Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για gree μου είπαν ότι ο γενικός αντιπρόσωπος ζητάει τα λεφτά μπροστά πριν από κάθε αγορά γι'αυτό έχουν χαθεί από την αγορά... Δλδ αν κάποιος με ένα έργο 10-15 μηχανήματα πρέπει να πληρώσει και 15 για να τα πάρει πριν πληρωθεί ο ίδιος. Και εμένα η δωρεάν εγκατάσταση από κοτσο μια χαρά ήταν και πιο φθηνά αγόρασα το μηχάνημα και 3 μέτρα μου έβαλαν. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν καταλαβαίνω καν πως αποδεικνύεται ότι ποσότητα= μείωση ποιότητας. Δεν έχω διδαχθεί κάτι τέτοιο  στο τομέα του supply chain.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα απέχει η θεωρία από την πράξη. 

43 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Τρεις κορυφαίες εταιρείες ανέφερε κατά την εμπειρία του. Μάλλον την Toshiba  την έχει για τέταρτη και βάλε !  (κάτσε να πάρει πρέφα ο @guzel θα γίνει μακελειό :P )

Rage mode σε 3,2,1....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ore24 είπε

Παιδια καλησπερα 

Με ενδιαφερει αμεσα η αγορα κλιματιστικου για να καλυψει γραφειο στο Λυκαβηττό με τζαμια γυρω γυρω. 

Περίπου 43 τετραγωνικά. Το κλιματιστικο θα ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης και ψυξης . Για καποιο λογο μου ειχε κατσει η gree αλλα βλεπω πως δεν πλεον Ελλαδα. 

Με ενδιαφερει 24 με τιμη τελικη γυρω στα 1000 ευρω. Τι προτεινετε? ? 

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-blanc-ma-24nxd0.html

https://www.aaceg.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10971&skr_prm=WyI4ZjE3MzVmYS0xOTBjLTQxNGEtODc1My04Nzc1NzYxMjAwOTIiLDE1Njg1MzcxNzYxMjAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Η μιδεα ειναι οκ? 

Ευχαριστω 

Η Midea είναι καλή εταιρεία  αλλά δεν λέει κάτι το συγκεκριμένο μοντέλο.
Η Midea δίνει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
Το μοντέλο που κοιτάς έχει: SCOP= 5.1 και SEER= 6.1
Απόδοση στην θέρμανση:  25.000 btu/h και στην ψύξη 24.000 btu/h

Η μια λύση για εμένα είναι το Mitsubishi heavy που σου πρότεινε ο Liakjim . 
https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/
H Mitsubishi Heavy δίνει εγγύηση 7 χρόνια στο συμπιεστή και 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη (πλακέτες , μοτέρ κτλ) . Η 7 ετής εγγύηση στον συμπιεστή ισχύει εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά με συνεργείο της αντιπροσωπείας . Αν δεν κάνεις συντηρήσεις έχεις 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη .
Εχει SCOP= 6 και SEER=8.1
Απόδοση στην θέρμανση: 24.226 btu/h και ψύξη: 21.496 btu/h

Η άλλη λύση αν σε ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση (επειδή κοιτούσες για Gree) είναι αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html
Καλύτερη τιμή εδώ https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p
και εδώ: BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32-24WiFi / N2VO32-24 inverter A+++ 24000btu wifi (1.077,95€ στο Alpha Clima GR)

Εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μέρη του κλιματιστικού χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις . 
SCOP=  5.2  SEER= 7.0
Απόδοση στη θέρμανση:  24500 btu/h  στην ψύξη: 24.000 btu/h

