Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 7/7/2019 στις 6:53 ΜΜ, kacey είπε

Ερώτηση περί Shorai 18αρι:

έχει κάποια διαφορά το Toshiba Shorai R32 RAS-18PAVSG-E / RAS-18PKVSG-E  με το  TOSHIBA SHORAI RAS-B18PKVSG-E / RAS-18PAVSG-E (το οποίο επίσης αναφέρεται ως R32) ?

Απαντάω στον εαυτό μου για να ξέρουν κ οι υπόλοιποι:

Αναφορά σε κείμενο

Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο μοντέλων Toshiba είναι ότι το μοντέλο με το γράμμα Β χρησιμοποιείται σε εφαρμογές κλιματισμού με πολυδιαιρούμενες εξωτερικές μονάδες (μια εξωτερική μονάδα συνδεμένη με περισσότερες από μια εσωτερικές μονάδες), ενώ το άλλο μοντέλο χρησιμοποιείται για τις συνήθεις εφαρμογές όπου μια εξωτερική μονάδα συνδέεται με μια εσωτερική μονάδα.

Δημοσ.

Για να δούμε και εμένα αν θα μπορέσετε να με βοηθήσετε..

Έχουμε μια μονοκατοικία 4οροφη... αυτην την στιγμη στο υμιπογειο (μισο γη, μισο πανω) εχουμε μια σαλονοκουζινα 28τμ. Κατασκευής όλα 1994... σχετικα χαμηλο ταβανι προς νορμαλ... Μενω πιερια ( 7 μετρα υψομετρο αλλα και παλι είναι βορρας )

μαλλον 12αρι σκεφτομαι διοτι δεν το ζοριζω κιολας... δηλαδη για ζεστη θα το εχω περιπου στο 20.. και για κρυο το καλοκαιρι επειδη εχει ηδη δροσια λιγο το μεσημερι στο 27-28....

Θελω να εχει wifi και αν γινει χειροκινητα η μη να ρυθμιζω την φορα του αερα στο αξονα δεξια αριστερα...

με ενδιαφερει να εχει καλη αποδοση... και η εγκατασταση θα γινει σε σκετο μπετο.. ελπιζω να ειναι εφικτο...

budget εχω να διαθεσω αλλα επειδη δεν θα το χρησημοποιω τοοοοσο πολυ δεν θελω να παρω κατι τοσο καλο που να μην κανει αποσβεση..

αν εχετε να προτεινετε κατι τελεια :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι και κάτι σπουδαίο το παζάρι σε μερικά μοντέλα. 

Το -24% ήταν καλύτερη φάση. 

Κάποια που ξεχώρισα :

Spoiler

c9c3d9cb41db399f5d44d9d5655ff48a.pngc9c3d9cb41db399f5d44d9d5655ff48a.png341a0ddf43b90b4913bc79a0bbd55c56.png57f9cf2e4312d9617e909c95ce8bf3ae.png3f635602daf37ecbbb5dc33cf8314a12.pnga3720601668efae8bc75fddfd27d0adb.png

Spoiler

42f4c206b31e6928ba5963f532561320.pngbb199f3ec5f0ef41039d177a3e5bf8cc.png

faf8e86309da2a45bb2430f6d94de272.png

eb1d3a1466417694db671aaa9db50760.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, smav82 είπε

Ναι το έβαλα στο σποιλερ.

Δεν θα αγόραζα ινβεντορ αλλά είναι σημαντική έκπτωση.

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα ειναι νεος κατοχος ενος shorai premiem 10ari για υπνοδωματιο .Εχω ενα θεμα με την θεση του μηχανηματος καθως η μπριζα ειναι σε αλλη θεση θεση απο αυτη που θελω να μπει. Η αλλη μπριζα ειναι χαμηλα στο δωματιο .Στο manual γραφει 8,5 Α  μπριζα . Το κρουστικο νομιζω δεν διαπερνα κολωνα σωστα? Επειδη ειμαι και μυστηριος και εχω παρακολουθησει γιαπωνεζους στο youtube να βαζουν μηχανηματα  θελω καναλια καλωδιων .Ξερει καποιος αν υπαρχουν και ποσο κοστιζουν. Δεν θελω μετα απο κανα χρονο να κρεμονται ξεκολυμμενες ταινιες στις σωληνωσεις  πανω απο το κεφαλι μου. Επισης εδω οι ψυκτικοι μας χρησιμοποιουν την λεγομενη ταινια γαζα για μονωση? ευχαριστω εκ των προτερων θα στειλω και φωτο .Η εξωτερικη μοναδα παντος ειναι αριστουργημα .

