Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Sebu είπε

Πάντως στον καταλόγο που επισύναψες η Toshiba δεν περιγράφει την σειρά Mirai και Mirai Plus.

Έκανα και ενα ctl+f και δεν το βρηκα. Παραξενο.

Εγραψα για αυτο προχτες, το MIRAI Plus ειναι το SEIYA. O Kωτσοβολος(DIXONS πανευρωπαικος για να μην ξεχνιομαστε) ζηταει σειρες για αυτον αποκλειστικα. Οπως και στα DAIKIN εχουν FTXC και ATXC(ιδια σειρα)

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, UlveRz είπε

χαχαχαχα, το θεμα είναι να απομονώσω λίγο τον επάνω χώρο (ειναι κάτι σαν γραφείο που χρησιμοποιείται περιστασιακά, μη φανταστείς ότι έχει πχ υπνοδωμάτια άρα θα ήταν και χρήσιμο να ανεβαίνει η ζέστη πάνω..)

Οπότε πρέπει να σκαρφιστώ κάτι σαν καταπακτή αναγκαστικά :P

Βρες ένα λαστιχένιο κομμάτι από πατάκι η δάπεδο  κάτι που να εφαρμόζει σωστά και κάντο καπάκι. Δεν ξέρω βέβαια και τις διαστάσεις της τρύπας αλλά καταλαβες τι εννοώ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, CorumD είπε

Παιζεις σε πολυ ψηλη κατηγορια, ολα καλα εδω περα...εγω θα επαιρνα το DAIKIN η το FUJITSU, αλλα απλα επειδη δεν ειχα ποτε MITSUBISHI ELECTRIC και ποτε δεν μου αρεσε η σχεδιαση τους. Δες αυτα και το SHORAI, αν και δεν νομιζω οτι το SHORAI μπορει να κοντραρει αυτη την κατηγορια μηχανηματων στα 12000btu(οπου δεν εχει τον διπλο ροτορα). Το Shorai ειναι αριστο στα 18000 btu.

Σε mitsubishi electric δεν ημουν απολυτα ικανοποιημένος αλλα επειδη πήρα ακριβο και κάνει πολυ θόρυβο η εσωτερική μονάδα σα να βρισκει καπου ο ανεμηστήρας και το οτι ο εσωτερικος ανεμιστηρας σταματαει και ξεκινάει οταν πιάσει θερμοκρασία και μπορει να πάρει μπρος και για 2 δευτερολεπτα και ειναι ενοχλητικό, παρότι λενε ολοι τα καλύτερα λογια για το μοντελο που ειχα. Η εξωτερικη ειναι πολυ αθορυβη , την εχω 1 μετρο απο εκει που κοιμάμε και δεν ακουγετε τιποτα με παραθυρο ξυλινο και μονο τζαμι στο πάτωμα μονο οι ρελέδες ακουγονται.

Το shorai στα 12ρια εχει χειροτερα χαρακτηριστηκα απο οτι ειδα. Το daikin παντως ειναι πιο ακριβο αλλα εχει και sensora και λιγο καλυτερη αποδοση αλλα και wifi ενσωματομένο απο οτι γράφει που ειναι ενας λογος που το σκεφτομαι.

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Είναι όλα καλά. 

Εξαρτάται πάντως τι ψάχνεις . 

Σήμερα με την προσφορά που τρέχει του κώτσο, αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta

ΑΝ θες να κινηθείς εκεί κοντά σε απόδοση, με λιγότερα χρήματα έχεις αυτό https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-SRK-SRC-35ZS-W.html

Ακόμα λιγότερα αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198568-general electric-ges-njgb35-future-black

Με φουλ εγγύηση https://www.skroutz.gr/s/16636324/Inventor-King-K1VI32-12WiFi-K1VO32-12.html#

Μάλλον θα πρέπει να δεις συνδυασμό seer/scop/dB/χαρακτηριστικά/εγγύηση και να αποφασίσεις. 

Ένα Pugh Matrix θα σε βοηθούσε. 

Και εγώ αυτο πιστεω πως πρεπει να κανω ενα matrix με χαρακτηριστικα και αυτα που με ενδιαφέρουν. (πχ χεστηκα αν εχει 10000 φιλτρα απο χυμο μηλου κτλ)

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Και εγώ αυτο πιστεω πως πρεπει να κανω ενα matrix με χαρακτηριστικα και αυτα που με ενδιαφέρουν. (πχ χεστηκα αν εχει 10000 φιλτρα απο χυμο μηλου κτλ)

Αν βοηθαει, ρίξε και μια ματιά στο υπέροχο excel του @cmaniac 

Δημοσ.

Καλησπερα..

