Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 7/9/2019 στις 2:21 ΜΜ, liakjim είπε

Εξαρτάται, πχ κάποια μοντέλα της midea σου δείχνουν watts. 

Αν ναι , αν δεν έχει το μηχάνημά σου, είτε με πριζάκι είτε με μετρητή ράγας. 

Σε πριζάκι έχω 2 μοντέλα 

Αυτό https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-16A-Smart-WIFI-Socket-220V-EU-Plug-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-Compatible-with-BlitzWolf-Tuya-APP-p-1292899.html?rmmds=myorder

και αυτό που είναι γραμμής https://www.banggood.com/SONOFF-POW-R2-AC90-250V-16A-3500W-WIFI-Wireless-APP-Remote-Control-Switch-Timer-Socket-Power-Monitor-Current-Tester-Works-with-Amazon-Alexa-Amazon-Echo-Dot-Amazon-Tap-Google-Home-Nest-Assistant-IFTTT-p-1279097.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Το sonoff έχει λίγο μεγαλύτερη ακρίβεια.

sorry που σε πρήζω, το έβαλα το Fujitsu asyg18klca. Μου είχες πει ότι δεν έχει wifi. Αν πάρω το sonoff που μου είχες προτείνει θα δουλέψει με το asyg ή εννοούσες ότι δουλεύει με όσα έχουν wifi ?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, εβαλα προσφατα ενα παλιο κλιματιστικο ( Yeti KFR-12GW/B) το οποιο εχει το εξης θεμα:

Σε τυχαιες στιγμες απο την ωρα που το ανοιγω δε λειτουργει καθολου η εξωτερικη μοναδα( δε γυρναει καν ο ανεμιστηρας της) 

Παρολαυτα υπαρχουν και στιγμες στις οποιες λειτουργει κανονικοτατα για ωρες.

Εχει κανεις ιδεα για το τι μπορει να φταιει?

Επεξ/σία από Nero55
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, afterhours είπε

Στη περιπτωση σου λογω τεραστιων ποσοστων υγρασιας δυσκολο να αποφυγεις τα συχνα defrost...Δεν ειμαι μηχανολογος (αλλα ειμαι των θετικων επιστημων) αλλα στη θεση σου θα ζητουσα μια εξιδικευμενη μελετη απο επιστημονα στο χωρο μου και θα πηγαινα για ενα dual συστημα (Μεχρι 0-5c θα λειτουργει το κλιματιστικο η μεχρι καποιο συγκεκριμενο ποσοστο υγρασιας που θα θεσεις σε καποιο climate controller/switcher και μετα θα παιρνει μπρος καποιος λεβητας η καποιο αλλο εναλλακτικο συστημα θερμανσης που δεν θα ειναι ευπαθες στις υγρασιες (οπως οι αντλιες θερμοτητας αερος-αερος).Στην αμερικη ετσι δουλευουν αρκετοι με συστηματα υβριδικα..πχ μεχρι 1c το χειμωνα δουλευει η αντλια θερμοτητας και μετα απο εκει και κατω ξεκιναει ο furnace.Αυτο ισχυει σε περιοχες με ηπιους χειμωνους οπου βλεπουν και 5c το Γεναρη πχ μεσο-νοτιες πολιτειες κοντα σε ωκεανους (δεν μιλαμε προφανως για περιοχες που βαραει -30 για πλακα)

Αν πας σε εναν γνωστη και  εμπειρο μηχανολογο μηχανικο (ζητα συστασεις) και αν εχεις τα φραγκα πιστευω ευκολα θα βρεθει ο ιδανικο συνδυασμος (για το χειμωνα παντα...το καλοκαιρι θα εισαι κομπλε προφανως).Μακρια απο αλμπανηδες και ξερολες αυτο το μοτο με εχει σωσει στη ζωη.

Η αλήθεια είναι ότι στις δύσκολες ημέρες/νύχτες, βάζω το καλοριφέρ. 