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Valous είπε

Έχουμε μια μονοκατοικία 4οροφη... αυτην την στιγμη στο υμιπογειο (μισο γη, μισο πανω) εχουμε μια σαλονοκουζινα 28τμ. Κατασκευής όλα 1994... σχετικα χαμηλο ταβανι προς νορμαλ... Μενω πιερια ( 7 μετρα υψομετρο αλλα και παλι είναι βορρας )

μαλλον 12αρι σκεφτομαι διοτι δεν το ζοριζω κιολας... δηλαδη για ζεστη θα το εχω περιπου στο 20.. και για κρυο το καλοκαιρι επειδη εχει ηδη δροσια λιγο το μεσημερι στο 27-28....

Θελω να εχει wifi και αν γινει χειροκινητα η μη να ρυθμιζω την φορα του αερα στο αξονα δεξια αριστερα...

με ενδιαφερει να εχει καλη αποδοση... και η εγκατασταση θα γινει σε σκετο μπετο.. ελπιζω να ειναι εφικτο...

budget εχω να διαθεσω αλλα επειδη δεν θα το χρησημοποιω τοοοοσο πολυ δεν θελω να παρω κατι τοσο καλο που να μην κανει αποσβεση..

Στην αρχή σκέφτηκα να σου πω για αυτό https://www.alphaclimagr.gr/product/1409390/tcl-elite-plus-tac-12chsa-xa412-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

10 χρόνια εγγύηση, δοκιμασμένο από εδώ μέσα .

Με αγχώνει όμως το 12άρι από επάρκεια.

Τουλάχιστον για αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198182-daikin-atxc35b-siesta-sensira

Με παζάρι πάει 490€ και είναι σαφώς πιο ισχυρό σε θέρμανση.

Τη ψύξη δεν τη φοβάμαι, τα ημιυπόγεια είναι δροσερά από μόνα τους.

Αν δεν μπορέσεις να φέρεις μηχανικό για να σου υπολογίσει πόσα btus χρειάζεσαι, υπάρχουν κάποια μπακαλίστικα εργαλεία.

Δοκίμασε αυτό και πές μας https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ.
19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχετε να προτείνετε καποιο υγρο καθαρισμού απολύμανσης του εσωτερικού μηχανήματος μπας και το κάνω μόνος μου

Ελαφρως βρεγμενο πανακι με νερο και ενα ελαφρυ αντιμικροβιακο τυπου ντετολ

Αν πιανουν τα χερια σου φτιαξε και ενα ελαφρυ διαλυμμα απο νερο, οινοπνευμα και αιθεριο ελαιο λεβαντας σε μικρο ψεκαστηρι και ψεκασε απο 20-30 ποντους ελαφρυα το εσωτερικο στοιχειο πισω απο τα φιλτρα ωστε να "απολυμανθει" (η λεβαντα σκοτωνει ακαραια και λειτουργει αποτρεπτικα στη μουχλα). Προσοχη μην βρεξεις τιποτα εκτεθειμενα καλωδια.

Μετα βαλτο στον απλο ανεμιστηρα (οχι κλιματισμο) για 30+ λεπτα ωστε να στεγνωσει το εσωτερικο στοιχειο.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εχετε να προτείνετε καποιο υγρο καθαρισμού απολύμανσης του εσωτερικού μηχανήματος μπας και το κάνω μόνος μου

http://www.vasilakoschemicals.gr/el/products/details/Βιομ.-τροφίμων-Απολυμαντικ/NCH-EVERBRITE-80

https://www.aenaos-sa.gr/nch-everbright-1lt

Απολύμανση , αυτό χρειάζεσαι κυρίως στην εσωτερική μονάδα . 
1. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ψεκαστήρα προπιέσεως :
https://www.skroutz.gr/c/1536/psekastires/f/743978/psekastiras-propieseos.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
2. Μάσκα για τα ματια με έμμεσο αερισμό ή απόλυτης στεγάνωσης . 
3. Μάσκα για το στόμα.

