Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dark_Sage είπε

Θα το δοκιμασω και αυτο

Το θεμα ειναι 2 μηνες με ψυξη το νερο που παει? δεν βγαζει δλδ?

Εάν είσαι σίγουρος ότι 2 μήνες δεν έβγαλε ποτέ νερό εξω, και το δουλεύες δυνατά όπως λες.. τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά..(η ζεις σε ηδη ξερό περιβάλλον)

Ίσως..λέω ίσως την υγρασία που τραβάει από τον χώρο,απλά να την ξαναγυρνάει στον χώρο..όταν δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας(όταν κλείνει ο συμπιεστής) η όταν κάνει το αυτοκαθαρισμο του..και μένει και λίγο υγρασία μέσα και δημιουργεί αυτήν την άσχημη μυρουδια..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ούτε το Fujitsu που έχω βγάζει. Και είναι και 24αρι.

Πώς είναι δυνατόν; Στον ανεμιστήρα το δούλευες τόσο καιρό; 😋

Δημοσ.

Και το δικό μου fujitsu, δεν λέω πως δεν βγάζει νερό, αλλά είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με το παλαιό 12αρι μου, αυτό οφείλεται στο οτι λειτουργεί με χαμηλή ισχύ και δεν αφαιρείται η υγρασία του αέρα ενώ όσο πέφτει η θερμοκρασία του στοιχείου αφαιρείται περισσότερη υγρασία από τον αέρα. Μην ανησυχείτε καθόλου αν δεν βγαίνει νερά από το κλιματιστικό.

Δημοσ.

Είναι πολύ πιθανό να μην έχει αρκετή υγρασία ο χώρος , πχ εμένα τώρα είναι Κάτω από 20 η υγρασία. Αν εκεί που πέφτει το νερό είναι λίγο σαθρό το έδαφος η το χτυπάει ο ήλιος να προλάβει και να στεγνώσει., Βάλε ένα μπουκάλι στο σωλήνα να δεις για αρχη αν μαζέψει μέσα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, guzel είπε

Πώς είναι δυνατόν; Στον ανεμιστήρα το δούλευες τόσο καιρό; 😋

Νομίζω είναι συνδυασμός χαμηλής ισχύος και μεγάλης παροχής αέρα που διατηρούν το εσωτερικό στοιχείο σε θερμοκρασία που είναι μακριά από τη θερμοκρασία δρόσου. Πχ στους 26 βαθμούς και 50% σχετική υγρασία που έχω συνήθως στον χώρο, το σημείο δρόσου είναι κάτω από 15C. Εμένα βγάζει αέρα περίπου 19-20 άρα το στοιχείο να είναι πχ 18 δλδ 3 βαθμούς πάνω από το σημείο δρόσου άρα δεν έχουμε συμπύκνωση των υδρατμών.

Το 9αρι Carrier που έχει πολύ μικρή παροχή αέρα , μικρή μεγεθος και ανεβάζει watts , έχει πιο κρύο στοιχείο και συμπυκνώνει τους υδρατμούς.

Το toyotomi έχει μεγάλη εσωτερική μονάδα με μεγάλη παροχή αέρα. Στους 24 το σημείο δρόσου είναι κάτω από 13C. Αφού δεν καίει πολύ, πολύ απλά το εσωτερικό στοιχείο δεν πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου.

Physics.

@Dark_Sage

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

θα καλεσω την εταιρία που μο εκανε την εγκατασταση να δουμε.

Πραγματικα ομως ξανα λεω φανταστικη αποδοση το καλοκαιρι αλλα μηδεν νερο εξω στο σωληνα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dark_Sage είπε

παιδια ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

θα καλεσω την εταιρία που μο εκανε την εγκατασταση να δουμε.