Βέβαια δεν πάει με τη θερμοκρασία, υπάρχουν ημέρες/νύχτες που πάει και -4C αλλά δεν έχει υγρασία οπότε δεν βλέπω defrost. 

2 ώρες πριν, definitio είπε

Χρειάζεται να αγοράσω δύο κλιματιστικά για δύο υπνοδωμάτια, περίπου 14m2 το καθένα.

Είμαι μεταξύ μιας φτηνής λύσης με καλές κριτικές, και μιας λίγο καλύτερης λύσης που να περιλαμβάνει και ιονιστή, φίλτρα, follow me λειτουργίες κοκ.

Συγκεκριμένα είμα μεταξύ των εξής δύο 

ARIELLI ARSIN09R32 = 290€

MIDEA PRIME MA2-09 NXD0-1 = 360€

αξίζει το ακριβότερο λέτε;

το Arielli στο e-shop τώρα είναι στα 269€...αν ήταν στα 240€ μπορεί η διαφορά να ήταν αρκετά μεγάλη για να πάω στο Midea, αλλά για 20€ προτιμώ να το πάρω από αυτόν που θα το εγκαταστήσει κι όλας.

...Το 12άρι ARielli το βρίσκω πολύ κοντά στη τιμή του 9.000ΒΤU ...

- αξίζει για δωμάτιο 14 τετραγωνικά από πλευράς απόδοσης το ισχυρότερο;

- τα φίλτρα αξίζουν τα χρήματά τους ή απλώς η αντικατάστασή τους προστίθεται στη συντήρηση, χωρίς να κάνουν πολλά-πολλά στη πράξη;

Εγώ θα πρότεινα το tcl XA412 που είναι δοκιμασμένο και έχει 10 χρόνια εγγύηση, με wifi και αθόρυβο https://www.alphaclimagr.gr/product/1409384/tcl-elite-plus-tac-09chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Πρόσεξε από που θα το πάρεις  https://www.tclgreece.gr/product/elite-plus-09chsa-xa412/

"ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ TCL
Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού ο όμιλος Τουρνικιώτη, ο μοναδικός επίσημος αντιπρόσωπος της TCL στην Ελλάδα, στην τηλεόραση, τον κλιματισμό και τους αφυγραντήρες, ενημερώνει ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τα καταστήματα ELECTROHOLIC.GR, MPAKIS.GR, IKING.GR, BUYCHOICE.GR, NEVER-OFFLINE.GR ως εκ τούτου ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ με την επίσημη 10ετή* του εγγύηση τα κλιματιστικά TCL που εμφανίζονται σε αυτά. Η παγκόσμια δύναμη TCL, μόνο με την 10ετη* εργοστασιακή εγγύηση του Oμίλου Τουρνικιώτη.
*η 10ετής εγγύηση αφορά μόνο τα προϊόντα κλιματισμού και αφυγραντήρων."

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Υιός ψυκτικού και εσύ;

Ο γιός Ψυκτικου τα λεει καλα εκτος απο το γεγονος οτι κακως αφηνει εκτος την TOSHIBA. Το MIRAI PLUS(SEIYA) με εχει εντυπωσιάσει με την ραφηναρισμένη λειτουργία του. Η TOSHIBA ειναι εκει στην κορυφη με τους άλλους. Θα έλεγα DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU, MITSUBISHI HEAVY(με οτι σειρά θέλετε). Εγω εχω και τις 4 μαρκες πλεόν και ειναι ολες επιπεδου. 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Silenzio είπε

sorry που σε πρήζω, το έβαλα το Fujitsu asyg18klca. Μου είχες πει ότι δεν έχει wifi. Αν πάρω το sonoff που μου είχες προτείνει θα δουλέψει με το asyg ή εννοούσες ότι δουλεύει με όσα έχουν wifi ?

Το sonoff ανοιγοκλείνει το ρεύμα και μετράει κατανάλωση. Το ίδιο και με το πριζάκι της Blitzwolf. 

