Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εντυπωσιακότατη διαφορά και δείχνει πόσο σημαντική είναι η επιλογή του σωστού κλιματιστικού. 

Ωραία έκφραση, την κλέβω!

Παντως, το TOSHIBA ειναι ποιοτικοτατο μηχανημα, με εντυπωσιασε με το ποσο αθορυβο ειναι, και με τον πατο του κομπρεσσορα που δειχνει να ειναι ολoς σαν γαλβανιζε... και ναι πραγματι, ειναι το καταλληλο μηχανημα για το γραφειο! Δικαιωση GUZEL!

Χρησιμοποιω απο δω και περα αυτο το calculator...δουλευει πολυ σωστα με κυβικα , οχι τετραγωνικα! Και μην τσιγουνευεστε στα BTU, θα τα πληρωστε στην ΔΕΗ εις δεκαπλουν! (Εκτος αν παρετε μηχανηματα κατηγοριας SHORAI με twin rotary και ανω...εκει αποδιδουν και παραπανω απο τα specs...)

https://www.helppost.gr/ypologismos/btu-klimatistiko-air-condition/

Επεξ/σία από CorumD
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εννοούσα σωστό από άποψη ισχύος.

Στοιχηματίζω ότι αν τα έβαζες ανάποδα από ισχύ, δλδ 13αρι Toshiba και μετά 18αρι Mitsubishi , θα έβλεπες παρόμοια συμπεριφορά.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ParhsG είπε

Μεταξύ

Mitsubishi

MSZ/MUZ EF35VG
MSZ/MUZ AP35VG

Daikin

FTXM35N/RXM35N9

Fujitsu

ASYG12KGTA KG

Ποιο ειναι καλυτερο;

Aν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση ψύξη και θέρμανση τότε συγκριτικά  ASYG12KGTA KG και καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εννοούσα σωστό από άποψη ισχύος.

Στοιχηματίζω ότι αν τα έβαζες ανάποδα από ισχύ, δλδ 13αρι Toshiba και μετά 18αρι Mitsubishi , θα έβλεπες παρόμοια συμπεριφορά.

Εχεις απολυτο δικιο..απλως μου αρεσε η ποιοτητα κατασκευης του TOSHIBA πιο πολυ απο το MITSUBISHI HEAVY. Η τουλαχιστον δειχνει ενα κλικ πιο ποιοτικο απο το MITSU. Βεβαια, το κοντρολ της TOSHIBA ειναι μετριο προς κακο...πολυ καλυτερο ειναι του  DAIKIN αλλα και του MITSU.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.

Αν αυτό καίει τόσο λίγο, φαντάσου τι θα κάνει το daisekai!

5 λεπτά πριν, CorumD είπε

Εχεις απολυτο δικιο..απλως μου αρεσε η ποιοτητα κατασκευης του TOSHIBA πιο πολυ απο το MITSUBISHI HEAVY. Βεβαια, το κοντρολ της TOSHIBA ειναι μετριο προς κακο...πολυ καλυτερο του DAIKIN αλλα και του MITSU.

Μένει να βάλεις και ένα asyg και θα μας έχεις δώσει σχεδόν πλήρη εικόνα της αγοράς!

Αααα και ένα κινεζοφασον από midea μεριά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ο εγκαταστατης μου ειπε οτι εχει βαλει και daisekai και DAIKIN ururu. To DAISEKAI μου ειπε ειναι εκπληκτικο μηχανημα...το URURU ειναι απο αλλο πλανητη. Η ποιοτητα παντου ειναι αλλο επιπεδο...το πλαστικο του καλυματος δεν σπαει, λυγιζει σαν καουτσουκ...αλλο πραγμα και απολυτη κορυφη κατα την γνωμη του...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ParhsG είπε

Το shorai στα 12ρια εχει χειροτερα χαρακτηριστηκα απο οτι ειδα. Το daikin παντως ειναι πιο ακριβο αλλα εχει και sensora και λιγο καλυτερη αποδοση αλλα και wifi ενσωματομένο απο οτι γράφει που ειναι ενας λογος που το σκεφτομαι.

Και εγώ αυτο πιστεω πως πρεπει να κανω ενα matrix με χαρακτηριστικα και αυτα που με ενδιαφέρουν. (πχ χεστηκα αν εχει 10000 φιλτρα απο χυμο μηλου κτλ)

Αν σε ενδιαφέρει να έχει sensora και wi-fi ενσωματωμένο αξίζει να δεις και το παρακάτω  με το μεγαλύτερο συν του να είναι η 10ετής εγγύηση σε όλα τα μέρη . 

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409378/inventor-king-k1vi32-12wifi-k1vo32-12-12-000btu-a.html

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/king

Καλύτερο απο όλα που κοιτάς σε καταναλώσεις στην ψύξη . Έχει seer=9.0 . Στην θέρμανση έχει SCOP= 6 επίσης καλό. Το fujitsu έχει scop= 6.5 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μένει να βάλεις και ένα asyg και θα μας έχεις δώσει σχεδόν πλήρη εικόνα της αγοράς!

Αααα και ένα κινεζοφασον από midea μεριά.

Ερχεται το FUJITSU 14KMTA, πιστευω θα ειναι πολυ καλο. Για τα MIDEA δεν ειπε κατι το θετικο...των ρωτησα για INVENTOR/GENERAL ELECTRIC/HAIER...η απαντηση του αναμενομενη και αρνητικη, εχουν πολλα προβληματα τα General Electric..μακρια επισης απο TYCOON και JURO-PRO...αν θελεις φτηνο, παρε MORRIS(TCL). 