Πραγματικα ομως ξανα λεω φανταστικη αποδοση το καλοκαιρι αλλα μηδεν νερο εξω στο σωληνα

Ανοίγεις το μπροστά καπάκι, βγάζεις τα φίλτρα και κοιτάς πλέων κάτω από το στοιχείο το λεκανακι. Ρίξε εκεί σιγά σιγά νερό. Αν βγαίνει έξω είσαι μια χαρά. Αν όχι και βλέπεις και γεμίζει κάτι δεν πάει καλά. 

Ξαναλέω σιγά σιγά ρίξε νερό

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, thn είπε

Ανοίγεις το μπροστά καπάκι, βγάζεις τα φίλτρα και κοιτάς πλέων κάτω από το στοιχείο το λεκανακι. Ρίξε εκεί σιγά σιγά νερό. Αν βγαίνει έξω είσαι μια χαρά. Αν όχι και βλέπεις και γεμίζει κάτι δεν πάει καλά. 

Ξαναλέω σιγά σιγά ρίξε νερό

αυτο το ειχαν κανει κατα την εγκατασταση. το θυμαμαι επειδη το ειδα με τα ματια μου. δεν ειχα δει εξω αν ειχε βγαλει νερο αλλα νομιζω πως μου ειχε πει ο τεχνικος ολα καλα.

οτι το ειχε κανει το ειχε κανει

Δημοσ.

Διαβασα αρκετα απο παραπανω.Οι πωλητες σε ηλεκτρομαγαζα δεν εχουν γτ πολυ απλα δεν χρειαζοντ γνωσεις για να πουλησουν μια σκουπα μια TV ή ενα ψυγείο.Είμαι γιος ψυκτίκου και είμαι στην δουλεια αυτη απο τα 10 μου σήμερα είμαι 25 αλλα έχω ακούσει και έχω δει πολλα ειδικα απο πελατες.Ο κλιματισμος ειναι επιστημη και δεν μπορεις ουτε με λιγα χρονια εμπειριας να κανεις ολοσωστη μελετη γιαυτο και ατομα σε ηλεκτρομαγαζα λενε ουσιαστικα πραγματα που ξερετε ηδη.
Βασικα TIPS: 
-Δεν κλιματισουμ τετραγωνικα αλλά ΚΥΒΙΚΑ (αλλιως ενα δωματιο 15 τ.μ. με 2,5μ ταβανι αλλιως με 4μ ταβάνι
-Μην σας τραβάει η μούφα εγγύηση σε μάρκες της πλάκας (μηχανηματα κατω απο 400Ε) γιατι πολυ απλα δεν ισχυει.(π.χ. Οι μαρκες τυπου Ινβεντορ Τογιοτομι κλπ κλπ σας λενε 10 χρονια εγγυηση αλλα στα 5 χρονια που θα μπορει να καει ενας συμπιεστης ή να σπασει ενα πλαστικο σου λεει ναι αλλα δεν φρνουμε πια αυτο το μοντελο οποτε κλαφτα χαραλαμπε) Αυτό το κανούν γτ δεν στοχεύουν την ποιότητα αλλά την ποσότητα φρνουν πόσες δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο και του χρόνου το ίδιο κλπ κλπ
-Το οτι ειναι Inventor δεν σημαινει οτυι ειναι inverter... ούτε το Toyotomi επειδη σας μπερδευει το όνομα  ειναι απο Japan
-Καλος κακος οτι πήρωνεις παιρνεις.οι3κορυφαιες εταιριες ειναι 1.DAIKIN 2.MITSUBISHI 3. FUJITSU
-Εναλλακτικες επιλογες παρα πολυ καλα τα TCL GREE MIDEA 
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 9/10 φορές ή θα είναι η μεσα στην τιμη που σας το πουλανε ή οταν ερθουν σπίτι σας και η απόσταση του εσωτερικόυ μηχανηματος με του εξωτερικου ειναι πανω απο 1,5 μέτρο μετα χρεώνουν 20 -40 Ευρώ το μέτρο αλλα αυτό δεν το ξέρατε πριν ερθουν γτ σας πουλησαν την ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Συμβουλες να παιρνετ απο ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑΙΥΟΝΤ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΑΖΑ

