Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα

Πρίν κανένα μήνα στην 5/8/2019 αγόρασα το άνω κλιματιστικό απο το Κώτσοβολο με δωρεάν εγκατάσταση σήμερα που το άνοιξα για να δροσίσει δεν αποδίδει σχεδόν καθόλου καλά όταν το ανόγεις η εσωτερική μονάδα παγώνει λίγο το στοιχείο και μετά είτε έχεις ανεμιστήρα είτε ψύξη τό ιδιο και το αυτό 

Επεξ/σία από bill2015
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχές Ιανουαρίου έβαλα τον μετρητή κατανάλωσης πάνω στην γραμμή του κλιματιστικου, μέχρι αρχές Φεβρουαρίου είχα το Toyo 18,μετά το άλλαξα με Shorai 18. Μέχρι σήμερα 14/09 (8 μήνες δηλαδη περίπου) συνολική κατανάλωση κλιματιστικου 695kwh. 

87 kw περίπου τον μήνα δηλαδή. Ψίχουλα η έτσι μου φαίνεται; Και το έχω δουλέψει άπειρες ώρες...  Εσείς πόσο κάψατε ; 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αρχές Ιανουαρίου έβαλα τον μετρητή κατανάλωσης πάνω στην γραμμή του κλιματιστικου, μέχρι αρχές Φεβρουαρίου είχα το Toyo 18,μετά το άλλαξα με Shorai 18. Μέχρι σήμερα 14/09 (8 μήνες δηλαδη περίπου) συνολική κατανάλωση κλιματιστικου 695kwh. 

87 kw περίπου τον μήνα δηλαδή. Ψίχουλα η έτσι μου φαίνεται; Και το έχω δουλέψει άπειρες ώρες...  Εσείς πόσο κάψατε ; 

αρα 3 κιλοβατορες την μερα.χοντρικα 60 λεπτα την μερα κοστος?φυσαει το εργαλειο .εγω με το μορρις ειμαι χοντρικα υπολογισμενο απο μενα στα διπλα περιπου απο σενα.απο τους λογαριαςσμου της βολτερα

Επεξ/σία από danaos7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, danaos7 είπε

αρα 3 κιλοβατορες την μερα.χοντρικα 60 λεπτα την μερα κοστος?φυσαει το εργαλειο .εγω με το μορρις ειμαι χοντρικα υπολογισμενο απο μενα στα διπλα περιπου απο σενα.απο τους λογαριαςσμου της βολτερα

Το έβαζα 22-23C ,σχεδόν καθημερινά ανοιχτό τον χειμώνα,το βράδυ καμιά φορά  συνεχομενα ανοιχτό,αλλιώς  sleep και έκλεινε αργά. Όταν έκλεινε λόγο sleep,άναβε μια δυο φορές το βράδυ το καλοριφέρ (19C).

Επισης περιστασιακά  άναβα και κάποιες μέρες κανονικά το καλοριφέρ (21-22C) να ξεκουραστεί το κλίμα και να βοηθήσει στο ζέσταμα τοίχων επίπλων..

Φέτος όμως μπορώ να πω ότι το κλιματιστικό με ζέστανε και όχι το καλοριφέρ.

Όσο για το καλοκαίρι κάθε βράδυ όλο το καλοκαίρι δούλευε (δεν θέλω να αφήνω ανοιχτά τέντα ρέντα το σπίτι) ,και τις περισσότερες μέρες  του καλοκαιριού.(26-27-28C)

Ότι θα ζεσταινα τόσο φτηνά το σπίτι,ούτε στα όνειρα μου :)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, danaos7 είπε

στα διπλα περιπου απο σενα

Μπορεί απλά ο χώρος να έχει τις διπλάσιες ενεργειακές ανάγκες και τίποτα άλλο. 

Πραγματικά δεν εξυπηρετεί ούτε δείχνει κάτι η σύγκριση αυτή.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill2015 είπε

Καλημέρα

Πρίν κανένα μήνα στην 5/8/2019 αγόρασα το άνω κλιματιστικό απο το Κώτσοβολο με δωρεάν εγκατάσταση σήμερα που το άνοιξα για να δροσίσει δεν αποδίδει σχεδόν καθόλου καλά όταν το ανόγεις η εσωτερική μονάδα παγώνει λίγο το στοιχείο και μετά είτε έχεις ανεμιστήρα είτε ψύξη τό ιδιο και το αυτό 

Έχασε φρέον . Φώναξε τους εγκαταστάτες να το δούν . Πιθανόν έχασε φρέον απο τα ρακόρ . 99 % θέμα εγκαταστάτη . 