Αραιώνεις το υγρό με νερό μέσα στο δοχείο προπιέσεως  (αναλογία 1:50)

α. Ψεκάζεις το στοιχείο του κλιματιστικού . 
β. Αφήνεις να δράσει για 10-15 λεπτά . 
γ. Μετά ψεκάζεις πάλι με σκέτο νερό να ξεπλύνεις . 
Αν θες επανέλαβε τα βήματα α,β,γ .
δ. Θέσε το κλιματιστικό σε λειτουργία fan και άστο 10 λεπτά να στεγνώσει  και είσαι έτοιμος . 

Αν ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού έχει πιάσει πουρί θέλει και αυτός πλύσιμο . Ανάλογα το μοντέλο μπορεί να χρειαστεί λύσιμο το μηχάνημα .

2 ώρες πριν, geolaza είπε

Καλησπερα στην ομαδα ειναι νεος κατοχος ενος shorai premiem 10ari για υπνοδωματιο .Εχω ενα θεμα με την θεση του μηχανηματος καθως η μπριζα ειναι σε αλλη θεση θεση απο αυτη που θελω να μπει. Η αλλη μπριζα ειναι χαμηλα στο δωματιο .Στο manual γραφει 8,5 Α  μπριζα . Το κρουστικο νομιζω δεν διαπερνα κολωνα σωστα? Επειδη ειμαι και μυστηριος και εχω παρακολουθησει γιαπωνεζους στο youtube να βαζουν μηχανηματα  θελω καναλια καλωδιων .Ξερει καποιος αν υπαρχουν και ποσο κοστιζουν. Δεν θελω μετα απο κανα χρονο να κρεμονται ξεκολυμμενες ταινιες στις σωληνωσεις  πανω απο το κεφαλι μου. Επισης εδω οι ψυκτικοι μας χρησιμοποιουν την λεγομενη ταινια γαζα για μονωση? ευχαριστω εκ των προτερων θα στειλω και φωτο .Η εξωτερικη μοναδα παντος ειναι αριστουργημα .

Οι ψυκτικοί χρησιμοποιούν armaflex για την μόνωση του κάθε σωλήνα και με μονωτική ταινία τυλίγουν τους δύο σωλήνες μάζι με το καλώδιο επικοινωνίας και παροχής . 

Τα κανάλια που σκέφτεσαι έχουν αστείο κόστος .

Η Hager έχει σειρά καναλιών για τον κλιματισμό :
https://www.hager.gr/e-catalogue/tehalit.clm-clima/tehalit.clm-clima/6626.htm

αλλά και με απλά κανάλια καλωδίων θα κάνεις πολύ καλά την δουλειά σου . Ίσως η σειρά καναλιών για κλιματισμό που έχει να είναι πιο ενισχυμένα για εξωτερική τοποθέτηση  (π.χ μεγαλύτερη αντοχή στον ήλιο ) . 
https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/kanalia-schares-exartimata/kanalia-plastika/canalia-dianomis-apla/

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/9/2019 στις 12:55 ΜΜ, liakjim είπε

Ναι μεν έχεις δίκιο, αλλά καμιά φορά τα νούμερα δεν λένε όλη την αλήθεια.

Το Toshiba έχει πιστοποίηση eurovent άρα ξέρεις ότι λέει την αλήθεια, είναι πιο αθόρυβο, έχει twin rotary συμπιεστή, φτάνει σε πολύ χαμηλότερες ελάχιστες καταναλώσεις.

Το Inventor έχει αν λέει την αλήθεια μεγαλύτερη απόδοση και εγγύηση.

Wifi μπορούν να πάρουν και τα 2.

Ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Εχεις παρατηρήσει την παραπληροφόριση απο τα καταστήματα που υπάρχει όσον αφορά το Wi-Fi στα κλιματιστικά (πχ το Invertor Nemesis ενω φαίνεται να έχει ενσωματομένο wifi , χρειάζεται module.) Στα fujitsou το wifi module κοστίζει 130ευρώ! στα toshiba 80-90. Εγώ που θέλω 3 κλιματιστικά το κόστος ανεβαίνει αρκετά
ψάχνω τωρα και δεν βγάζω άκρη, πρέπει αναγκαστικά να ελέγξω απο το site της αντιπροσωπίας και φυσικά να τσεκάρω αν το wifi module ειναι ακριβό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adreas195 είπε

Εχεις παρατηρήσει την παραπληροφόριση απο τα καταστήματα που υπάρχει όσον αφορά το Wi-Fi στα κλιματιστικά (πχ το Invertor Nemesis ενω φαίνεται να έχει ενσωματομένο wifi , χρειάζεται module.) Στα fujitsou το wifi module κοστίζει 130ευρώ! στα toshiba 80-90. Εγώ που θέλω 3 κλιματιστικά το κόστος ανεβαίνει αρκετά
ψάχνω τωρα και δεν βγάζω άκρη, πρέπει αναγκαστικά να ελέγξω απο το site της αντιπροσωπίας και φυσικά να τσεκάρω αν το wifi module ειναι ακριβό.

Αν εννοείς αυτό έχει ενσωματωμένο wi-fi .
https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?from=catspan&keyphrase=nemesis+pro

Γενικά στο εμπόριο θα δεις κλιματιστικά που αναγράφουν "wifi ready" ή "wifi standard" .
Τα ready θέλουν να αγοράσεις ξεχωριστά το wifi .  Τα standard το έχουν ενσωματωμένο . 

Στα καταστήματα τα αναγραφόμενα χαρακτηριστικά δεν είναι πάντα σωστά . Ότι θες να μάθεις θα κοιτάς πάντα μα πάντα το site της αντιπροσωπείας και αυτό δεν ισχύει μόνο στον κλιματισμό  αλλά σε όλα τα προϊόντα μπορεί να βρεις λάθη .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, adreas195 είπε

Δεν το λέω παραπληροφόρηση.

Αν διαβάσεις τα χαρακτηριστικά τους θα δεις.

Αν λέει wifi ready σημαίνει πως είναι έξτρα.

Αν λέει wifi σημαίνει πως έχει.

edit ninja'd 😛

@adreas195 , εγώ στο fujitsu έχω αυτό https://www.banggood.com/Broadlink-Black-Bean-Smart-Home-Wifi-Remote-IR-Controller-Universal-Appliances-Smart-Control-p-1049494.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_ods&utm_content=ysq&utm_campaign=ysq-content-sds-optical1-content&ad_id=253011259858&gclid=CjwKCAjwtuLrBRAlEiwAPVcZBrDxOm20CMPd4sdi4wp2eHtsmVY28oHQe1kGNG5pVcKkAhA_mA6EFBoCyEAQAvD_BwE&cur_warehouse=CN

Δουλεύει μια χαρά.

Φυσικά να πω, πως είναι καλύτερα να έχεις ενσωματωμένο wifi μιας και τα app των κατασκευαστών. Είναι πιο αναλυτικά (πχ δείχνουν και θερμοκρασίες), ενώ ξέρεις ότι όντως δούλεψε. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα , απο δικό μου λάθος( ?) : έχουμε ένα παλιό μεν,  ελαχιστα χρησιμοποιήμένο δε, μόνο για ψυξη τα δύο τελευταία καλοκαίρια, εννιάρι "Perfect"  (κλώνος μιτσουμπισι(?), μή ινβερτερ, πανω απο δεκαετία) , που το μεταφέραμε σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια οικοδομή, και δέν πήρε μπρός αφού εγινε η μετεγκατάσταση, εδώ και τεσσερις μέρες. Πρίν αλλάξει θέση, είχε αρνηθεί πάλι να λειτουργήσει κανα δυό φορές, μετά που είχα κατεβάσει γενικό,  και πήρε μπρος μετά απο  κάποια ανοιξε - κλείσε του ρεύματος απο τον πίνακα, μετά απο ώρα- ώρες, (γεγονός που είχα παραλείψει να ενημερώσω το συνεργείο, πριν γίνει η μεταφορά).

Τώρα, έχουν μόνο αναψει τα λαμπάκια , κανα δυο-τρεις φορές για λιγο,  το πρωτο και το τελευταίο ή το τέταρτο απο αριστερά ενναλλάξ,  πριν απο δυο μέρες. Οι τεχνικοί εγκατάστασης είπαν για πλακέτα, και τωρα, περιμένω να έρθουν να την βγάλουν για να πάει σε ηλεκτρονικό εργαστηρι, και αν δεν γίνει στην πολη θα σταλεί Θεσσαλονίκη.

