Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, g-e-o είπε

Παιδιά καλησπέρα, μια γνώμη για αυτό daikin atxc50b siesta sensira 18000 btu. Ενδιαφέρομαι πιο πολύ για θέρμανση, κ η αγορά πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από Κωτσοβολο η Media λόγω επιδότησης Vodafone. Κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστω πολυ. 

To Daikin που κοιτάς έχει SEER= 6.4  και SCOP=5.28 
3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη.

Απο Κωτσόβολο στα ίδια λεφτά δες και τα παρακάτω με μεγαλύτερη εγγύηση και καλύτερη κατανάλωση στην ψύξη . Έχουν και τα δύο wi-fi . 

1.  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco
SCOP= 5.1 SEER= 7.1 
10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

2. https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198277-carrier-42qhb18d8sa-crystal-ii
SCOP= 5.1 SEER= 6.4
5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 

Απο Mediamarkt δες τα παρακάτω:

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-18n8d0-i-mission-wifi-1211229.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC
SCOP= 5.1 SEER= 7.3
3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις μετά το τρίτο έτος . 

Καλύτερο aftersales (service εντός εγγύησης κτλ ) θεωρώ ότι έχει η Inventor ύστερα Midea και μετά Toshiba-Carrier . 
Για την Daikin δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό για το service της εντός εγγύησης αλλά να γνωρίζεις ότι τα θέλει όλα by the book για να σε καλύψει, οπότε προσοχή στην εγκατάσταση που θα σου κάνει ο οποιοσδήποτε να είναι εντός προδιαγραφών Daikin . Αν επιλέξεις Daikin διάβασε καλά τις οδηγίες εγκατάστασης  (ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, χρήση αντλίας κενού, σωστές ελάχιστες αποστάσεις απο εμπόδια της μέσα και έξω μονάδας κτλ  ) . 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

To Fujitsu έχει ρύθμιση να ανοίγει στην τελευταία κατάσταση πάντως.

Δηλαδή όταν το ενεργοποιήσεις ξανά , θα ξεκινήσει να δουλεύει απο εκεί που το άφησες (ρύθμιση θερμοκρασίας, mode , θέση περσίδων, ταχύτητα ανεμιστήρα ) ;
Ή αναφέρεσαι στο auto restart όταν κοπεί το ρεύμα ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δηλαδή όταν το ενεργοποιήσεις ξανά , θα ξεκινήσει να δουλεύει απο εκεί που το άφησες (ρύθμιση θερμοκρασίας, mode , θέση περσίδων, ταχύτητα ανεμιστήρα ) ;

Στο auto restart αναφέρομαι που μάλλον κάτι τέτοιο θέλει ο

@ghortman

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

12.53€  και σε ελληνικο κατάστημα στην ελλαδα,θα το τσιμπήσω 

Αν δεν κάνω λάθος στην τιμή αυτή είναι χωρίς τον αισθητήρα μέσα.

3 ώρες πριν, g-e-o είπε

Παιδιά καλησπέρα, μια γνώμη για αυτό daikin atxc50b siesta sensira 18000 btu. Ενδιαφέρομαι πιο πολύ για θέρμανση, κ η αγορά πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από Κωτσοβολο η Media λόγω επιδότησης Vodafone. Κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστω πολυ. 

Θα στοχευα εδώ

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca

Έχω το ίδιο σε 24αρι.

Αν δεν σε ενοχλεί το γεγονός ότι δεν είναι αθόρυβο και ότι δεν έχει ευκολίες τύπου WiFi ( αν και υπάρχουν τρόποι βλέπε rm mini 3), δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα καλύτερη απόδοση.

Γενικά είναι λίγο ακριβά αυτήν την περίοδο.Πριν 2 εβδομάδες έχασες πολύ καλές τιμές με -24%.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν κάνω λάθος στην τιμή αυτή είναι χωρίς τον αισθητήρα μέσα.

Θα στοχευα εδώ

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/186363-fujitsu-asyg18klca

Έχω το ίδιο σε 24αρι.

Αν δεν σε ενοχλεί το γεγονός ότι δεν είναι αθόρυβο και ότι δεν έχει ευκολίες τύπου WiFi ( αν και υπάρχουν τρόποι βλέπε rm mini 3), δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα καλύτερη απόδοση.