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Delospa είπε

Διαβασα αρκετα απο παραπανω.Οι πωλητες σε ηλεκτρομαγαζα δεν εχουν γτ πολυ απλα δεν χρειαζοντ γνωσεις για να πουλησουν μια σκουπα μια TV ή ενα ψυγείο.Είμαι γιος ψυκτίκου και είμαι στην δουλεια αυτη απο τα 10 μου σήμερα είμαι 25 αλλα έχω ακούσει και έχω δει πολλα ειδικα απο πελατες.Ο κλιματισμος ειναι επιστημη και δεν μπορεις ουτε με λιγα χρονια εμπειριας να κανεις ολοσωστη μελετη γιαυτο και ατομα σε ηλεκτρομαγαζα λενε ουσιαστικα πραγματα που ξερετε ηδη.
Βασικα TIPS: 
-Δεν κλιματισουμ τετραγωνικα αλλά ΚΥΒΙΚΑ (αλλιως ενα δωματιο 15 τ.μ. με 2,5μ ταβανι αλλιως με 4μ ταβάνι
-Μην σας τραβάει η μούφα εγγύηση σε μάρκες της πλάκας (μηχανηματα κατω απο 400Ε) γιατι πολυ απλα δεν ισχυει.(π.χ. Οι μαρκες τυπου Ινβεντορ Τογιοτομι κλπ κλπ σας λενε 10 χρονια εγγυηση αλλα στα 5 χρονια που θα μπορει να καει ενας συμπιεστης ή να σπασει ενα πλαστικο σου λεει ναι αλλα δεν φρνουμε πια αυτο το μοντελο οποτε κλαφτα χαραλαμπε) Αυτό το κανούν γτ δεν στοχεύουν την ποιότητα αλλά την ποσότητα φρνουν πόσες δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο και του χρόνου το ίδιο κλπ κλπ
-Το οτι ειναι Inventor δεν σημαινει οτυι ειναι inverter... ούτε το Toyotomi επειδη σας μπερδευει το όνομα  ειναι απο Japan
-Καλος κακος οτι πήρωνεις παιρνεις.οι3κορυφαιες εταιριες ειναι 1.DAIKIN 2.MITSUBISHI 3. FUJITSU
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 9/10 φορές ή θα είναι η μεσα στην τιμη που σας το πουλανε ή οταν ερθουν σπίτι σας και η απόσταση του εσωτερικόυ μηχανηματος με του εξωτερικου ειναι πανω απο 1,5 μέτρο μετα χρεώνουν 20 -40 Ευρώ το μέτρο αλλα αυτό δεν το ξέρατε πριν ερθουν γτ σας πουλησαν την ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Συμβουλες να παιρνετ απο ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑΙΥΟΝΤ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΑΖΑ

Πάντως εγώ που πήρα δωρεάν εγκατάσταση από Κωτσόβολο, όχι μόνο αγόρασα φθηνά, αλλά και ήταν μέσα στη τιμή σωλήνες μέχρι 3 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ματιά και η inside γνώση από επαγγελματία του χώρου είναι πολύτιμη και ευχαριστούμε.

Με τη gree , ξέρεις τι παίζει με την εδώ αντιπροσωπεία; Έχουμε δει ότι έρχονται παραεισαγωγες από Βουλγαρία.

ΥΓ Την Toshiba αμελησες να αναφέρεις στις κορυφαίες του χώρου. Προσοχή γιατί θα έχουμε καρδιακά επεισόδια στο φόρουμ. 😆

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα 

Με ενδιαφερει αμεσα η αγορα κλιματιστικου για να καλυψει γραφειο στο Λυκαβηττό με τζαμια γυρω γυρω. 

Περίπου 43 τετραγωνικά. Το κλιματιστικο θα ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης και ψυξης . Για καποιο λογο μου ειχε κατσει η gree αλλα βλεπω πως δεν πλεον Ελλαδα. 