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Το τι καίει ο καθένας μας δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτή η σύγκριση . 
Η κατανάλωση επηρεάζεται απο:
1) Απαιτήσεις σε ψύξη του χώρου (κάθε χώρος είναι διαφορετικός και δεν έχει να κάνει μόνο με τα τετραγωνικά)
2) Συντελεστής απόδοσης του μηχανήματος SEER. Κάθε μηχάνημα εχει διαφορετική απόδοση  (οικονομία)
3) Ρυθμίσεις θερμοκρασίας στο χειριστήριο . 
4) Εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες .
5) Ώρες λειτουργίας . 
6) Πόσες φορές το έκλεισες και το άναψες . 

Δημοσ.

Ναι, εδώ έβγαλα όλο το καλοκαίρι με 27 kwh στη σαλονοτραπεζαρία και κουζίνα ( Fujitsu ). Δλδ 5€ ρεύμα.

Screenshot_2019-09-14-14-32-50-247_com_tuya.smartlife.png.0afab1152490ef06b9331ce9dda22b5e.png

Δεν λέει τίποτα βέβαια.
 Δεν ξέρω καν πόσες ώρες λειτούργησε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έχασε φρέον . Φώναξε τους εγκαταστάτες να το δούν . Πιθανόν έχασε φρέον απο τα ρακόρ . 99 % θέμα εγκαταστάτη . 

Το τι καίει ο καθένας μας δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτή η σύγκριση . 
Η κατανάλωση επηρεάζεται απο:
1) Απαιτήσεις σε ψύξη του χώρου (κάθε χώρος είναι διαφορετικός και δεν έχει να κάνει μόνο με τα τετραγωνικά)
2) Συντελεστής απόδοσης του μηχανήματος SEER. Κάθε μηχάνημα εχει διαφορετική απόδοση  (οικονομία)
3) Ρυθμίσεις θερμοκρασίας στο χειριστήριο . 
4) Εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες .
5) Ώρες λειτουργίας . 
6) Πόσες φορές το έκλεισες και το άναψες . 

Δεν το έβαλα για σύγκριση, ποιος έχει κάψει τις περισσότερες η τις λιγότερες καταναλώσεις,ποιο είναι καλύτερο κλιματιστικο και τέτοια χαζά για τους παραπάνω λόγους που ανέφερες...

απλά παραθέτω την εμπειρία μου, μου φάνηκε πολύ μικρό το νουμερο  που κατανάλωσα τόσους μήνες αναλογικά με την χρήση που έκανα. Σε όσους έλεγα ότι δεν το κλείνω το κλιματιστικό, μου λέγαν την ΔΕΗ δεν την φοβάσαι; Συνέταιρος στην ΔΕΗ;

Απλά πιστεύω και θέλω να δείξω ότι με συνετή χρήση (θερμοκρασίας) σε φυσιολογικό σπίτι δεν καίει τα άντερα του ένα κλίματιστικο

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι, εδώ έβγαλα όλο το καλοκαίρι με 27 kwh στη σαλονοτραπεζαρία και κουζίνα ( Fujitsu ). Δλδ 5€ ρεύμα.

Screenshot_2019-09-14-14-32-50-247_com_tuya.smartlife.png.0afab1152490ef06b9331ce9dda22b5e.png

Δεν λέει τίποτα βέβαια.
 Δεν ξέρω καν πόσες ώρες λειτούργησε.

Ναι αλλά αν σε ρωτήσουν σε μια συζήτηση πόσο πετρέλαιο έκαψες φέτος τον χειμώνα; Θα πεις τόσο,δεν θα πεις δεν έχει νόημα να σου πω,άλλο σπίτι το δικό μου άλλο σπίτι το δικό σου

κάπως έτσι το είπα όχι να συγκρίνουμε κλιματιστικά η οτιδήποτε αλλο😛

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Περίπου 5€ ( 29kwh ) έκαψε και το 9αρι Carrier στα 17τμ κρεβατοκάμαρας.

