Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CorumD είπε

Ο κανόνας προβληματίζει, διοτι ουσιαστικά σταματάει ενα inverter απο το να δουλεύει ως inverter....Και εδω εχω το ερωτημα πως γινεται DAIKIN να το εχει εφαρμοσει με αποτυχια; Απο οτι κερω και απο φιλους/φιλες που εχουν μεγαλα DAIKIN, τα δωματιο εχουν πολυ καλη αισθηση. Εδω και τα παλια DAIKIN 20ετιας(αλλα INVERTER) δινουν πολυ καλη αισθηση θερμανσης!

Αυτό περιμένουμε αγαπητέ να μας πεις. 

Αν η διδάξα Daikin τον εφαρμόζει πιο σωστά/γλυκά από τους "αντιγράφω όλον τον κόσμο" κινέζους!!!!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αλήθεια τώρα???

Φυσικά. Το είχα γράψει και εδώ. Όπως και την live ανταπόκριση που έκανα όταν είχαν φέρει τον τεχνικό τους για 3-4η φορά ... και προσπαθούσαν να με βγάλουν τρελό ότι έτσι δουλεύουν όλα τα κλιματιστικά και να έπαιρνα τηλέφωνο την Fujitsu να τους ρωταγα πώς ρίχνουν τη κατανάλωση 😂 

Τα ξέχασες; Εγώ ακόμα .. τραυματική εμπειρία από τότε , ξέρεις τι είναι να βλέπεις Netflix και να σου λέει η γυναίκα όλη την ώρα πω κρύο, πω ζεστη., ξέρεις πόσες σειρές είχα αφήσει στη μέση για να παρακολουθώ τη κατανάλωση στο Toyo περιμένοντας να ζεσταθούν τα ντουβαρια όπως μου λεγανε;;; Δε ζεστάθηκαν ποτέ btw

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, guzel είπε

Εγώ γιατί δεν βρίσκω κανένα θετικό στον συγκεκριμένο κανόνα; 

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

@guzelνα ένα 

Με πρόλαβε ως συνήθως ο Liakjim . 

@guzel  Μπορεί για εσένα αυτή η υλοποίηση να μην έχει θετικά και να θες να κατεβάζει σε σχεδόν θερμοκρασία δωματίου τον αέρα στο ρελαντί . 
Πάω πάσο  ! Στον corumD αυτό δεν άρεσε .  Όπως είπα δεν γίνετε όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι με κάθε προϊόν γιατί  έχουμε διαφορετικά θέλω και προτεραιότητες . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Τα ξέχασες; 

Βρε τα θυμάμαι. Θυμάμαι που σκεφτόμουν πως δεν με έβρισες που σε έβαζα να μετράς φέτες καλοριφέρ, αποστάσεις από ταβάνια κτλ . Τόσο πολύ πίστευα ότι είσαι ελέφαντας!!!

Την κατάψυξη όμως; Όχι, αυτήν την είχα ξεχάσει!!! 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε σας λεω μια ιστορια. Πριν απο 20 χρόνια, καλοκαιρι του 1999, βαζω 3 κλιματιστικα στο σπιτι. 2 DAIKIN Inverter(τα πρωτα INVERTER της DAIKIN σε split επιτοιχιο) και ενα SHARP Inverter(καλη τοτε και η SHARP). 

Τα DAIKIN παρουσίασαν πρόβλημα και δεν εβγαζαν το επιθυμητο ψυχος και η DAIKIN HELLAS(Klimatair τοτε) δε εβγαζε ακρη.

Ερχονται απο Βελγιο ενας Ιαπωνας και ενας Βελγος και μελετουν τα μηχανηματα ολη μερα. Τελικο συμπερασμα...καποιος νεος αιθητηρας υγρασιας στο μηχανημα σημιουργουσε προβλημα και το μηχανημα εκοβε ενω δεν επρεπε. Με υπολογιστη, συνδεθηκαν στο κλιματιστικο(εν ετει 1999) και απο οτι καταλαβα ακινητοποιησαν τον αισθητηρα. Μετα απο αυτο, ολα δουλευαν/δουλευουν ρολοι!

Η πλακα ομως ειναι οταν παραπονεθηκα στον Ιαπωνα οτι το DAIKIN πληρωθηκε παραπανω απο το SHARP και δεν δουλευει. 

Ο Ιαπωνας πηγε και ειδε το SHARP και με συνοπτικες διαδικασιες εκανα μια εκφραση χλευασμου.

