Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, zelez1979 είπε

καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα , απο δικό μου λάθος( ?) : έχουμε ένα παλιό μεν,  ελαχιστα χρησιμοποιήμένο δε, μόνο για ψυξη τα δύο τελευταία καλοκαίρια, εννιάρι "Perfect"  (κλώνος μιτσουμπισι(?), μή ινβερτερ, πανω απο δεκαετία) , που το μεταφέραμε σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια οικοδομή, και δέν πήρε μπρός αφού εγινε η μετεγκατάσταση, εδώ και τεσσερις μέρες. Πρίν αλλάξει θέση, είχε αρνηθεί πάλι να λειτουργήσει κανα δυό φορές, μετά που είχα κατεβάσει γενικό,  και πήρε μπρος μετά απο  κάποια ανοιξε - κλείσε του ρεύματος απο τον πίνακα, μετά απο ώρα- ώρες, (γεγονός που είχα παραλείψει να ενημερώσω το συνεργείο, πριν γίνει η μεταφορά).

Τώρα, έχουν μόνο αναψει τα λαμπάκια , κανα δυο-τρεις φορές για λιγο,  το πρωτο και το τελευταίο ή το τέταρτο απο αριστερά ενναλλάξ,  πριν απο δυο μέρες. Οι τεχνικοί εγκατάστασης είπαν για πλακέτα, και τωρα, περιμένω να έρθουν να την βγάλουν για να πάει σε ηλεκτρονικό εργαστηρι, και αν δεν γίνει στην πολη θα σταλεί Θεσσαλονίκη.

Καθώς υπάρχει πρόβλημα μένοντας χωρίς κλιματισμό, τι λέτε, να διαγράψω  και το μηχάνημα και τα 100 ευρω μετεγκατάστασης, και να πάρω ένα νέο; 

Για πυκνωτή μου ακούγεται.

Αν και η επισκευή ίσως να είναι λιγότερο από 50€, αν έχετε σκοπό να του κάνετε χρήση, θα κοίταγα για κάποιο καινούργιο.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωωω, οι Τοσιμπακιδες μας φάγατε εμάς τους Φουτζιτσάκιδες...

Τον νου σου στην εγκατάσταση. Σκύλος.

Καλοδουλευτο @geolaza

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Για πυκνωτή μου ακούγεται.

Αν και η επισκευή ίσως να είναι λιγότερο από 50€, αν έχετε σκοπό να του κάνετε χρήση, θα κοίταγα για κάποιο καινούργιο.

Λυπάμαι τα 100 ευρω που έδωσα, και με 50 ακόμη αν κάνει την δουλειά του, το θέλω μόνο για ψύξη. Αλλιώς σκέφτομαι κατι οικονομικο και vfm οπως το tcl elite 9. (300 ευρω) https://www.skroutz.gr/s/15039037/TCL-Elite-TAC-09CHSA-XA51.html#specs  με 10 χρονια εγγυηση, ή αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης για άλλο μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο στα 20 τμ σκεφτομαι το https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira στα 410 ευρω ή midea prime 9 στα 380 ευρω ή τι άλλο προτεινετε για τα δύο δωμάτια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, zelez1979 είπε

Λυπάμαι τα 100 ευρω που έδωσα, και με 50 ακόμη αν κάνει την δουλειά του, το θέλω μόνο για ψύξη. Αλλιώς σκέφτομαι κατι οικονομικο και vfm οπως το tcl elite 9. (300 ευρω) https://www.skroutz.gr/s/15039037/TCL-Elite-TAC-09CHSA-XA51.html#specs  με 10 χρονια εγγυηση, ή αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Επίσης για άλλο μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο στα 20 τμ σκεφτομαι το https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira στα 410 ευρω ή midea prime 9 στα 380 ευρω ή τι άλλο προτεινετε για τα δύο δωμάτια;

Ακόμα και αν επισκευαστεί στα 50€ , θα έχεις ένα παλιό κλιματιστικό, εκτός εγγύησης, με χαμηλή απόδοση, ανύπαρκτη θερμική άνεση λόγω on off και αρκετά περισσότερη κατανάλωση.

Προσωπικά θα το ανακυκλωνα με κάποιο πρόγραμμα που δίνει κουπόνι. Υπόψη ότι δεν αφαιρείται από την αγορά. Βέβαια αφού θες και δεύτερο, ίσως σε συμφέρει.

Αφού θες για ψύξη μόνο, καταρχάς μπορείς να περιμένεις για τίποτα black Friday και επίσης να κοιτάς για όσο μεγαλύτερο seer  μπορείς να αγοράσεις, σε συνδυασμό με χαμηλά dB.