Screenshot_2019-09-14-14-39-36-285_com.coolkit.png.2666903107bbca95d29ddf9f8dd44749.pngScreenshot_2019-09-14-14-39-44-605_com.coolkit.png.6886cf46abc8741f7aef574df6445f72.png

Αυτοι οι σούπερ εξελιγμένοι μετρητες δεν γράφουν ώρες λειτουργίας ε; 😕

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αυτοι οι σούπερ εξελιγμένοι μετρητες δεν γράφουν ώρα λειτουργίας ε; 😕

Οι μετρητές δεν ξέρουν τι έχουν πάνω τους.

Τα κλιματιστικά πρέπει να το πουν.

Τώρα που το σκέφτομαι, το Fujitsu έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει τα intervals για να καθαρίσεις τα φίλτρα. Με ρύθμιση ωρών. Ίσως αν το βάλω όσο χαμηλά πάει, θα έχω μια προσέγγιση.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Έχασε φρέον . Φώναξε τους εγκαταστάτες να το δούν . Πιθανόν έχασε φρέον απο τα ρακόρ . 99 % θέμα εγκαταστάτη . 

Όχ ελπίζω να το αναγνωρίσουν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δεν το έβαλα για σύγκριση, ποιος έχει κάψει τις περισσότερες η τις λιγότερες καταναλώσεις,ποιο είναι καλύτερο κλιματιστικο και τέτοια χαζά για τους παραπάνω λόγους που ανέφερες...

απλά παραθέτω την εμπειρία μου, μου φάνηκε πολύ μικρό το νουμερο  που κατανάλωσα τόσους μήνες αναλογικά με την χρήση που έκανα. Σε όσους έλεγα ότι δεν το κλείνω το κλιματιστικό, μου λέγαν την ΔΕΗ δεν την φοβάσαι; Συνέταιρος στην ΔΕΗ;

Απλά πιστεύω και θέλω να δείξω ότι με συνετή χρήση (θερμοκρασίας) σε φυσιολογικό σπίτι δεν καίει τα άντερα του ένα κλίματιστικο

Οκ κατάλαβα ! Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν κάτι τέτοιο . Υπάρχουν τόσες έρευνες .   Σχετικά με την θέρμανση  η  αντλία θερμότητας είναι μέχρι τώρα ότι πιο οικονομικό σε κόστος λειτουργίας.

Τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας   αέρος-αέρος και το θετικό τους είναι το χαμηλό κόστος αγοράς συγκριτικά με αντλία θερμότητας αέρος-νερού . Δηλαδή χρειάζεσαι πολύ μικρό κεφάλαιο και έχεις γρήγορα απόσβεση συγκριτικά.

http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/el/node/1051

1 λεπτό πριν, bill2015 είπε

Όχ ελπίζω να το αναγνωρίσουν

Οφείλουν αν είναι απο λάθος στην εγκατάσταση . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι μετρητές δεν ξέρουν τι έχουν πάνω τους.

Τα κλιματιστικά πρέπει να το πουν.

Τώρα που το σκέφτομαι, το Fujitsu έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει τα intervals για να καθαρίσεις τα φίλτρα. Με ρύθμιση ωρών. Ίσως αν το βάλω όσο χαμηλά πάει, θα έχω μια προσέγγιση.

Αν είχες ενα π.χ. μόνο το κλιματιστικό,δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο να έχει 2-3 timers πάνω από κάποια watt.. π.χ. μέχρι 5w = timer αναμονής , από 5W έως 50W  timer κατανάλωσης ανεμιστήρας μόνο,50W και άνω κλιματιστικο & συμπιεστής ανοιχτός timer

Είδα στον Κωτσό το fuji σου,έπαθα πλάκα με το πόσο μικρό & μαζεμένο είναι.. ;)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν είχες ενα π.χ. μόνο το κλιματιστικό,δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο να έχει 2-3 timers πάνω από κάποια watt.. π.χ. μέχρι 5w = timer αναμονής , από 5W έως 50W  timer κατανάλωσης ανεμιστήρας μόνο,50W και άνω κλιματιστικο & συμπιεστής ανοιχτός timer

Πολλά ζητάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...