Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To 10αρι  toshiba  θα τοποθετηθει σε δωματιο 4,05 επι 3,10 και υψος 2,70  αλλα εχω ενδοιασμους γιατι θα χτυπαει την απεναντι πλευρα του τοιχου που βρισκεται το κρεβατι του ενος παιδιου.Εκτος αν εχω μονιμα τις περσιδες προς τα αριστερα  και την πορτα αλλα θα πρεπει να εχω την πορτα κλειστη πραγμα που δεν γινετε λογω παιδικου δωματιου. Επισης η ασφαλεια ειναι δεκαρα και περιλαμβανει φως δωματιου ,μπανιου, και μικρο χωλ. Θα πρεπει να μπει 16αρα? Αγοραστηκε 644 με  24% δωρο ΦΠΑ πιστευω καλη τιμη ,εγγυηση 7 ετων σε ολα τα μερη με ετησια συντηρηση απο πιστοποιημενο τεχνικο με αποδειξη .Εχει προστασια απο διακυμανσεις τασεως και φιλτρα για τα παιδια . Το wifi module εχει 80 ευρω αλλα δεν μου ειναι για την ωρα απαραιτητο εν ευθετω χρονο ισως. 

Επεξ/σία από geolaza
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Valous είπε

Μάλλον στην επιλογή 3 με βλέπω! Το θέμα είναι... μπορώ να τρυπήσω και να το βάλω σε μπετό;;

Μπορείς να τρυπήσεις ότι υλικό θες. Επειδή είπες για μπετό δε πιστεύω να σκέφτεσαι να τρυπήσεις κολόνα ή δοκάρι του κτιρίου . Αυτό απαγορεύεται και επηρεάζει την αντοχή του κτιρίου σε σεισμούς . 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μπορείς να τρυπήσεις ότι υλικό θες. Επειδή είπες για μπετό δε πιστεύω να σκέφτεσαι να τρυπήσεις κολόνα ή δοκάρι του κτιρίου . Αυτό απαγορεύεται και επηρεάζει την αντοχή του κτιρίου σε σεισμούς . 

Μερικοι ψυκτικοι το τρυπάνε, σου λένε δεν έχεις επιλογή. Και εμενα ο ψυκτικος μου ειπε οτι τρυπάει τη κολώνα και μου το προτεινε.

2 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Λογικά θα το βάλω εγώ σε περίπου 1 μήνα αν δεν αλλάξει κάτι. Το δικό μου θα είναι FTXM35-N με το wifi standard. Αν δεν βιάζεσαι θα ενημερώσω εδώ για εντυπώσεις, καταναλώσεις κλπ.

Οκ γράψε μας εντυπώσεις οταν το βάλεις!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Μερικοι ψυκτικοι το τρυπάνε, σου λένε δεν έχεις επιλογή. Και εμενα ο ψυκτικος μου ειπε οτι τρυπάει τη κολώνα και μου το προτεινε.

Οι ψυκτικοί δεν είναι Μηχανικοί . Ξέρουν πολύ καλά όμως όσοι είναι σοβαροί επαγγελματίες  ότι είναι έγκλημα να τρυπήσεις δομικό στοιχείο για να περάσουν σωληνώσεις  ΧΩΡΙΣ  έγκριση  απο μηχανικό ότι δεν επηρεάζετε η στατικότητα του κτιρίου .

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Οι ψυκτικοί δεν είναι Μηχανικοί . Ξέρουν πολύ καλά όμως όσοι είναι σοβαροί επαγγελματίες  ότι είναι έγκλημα να τρυπήσεις δομικό στοιχείο για να περάσουν σωληνώσεις  ΧΩΡΙΣ  έγκριση  απο μηχανικό ότι δεν επηρεάζετε η στατικότητα του κτιρίου .

Για τοιχιο το ιδιο ισχυει ομως;

Δημοσ.

