Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Έχουν ίδιο SEER οπότε καίνει το ίδιο . Σαφώς το inventor είναι ανώτερο στην εγγύηση  (10 χρόνια) και έχει μικρότερη στάθμη θορύβου απο το toyotomi . 

Στα 469 ευρώ τσιμπάς απο άλλα καταστήματα αυτό που είναι ανώτερο σε κατανάλωση :
https://www.alphaclimagr.gr/product/1410530/inventor-aria-ar3vi32-12wf-ar3vo32-12-klimatistiko.html

Ενδιαφέρουσα περίπτωση το aria, ωστόσο είμαι Θεσ/κη και δεν ξέρω ποια είναι η τελική τιμή για εκτός Αθηνών. Γνωρίζεις μήπως αν έχει προϋποθέσεις η 10ετής εγγύηση για service κτλ?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, fylatos είπε

Λοιπόν ήρθε τελικά ο τεχνικός της carrier να κάνει καταγραφή βλάβης. Δευτέρα μεσημέρι κάλεσα, Παρασκευή ήρθαν για καταγραφή. Δευτέρα θα ζητήσει το ανταλλακτικό γιατί δεν έχουν στην Θεσσαλονίκη (πολύ λογικό) και μάλλον θα το έχουμε την επόμενη εβδομάδα αλλά δε το εγγυομαι λέει, δεν θέλω να σας πω.

Τον ρώτησα αν είναι λογικό να έχει βλάβη μονάδα με 20 ώρες λειτουργίας και μου είπε το έχει ξαναδεί.

Δε συμβαίνει τίποτα παιδιά απλά έχουμε καύσωνα ας το κάνετε και Σεπτέμβρη.

Τα ζώα μου αργά . Ο κωδικός βλάβης αφορά είτε μοτέρ ανεμιστήρα είτε πλακέτα εσωτερικού μηχανήματος είτε και τα δύο μαζί . Γιατί  δεν του έστειλαν τα ανταλλακτικά με το που δήλωσες βλάβη να τα έχει μαζί του και να αλλάξει όποιο έχει πρόβλημα ; Δεν είναι βλάβη όπου πρέπει οπωσδήποτε να γινει διάγνωση απο τεχνικό . 

Μην σου φαίνεται παράλογο που έβγαλε βλάβη με 20 ώρες λειτουργίας . Ακόμα και με 10 λεπτά λειτουργίας μπορεί να βγάλει ένα μηχάνημα  είτε είναι κλιματιστικό είτε είναι κάποιο άλλο προϊόν  ή να σου παραδοθεί ελαττωματικό . 
Failure rate και Dead on arrival αντιμετωπίζουν όλοι οι κατασκευαστές για οποιοδήποτε κατηγορία προϊόντος και είναι φυσιολογικό . Το θέμα είναι πόσο συχνά συμβαίνει αυτό . Εκεί διαφοροποιούνται τα πράγματα απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή .  

10 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

Ενδιαφέρουσα περίπτωση το aria, ωστόσο είμαι Θεσ/κη και δεν ξέρω ποια είναι η τελική τιμή για εκτός Αθηνών. Γνωρίζεις μήπως αν έχει προϋποθέσεις η 10ετής εγγύηση για service κτλ?

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Δεν είναι υποχρεωτική η ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Διαφωνώ με τα τριξίματα αν αλλαχθεί μοτέρ ανεμιστήρα .Ακόμα και αν συμβεί αυτό τότε είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύση εντός εγγύησης .  Συμφωνώ ότι το κόστος εκτός εγγύησης τσούζει . Δεν είναι πάντα μοτέρ το πρόβλημα . Μπορεί να θέλει αλλαγή η εσωτερική πλακέτα . 

Αν είναι ανεμιστήρας και όχι πλακέτα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό να μην γίνει σωστά, αλλιώς είναι να αλλαχτεί ο ανεμιστήρας στον "πάγκο" και διαφορετικά πάνω στην σκάλα βιαστικά. Αν έχει τύχει να δεις αλλαγή ανεμιστήρα λύνει το μισό μηχάνημα ώστε να βγει.

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάπου το είδα να αναφέρεται, αλλά ρωτάω. Το inventor που πήρα σταματάει να λειτουργεί όταν πιάσει θερμοκρασία; Γιατί κάτι τέτοιο βλέπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Μην σου φαίνεται παράλογο που έβγαλε βλάβη με 20 ώρες λειτουργίας . Ακόμα και με 10 λεπτά λειτουργίας μπορεί να βγάλει ένα μηχάνημα  είτε είναι κλιματιστικό είτε είναι κάποιο άλλο προϊόν  ή να σου παραδοθεί ελαττωματικό . 