Για wifi έχω αυτό https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?rmmds=myorder

Μόλις τώρα, CorumD είπε

Ο γιός Ψυκτικου τα λεει καλα εκτος απο το γεγονος οτι κακως αφηνει εκτος την TOSHIBA. Το MIRAI PLUS(SEIYA) με εχει εντυπωσιάσει με την ραφηναρισμένη λειτουργία του. Η TOSHIBA ειναι εκει στην κορυφη με τους άλλους. Θα έλεγα DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU, MITSUBISHI HEAVY(με οτι σειρά θέλετε). Εγω εχω και τις 4 μαρκες πλεόν και ειναι ολες επιπεδου. 

Τι λέει το Fujitsu;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, definitio είπε

Χρειάζεται να αγοράσω δύο κλιματιστικά για δύο υπνοδωμάτια, περίπου 14m2 το καθένα.

Είμαι μεταξύ μιας φτηνής λύσης με καλές κριτικές, και μιας λίγο καλύτερης λύσης που να περιλαμβάνει και ιονιστή, φίλτρα, follow me λειτουργίες κοκ.

Συγκεκριμένα είμα μεταξύ των εξής δύο 

ARIELLI ARSIN09R32 = 290€

MIDEA PRIME MA2-09 NXD0-1 = 360€

αξίζει το ακριβότερο λέτε;

το Arielli στο e-shop τώρα είναι στα 269€...αν ήταν στα 240€ μπορεί η διαφορά να ήταν αρκετά μεγάλη για να πάω στο Midea, αλλά για 20€ προτιμώ να το πάρω από αυτόν που θα το εγκαταστήσει κι όλας.

...Το 12άρι ARielli το βρίσκω πολύ κοντά στη τιμή του 9.000ΒΤU ...

- αξίζει για δωμάτιο 14 τετραγωνικά από πλευράς απόδοσης το ισχυρότερο;

- τα φίλτρα αξίζουν τα χρήματά τους ή απλώς η αντικατάστασή τους προστίθεται στη συντήρηση, χωρίς να κάνουν πολλά-πολλά στη πράξη;

Στην οικονομικη κατηγορία πήγαινε αφοβα σε TCL ή MORRIS οπως ειπε και ο liakjim! Ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους!

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το sonoff ανοιγοκλείνει το ρεύμα και μετράει κατανάλωση. Το ίδιο και με το πριζάκι της Blitzwolf. 

Για wifi έχω αυτό https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?rmmds=myorder

Τι λέει το Fujitsu;

Δυναμη αχαλίνωτη, ο ανεμιστήρας δεν παίζεται, ωραιο design, ποιότητα κατασκευής, πρωτα δείγματα απο μέτρησεις δείχνουν οτι FUJITSU ειναι πρωταθλητής οικονομιας....

Ο ψυκτικος μου ειπε και μενα τα ιδια, οι 4 Ιαπωνες και GREE/TCL...η MIDEA οχι τόσο στις προτιμήσεις του, μακρια απο INVENTOR...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, CorumD είπε

Δυναμη αχαλίνωτη, ο ανεμιστήρας δεν παίζεται, ωραιο design, ποιότητα κατασκευής, πρωτα δείγματα απο μέτρησεις δείχνουν οτι FUJITSU ειναι πρωταθλητής οικονομιας....

Τέλεια.

Φαντάσου τώρα με το διπλάσιο σε ισχύ 24αρι ASYG τι βλέπουμε!!!

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, CorumD είπε

Στην οικονομικη κατηγορία πήγαινε αφοβα σε TCL ή MORRIS οπως ειπε και ο liakjim! Ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους!

Ο ψυκτικος μου ειπε και μενα τα ιδια, οι 4 Ιαπωνες και GREE/TCL...η MIDEA οχι τόσο στις προτιμήσεις του, μακρια απο INVENTOR...