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Delospa είπε

Διαβασα αρκετα απο παραπανω.Οι πωλητες σε ηλεκτρομαγαζα δεν εχουν γτ πολυ απλα δεν χρειαζοντ γνωσεις για να πουλησουν μια σκουπα μια TV ή ενα ψυγείο.Είμαι γιος ψυκτίκου και είμαι στην δουλεια αυτη απο τα 10 μου σήμερα είμαι 25 αλλα έχω ακούσει και έχω δει πολλα ειδικα απο πελατες.Ο κλιματισμος ειναι επιστημη και δεν μπορεις ουτε με λιγα χρονια εμπειριας να κανεις ολοσωστη μελετη γιαυτο και ατομα σε ηλεκτρομαγαζα λενε ουσιαστικα πραγματα που ξερετε ηδη.
Βασικα TIPS: 
-Δεν κλιματισουμ τετραγωνικα αλλά ΚΥΒΙΚΑ (αλλιως ενα δωματιο 15 τ.μ. με 2,5μ ταβανι αλλιως με 4μ ταβάνι
-Μην σας τραβάει η μούφα εγγύηση σε μάρκες της πλάκας (μηχανηματα κατω απο 400Ε) γιατι πολυ απλα δεν ισχυει.(π.χ. Οι μαρκες τυπου Ινβεντορ Τογιοτομι κλπ κλπ σας λενε 10 χρονια εγγυηση αλλα στα 5 χρονια που θα μπορει να καει ενας συμπιεστης ή να σπασει ενα πλαστικο σου λεει ναι αλλα δεν φρνουμε πια αυτο το μοντελο οποτε κλαφτα χαραλαμπε) Αυτό το κανούν γτ δεν στοχεύουν την ποιότητα αλλά την ποσότητα φρνουν πόσες δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο και του χρόνου το ίδιο κλπ κλπ
-Το οτι ειναι Inventor δεν σημαινει οτυι ειναι inverter... ούτε το Toyotomi επειδη σας μπερδευει το όνομα  ειναι απο Japan
-Καλος κακος οτι πήρωνεις παιρνεις.οι3κορυφαιες εταιριες ειναι 1.DAIKIN 2.MITSUBISHI 3. FUJITSU
-Εναλλακτικες επιλογες παρα πολυ καλα τα TCL GREE MIDEA 
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 9/10 φορές ή θα είναι η μεσα στην τιμη που σας το πουλανε ή οταν ερθουν σπίτι σας και η απόσταση του εσωτερικόυ μηχανηματος με του εξωτερικου ειναι πανω απο 1,5 μέτρο μετα χρεώνουν 20 -40 Ευρώ το μέτρο αλλα αυτό δεν το ξέρατε πριν ερθουν γτ σας πουλησαν την ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Συμβουλες να παιρνετ απο ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑΙΥΟΝΤ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΑΖΑ

Με τον κανόνα των 42 βαθμών που έχει παρατηρηθεί, δεν είναι επιλογή τα Daikin καθώς λειτουργεί σαν on/off με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θερμική άνεση στον χώρο.

Η κορυφαία εταιρεία για κλιματισμο πλέον είναι μια: Toshiba! Το Toshiba shorai δεν έχει ανταγωνιστή ακόμη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Με τον κανόνα των 42 βαθμών που έχει παρατηρηθεί, δεν είναι επιλογή τα Daikin καθώς λειτουργεί σαν on/off με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θερμική άνεση στον χώρο.

Η κορυφαία εταιρεία για κλιματισμο πλέον είναι μια: Toshiba! Το Toshiba shorai δεν έχει ανταγωνιστή ακόμη.

Lol

"Θες να είναι WiFi ready"

(ώστε παρόλο που εσκασες 1.5χιλιαρικα να σε χρεώσω άλλο ένα κατοσταρικο για το module...).

😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Lol

"Θες να είναι WiFi ready"

(ώστε παρόλο που εσκασες 1.5χιλιαρικα να σε χρεώσω άλλο ένα κατοσταρικο για το module...).

😁

Μπορεί να δώσεις +65 για το wifi αλλά ξέρεις ότι θα δουλεύει απροβληματιστα. Στα φασον μια παίζει μια όχι  😂

Δημοσ.