Εχω ενα Midea Passion 9αρι στο υπνοδωματιο..

Μου κανει κατι περιεργα τωρα τελευταια που δεν μου τα εκανε, ή δεν τα ειχα προσεξει τι να πω (κυριως γιατι το χρησιμοποιω στον υπνο)

Το εχω σχεδον παντα στους 27 τωρα το καλοκαιρι.

Ηξερα οτι τα inverter δεν σταματανε ποτέ οι συμπιεστες εξω

Αυτο οταν φτανει στην θερμοκρασια, σταματαει ο συμπιεστης εντελως, και η εσωτερικη μοναδα, βγαζει ελαχιστο εως καθολου αερα.

Οκ εχει μια λογικη, το θεμα ειναι μεχρι να αναψει παλι , εγω ιδρωνω.

Ειναι νορμαλ?

Fan εχω παντα στο auto

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Papakitou είπε

Καλησπερα..

Εχω ενα Midea Passion 9αρι στο υπνοδωματιο..

Μου κανει κατι περιεργα τωρα τελευταια που δεν μου τα εκανε, ή δεν τα ειχα προσεξει τι να πω (κυριως γιατι το χρησιμοποιω στον υπνο)

Το εχω σχεδον παντα στους 27 τωρα το καλοκαιρι.

Ηξερα οτι τα inverter δεν σταματανε ποτέ οι συμπιεστες εξω

Αυτο οταν φτανει στην θερμοκρασια, σταματαει ο συμπιεστης εντελως, και η εσωτερικη μοναδα, βγαζει ελαχιστο εως καθολου αερα.

Οκ εχει μια λογικη, το θεμα ειναι μεχρι να αναψει παλι , εγω ιδρωνω.

Ειναι νορμαλ?

Fan εχω παντα στο auto

Είναι νορμάλ να κλείνει ο συμπιεστής όταν πιάσει θερμοκρασία μέσα ειδικά τώρα που δεν έχει ζέστες. 

Δοκίμασε την επόμενη φορά με το follow me και άσε το τηλεκοντρόλ δίπλα σου. Επίσης δοκίμασε με την ελάχιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοποθετηση TOSHIBA MIRAI PLUS(SEIYA) στην θεση του MITSUBISHI Heavy σε γραφειο 28τμ(3.15 υψος). Το MITSU με 11000 ονομαστικη αποδοση Ψυξης εκαιγε 700w για διατηρηση θερμοκρασιας στους 25C. Το MIRAI στους 24C καει 260-310w. Πολυ καλη ποιοτητα, μεσα και εξω, προσεγμενος κομπρεσσορας, απολυτος αθορυβο, μου εχει κανει πολυ καλη πρωτη εντυπωση. Δεν δοκιμασα το MITSU στο καινουργιο, μικροτερο χωρο αλλα το MIRAI PLUS ειναι τεφαρικι!

Ομως, το λενε 16αρη...δεν ειναι. Ειναι 15000 ονομαστικη στην ψυξη, οποτε προσοχη. 

Και ινβερταρει πολυ ομορφα, δεν εκλεισε καθολου ο κομπρεσσορας σε 4 ωρες δοκιμων...(Πρωτο inverter απο την TOSHIBA αρχες δεκαετιας 80...και να πω την αληθεια, η παραδοση της φαινεται ξεκαθαρα...αγοραστε το αφοβα...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τοποθετηση TOSHIBA MIRAI PLUS(SEIYA) στην θεση του MITSUBISHI Heavy σε γραφειο 28τμ(3.15 υψως). Το MITSU με 11000 ονομαστικη αποδοση Ψυξης εκαιγε 700w για διατηρη θερμοκρασιας στους 25. Το MIRAI στους 24C καει 260-310w. Πολυ καλη ποιοτητα, μεσα και εξω, προσεγμενος κομπρεσσορας, απολυτος αθορυβο, μου εχει κανει πολυ καλη εντυπωση. Δεν δοκιμασα το MITSU στο καινουργιο, μικροτερο χωρο αλλα το MIRAI PLUS ειναι τεφαρικι!

Αλλα το λενε 16αρη...δεν ειναι. Ειναι 15000 ονομαστικη στην ψυξη, οποτε προσοχη.

Και ινβερταρει πολυ ομορφα, δεν εκλεισε καθολου ο κομπρεσσορας σε 4 ωρες δοκιμων...

λες να κανω την αλλαγη και να τους παρω https://www.skroutz.gr/s/18906920/Toshiba-Mirai-Plus-10TAVG-E-B10TKVG-E.html

anti toy https://www.skroutz.gr/s/18323328/Daikin-ATXC25B-ARXC25B-Siesta-Sensira.html 

τι λετε για πειτε γμωμες..πιο σιγουρακι για χαμηλη καταναλωση και οχι ον οφ ?

