισης επειδη ειναι μικρο το σπιτι μεγαλη προσοχη να μην φαμε κανα αλουμινιο επειδη διπλα ακριβως ειναι το παραθυρο και μεσα στον τοιχο ειναι τα αλουμινια.Τρομερη εντυπωση μου εκανε το γεγονος που προσεχε ακομα και το γεγονος να μην πεσει μεσα απο τον τοιχο στην ραγα του παραθυρου κανα πετραδακι και δεν τερματιζει το παραθυρο ή φρακαρει!

20 λεπτα μετα απο την εγκατασταση εκανε αντλια κενου και μου ειπε οτι εχει διαφορα απο 10-20% στην αποδοση.

Συνολο χρονου 3 ωρες! 

ειχα φερει ενα τυπο και μου ελεγε να τρυπησω το δοκαρι με το τσιμεντο να περασει τον σωληνα!!!Να κανει κανα σεισμο μετα να με πλακωσει το σπιτι!

Επεξ/σία από Aias
  • Like 1
Δημοσ.

καλησπερα παιδια πολυ ταλαιπωρια διαπιστωνω για να βαλουμε κλιματιστικο.3 ωρες χρειαζεται;; απο αποψη τιμης τι διαφορα υπαρχει σε ενα 12αρι dalkin mitsubishi toyotomi και gree ???καλυτερη αντιπροσωπεια ποιος εχει;;στα μεγαλα καταστηματα η δωρεαν τοποθετηση γινεται απο ψυκτικους σωστα;;τι διαφορα τιμης εχει η αντιπροσωπεια με το καταστημα ;; τι κοστος εχει η τοποθετηση απο αυτους;;επισης υποθετω οτι ενημερωνω και το ιδιοκτητη του σπιτιου σωστα;;

Δημοσ.

Θέλεις να ψάχνουμε στο skroutz τις τιμές; Δεν μπορείς να τις δεις;

Το ζήτημα είναι πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις εσύ και αναλόγως θα σου προτείνουμε.

Συνήθως mitsubishi-daikin είναι καλύτερα αλλά τα gree-inventor καλό value for money.

Τα toyotomi δεν τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση.

Δημοσ.

Κανονικα ειναι 1 ωρα η εγκατασταση .Δωρεαν εγκατασταση γινεται απο ψυκτικους που συνεργαζεται το καταστημα και σε μια μερα εχουν 10-15 εγκαταστασεις.Τωρα αν πιστευεις οτι θα σου κανουν καλη δουλεια ειναι αλλο θεμα.Το λογικο ειναι 1-2 ωρες αναλογα την εγκατασταση.Αν παει με το πασο του παει παραπανω σε χρονο.

Δημοσ.

κανα 600 εχω υπολογισει σε τιμη αρα το ποιο αθορυβο καλυτερη αντιπροσωπεια ποιο ειναι;;;

επισης η αντιπροσωπεια μπορει να εχει 5 μαγαζια συμεργαζομενα πως θα ξερω οτι ειναι ο καλυτερος και τι τιμες εχουν στο κλινατιστικο λογικα χαμηλοτερες;; ωστε με τη χρεωση εγκαταστασης να βγει ιδια τιμη με το μεγαλο καταστημα;;

Δημοσ.

εγω εβαλα το inventor pro 12αρη  στο σπιτι ,κουζινα-σαλονι και πιανει και στο δωματιο,αρκετα καλο και ψυχει μια χαρα .Ο ψυχτικος βεβαια που μου το εβαλε μου ελεγε οτι ολα αυτα που λενε για αποδοση ειναι μουφα και οτι υπαρχει ενας μαθηματικος τυπος με SEER SCOP που δινει την πραγματικη αποδοση του μηχανηματος.Οποτε αν εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους δεν αποδιδουν καλα.

Οπως και να εχει ,θα ελεγα μεγαλη προσοχη  στον ψυκτικο που θα σας βαλει το κλιματιστικο!!! Ιδιαιτερα αν χρειαζεται να προσεξει να μην σας χαλασει κατι μεσα στο σπιτι.Θα απεφευγα την δωρεαν εγκατασταση .

Ο τυπος που μου το εβαλε ηταν αστερι. 

Με τρυπανι σιγα σιγα να ανοιξει τρυπα που θα περνανε τα καλωδια και οχι το κεφαλι μου .Με τρυπανι σιγα σιγα να μην κοψει καμια ηλεκτρολογικη γραμμη στο σπιτι και οχι με ποτηροτρυπανο να τα διαλυσει ολα.Επισης επειδη ειναι μικρο το σπιτι μεγαλη προσοχη να μην φαμε κανα αλουμινιο επειδη διπλα ακριβως ειναι το παραθυρο και μεσα στον τοιχο ειναι τα αλουμινια.Τρομερη εντυπωση μου εκανε το γεγονος που προσεχε ακομα και το γεγονος να μην πεσει μεσα απο τον τοιχο στην ραγα του παραθυρου κανα πετραδακι και δεν τερματιζει το παραθυρο ή φρακαρει!

20 λεπτα μετα απο την εγκατασταση εκανε αντλια κενου και μου ειπε οτι εχει διαφορα απο 10-20% στην αποδοση.

Συνολο χρονου 3 ωρες! 

ειχα φερει ενα τυπο και μου ελεγε να τρυπησω το δοκαρι με το τσιμεντο να περασει τον σωληνα!!!Να κανει κανα σεισμο μετα να με πλακωσει το σπιτι!

Ισχύει ότι ως επί το πλείστον όσοι συνεργάζονται με μεγάλες εταιρίες προκειμένου να "χτυπήσουν" περισσότερα σπίτια κάνουν πρόχειρες εγκαταστάσεις τις περισσότερες φορές.

Δεν θα ξεχάσω στην Πάτρα που ήμουν φοιτητής που παίζει να μην έκαναν πάνω από 20' να μου το εγκαταστήσουν αλλά ήταν gtpk. Τώρα εμπιστεύτηκα τον ψυκτικό του αδερφού μου και ο τύπος έκανε μεν πάνω από 1hr αλλά ήταν πάρα πολύ προσεκτικός και νοικοκύρης στην δουλειά του. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...