Ολα τα παραπανω ειναι αποψεις του βεβαιως, αλλα κανει περιπου 6-8 εγκαταστασεις καθημερινος και μου φανηκε να εχει εμπειρια, και γνωσεις(και ωραιος χαρακτηρας!)...

Οταν παιρνεις MIRAI PLUS παιρνεις αυτο...οποτε ειναι μαλλον ευκαιρια....https://vimax.gr/index.php?route=product/product&product_id=6071&gclid=CjwKCAjwzdLrBRBiEiwAEHrAYkZvR33HjNvCD68IiDa9ziDX_iKU7fBkVjZTwkUt0mENqoovtVDq_xoC8pgQAvD_BwE

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
6 ώρες πριν, smav82 είπε

Βρες ένα λαστιχένιο κομμάτι από πατάκι η δάπεδο  κάτι που να εφαρμόζει σωστά και κάντο καπάκι. Δεν ξέρω βέβαια και τις διαστάσεις της τρύπας αλλά καταλαβες τι εννοώ.

Ε κάτι τετοιο είναι το μόνο που μπορώ να κάνω ή κάτι σαν καταπακτή σε ξυλουργό στο τελείωμα της μη φαίνεται και άσχημο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοπη/χαραξη ξυλου ή ακρυλικου ψαξε και οχι ξυλουργο...

Τους λες να κολλησουν και χερουλι απο κατω...

Ειτε το σηκωνεις προς τα πανω ειτε το σερνεις δεξια/αριστερα αν εχει χωρο πανω

Αργοτερα αφου δεις τι σε βολευει βαζεις μεντεσεδες για να ναι μονιμο

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Ερώτηση θέλω να βάλω κλιματιστικό για θέρμανση έχω καταλήξει σε inventor premium οποια πρόταση δέκτη...Το πρόβλημα είναι δεν μπορώ να αποφασίσω 18αρι η 24αρι. Ο χώρος είναι 38 τετραγωνικά  ενιαίος αν ανοίξω να πάει και στο μπάνιο +5. Το σπίτι είναι χαμηλοταβανο 2.5 μέτρα βόρεια Ελλάδα στα 300 μέτρα υψόμετρο,Δηλαδή βλέπουμε και μείον. Το σπίτι έχει δίπλα τζάμια άλλα Όχι κάποια μόνωση αν και είναι καλυμένο. Θα φτάσει το 18αρι η θα ειμαι πολύ οριακά στα κρύα;;;

Επεξ/σία από LeGendGR
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LeGendGR είπε

Καλησπέρα! Ερώτηση θέλω να βάλω κλιματιστικό για θέρμανση έχω καταλήξει σε inventor premium οποια πρόταση δέκτη...Το πρόβλημα είναι δεν μπορώ να αποφασίσω 18αρι η 24αρι. Ο χώρος είναι 38 τετραγωνικά  ενιαίος αν ανοίξω να πάει και στο μπάνιο +5. Το σπίτι είναι χαμηλοταβανο 2.5 μέτρα βόρεια Ελλάδα στα 300 μέτρα υψόμετρο,Δηλαδή βλέπουμε και μείον. Το σπίτι έχει δίπλα τζάμια άλλα Όχι κάποια μόνωση αν και είναι καλυμένο. Θα φτάσει το 18αρι η θα ειμαι πολύ οριακά στα κρύα;;;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Αυτό θα σε βοηθήσει 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, LeGendGR είπε

Καλησπέρα! Ερώτηση θέλω να βάλω κλιματιστικό για θέρμανση έχω καταλήξει σε inventor premium οποία πρόταση δέκτη...Το πρόβλημα είναι δεν μπορώ να αποφασίσω 18αρι η 24αρι. Ο χώρος είναι 38 τετραγωνικά  ενιαίος αν ανοίξω να πάει και στο μπάνιο +5. Το σπίτι είναι χαμηλοταβανο 2.5 μέτρα βόρεια Ελλάδα στα 300 μέτρα υψόμετρο,Δηλαδή βλέπουμε και μείον. Το σπίτι έχει δίπλα τζάμια άλλα Όχι κάποια μόνωση αν και είναι καλυμένο. Θα φτάσει το 18αρι η θα ειμαι πολύ οριακά στα κρύα;;;

22-24'αρι θα έλεγα.

Από την στιγμή που θες για θέρμανση, να προσπαθήσεις για υψηλό SCOP.

Μάλιστα καλύτερα να κοιτάς το average (μέση ζώνη).

Η πρόταση μου είναι αυτή : https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

Έχει SCOP  στη Μέση Ζώνη 4,7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, LeGendGR είπε

Γιατί δε βλέπεις κάτι αξιόπιστο εφόσον χρειάζεσαι 18/24αρι; 

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι μεχρι εχθες εβλεπα αυτο https://www.skroutz.gr/s/19028323/Mitsubishi-MSZ-MUZ-AP71VG.html μέχρι εχθες είχε 1128 σήμερα τελείωσε η προσφορά από γνωστό κατάστημα. Ο λόγος που δεν το πήρα είναι ότι δεν έχει wifi,  έχει έξτρα 100 ευρο και δεν μπόρεσα να δω σχόλια κάπου αν δουλεύει αξιόλογα...Θα  μου πείτε καλά το wifi κοιτάς γυρίζω 1-3 μεσάνυχτα  απο την δουλειά και θέλω να το ανοίγω πριν πάω σπίτι καθώς όταν γυρίζω θα έχει 14-15 βαθμούς μέσα στο σπίτι... 

Screenshot_20190909-145100_Samsung Internet.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...