Γενικά είναι λίγο ακριβά αυτήν την περίοδο.Πριν 2 εβδομάδες έχασες πολύ καλές τιμές με -24%.

2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

To Daikin που κοιτάς έχει SEER= 6.4  και SCOP=5.28 
3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη.

Απο Κωτσόβολο στα ίδια λεφτά δες και τα παρακάτω με μεγαλύτερη εγγύηση και καλύτερη κατανάλωση στην ψύξη . Έχουν και τα δύο wi-fi . 

1.  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco
SCOP= 5.1 SEER= 7.1 
10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

2. https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198277-carrier-42qhb18d8sa-crystal-ii
SCOP= 5.1 SEER= 6.4
5 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 

Απο Mediamarkt δες τα παρακάτω:

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-mb-18n8d0-i-mission-wifi-1211229.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC
SCOP= 5.1 SEER= 7.3
3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις μετά το τρίτο έτος . 

Καλύτερο aftersales (service εντός εγγύησης κτλ ) θεωρώ ότι έχει η Inventor ύστερα Midea και μετά Toshiba-Carrier . 
Για την Daikin δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό για το service της εντός εγγύησης αλλά να γνωρίζεις ότι τα θέλει όλα by the book για να σε καλύψει, οπότε προσοχή στην εγκατάσταση που θα σου κάνει ο οποιοσδήποτε να είναι εντός προδιαγραφών Daikin . Αν επιλέξεις Daikin διάβασε καλά τις οδηγίες εγκατάστασης  (ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, χρήση αντλίας κενού, σωστές ελάχιστες αποστάσεις απο εμπόδια της μέσα και έξω μονάδας κτλ  ) . 

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας κ για τις γνώμες σας.. Δεν εχω κανένα ιδιαίτερο κόλλημα με την daikin, απλά έχω ακούσει ότι βγάζει λιγότερα προβλήματα, σε σχέση με τα υπόλοιπα πλην mitsubishi.. Θα κοιτάξω όμως κ αυτά που μου γράψατε.. Τι είναι πιο σημαντικό, το seer η το scop.?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας κ για τις γνώμες σας.. Δεν εχω κανένα ιδιαίτερο κόλλημα με την daikin, απλά έχω ακούσει ότι βγάζει λιγότερα προβλήματα, σε σχέση με τα υπόλοιπα πλην mitsubishi.. Θα κοιτάξω όμως κ αυτά που μου γράψατε.. Τι είναι πιο σημαντικό, το seer η το scop.?

SEER για ψύξη SCOP για θέρμανση . Όσο πιο μεγάλοι οι αριθμοί τόσο μικρότερη κατανάλωση .  Βασικά ποια εταιρεία βγάζει τα λιγότερα προβλήματα δύσκολο να το απαντήσουμε γιατί δεν έχουμε στα χέρια μας στατιστικά βλαβών απο τους εισαγωγείς ή τους κατασκευαστές . Μόνο να υποθέτουμε μπορούμε . 
Η Daikin είναι και αυτή μια αξιόπιστη εταιρεία  (θεωρώ) αλλά με υψηλό κόστος ανταλλακτικών  και μικρή εγγύηση . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, g-e-o είπε

To Daikin ειναι ποιοτικο μηχανημα, δεν θα εχεις κανενα θεμα και θα αποδωσει τα αναμενομενα. Επισης εχει EUROVENT πιστοποιηση οποτε ξερεις οτι αποδιδει οτι λεει ο κατασκευαστης. Και ναι, δεν βγαζουν ζημιες ευκολα.

Επισης προσοχη σε μηχανηματα της εταιρειας INVENTOR(που δεν εχουν EUROVENT και ειναι φασον Κινεζικα οπως INVENTOR/GENERAL ELECTRIC). 

Σημειωση, καμια σχεση αναμεσα στην General Electric USA με τα General Electric κλιματιστικα. Αν υπηρχε η οποια σχεση τα μηχανηματα θα ειχαν EUROVENT πιστοποιηση.