Ο Βελγος μου απαντησε οτι δεν εχουν σχεση τα μηχανηματα.

20 Χρόνια μετα, το SHARP εχει παραδόσει το πνευμα ενω εκαψε και πλακετα το 2007, και ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ αυτη την αισθηση ζεστου/κρυου στο δωματιο. Τα DAKIN δεν εχουν παθει τιποτα, δινουν πολυ καλη αισθηση χειμωνα/καλοκαιρι αλλα καινε 550w συντηρηση(not bad for 20 year machines). Επισης, στο SHARP ετριζαν τα πλαστικα(ενω ηταν χοντρα) ενω στα DAIKIN τιποτα ακομα και σημερα...

Για αυτο και δυσκολευομαι να πιστεψω οτι αυτη η εταιρεια εχει υλοποιησει λαθος κατι...προπαντως με τοσα χρονια εμπειριας στα INVERTER...αλλα θα δουμε τον χειμωνα! 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το κλιματιστικο μπει σε σωστή θέση (π.χ. να μην σε χτυπάει κατευθείαν ο αέρας που βγάζει), αν βάζεις κάτω χαμηλά τις περσίδες στην θέρμανση,εχει πραγματικά χαμηλές στροφές ο ανεμιστήρας, είναι έξυπνα προγραμματισμένος ο τρόπος που ανεβοκατεβαζει την απόδοση το κλιμα και έχει ζεσταθεί ο αέρας του χώρου,όπως και τα τούβλα και έπιπλα..  η αίσθηση θερμικής άνεσης  πλησιάζει την αισθηση του καλοριφέρ,αίσθηση την οποία ΔΕΝ την είχα με τον κανόνα 42C όσες ώρες / μέρες συνεχόμενα και αν το είχα ανοιχτό ,με τα σταματοξεκινηματα. Με το Toyo,είχα το τηλεκοντρόλ τηλεόρασης στο δεξί χέρι,και του κλιματιστικου στο αριστερό και παλι είχα γκρίνια όπως και εγώ ένιωθα μια ζέστη μια κρύο..

Ήταν σχεδόν παρόμοια εμπειρία με το on/off που είχε ο χώρος προηγούμενος, απλά τα σταματηματα ήταν πιο αραιά. Μόνο όταν είχε εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 4-5C  καταλάβαινα ότι είχα inverter.( Η να το βάλω πάνω από 25C όπως μου είπαν από Toyo για να δουλέψει σαν Inverter)

Βέβαια είναι μια προσωπική εμπειρία και δεν είναι κανόνας.

Υ.Γ. Δεν μιλάω να έχει πέσει π.χ. 15-16C ο χωρος, να ανοίγεις το κλιματιστικό και να περιμένεις  τέτοια θερμική άνεση μετά από 5-6 ώρες. Η να κρυώνει ο χώρος και τότε να το ανοίγεις..μιλάω για σχεδόν συνεχόμενη χρήση του κλιματιστικού. 

Winter is coming... 

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

ξέρεις τι είναι να βλέπεις Netflix και να σου λέει η γυναίκα όλη την ώρα πω κρύο, πω ζεστη., ξέρεις πόσες σειρές είχα αφήσει στη μέση για να παρακολουθώ τη κατανάλωση

Πάντως για ορισμένες σειρές αυτό δεν το λες και κακό! :P

Έχεις μήπως εμπειρία από το wifi module της Toshiba; Αξίζει να δώσω 80 ευρώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αλλα μάααααααλλον θα καταλήξω στο εργοστασιο ζέστης όπως είπε ο αγαπητός @liakjim , θα μιλήσω και με ενα γνωστο μου μηχανικό μεσα στη βδομαδα ελπίζω, να μου πει και μια αποψη παραπάνω, αλλά κλίνω προς τα εκεί και από Kωτσόβολο που ειναι σε ικανοποιητική τιμή νομίζω.. Θα μελετήσω λίγο ακόμη και αν δεν προκύψει κάποια αλλή ανάγκη τις επόμενες ημέρες θα κάνω κίνηση, αλλά προηγείται :) Αν το καθυστερήσω ίσως να το αφήσω για bfriday..