Στη μηχανική λέγεται bathtub curve  :)

23 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τα στοιχεία που βλέπεις αντικατοπτρίζουν τα δηλωμένα από τον κατσκευαστή; Πχ κάποιες συσκευές (οι ακριβότερες) δείχνουν πολύ περισσότερα BTU κατά την θέρμανση. Πιθανό γιατί χρησιμοποιούν κάποια τεχνολογία που τους επιτρέπει κάτι τέτοιο όπως πχ αντιστάσεις ή κάτι άλλο.

@liakjimμπορείς να επιβεβαιώσεις από το eurovent ότι κάποια μηχανήματα έχουν σημαντική διαφορά;

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.

Από το site της inventor διαβάζω αυτά:

Γενικά

• Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει να δοκιμαστεί η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας. Μετά να γίνει, απαραιτήτως, έλεγχος στεγανότητας με άζωτο (μέχρι 10 bar) και τέλος δημιουργία κενού στις σωληνώσεις (με αντλία κενού).

ήξερα για την αντλία κενου. Να ζητήσω και άζωτο; Στεγανότητα των χαλκοσωληνων εννοεί ή των συμπυκνωμάτων... Φαντάζομαι το πρώτο γιατί 10bar στην αποχέτευση θα ανοίξει σαν μπαλόνι! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειμαι ψυκτικος αλλα η πληρωση με αζωτο γινεται για να διαπιστωσουν τυχον διαροες στο κυκλωμα

Αφου δουνε οτι ειναι κλειστο το κυκλωμα πανταχωθεν γινεται το κενο για να κυκλοφορει μετα σωστα χωρις τις τριβες (και μεγαλα φορτια στο συμπιεστη) το φρεον

Θα απαντησουν και τα παιδια που ειναι και γνωστες του αντικειμενου (η γνωση μου ειναι ελαχιστη και μπορει και ακυρη)

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stazzy1978 είπε

Γενικά

• Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα πρέπει να δοκιμαστεί η αποχέτευση των συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας. Μετά να γίνει, απαραιτήτως, έλεγχος στεγανότητας με άζωτο (μέχρι 10 bar) και τέλος δημιουργία κενού στις σωληνώσεις (με αντλία κενού).

ήξερα για την αντλία κενου. Να ζητήσω και άζωτο; Στεγανότητα των χαλκοσωληνων εννοεί ή των συμπυκνωμάτων... Φαντάζομαι το πρώτο γιατί 10bar στην αποχέτευση θα ανοίξει σαν μπαλόνι! 

Αν βρεις συνεργειο να τα κανει πες μου και εμενα. Ειδικα αυτη τη περιοδο ειναι πολυ βιαστικοι σιγα μην κατσουν να σου κανουν κενο μιση ωρα και αζωτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

@liakjimμπορείς να επιβεβαιώσεις από το eurovent ότι κάποια μηχανήματα έχουν σημαντική διαφορά;

?

Δημοσ.
Στις 18/6/2019 στις 10:01 ΠΜ, Rnd1978 είπε

Καποιο μύνημα λάθους / βλάβης θα είναι λογικα αυτο. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο και βρεις για το συγκεκριμενο μοντέλο σου τα error codes, μπορεί να πάρεις μια ιδέα το τι είναι. Αντιπροσωπεία..

https://www.lemoncool.com.sg/wonder-why-your-aircon-is-not-working-wonder-no-more-list-of-error-codes/

Δες μηπως είναι σε αυτην την λίστα.. (ανάλογα πόσες φορες αναβοσβήνει)

mitsubishi-error-codes.jpg

Στις 18/6/2019 στις 10:04 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Ποιο μοντέλο έχεις;
Ποιο λαμπάκι αναβοσβήνει και πόσες φορές αναβοσβήνει ;

Ηρθε ενας τεχνικος και μου λεει τελικα προβλημα στη πλακετα. Και ζηταει 450€ για αντικατασταση.

Τι φαση πολλα δε ζητησε ή μου φαινεται ? Ειναι μεγαλο κλιματιστικο βεβαια. 12αρι νομιζω ισως και 18αρι δεν ξερω σιγουρα θα ρωτησω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε 450 ευρω παιρνεις καινουργιο κλιματιστικο (αν εννοεις 450 για αντικατασταση πλακετας :) )

Επεξ/σία από afterhours
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afterhours είπε

Mε 450 ευρω παιρνεις καινουργιο κλιματιστικο (αν εννοεις 450 για αντικατασταση πλακετας :) )

18αρι λες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω λεω να επισκευασεις την πλακετα αν προκυπτει τετοια προσεγγιση.