Η INVENTOR προσφερει μια δελεαστικη εγγυηση(και χωρις συντηρηση οπως διαλαλουν οι προωθητες της) αλλα ουσιαστικα σου πουλαει φασον Κινεζικο(συνηθως MIDEA) και τα μηχανηματα βεβαιως δεν εχουν EUROVENT οποτε τα SEER/SCOP που δηλωνουν δεν εχουν πιστοποιηθει απο ανεξαρτητο εργαστηρι.

Κοινως...'οτι δηλώνουν ειναι...Για μενα, μακρια...

Θα σου ελεγα να διαβασεις μερικες σελιδες αυτου του THREAD και θα καταλαβεις ποια τα καλα κλιματιστικα ειναι. 

Κοιτα σε DAIKIN/TOSHIBA/FUJITSU/MITSUBISHI και σε πιο οικονομικες τιμες τα TCL/GREE(ολοι αυτοι ειναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, οχι εμποροι φασονοκινέζικων).

Αλλα πραγματικα ειναι ακριβες οι τιμες τωρα..αν μπορεις περιμενε καποια προσφορα διότι ο KOTSOVOLOS βαζει καθε μηνα. Λογικα θα εχει και τον Οκτωβριο. Τωρα δεν ειναι καλη στιγμη για αγορες!

11 ώρες πριν, ovelix11 είπε

Καλησπερα.

Γνωμη για το https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198886-toshiba-mirai-plus-16tavg-e/b16tkvg-e

Μαλλον εκει καταληγω για σαλονι 32 τμ .

Προσοχη με το μηχανημα αυτο, το εχω(εις διπλουν). Εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, πολυ ησυχο και γλυκο κλιματισμο αλλα στην ψυξη δεν ειναι 16αρη. Ειναι μαλλον 14αρη. Στην θερμανση ναι, ειναι 16αρη. 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, CorumD είπε

To Daikin ειναι ποιοτικο μηχανημα, δεν θα εχεις κανενα θεμα και θα αποδωσει τα αναμενομενα. Επισης εχει EUROVENT πιστοποιηση οποτε ξερεις οτι αποδιδει οτι λεει ο κατασκευαστης. Και ναι, δεν βγαζουν ζημιες ευκολα.

Επισης προσοχη σε μηχανηματα της εταιρειας INVENTOR(που δεν εχουν EUROVENT και ειναι φασον Κινεζικα οπως INVENTOR/GENERAL ELECTRIC). 

Σημειωση, καμια σχεση αναμεσα στην General Electric USA με τα General Electric κλιματιστικα. Αν υπηρχε η οποια σχεση τα μηχανηματα θα ειχαν EUROVENT πιστοποιηση.

Η INVENTOR προσφερει μια δελεαστικη εγγυηση(και χωρις συντηρηση οπως διαλαλουν οι προωθητες της) αλλα ουσιαστικα σου πουλαει φασον Κινεζικο(συνηθως MIDEA) και τα μηχανηματα βεβαιως δεν εχουν EUROVENT οποτε τα SEER/SCOP που δηλωνουν δεν εχουν πιστοποιηθει απο ανεξαρτητο εργαστηρι.

Κοινως...'οτι δηλώνουν ειναι...Για μενα, μακρια...

Θα σου ελεγα να διαβασεις μερικες σελιδες αυτου του THREAD και θα καταλαβεις ποια τα καλα κλιματιστικα ειναι. 

Κοιτα σε DAIKIN/TOSHIBA/FUJITSU/MITSUBISHI και σε πιο οικονομικες τιμες τα TCL/GREE(ολοι αυτοι ειναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, οχι εμποροι φασονοκινέζικων).

Αλλα πραγματικα ειναι ακριβες οι τιμες τωρα..αν μπορεις περιμενε καποια προσφορα διότι ο KOTSOVOLOS βαζει καθε μηνα. Λογικα θα εχει και τον Οκτωβριο. Τωρα δεν ειναι καλη στιγμη για αγορες!

Προσοχη με το μηχανημα αυτο, το εχω(εις διπλουν). Εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, πολυ ησυχο και γλυκο κλιματισμο αλλα στην ψυξη δεν ειναι 16αρη. Ειναι μαλλον 14αρη. Στην θερμανση ναι, ειναι 16αρη. 