Ο ψυκτικός μίλησε. Πουθενά η Toshiba. Στην ιερή τριάδα η Fujitsu. Αν ανέβεις πάνω, έλα σπίτι να σε κεράσω τσαγακι ( μόνο μη έρθεις στα πολλά κρύα και πέσεις σε κάνα defrost lol )

5 ώρες πριν, Delospa είπε

Είμαι γιος ψυκτίκου και είμαι στην δουλεια αυτη απο τα 10 μου σήμερα είμαι 25 αλλα έχω ακούσει και έχω δει πολλα ειδικα απο πελατες.Ο κλιματισμος ειναι επιστημη και δεν μπορεις ουτε με λιγα χρονια εμπειριας να κανεις ολοσωστη μελετη γιαυτο και ατομα σε ηλεκτρομαγαζα λενε ουσιαστικα πραγματα που ξερετε ηδη.
...

-Καλος κακος οτι πήρωνεις παιρνεις.οι3κορυφαιες εταιριες ειναι 1.DAIKIN 2.MITSUBISHI 3. FUJITSU

Φίλε @Delospa μιας και είσαι του χώρου, να ρωτήσω. 

Έχεις ασχοληθεί καθόλου με Fujitsu; 

Έχω το ASYG24KLCA. Το έχω σε 60τμ, 2.8μ ταβάνι. 

Φοβερό μηχάνημα, τέρμα αποδοτικό, εργοστάσιο ψύξης/θέρμανσης. 

Καίει ελάχιστα, κάπου 200-400W το καλοκαίρι και κάπου 400-900W τον χειμώνα.

Αλλά....

Έχω διαπιστώσει μια μάλλον ευαισθησία στα πολλά κρύα σε συνδυασμό με υγρασία που μου κάνει defrost, μπορεί στις χειρότερες συνθήκες και ένα την ώρα (10΄ defrost, 50' λειτουργία). 

Μένω Ωρωπό όπου εδώ που μένω που τον χειμώνα έχω 0C και 99% υγρασία ταυτόχρονα.

Επίσης το μπαλκόνι το χτυπάει ζωντανός βοριάς.

Defrost όμως θα δω ακόμα και με 5C. 

O ψυκτικός που έφερα αλλά και ο αδερφός μου (πρώην ψυκτικός), μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να βλέπεις defrost με χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κορεσμένο περιβάλλον σε υγρασία (είχαμε συνέχεια 99% σχετική υγρασία). Αυτό δημιουργούσε φαινόμενα παγοποίησης. Βέβαια στο δίπλα σπίτι από μένα που είναι ολόδιο (καθρεπτικό μεσοτοιχία) που έχουν mitsubishi, έκοβε μεν για defrost αλλά αρκετά πιο αραιά.

Μου έστειλαν από τη fujitsu την τεχνική έκθεση από την επιτόπια μελέτη της λειτουργικής συμπεριφοράς του κλιματιστικού με απαρχή την για μένα, υπερβολική συχνότητα των αποψύξεων του ASYG24KLCA. 

Καταρχάς , αναφέρθηκε ότι η λειτουργικά χαρακτηριστικά ήταν εντός των παραμέτρων του κατασκευαστή . Επίσης μου έστειλαν και μια σελίδα από τους κανόνες απόψυξης του κλιματιστικού (δεν την έχω ξαναδεί μιας και δεν συμπεριλαμβανόταν στο service manual )

ASYG_AOYG18-24KL_Defr (1).pdf

Στους -4 ο αέρας βγαίνει στους -12 στην μονάδα έξω. -12 ήταν και το στοιχείο. 

Αναρωτήθηκα μάλιστα αν ο ψυχρός αέρας , εγκλωβίζεται εκεί μέσα , είναι και βαρύς και ένα μέρος του αναρροφάται και το τραβάει πάλι η μονάδα, δυσχεραίνοντας την κατάσταση και άρα να φταίει αυτό τελικά. 

Έστρεψα λίγο λοιπόν την μονάδα με μικρή κλίση, ώστε να φεύγει ο αέρας στο πλάι και μάλιστα προς το κάγκελο πλέον που έχει κενό. 

Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι. 