Με ενδιαφερει 24 με τιμη τελικη γυρω στα 1000 ευρω. Τι προτεινετε? ? 

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-blanc-ma-24nxd0.html

https://www.aaceg.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10971&skr_prm=WyI4ZjE3MzVmYS0xOTBjLTQxNGEtODc1My04Nzc1NzYxMjAwOTIiLDE1Njg1MzcxNzYxMjAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Η μιδεα ειναι οκ? 

Ευχαριστω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Delospa είπε

Βασικα TIPS: 

Ένας ψυκτικός ή Μηχανολόγος μηχανικός που ασχολείται με τον κλιματισμό είναι αυτοί και μόνο αυτοί που μπορούν να σου δώσουν κατάλληλες συμβουλές επιλογής μηχανήματος . Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό . Αγορά θα κάνεις απο κει που σε συμφέρει τελικά . 

Μούφα εγγύηση γιατί; Πού το στηρίζεις ότι δεν ισχύει  σε όσες εταιρείες δίνουν μεγάλη εγγύηση (TCL, GREE, TOSHIBA,INVENTOR κτλ); Ένα προϊόν που είναι μέσα στην εγγύηση οφείλει και απο το νόμο η εταιρεία να σε καλύψει . 

Δεν καταλαβαίνω καν πως αποδεικνύεται ότι ποσότητα= μείωση ποιότητας. Δεν έχω διδαχθεί κάτι τέτοιο  στο τομέα του supply chain.

Όλα inverter είναι πλέον τα κλιματιστικά στην αγορά . On-off οικιακό δεν εισάγεται . Μη μου πεις για on-off καταστάσεις απο inverter κλιματιστικά γιατί θεωρώ ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι οποιοδήποτε inverter κλιματιστικό μπορεί να μπει σε standby λειτουργία (δηλαδή να κλείσει) ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου, τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες και τα εύρη λειτουργίας του μοντέλου . Inverter δεν σημαίνει ότι δε κλείνει ποτέ  .

Τα toyotomi δεν είναι japan όπως και τα περισσότερα μοντέλα όλων των εταιρειών δεν είναι Japan (ακόμα και Daikin, Toshiba, Mitsubishi) .  Δε γίνεται να είναι Japan γιατί πολύ απλά δεν κατασκευάζουν τα πάντα in house και οι περισσότεροι προμηθευτές πρώτων υλών , εξαρτημάτων (π.χ συμπιεστών) είναι εταιρίες Κινέζικες . Όπως και η συναρμολόγηση του τελικού προϊόντος σπανίως είναι Ιαπωνία.   Ζούμε σε έναν αιώνα όπου πλέον δεν υπάρχει Εθνική ταυτότητα στο προϊόν . Ένα προϊόν μπορεί να φοράει τεχνολογία απο δεκάδες διαφορετικούς προμηθευτές που εδρεύουν σε διάφορα κράτη  (στον κλιματισμό κυρίως Κίνέζοι ειναι οι προμηθευτές) . Η Κίνα είναι ο κλιματισμός του σήμερα  και η Κίνα είναι η παγκόσμια βιομηχανία του σήμερα.

Σωστός. Η έννοια του δωρεάν είναι marketing . Το κόστος το υπολογίζουν στην τιμή πώλησης και είναι απολύτως λογικό . Δε πρέπει να δίνουμε σημασία στο "δωρεάν" αλλά στο τί θα πληρώσουμε τελικά . Αν το ίδιο κλιματιστικό το βρίσκουμε στο Α μαγαζί φθηνά χωρίς δωρεάν εγκατάσταση αλλά  υπολογίζοντας πόσο θα μας κοστίσει η εγκατάσταση μας βγαίνει και παλι φθηνα το  "πακέτο" σαφώς και θα προτιμήσουμε το Α μαγαζί  (και το ανάποδο) . 