Επεξ/σία από danaos7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, danaos7 είπε

λες να κανω την αλλαγη και να τους παρω https://www.skroutz.gr/s/18906920/Toshiba-Mirai-Plus-10TAVG-E-B10TKVG-E.html

anti toy https://www.skroutz.gr/s/18323328/Daikin-ATXC25B-ARXC25B-Siesta-Sensira.html 

τι λετε για πειτε γμωμες?

Είναι εφάμιλλα κλιματιστικα. Το DAIKIN ειναι εξισου αθορυβο και ποιοτικο και εχει πολυ δυνατο ανεμιστηρα. Βασικα και τα 2 πολυ καλα. Ζυγιζεις το κοστος που ειναι 402 και 442, και την εγγυηση που ειναι 3(χωρις συντηρηση) και 7(με συντηρηση απο το πρωτο ετος) και αποφασιζεις...στα χαρτια το TOSHIBA φαινεται να ινβερταρει καλυτερα με πιο μεγαλο ευρος λειτουργιας...αλλα το DAIKIN ειναι σαφως πιο αποδοτικο...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CorumD είπε

Είναι εφάμιλλα κλιματιστικα. Το DAIKIN ειναι εξισου αθορυβο και ποιοτικο και εχει πολυ δυνατο ανεμιστηρα. Βασικα και τα 2 πολυ καλα. Ζυγιζεις το κοστος που ειναι 402 και 442, και την εγγυηση που ειναι 3(χωρις συντηρηση) και 7(με συντηρηση απο το πρωτο ετος) και αποφασιζεις...

αααα ..μαλιστα ,,,,ετσι δεν το σκεφτομαι τοτε ..Ελπιζω να ειμαι κομπλε με το daikin απο θεμα χαμηλων και ον οφ ....παντψς αμα βρω και δωσω το morris se kana 5-6 μηνες .(που θα εχω ξαλαφρωσει απο τις δοσεις θα παρω toshiba 24 ...Mε εχετε φτιαξει εδω μεσα ...αχαχαχαχαχααχα....

Επεξ/σία από danaos7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης, ο εγκαταστατης δουλευει και ΚΟΤΣΟ και μου ειπε ξεκαθαρα οτι ειδα και εγω με τα ματια μου και με την μετρηση. ΚΑΝΟΝΙΑ τα TCL και MORRIS για τα λεφτα τους. Καλη ποιοτητα και χαμηλες καταναλωσεις...η TCL εχει κανει καλη δουλεια...διαβαστε τα reviews του συμφοριτη μας plevris στο skroutz για TCL, τα λεει οπως ειναι.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, CorumD είπε

Το MITSU με 11000 ονομαστικη αποδοση Ψυξης εκαιγε 700w για διατηρηση θερμοκρασιας στους 25C. Το MIRAI στους 24C καει 260-310w.

Εντυπωσιακότατη διαφορά και δείχνει πόσο σημαντική είναι η επιλογή του σωστού κλιματιστικού. 

27 λεπτά πριν, CorumD είπε

ινβερταρει

Ωραία έκφραση, την κλέβω!

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, UlveRz είπε

Δεν ξερω αλλα μάααααααλλον θα καταλήξω στο εργοστασιο ζέστης όπως είπε ο αγαπητός @liakjim , θα μιλήσω και με ενα γνωστο μου μηχανικό μεσα στη βδομαδα ελπίζω, να μου πει και μια αποψη παραπάνω, αλλά κλίνω προς τα εκεί και από Kωτσόβολο που ειναι σε ικανοποιητική τιμή νομίζω.. Θα μελετήσω λίγο ακόμη και αν δεν προκύψει κάποια αλλή ανάγκη τις επόμενες ημέρες θα κάνω κίνηση, αλλά προηγείται :) Αν το καθυστερήσω ίσως να το αφήσω για bfriday..

Tωρα καμιά ιδέα - πατέντα για να ελαχιστοποιήσουμε απώλειες θερμανσης ψυξης λόγω τούτου;;; @Dare_Devil @liakjim

Τέλος για μετρητές ενεργειας σχετικά αξιόπιστους και δοκιμασμένους και ευχρηστους εκ Banggood πχ για ρίχτε κανά link (όχι απαραίτητα για τα air condition αλλά γενικότερα πάντα χρησιμα ειναι)

Eυχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και το χρόνο σας, να εχετε μια καλή ημερα..

Δύσκολο να περιορίσεις τις απώλειες απο την σκάλα.... δεν βρίσκω κάποια λύση σε αυτό . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...