Μάλλον θα εννοούσε να κάνει τρύπες για στερεωθεί η κεντρική μονάδα και όχι τρύπα για να περάσουν οι σωλήνες... Καμία φορά στερεώνουν στο Μπετόν και οι σωλήνες περνάνε από το τοιχίο. Να σου προτείνει κάποιος να τρυπήσει το δοκάρι είναι έγκλημα για τους σωλήνες.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ParhsG είπε

Για τοιχιο το ιδιο ισχυει ομως;

Αν το τοιχίο δεν είναι κομμάτι του σκελετού του κτιρίου τότε δεν τίθεται θέμα . Δεν  είμαι αρμόδιος για να σου απαντήσω με λεπτομέρεια σε θέματα στατικότητας κτηρίων . 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

όλος ο κατω οροφος ειναι φτιαγμενος απο μπετο.. ειναι μισος μεσα στην γη... τουβλο εχουν ολοι οι αλλοι οροφοι πιο πανω.. τι να κανω; δεν ξερω πραγματικα τι πρεπει να γινει

Δημοσ.
17 ώρες πριν, nvel είπε

ήταν R22, όταν έχεις παλιό μηχάνημα που λειτουργεί καλά κάτι πρέπει να κάνεις ή θα βρεις λαθραίο ή από ανάκτηση ή υποκατάστατα

Το παλιό μου κλιματιστικό, Samsung 12000 BTU ON OFF έτος 1997 χρησιμοποιεί R22

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχολια για το νεο MIRAI plus(SEIYA) μετα απο μερικες μερες λειτουργιας.

- Πραγματικα αθόρυβη λειτουργια...ακομα και στην μεγαλη σκαλα

- Ενω εχει μονο 2 απλα φιλτρα χωρις τιποτα το εξτρα, εχει πολυ καλη ποιοτητα αερα. Ειναι δυδκολο να εξηγησω, αλλα το δωματιο εχει 'γλυκια' δροσιά χωρις να παγωνουμε...

- οι καταναλωσεις απο 250-320w χωρίς χρήση του ECO(θεωρώ πολυ καλες για τον χώρο)

- το μονο 'αρνητικο' αν ειναι αρνητικο ειναι οτι φαινεται να θελει ενα βαθμο πιο κατω στο control...ας πουμε εκει που τo DAIKIN είναι στο 24, στο TOSHIBA χρειάζεται 23...αλλα μπορει να ειναι και ιδιαιτερότητες του χώρου αυτα.

Γενικα, το κλιματιστικο φαινεται οτι ειναι τεχνολογικα πολυ καλο, και η διαφημιση της εταιρείας για καινουργιας τεχνολογίας κομπρεσσορα φαίνεται...μπραβο στην TOSHIBA...πηρα αλλο ενα που μπαινει την κυριακη και ενα fujitsu 14KMTA(σιγουρα καλο, απο το πανω ραφι της εταιρείας) που πηρα στην περιπτωση που το MIRAI plus δεν ηταν καλο...αλλα ειναι.

Για μενα, διακιολογείται και καταλαβαίνω το premium τιμης που πληρώνουμε για κλιματιστικα TOSHIBA(ακόμα και σε μοντέλα κατω απο SHORAI/DAISEKAI).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τώρα ομως εχω ενα θέμα και χρειάζομαι την βοηθειά σας. Θα βάλω(τοποθέτηση Κυριακη) τα MIRAI plus και FUJITSU σε 2 αιθουσες με ιδιο υψος(3.15μ) αλλα η μια αίθουσα(αιθουσα Α-βορειοανατολική) ειναι 4.1 επι 4.80 ενω η αλλη(αιθουσα Β) ειναι 4.1 επι 4.40 αλλα την βλέπει ο ηλιος λιγο περισσοτερο(ειναι νοτιοανατολικη).

Οι αιθουσες ειναι η μια πλαι στην αλλη, και δεν μιλαμε και για τρομερες διαφορες ηλιοφανειας, απλως η αιθουσα Β βλέπεται απο τον ηλιο λιγο περισσοτερο.

Τα αναλυτικα specs των κλιματιστικων ειναι τα εξης.