Tωρα καμιά ιδέα - πατέντα για να ελαχιστοποιήσουμε απώλειες θερμανσης ψυξης λόγω τούτου;;; @Dare_Devil @liakjim

Τέλος για μετρητές ενεργειας σχετικά αξιόπιστους και δοκιμασμένους και ευχρηστους εκ Banggood πχ για ρίχτε κανά link (όχι απαραίτητα για τα air condition αλλά γενικότερα πάντα χρησιμα ειναι)

Eυχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και το χρόνο σας, να εχετε μια καλή ημερα..

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Δεν ξερω αλλα μάααααααλλον θα καταλήξω στο εργοστασιο ζέστης όπως είπε ο αγαπητός @liakjim , θα μιλήσω και με ενα γνωστο μου μηχανικό μεσα στη βδομαδα ελπίζω, να μου πει και μια αποψη παραπάνω, αλλά κλίνω προς τα εκεί και από Kωτσόβολο που ειναι σε ικανοποιητική τιμή νομίζω.. Θα μελετήσω λίγο ακόμη και αν δεν προκύψει κάποια αλλή ανάγκη τις επόμενες ημέρες θα κάνω κίνηση, αλλά προηγείται :) Αν το καθυστερήσω ίσως να το αφήσω για bfriday..

Tωρα καμιά ιδέα - πατέντα για να ελαχιστοποιήσουμε απώλειες θερμανσης ψυξης λόγω τούτου;;; @Dare_Devil @liakjim

Τέλος για μετρητές ενεργειας σχετικά αξιόπιστους και δοκιμασμένους και ευχρηστους εκ Banggood πχ για ρίχτε κανά link (όχι απαραίτητα για τα air condition αλλά γενικότερα πάντα χρησιμα ειναι)

Eυχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια και το χρόνο σας, να εχετε μια καλή ημερα..

Μετρητές έχω βάλει 1-2 σελίδες πιο πίσω.
Έχω blitzwolf και sonoff.

Για την τρύπα / σκάλα, σκέφτομαι έναν ανεμιστήρα οροφής από πάνω και να φυσάει προς τα κάτω 😋

Βέβαια αν το αφήσεις, απλά θα σου σπάει τη ζέστη στον πάνω χώρο.

Εμένα μου φέρνει ζέστη στον πάνω όροφο σε σημείο που έκαψα το τις μισές θερμίδες σε πετρέλαιο από άλλες χρονιές στον πάνω όροφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω blitzwolf και sonoff.

Διάβασα κριτικές για το Blitzwolf ότι μετά από διακοπή ρεύματος η συσκευή ενεργοποιείται όταν επανέλθει το ρεύμα. Είναι θέμα ρύθμισης;

Επεξ/σία από bobadil
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, bobadil είπε

Διάβασα κριτικές για το Blitzwolf ότι μετά από διακοπή ρεύματος η συσκευή ενεργοποιείται όταν επανέλθει το ρεύμα. Είναι θέμα ρύθμισης;

Στο sonoff έχει ρύθμιση , το blitzwolf όχι.

Πάντως έχει ρύθμιση και το asyg .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για την τρύπα / σκάλα, σκέφτομαι έναν ανεμιστήρα οροφής από πάνω και να φυσάει προς τα κάτω 😋

Βέβαια αν το αφήσεις, απλά θα σου σπάει τη ζέστη στον πάνω χώρο.

Εμένα μου φέρνει ζέστη στον πάνω όροφο σε σημείο που έκαψα το τις μισές θερμίδες σε πετρέλαιο από άλλες χρονιές στον πάνω όροφο.

χαχαχαχα, το θεμα είναι να απομονώσω λίγο τον επάνω χώρο (ειναι κάτι σαν γραφείο που χρησιμοποιείται περιστασιακά, μη φανταστείς ότι έχει πχ υπνοδωμάτια άρα θα ήταν και χρήσιμο να ανεβαίνει η ζέστη πάνω..)

Οπότε πρέπει να σκαρφιστώ κάτι σαν καταπακτή αναγκαστικά :P

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Μεταξύ

Mitsubishi

MSZ/MUZ EF35VG
MSZ/MUZ AP35VG

Daikin

FTXM35N/RXM35N9

Fujitsu

ASYG12KGTA KG

Ποιο ειναι καλυτερο;

Toshiba shorai 😁

1 ώρα πριν, bobadil είπε

Πάντως για ορισμένες σειρές αυτό δεν το λες και κακό! :P

Έχεις μήπως εμπειρία από το wifi module της Toshiba; Αξίζει να δώσω 80 ευρώ;

Όχι δεν το έχω αγοράσει.

Επεξ/σία από guzel
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...