0-02-05-af77095a88f0cfc02ca9fe61a5eb6aba

Προσωπικά πιστεύω ότι ο η εξωτερική μονάδα είναι μεν σούπερ αποδοτική αλλά ίσως μικρή για 24άρι και δυσκολεύει τα πράγματα . Ο αέρας περνάει από σχετικά μικρή επιφάνεια ή πιο γρήγορη περιστροφή ανεμιστήρα ή και τα 2. Μπορεί να κάνω και λάθος και απλά οι συνθήκες εδώ που μένω (συνδυασμός αέρα, κρύο, υγρασία) απλά να είναι δύσκολες.

Εδώ έβαλα σε σύγκριση (τα έχω βάλει στο σωστό σχετικό μέγεθος, το τέρας Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE στα αριστερά, το  Inventor / Nemesis Pro N2VI32 - 24WiFi στη μέση και δεξιά το Fujitsu ASYG24KLCA). 

7e5b9bf6275abcc27d0b5ffcc73a8ce1.png&key

Ποια είναι η άποψή σου ???

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ή κόλπα στη λειτουργία ή σε ρυθμίσεις ώστε να αραιώσει η συχνότητα ή ακόμα και να εξαλειφθεί; 

Ή απλά να αποδεχθώ ότι οι συνθήκες εδώ είναι ζόρικες και δεν θα το αποφύγω; 

Δημοσ.

Χρειάζεται να αγοράσω δύο κλιματιστικά για δύο υπνοδωμάτια, περίπου 14m2 το καθένα.

Είμαι μεταξύ μιας φτηνής λύσης με καλές κριτικές, και μιας λίγο καλύτερης λύσης που να περιλαμβάνει και ιονιστή, φίλτρα, follow me λειτουργίες κοκ.

Συγκεκριμένα είμα μεταξύ των εξής δύο 

ARIELLI ARSIN09R32 = 290€

MIDEA PRIME MA2-09 NXD0-1 = 360€

αξίζει το ακριβότερο λέτε;

το Arielli στο e-shop τώρα είναι στα 269€...αν ήταν στα 240€ μπορεί η διαφορά να ήταν αρκετά μεγάλη για να πάω στο Midea, αλλά για 20€ προτιμώ να το πάρω από αυτόν που θα το εγκαταστήσει κι όλας.

...Το 12άρι ARielli το βρίσκω πολύ κοντά στη τιμή του 9.000ΒΤU ...

- αξίζει για δωμάτιο 14 τετραγωνικά από πλευράς απόδοσης το ισχυρότερο;

- τα φίλτρα αξίζουν τα χρήματά τους ή απλώς η αντικατάστασή τους προστίθεται στη συντήρηση, χωρίς να κάνουν πολλά-πολλά στη πράξη;

Δημοσ.

Τι αηδια ειναι αυτη θεε μου. Δεν προβλεπει το manual τετοια εγκατασταση. Βαζω στοιχημα οτι υπαρχει προβλημα στη λιπανση του κομπρεσορα. Γρηγορα στην οριζοντια θεση. Διαβασε το νημα για το αλφαδιασμα του τοιχου.

• Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τι αηδια ειναι αυτη θεε μου. Δεν προβλεπει το manual τετοια εγκατασταση. Βαζω στοιχημα οτι υπαρχει προβλημα στη λιπανση του κομπρεσορα. Γρηγορα στην οριζοντια θεση. Διαβασε το νημα για το αλφαδιασμα του τοιχου.

?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η Midea είναι καλή εταιρεία  αλλά δεν λέει κάτι το συγκεκριμένο μοντέλο.
Η Midea δίνει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
Το μοντέλο που κοιτάς έχει: SCOP= 5.1 και SEER= 6.1
Απόδοση στην θέρμανση:  25.000 btu/h και στην ψύξη 24.000 btu/h

Η μια λύση για εμένα είναι το Mitsubishi heavy που σου πρότεινε ο Liakjim . 
https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/
H Mitsubishi Heavy δίνει εγγύηση 7 χρόνια στο συμπιεστή και 3 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη (πλακέτες , μοτέρ κτλ) . Η 7 ετής εγγύηση στον συμπιεστή ισχύει εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά με συνεργείο της αντιπροσωπείας . Αν δεν κάνεις συντηρήσεις έχεις 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη .
Εχει SCOP= 6 και SEER=8.1
Απόδοση στην θέρμανση: 24.226 btu/h και ψύξη: 21.496 btu/h