MORRIS αμα το βρεις σε προσφορά .αλλιώς μπαίνεις σε καλύτερες κατηγορίες μηχανημάτων με αυτά που ζητάνε κανονικα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γινεται αναφορα στην Hitachi, Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις τεσσερις καλύτερες; (DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU, MITSUBISHI) .... Αυτο νομιζα ως σημερα...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, iageogr είπε

Δεν γινεται αναφορα στην Hitachi, Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με τις τεσσερις καλύτερες; (DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU, MITSUBISHI) .... Αυτο νομιζα ως σημερα...

άφησε τα κλιματιστικά και το γύρισε στα toys

spacer.png

129 euro στο eBay 

Δημοσ.

Συγγνώμη ξεχάστηκα λογω της μη παρουσίας της στην Ελλάδα, παρακαλω προσθέτουμε και την PANASONIC...αυτη ειναι η πενταδα...PANASONIC,TOSHIBA,FUJITSU,MITSUBISHI HEAVY/ELECTRIC,DAIKIN.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Α θα σε μαλώσω. Μετά από όσα έχω γράψει εδώ μέσα, πίστεψες ειλικρινά ότι θα έχω βάλει με τέτοιον τρόπο την εξωτερική μονάδα;

Από πάνω την έχω τραβήξει τη φωτογραφία...

Τώρα καλύτερα; 

730305738_imageproxy(2).jpg.3db71af5de5eeaf38796dceba9d11cc9.jpg

xaxaxa, με το που ειδα τη φωτογραφια λεω καποιος εκανε τη @#$%. Δεν ειδα ονομα, εστειλα μηνυμα. Με το που απαντησες, λεω αποκλειεται να την εκανε ο liakjim κατι δεν ειδα καλα. 

4 ώρες πριν, iageogr είπε

Και η hitachi ειναι τοπ. Η abb ελλαδος φερνει μοντελα που δε βρισκεις ευκολα αλλου. Εχει και μοντελα που φερνουν φρεσκο αερα σαν της daikin. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, CorumD είπε

Συγγνώμη ξεχάστηκα λογω της μη παρουσίας της στην Ελλάδα, παρακαλω προσθέτουμε και την PANASONIC...αυτη ειναι η πενταδα...PANASONIC,TOSHIBA,FUJITSU,MITSUBISHI HEAVY/ELECTRIC,DAIKIN.

Για την panasonic έχω ακούσει οτι τα περισσότερα μοντέλα που διαθέτουν τα καταστήματα λιανικής είναι παλαιά inverter προηγούμενων που δεν τα έχουν πουλήσει και έμειναν stock, αλλά εξ' όσων γνωρίζω αυτές οι πέντε εταιρείες είναι πρωτοπόρες στον κλιματισμό και παράγουν νέες τεχνολογίες ή εξελίσσουν παλαιότερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για την panasonic έχω ακούσει οτι τα περισσότερα μοντέλα που διαθέτουν τα καταστήματα λιανικής είναι παλαιά inverter προηγούμενων που δεν τα έχουν πουλήσει και έμειναν stock, αλλά εξ' όσων γνωρίζω αυτές οι πέντε εταιρείες είναι πρωτοπόρες στον κλιματισμό και παράγουν νέες τεχνολογίες ή εξελίσσουν παλαιότερες.

Σπουδαία εταιρεία η PANASONIC...δεν εχω αγοράσει προιον της που δεν ειναι πολυ καλο η κορυφαιο, αλλα φαληρισε ο ελληνας εκπροσωπος και ξεμειναμε απο καινουργια μηχανηματα..

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

"Φωτιά στα καύσιμα βάζει η κρίση στον Περσικό - Ακόμα και στα 2 ευρώ η βενζίνη - Στο 1,20 το πετρέλαιο θέρμανσης"

Την απάντηση στην κρίση του περσικού θα την δώσει και φέτος ένα κλιματιστικό: toshiba shorai!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...