Η General Electric appliances είναι κατασκευαστής όπου άλλαξε ιδιοκτησία και ανήκει στo Haier Group . Δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι θα είχαν Eurovent αν ανήκε η GE appliances ακόμα στον όμιλο General Electric . 
Η πιστοποίηση Eurovent είναι μια έξτρα προαιρετική πιστοποίηση απο ανεξάρτητο φορέα . Όπως είναι η TUV που θα μπορούσαν να είχαν όλα τα τεχνολογικά προϊόντα στην αγορά (π.χ energy eficiency test certification) αλλά έχουν ελάχιστα (επώνυμα και μή)  Το ότι δεν έχουν πιστοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν πληρούν τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν .  Όλοι οι κατασκευαστές ελέγχουν τα μηχανήματά τους σε δικά τους εργαστήρια και προαιρετικά πληρώνουν αν θέλουν ανεξάρτητα εργαστήρια για να γίνει επανέλεγχος και να πάρουν κάποιο σήμα πιστοποίησης . Αυτό σημαίνει έξτρα κόστος . 

Κάτι μπερδεύεις . Toshiba Daikin Fujitsu δεν είναι 100 % κατασκευαστές . Έχουν κάνει συμφωνίες και με άλλες εταιρίες . Toshiba με Midea ,  Daikin με Gree (κλασσικό παράδειγμα το Gree change το πήρε η Daikin και το έβγαλε την αγορά) , Fujitsu με Midea . 
Το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας κλιματισμού βρίσκεται στην Κίνα . Kαμία εταιρεία δεν κατασκευάζει απο το μηδέν τα κλιματιστικά της .Άκόμα και αν τους ανήκει 100 % η συναρμολόγηση, τα εξαρτήματα που απαρτίζουν ένα προϊόν πολλές φορές είναι άλλων προμηθευτών με τεχνογνωσία των προμηθευτών αυτών . 
Αυτό δεν ισχύει μόνο στον κλιματισμό αλλά σε οποιοδήποτε τεχνολογικό αγαθό στη σήμερον ημέρα . Δεν υπάρχει ταυτότητα στα προϊόντα του 21ου αιώνα και σαφώς είναι αστείο να αναφερόμαστε σε εθνική ταυτότητα .  Η τεχνολογία έχει αυξηθεί και έχει γίνει τόσο περίπλοκη που είναι ασύμφορο για μια εταιρεία να τα φτιάχνει όλα in house  (απο R&D έως τελικό στάδιο κατασκευής)  ,δεν μπορεί εύκολα να είναι ανταγωνιστική σε κάθε τομέα (οικονομικά ανταγωνιστική και τεχνολογικά) για αυτό το λόγο στο τεχνολογικό τομέα υπάρχουν δεκάδες συνεργασίες για να παραχθεί ένα τελικό προϊόν . 

Για το Toshiba Mirai plus όσο και αν έχω ψάξει η Toshiba δεν αναφέρει τις ονομαστικές αποδόσεις .  Μόνο τα εύρη απόδοσης . Οπότε ναι θέλει διευκρίνηση .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαιως υπαρχουν συνεργασιες...αλλα η DAIKIN εδω και χρονια δεν εχει σχεση με την GREE. 

H TOSHIBA εχει σχεση με την MIDEA αλλα τα μηχανηματα εχουν EUROVENT και απο μετρησεις ατομων στο forum ειναι κορυφαια!

ΤΟ MIRAI PLUS δεν θα το βρείς διοτι ειναι το SEIYA ειδικα για την DIXONS.

Ολα αυτα δεν αλλαζουν το γεγονος οτι μπορεις GENERAL ELECTRIC/INVENTOR ειναι φασον Κινεζικα. Η INVENTOR σου πουλαει φασον Κινεζικο με την στάμπα της και προσπαθει να σε δελεασει με την 10ετη εγγυηση.

Αλλα σπανια βλεπουμε μηχανηματα της εδω στο forum, και ακομα πιο σπανια μετρησεις.

Η διαφορα μεταξυ εμενα, και πολλους αλλους εδω μεσα ειναι οτι ειμαστε Hobbyists. Εμενα μου αρεσει να αγοραζω και να δοκιμαζω διαφορα μηχανηματα και να ανταλλασω αποψεις.