Αν θες και θέρμανση, το Daikin είναι πολύ καλή επιλογή. Εκεί κοιτάς το scop.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zelez1979 είπε

Θα σου έλεγα TCL αν θελεις να μην πας ψηλα στην τιμη, αλλα στα ψηλα, DAIKIN...αν πας στα 380..πας και στα 410!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια τα Toshiba αλλα λογω αντιπροσωπειας αμα κανει μπραφ καμια πλακέτα εκτος εγγυησης θέλεις ενα μισθο για να την αγοράσεις !!

6 ώρες πριν, geolaza είπε

Shorai premium

IMG_20190911_140940.jpg

Επεξ/σία από Georgea5
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Georgea5 είπε

Ωραια τα Toshiba αλλα λογω αντιπροσωπειας αμα κανει μπραφ καμια πλακέτα εκτος εγγυησης θέλεις ενα μισθο για να την αγοράσεις !!

Μετά τα 8 χρόνια και με τα τόσα ελάχιστα που καταναλώνει το έχεις κάνει απόσβεση στο ακέραιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω οτι εχουν 8 χρόνια εγγυηση τα Toshiba 3 χρόνια δινουν για τα ηλεκτρικα μερη και 5 για τον συμπιεστή.

Επεξ/σία από Georgea5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Georgea5 είπε

Δεν νομιζω οτι εχουν 8 χρόνια εγγυηση τα Toshiba 3 χρόνια δινουν για τα ηλεκτρικα μερη και 5 για τον συμπιεστή.

Παντού 7

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Georgea5 είπε

Έχεις χάσει επεισόδια καημένε μου..

7 σε όλα!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, guzel είπε

Έχεις χάσει επεισόδια καημένε μου..

7 σε όλα!!! 

Νομίζω οτι ημουν πολυ ευγενικος και αυτα τα καημενε πες τα πουθενα αλλου δεν το ηξερα ...οτι ειναι 7 ολα διαβασα τωρα την εγγυηση με σερβις απο ψυκτικο καθε χρόνο ...αυτο το διαβασες η ετσι το λες ?Και στην τελικη η εγγυηση δεν καλυπτει ανταλλακτικο πχ απο υπερταση της ΔΕΗ  μαλλον αυτο δεν το ξερεις και ας ειναι στην εγγυηση ...

Επεξ/σία από Georgea5
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Georgea5 είπε

Νομίζω οτι ημουν πολυ ευγενικος και αυτα τα καημενε πες τα πουθενα αλλου δεν το ηξερα ...οτι ειναι 7 ολα διαβασα τωρα την εγγυηση με σερβις απο ψυκτικο καθε χρόνο ...αυτο το διαβασες η ετσι το λες ?Και στην τελικη η εγγυηση δεν καλυπτει ανταλλακτικο πχ απο υπερταση της ΔΕΗ  μαλλον αυτο δεν το ξερεις και ας ειναι στην εγγυηση ...

Με τη λογική σου μη ξαναβάλεις τπτ στην πρίζα... 😂 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν λεω αυτο λεω οτι αν παθει κατι η πλακετα σαν ανταλλακτικο ειναι πολυ ακριβο λογω αντιπροσωπείας δεν ειπα ουτε οτι δεν θα το βαλω στην πριζα ουτε ολα αυτα που ανεφερες μου λες 7 ολικη δεν ισχυει για τις πλακετες απο υπερταση με αποτέλεσμα σε μια στραβη να ειναι ασύμφορο να το φτιαξεις αυτο ειπα... δεν κατηγορησα το μηχανημα.. που ισως ειναι απο τα καλύτερα που κυκλοφορουν στην αγορα κλιματισμου στην Ελλάδα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ισχυει για ολα τα κλιματιστικα και οχι μονο τα toshiba ,και εγω που εχω morrisaki εχω 5 χρονια .Και ναι και η πλακετα ειναι μεσα στην εγγθηση .Δεν προκειτε ο καθε αντιπροσωπος να κατσει να ασχοληθει απο τι προηρθε η καμενη πλακετα ,.αλλωστε υπαρχουν και τα failure rates  και η στατιστικη.Οσο ειναι τα μηχανηματα εντος εγγθησης νομιζω δεν υπαρχει προβλημα ,Το μετα ειναι που κλαιμε  ολοι μας .Αλλωστε ο 

guzel

αναφερε μονο οτι γραφεi  λεει η αντιπροσωπια .Εγω παντως που ρωτησα τι παιζει η πλακετα παιζει κανα 200αρι ....εκτος εγγυησης μιλαμε  .

Georgea5

εσυ με τι κλιματιστικο  νταραβεριζεσε?Ικανοποιημενος?

εγω το σκεφτομαι σοβαρα για σταθεροποιητη ραγας παντως ασχετος εαν ειμαι σε ενοικιο .Και ετσι θα καλυψω ολες τις συσκευες του νοικοκυριου.εχει καποιος εμπειρια με αυτο? κατι τετοιο εννοω

https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=επιτηρητης+τασης

Επεξ/σία από danaos7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...