Οταν ημουν φοιτητης ειχε ερθει φιλαρακι εβγαλε την πλακετα και κολλησε εβαλε καινουργιους καποιους μεγαλους πυκνωτες που ειχαν σκασει λογω τσιγγουνιας του κατασκευαστη σε ανθεκτικο hardware (μαρκα hisense)

Μετα ξαναβαλαμε την πλακετα και ολα οκ (το προβλημα ηταν στη πλακετα της εσωτερικης μοναδας)

Αν θες να παρεις καινουργιο μηχανημα δωσε το budget και τα παιδια εδω που απαντουνε ειναι πολυ κατατοπισμενοι να σε βοηθησουν...Εγω εδωσα μπατζετ και μου δωσαν την βελτιστη λυση για νεο μηχανημα.

Επεξ/σία από afterhours
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Άκυρο, στα 1.1μ είναι το 24αρι, λάθος εικόνα έχουν.

Τελικά παίζει το δικό μου το Fujitsu να είναι το πιο στενό 24αρι;;;

Μάλλον ναι.

Εγώ τελικά θα αγοράσω το ASYG 24 LFCC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Γενικά

Στεγανότητα χαλκοσωλήνων εννοεί . Δεν θα το ζητούσα . Κανένας δεν το κάνει για ένα και μόνο λόγο . Ο έλεγχος με άζωτο για να είσαι 100 % σίγουρος κρατάει ώρες έως και 24ωρο  (για να είσαι σίγουρος και για την πιο απειροελάχιστη διαρροή)
Απλά ζήτα κενό . Αν τύχει και χάσει φρέον απο μικρή διαρροή τότε θα μπει στην διαδικασία ο τεχνικός να πρεσάρει με άζωτο. Προσωπική άποψη δεν χρειάζεται πρεσάρισμα με άζωτο πριν το κενό . Χρόνος και μεγαλύτερο κόστος για σένα . 
Άζωτο χρειάζεται σίγουρα αν ο τεχνικός επιλέξει να κολλήσει τις χαλκοσωλήνες απο το να χρησιμοποιήσει ρακορ . Αν και δεν πιστεύω ότι τεχνικός πλέον κάθεται να ασχοληθεί με κολλήσεις . 

1 ώρα πριν, alexis333 είπε

Ηρθε ενας τεχνικος και μου λεει τελικα προβλημα στη πλακετα. Και ζηταει 450€ για αντικατασταση.

Τι φαση πολλα δε ζητησε ή μου φαινεται ? Ειναι μεγαλο κλιματιστικο βεβαια. 12αρι νομιζω ισως και 18αρι δεν ξερω σιγουρα θα ρωτησω 

Δεν μου κάνει εντύπωση . Xρυσάφι τα ανταλλακτικά των Mitshubishi . 

Ποια πλακέτα θέλει αλλαγή ; Η έξω ή η μέσα ; Γιατί το ποσό που σου είπε μάλλον για έξω πλακέτα είναι και όχι για 9άρι . Για μεγαλύτερο. Πόσα θέλει για εργασία ο τεχνικός  και πόσα η πλακέτα ; 
Ψάξτο λίγο το θέμα γιατί αν παίρνει επισκευή απο ηλεκτρονικό θα σου βγεί φθηνότερη η επισκευή . 

4 ώρες πριν, Klausx είπε

Αν είναι ανεμιστήρας και όχι πλακέτα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό να μην γίνει σωστά, αλλιώς είναι να αλλαχτεί ο ανεμιστήρας στον "πάγκο" και διαφορετικά πάνω στην σκάλα βιαστικά. Αν έχει τύχει να δεις αλλαγή ανεμιστήρα λύνει το μισό μηχάνημα ώστε να βγει.

Συμφωνώ ότι αν δεν γίνει προσεκτική δουλειά ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα θορύβου. Αν ο τεχνικός βαριέται να κάνει σωστή δουλειά . Όπως κάποιος μπορεί να βαριέται να κάνει σωστή εγκατάσταση .Θέμα τεχνικού είναι . Προβλέπεται η αντικατάσταση μοτέρ ανεμιστήρα στα κλιματιστικά .  Ήσουν λίγο απόλυτος ότι σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα για αυτό διαφώνησα . 
Ακόμα και αν αποτύχει το...χειρουργείο λόγω απροσεξίας , είναι υποχρεωμένοι στην εγγύηση να βρουν λύση . Είτε να διορθώσουν το λάθος είτε ακόμα και αλλαγή εσωτερικής μονάδας αν η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη .  

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...