Εσυ φιλε DARE-DEVIL οπου σταθεις ολο την INVENTOR διαφημιζεις...ουτε εργαζομενος στην εταιρεια να ησουν, λολ!

Θα ηθελα να μας δειξεις τα κλιματιστικα που εχεις, και να δουμε μετρησεις, και οχι συνεχως προωθηση INVENTOR/GENERAL ELECTRIC/HAIER χωρις μετρησεις...

Και η INVENTOR τα κανει και σε αλλα forums αυτα, οπως το ατομο BANANAS στο αλλο forum που ολη μερα αναφερει μονο ΙNVENTOR και 10 χρονια....

Και αυτο ειναι που δεν μου αρεσει με την INVENTOR...οτι στηνει ατομα σε forums hobbyists για να πουλησει...

Τελος πα, ας προσεχει ο καθε αγοραστης....

Μου φαινεται πρεπει να ξεκαθαρισουμε εδω μεσα ολοι για ποιον δουλευουμε...εγω παντως ειμαι της ενωσης Ιαπωνικων συμφεροντων DAIKIN/FUJITSU/TOSHIBA/MITSUBISHI :D

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, CorumD είπε

Εσυ φιλε DARE-DEVIL οπου σταθεις ολο την INVENTOR διαφημιζεις...ουτε εργαζομενος στην εταιρεια να ησουν, λολ!

Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο , αλλά δεν ισχύει.

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Οκ, δεν ισχυει, αλλα γιατι σε καθε forum Που μπαινω βλεπω εναν να διαφημιζει συστηματικα INVENTOR; Και να ηταν και τιποτα καλα μηχανηματα, να παει στο διαολο...αλλα με οσους ψυκτικους εχω μιλησει ολοι το ιδιο λενε...μακρια απο INVENTOR...μακρια απο GENERAL ELECTRIC...

Εγω δεν θελω να βλεπω SEER/SCOP χωρις EUROVENT...θελω πιστοποιημενες επιδοσεις, θελω χρηστες να κανουν μετρησεις, οπως κανουμε και μεις με τα δικα μας...που ειναι τα INVENTOR στις μετρησεις;

Δημοσ.

14 λεπτά πριν, CorumD είπε

Οκ, δεν ισχυει, αλλα γιατι σε καθε forum Που μπαινω βλεπω εναν να διαφημιζει συστηματικα INVENTOR; Και να ηταν και τιποτα καλα μηχανηματα, να παει στο διαολο...αλλα με οσους ψυκτικους εχω μιλησει ολοι το ιδιο λενε...μακρια απο INVENTOR...μακρια απο GENERAL ELECTRIC...

Εγω δεν θελω να βλεπω SEER/SCOP χωρις EUROVENT...θελω πιστοποιημενες επιδοσεις, θελω χρηστες να κανουν μετρησεις, οπως κανουμε και μεις με τα δικα μας...που ειναι τα INVENTOR στις μετρησεις;

Εσύ θες πιστοποίηση, ο άνθρωπος το έχει πει ξεκάθαρα, ότι γουστάρει εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Εγώ πιστεύω το αντίθετο, χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω με απτά στοιχεία. Στο άλλο τοπικ με τους αφυγραντήρες είχε γίνει ένα πολύ δυνατό ξεβράκωμα στον dare με quotes δικών του απόψεων τα οποία έρχονταν σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους αλλά ακολούθησαν την γραμμή inventor στον τρόπο λειτουργίας. Είχε μάλιστα, μετά από αυτό, αρκετό καιρό να γράψει, μέχρι που ξεκινησε πολύ δειλά πάλι την γκρίζα διαφήμιση. Ο λόγος για να απαντήσω και στον @CorumD που ο κόσμος εδώ δεν προτιμάει τα inventor είναι γιατί έχει μάτια, διαβάζει τις κριτικές των υπολοίπων μελών και εμπιστεύεται τα στοιχεία που παραθέτουν τα άλλα μέλη. Εκεί δυστυχώς πονάει η inventor που ποντάρει μόνο στην προώθηση.