Καθώς υπάρχει πρόβλημα μένοντας χωρίς κλιματισμό, τι λέτε, να διαγράψω  και το μηχάνημα και τα 100 ευρω μετεγκατάστασης, και να πάρω ένα νέο; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Valous είπε

Πιστεύω πως ένα 12άρι θα σε καλύψει  αλλά θα κοιτούσα στο κομμάτι της θέρμανσης να μην είναι 12άρι . Να  έχει λίγο μεγαλύτερη ονομαστική για να είσαι πιο σίγουρος . 

Για μοντέλα με ενσωματωμένο wi-fi δες τα παρακάτω:

1. Με 10ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση :
https://www.skroutz.gr/s/18330792/Inventor-Premium-PR1VI32-12WF-PR1VO32-12.html

Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση : 13000 btu/h 

καλύτερη τιμή: https://www.alphaclimagr.gr/product/1410212/inventor-premium-pr1vi32-12wf-pr1vo32-12-12-000btu.html?ref=bestprice.gr

2. Με 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη και επεκτάσιμη + 7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
https://www.skroutz.gr/s/14682164/Midea-Blanc-2018-MA-12NXD0.html

Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση: 13000 btu/h 

καλύτερη τιμή:  https://varelas-energy-shop.gr/t-inverter/6067-midea-blanc-2018-ma-12nxd0-12000-btu-a-inverter-wifi.html?ref=bestprice.gr

3.  Με 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις .
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198495-inventor-p9vi32-12wf-passion-eco
Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση: 14000 btu/h 

Με παζάρι στο Κωτσόβολο βγαίνει 402 ευρώ . 

6 λεπτά πριν, zelez1979 είπε

καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα , απο δικό μου λάθος( ?) : έχουμε ένα παλιό μεν,  ελαχιστα χρησιμοποιήμένο δε, μόνο για ψυξη τα δύο τελευταία καλοκαίρια, εννιάρι "Perfect"  (κλώνος μιτσουμπισι(?), μή ινβερτερ, πανω απο δεκαετία) , που το μεταφέραμε σε άλλο διαμέρισμα στην ίδια οικοδομή, και δέν πήρε μπρός αφού εγινε η μετεγκατάσταση, εδώ και τεσσερις μέρες. Πρίν αλλάξει θέση, είχε αρνηθεί πάλι να λειτουργήσει κανα δυό φορές, μετά που είχα κατεβάσει γενικό,  και πήρε μπρος μετά απο  κάποια ανοιξε - κλείσε του ρεύματος απο τον πίνακα, μετά απο ώρα- ώρες, (γεγονός που είχα παραλείψει να ενημερώσω το συνεργείο, πριν γίνει η μεταφορά).

Τώρα, έχουν μόνο αναψει τα λαμπάκια , κανα δυο-τρεις φορές για λιγο,  το πρωτο και το τελευταίο ή το τέταρτο απο αριστερά ενναλλάξ,  πριν απο δυο μέρες. Οι τεχνικοί εγκατάστασης είπαν για πλακέτα, και τωρα, περιμένω να έρθουν να την βγάλουν για να πάει σε ηλεκτρονικό εργαστηρι, και αν δεν γίνει στην πολη θα σταλεί Θεσσαλονίκη.

Καθώς υπάρχει πρόβλημα μένοντας χωρίς κλιματισμό, τι λέτε, να διαγράψω  και το μηχάνημα και τα 100 ευρω μετεγκατάστασης, και να πάρω ένα νέο; 

Παλιό κλιματιστικό άνω 10ετίας και μή inverter, ένα καινούριο inverter θα είναι καλύτερο σε καταναλώσεις και θα έχει περισσότερες εξτρα λειτουργίες  (π.χ wi-fi)  . 
Aφού δεν μπορείς να περιμένεις χωρίς κλιματιστικό και θα σου κοστίσει και η επισκευή της πλακέτας  (εάν επισκευάζεται που αυτό θα φανεί στην διάγνωση που θα κάνει ο ηλεκτρονικός) ίσως ήρθε η στιγμή να πάρεις καινούριο . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...