Η άλλη λύση αν σε ενδιαφέρει η μεγάλη εγγύηση (επειδή κοιτούσες για Gree) είναι αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html
Καλύτερη τιμή εδώ https://www.apothema.gr/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter-122489p
και εδώ: BestPrice iconInventor Nemesis Pro N2VI32-24WiFi / N2VO32-24 inverter A+++ 24000btu wifi (1.077,95€ στο Alpha Clima GR)

Εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μέρη του κλιματιστικού χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις . 
SCOP=  5.2  SEER= 7.0
Απόδοση στη θέρμανση:  24500 btu/h  στην ψύξη: 24.000 btu/h

Δεν του προτεινετε το fujitsu Asyg;;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Υιός ψυκτικού και εσύ;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Γι αυτη την εξωτερικη μοναδα με τις 20 μοιρες κληση μιλαω

Α θα σε μαλώσω. Μετά από όσα έχω γράψει εδώ μέσα, πίστεψες ειλικρινά ότι θα έχω βάλει με τέτοιον τρόπο την εξωτερική μονάδα;

Από πάνω την έχω τραβήξει τη φωτογραφία...

Τώρα καλύτερα; 

730305738_imageproxy(2).jpg.3db71af5de5eeaf38796dceba9d11cc9.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Ο ψυκτικός μίλησε. Πουθενά η Toshiba. Στην ιερή τριάδα η Fujitsu. Αν ανέβεις πάνω, έλα σπίτι να σε κεράσω τσαγακι ( μόνο μη έρθεις στα πολλά κρύα και πέσεις σε κάνα defrost lol )

Φίλε @Delospa μιας και είσαι του χώρου, να ρωτήσω. 

Έχεις ασχοληθεί καθόλου με Fujitsu; 

Έχω το ASYG24KLCA. Το έχω σε 60τμ, 2.8μ ταβάνι. 

Φοβερό μηχάνημα, τέρμα αποδοτικό, εργοστάσιο ψύξης/θέρμανσης. 

Καίει ελάχιστα, κάπου 200-400W το καλοκαίρι και κάπου 400-900W τον χειμώνα.

Αλλά....

Έχω διαπιστώσει μια μάλλον ευαισθησία στα πολλά κρύα σε συνδυασμό με υγρασία που μου κάνει defrost, μπορεί στις χειρότερες συνθήκες και ένα την ώρα (10΄ defrost, 50' λειτουργία). 

Μένω Ωρωπό όπου εδώ που μένω που τον χειμώνα έχω 0C και 99% υγρασία ταυτόχρονα.

Επίσης το μπαλκόνι το χτυπάει ζωντανός βοριάς.

Defrost όμως θα δω ακόμα και με 5C. 

O ψυκτικός που έφερα αλλά και ο αδερφός μου (πρώην ψυκτικός), μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να βλέπεις defrost με χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κορεσμένο περιβάλλον σε υγρασία (είχαμε συνέχεια 99% σχετική υγρασία). Αυτό δημιουργούσε φαινόμενα παγοποίησης. Βέβαια στο δίπλα σπίτι από μένα που είναι ολόδιο (καθρεπτικό μεσοτοιχία) που έχουν mitsubishi, έκοβε μεν για defrost αλλά αρκετά πιο αραιά.

Μου έστειλαν από τη fujitsu την τεχνική έκθεση από την επιτόπια μελέτη της λειτουργικής συμπεριφοράς του κλιματιστικού με απαρχή την για μένα, υπερβολική συχνότητα των αποψύξεων του ASYG24KLCA. 

Καταρχάς , αναφέρθηκε ότι η λειτουργικά χαρακτηριστικά ήταν εντός των παραμέτρων του κατασκευαστή . Επίσης μου έστειλαν και μια σελίδα από τους κανόνες απόψυξης του κλιματιστικού (δεν την έχω ξαναδεί μιας και δεν συμπεριλαμβανόταν στο service manual )

ASYG_AOYG18-24KL_Defr (1).pdf 60 kB · 3 downloads

Στους -4 ο αέρας βγαίνει στους -12 στην μονάδα έξω. -12 ήταν και το στοιχείο. 