1. MIRAI PLUS 16TAVG-E/B16TKVG-E (SEIYA)

https://www.toshiba-aircon.co.uk/wp-content/uploads/2019/02/Seiya_R32_product_data.pdf

2. FUJITSY 14KMTA

https://www.fujitsu-general.com/uk/products/split/wall/asyg14kmta.html

Θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας για το ποιο κλιματιστικο θα βαζατε στην καθε αιθουσα,

Ευχαριστω ,

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CorumD είπε

Τώρα ομως εχω ενα θέμα και χρειάζομαι την βοηθειά σας. Θα βάλω(τοποθέτηση Κυριακη) τα MIRAI plus και FUJITSU σε 2 αιθουσες με ιδιο υψος(3.15μ) αλλα η μια αίθουσα(αιθουσα Α-βορειοανατολική) ειναι 4.1 επι 4.80 ενω η αλλη(αιθουσα Β) ειναι 4.1 επι 4.40 αλλα την βλέπει ο ηλιος λιγο περισσοτερο(ειναι νοτιοανατολικη).

Οι αιθουσες ειναι η μια πλαι στην αλλη, και δεν μιλαμε και για τρομερες διαφορες ηλιοφανειας, απλως η αιθουσα Β βλέπεται απο τον ηλιο λιγο περισσοτερο.

Τα αναλυτικα specs των κλιματιστικων ειναι τα εξης.

1. MIRAI PLUS 16TAVG-E/B16TKVG-E (SEIYA)

https://www.toshiba-aircon.co.uk/wp-content/uploads/2019/02/Seiya_R32_product_data.pdf

2. FUJITSY 14KMTA

https://www.fujitsu-general.com/uk/products/split/wall/asyg14kmta.html

Θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας για το ποιο κλιματιστικο θα βαζατε στην καθε αιθουσα,

Ευχαριστω ,

Εξαρτάται, αν τα θες για ψύξη θα έβαζα το δυνατότερο στην ζεστή από ήλιο αίθουσα.

Αν και για θέρμανση, τότε στη ψυχρή (βόρεια) που είναι και μεγαλύτερη.

Περιέργως το 14άρι Fujitsu είναι λίγο πιο δυνατό από το 16άρι Toshiba στις ονομαστικές (λιιιιιιγο πιο πάνω σε θέρμανση).

Επειδή όμως είναι μικρές αίθουσες θα τις έχουν για πρωινό οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Σαν τελική συμβουλή είναι να μπει το Fujitsu στη μικρή μιας και έχει μικρότερα ελάχιστα btus (0.9έναντι 1.2-1.3 ) .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ξερουμε αν το Εξ'Οικονομώ κατ'οικον καλύπτει και μεμονωμένες μονάδες κλιματισμού?

Αν πχ καποιος θελει να βαλει 3-4 κλιματιστικά σπιτι του?

Ή πρέπει να είναι κατ'αναγκη split?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο ειναι το θεμα φιλε Alex και το έθιξε και ο liakjim και το εχω δει και εγω. Περα απο τι δηλώνει το νουμερο στο μοντέλο αυτα τα κλιματιστικα ειναι και τα δυο στην ιδια ισχυ. Η TOSHIBA εχει το νουμερο 16 και η FUJITSU to 14, αλλα στην ψυξη εχουν και τα δυο COOLING CAPACITY 4.2kw. Στήν θέρμανση το TOSHIBA έχει 5kw εων το FUJITSU 5.4kw. Δηλαδή το FUJITSU ειναι το λιγο δυνατότερο μηχάνημα απο τα δυο!

Οπότε, σκέφτομαι να βάλω το FUJITSU(που έχει καλύτερα SCOP/SEER) στην μεγαλύτερη βορεινή τάξη για καλυτερη θερμανση τον χειμώνα, και το TOSHIBA στην νοτια αφου λογικα την βλέπει ο ήλιος περισσότερο και ειναι οριακα πιο ζεστή!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδια!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...