Όσον αφορά τους όρους της δωρεάν εγκατάστασης , δεν τους αποκρύπτουν και εδώ θα διαφωνήσω . Στο χέρι μας είναι να μάθουμε τους όρους . Θεωρώ μέγιστη χαζομάρα να αγοράσεις το οτιδήποτε ή να υπογράψεις ένα συμβόλαιο (π.χ τηλεπικοινωνιών ) και να μην διαβάσεις πρώτα τους όρους . Αυτό είναι ξεκάθαρα πρόβλημα του αγοραστή που δεν δίνει καμία σημασία στους όρους ή δεν τους ζητάει καν και μετά ζητάει και τα ρέστα (τα ρέστα θα τα ζητήσεις όταν αθετούν όρους ή θίγονται τα νόμιμα δικαιώματά σου) . Ακόμα και για απλή ανανέωση συμβολαίου με το πάροχο σταθερής τηλεφωνίας μου διαβάζω αναλυτικά όλους τους όρους του νέου συμβολαίου προτού υπογράψω . Την υπογραφή και το ... πρέπει να ξέρουμε που τα βάζουμε . 

Για την χρέωση των έξτρα μέτρων που είπες το ίδιο κάνουν και οι ψυκτικοί .  Μπορεί ένας επαγγελματίας ψυκτικός να χρεώνει από το 1.5 m και πάνω ή από τα 2m και πάνω κτλ . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ore24 είπε

Παιδια καλησπερα 

Με ενδιαφερει αμεσα η αγορα κλιματιστικου για να καλυψει γραφειο στο Λυκαβηττό με τζαμια γυρω γυρω. 

Περίπου 43 τετραγωνικά. Το κλιματιστικο θα ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης και ψυξης . Για καποιο λογο μου ειχε κατσει η gree αλλα βλεπω πως δεν πλεον Ελλαδα. 

Με ενδιαφερει 24 με τιμη τελικη γυρω στα 1000 ευρω. Τι προτεινετε? ? 

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-blanc-ma-24nxd0.html

https://www.aaceg.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10971&skr_prm=WyI4ZjE3MzVmYS0xOTBjLTQxNGEtODc1My04Nzc1NzYxMjAwOTIiLDE1Njg1MzcxNzYxMjAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

Η μιδεα ειναι οκ? 

Ευχαριστω 

Από βαθμούς απόδοσης σκίζει αυτό https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Σε συνδυασμό απόδοσης, εγγύησης, ποιότητας αυτό

https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως εγώ που πήρα δωρεάν εγκατάσταση από Κωτσόβολο, όχι μόνο αγόρασα φθηνά, αλλά και ήταν μέσα στη τιμή σωλήνες μέχρι 3 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η ματιά και η inside γνώση από επαγγελματία του χώρου είναι πολύτιμη και ευχαριστούμε.

Με τη gree , ξέρεις τι παίζει με την εδώ αντιπροσωπεία; Έχουμε δει ότι έρχονται παραεισαγωγες από Βουλγαρία.

ΥΓ Την Toshiba αμελησες να αναφέρεις στις κορυφαίες του χώρου. Προσοχή γιατί θα έχουμε καρδιακά επεισόδια στο φόρουμ. 😆

Τρεις κορυφαίες εταιρείες ανέφερε κατά την εμπειρία του. Μάλλον την Toshiba  την έχει για τέταρτη και βάλε !  (κάτσε να πάρει πρέφα ο @guzel θα γίνει μακελειό :P )

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από βαθμούς απόδοσης σκίζει αυτό https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Σε συνδυασμό απόδοσης, εγγύησης, ποιότητας αυτό

https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html

Φιλε σε ευχαριστω για τις προτάσεις και την απάντηση :-) 

Το Shorai ομως παει 1400 και το αλλο δεν ειναι ετοιμοπαραδοτο. 

Τα MIdea τα απορρίπτεις? 

Thaks

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...