Αναρωτήθηκα μάλιστα αν ο ψυχρός αέρας , εγκλωβίζεται εκεί μέσα , είναι και βαρύς και ένα μέρος του αναρροφάται και το τραβάει πάλι η μονάδα, δυσχεραίνοντας την κατάσταση και άρα να φταίει αυτό τελικά. 

Έστρεψα λίγο λοιπόν την μονάδα με μικρή κλίση, ώστε να φεύγει ο αέρας στο πλάι και μάλιστα προς το κάγκελο πλέον που έχει κενό. 

Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι. 

0-02-05-af77095a88f0cfc02ca9fe61a5eb6aba

Προσωπικά πιστεύω ότι ο η εξωτερική μονάδα είναι μεν σούπερ αποδοτική αλλά ίσως μικρή για 24άρι και δυσκολεύει τα πράγματα . Ο αέρας περνάει από σχετικά μικρή επιφάνεια ή πιο γρήγορη περιστροφή ανεμιστήρα ή και τα 2. Μπορεί να κάνω και λάθος και απλά οι συνθήκες εδώ που μένω (συνδυασμός αέρα, κρύο, υγρασία) απλά να είναι δύσκολες.

Εδώ έβαλα σε σύγκριση (τα έχω βάλει στο σωστό σχετικό μέγεθος, το τέρας Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE στα αριστερά, το  Inventor / Nemesis Pro N2VI32 - 24WiFi στη μέση και δεξιά το Fujitsu ASYG24KLCA). 

7e5b9bf6275abcc27d0b5ffcc73a8ce1.png&key

Ποια είναι η άποψή σου ???

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ή κόλπα στη λειτουργία ή σε ρυθμίσεις ώστε να αραιώσει η συχνότητα ή ακόμα και να εξαλειφθεί; 

Ή απλά να αποδεχθώ ότι οι συνθήκες εδώ είναι ζόρικες και δεν θα το αποφύγω; 

Στη περιπτωση σου λογω τεραστιων ποσοστων υγρασιας δυσκολο να αποφυγεις τα συχνα defrost...Δεν ειμαι μηχανολογος (αλλα ειμαι των θετικων επιστημων) αλλα στη θεση σου θα ζητουσα μια εξιδικευμενη μελετη απο επιστημονα στο χωρο μου και θα πηγαινα για ενα dual συστημα (Μεχρι 0-5c θα λειτουργει το κλιματιστικο η μεχρι καποιο συγκεκριμενο ποσοστο υγρασιας που θα θεσεις σε καποιο climate controller/switcher και μετα θα παιρνει μπρος καποιος λεβητας η καποιο αλλο εναλλακτικο συστημα θερμανσης που δεν θα ειναι ευπαθες στις υγρασιες (οπως οι αντλιες θερμοτητας αερος-αερος).Στην αμερικη ετσι δουλευουν αρκετοι με συστηματα υβριδικα..πχ μεχρι 1c το χειμωνα δουλευει η αντλια θερμοτητας και μετα απο εκει και κατω ξεκιναει ο furnace.Αυτο ισχυει σε περιοχες με ηπιους χειμωνους οπου βλεπουν και 5c το Γεναρη πχ μεσο-νοτιες πολιτειες κοντα σε ωκεανους (δεν μιλαμε προφανως για περιοχες που βαραει -30 για πλακα)

Αν πας σε εναν γνωστη και  εμπειρο μηχανολογο μηχανικο (ζητα συστασεις) και αν εχεις τα φραγκα πιστευω ευκολα θα βρεθει ο ιδανικο συνδυασμος (για το χειμωνα παντα...το καλοκαιρι θα εισαι κομπλε προφανως).Μακρια απο αλμπανηδες και ξερολες αυτο το μοτο με εχει σωσει στη ζωη.

Επεξ/σία από afterhours
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...