Επεξ/σία από turbakiasss
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Εγώ πιστεύω το αντίθετο, χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω με απτά στοιχεία. Στο άλλο τοπικ με τους αφυγραντήρες είχε γίνει ένα πολύ δυνατό ξεβράκωμα στον dare με quotes δικών του απόψεων τα οποία έρχονταν σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους αλλά ακολούθησαν την γραμμή inventor στον τρόπο λειτουργίας. Είχε μάλιστα, μετά από αυτό, αρκετό καιρό να γράψει, μέχρι που ξεκινησε πολύ δειλά πάλι την γκρίζα διαφήμιση. Ο λόγος για να απαντήσω και στον @CorumD που ο κόσμος εδώ δεν προτιμάει τα inventor είναι γιατί έχει μάτια, διαβάζει τις κριτικές των υπολοίπων μελών και εμπιστεύεται τα στοιχεία που παραθέτουν τα άλλα μέλη. Εκεί δυστυχώς πονάει η inventor που ποντάρει μόνο στην προώθηση.

Καλά εννοείται ότι όλοι μας είμαστε ένα ψευδώνυμο οπότε κανείς δεν ξέρει τις προθέσεις κανενός, αλλά αυτά είναι πολύ σοβαρά κατηγορητήρια που δεν βοηθάνε κάπου και καλό θα ήταν να εκλείψουν.

Είναι πολύ λεπτή η διαφορά της προώθησης από κέρδος από την προώθηση λόγω συμπάθειας.

Κάποιος θα μπορούσε να πει πχ ότι ο  @guzel@ έχει από πίσω την Toshiba , μιας και υποστηρίζει την εταιρεία σε σημείο αηδιας (πλάκα κάνω), ενώ ο άνθρωπος απλά γουστάρει.

Τεσπα, από μένα δεν θα υπάρξει άλλο σχετικό μήνυμα αλλά έχοντας διαβάσει το παρόν νήμα μέχρι αηδιας, έχω την αντίθετη άποψη αλλά και έτσι να μην είναι, αντικειμενικά, στα χαρτιά πάντα μιας και στην πράξη δεν ξέρουμε ακριβώς τί παίζει ( έχουμε κάποια παραδείγματα από θετικές εκβάσεις βλαβών, έχουμε και τον γιό??? ψυκτικού???? που λέει το αντίθετο , άντε τώρα τι να πιστέψεις), η Inventor σήμερα στην Ελλάδα είναι μια καλή επιλογή λόγω εγγύησης/αντιπροσωπείας.

Το νήμα αυτό είναι χρησιμότατο, οι πληροφορίες εδώ είναι πάντα με επιφύλαξη όπως παντού άλλωστε και ο καθένας αποφασίζει και κρίνει.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είχα απασχολήσει παλαιότερα το forum για αγορά κλιματιστικού. Πρόκειται για χώρο σαλοκουζίνας 35τ.μ. με διάδρομο 5τ.μ. σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στα νότια προάστια της Αθήνας. Είχα κατασταλάξει προς το Toshiba shorai μετά από συζήτηση εδώ  απλώς ο ενδοιασμός ήταν αν θα με κάλυπτε το 18άρι ή θα έπρεπε να πάω σε μεγαλύτερο. Κάποια προσωπικά θέματα ανέβαλαν την αγορά τότε και τελικά η αγορά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (Toshiba shorai premium 18BTU) και θέλω να ρωτήσω για την εγκατάσταση λόγω ότι είμαι τελείως άσχετος. Η εξωτερική θα τοποθετηθεί ψηλά (τύπου σάντουιτς).

Η εγκατάσταση θα κοστίσει (καθαρά) 80 ευρώ συν  20 ευρώ το μέτρο για σωλήνα και 10 ευρώ για την μόνωση. Και επειδή η κοπέλα στο τηλ. κέντρο που κλίνει τα ραντεβού  δεν γνωρίζει ρωτάω εσάς. Εάν ελάχιστο μήκος σωλήνα είναι π.χ.  2 μέτρα τότε τα υλικά θα κοστίσουν 2μέτρα σωλήνα επί 20 ευρώ σύνολο 40 για σωλήνα και 2 μέτρα επί 10 σύνολο 20 ευρώ η μόνωση. Είναι σωστό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...