Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξαρτάται από το πόσο κάνει καινούριο το συγκεκριμένο μοντέλο αυτή τη στιγμή στο skroutz. Πάντως πολύ κακές εντυπώσεις από την αντιπροσωπεία. Μπορεί να είναι εκτός εγγύησης ( ; ) αλλά μπορούσαν να κάνουν έκπτωση στο κόστος επισκευής, επειδή είναι 3 ετών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2018 στις 7:43 ΜΜ, nick_gr2 είπε

Μαζί με το διάδρομο είναι 28τμ. και το σαλόνι βρίσκεται στην άκρη του διαδρόμου. Ύψος 2.8

Η πολυκατοικία είναι του 60 δεν ξέρω κατά πόσο έχει μονώσεις. Πάντως μόνο ο τοίχος της μπαλκονόπορτας είναι εξωτερικός.

Αλουμίνια έχει.

Να σημειώσω επίσης πως με ενδιαφέρει μόνο ψύξη για τις πολύ θερμές ημέρες του καλοκαιριού, καθώς το διαμέρισμα θερμαίνεται με αέριο.

18  άρι είναι το μόνο σίγουρο !  Αλλά για μένα πάρε και γνώμη απο ψυκτικό που θα δεί τον χώρο σου . 

2 ώρες πριν, PTamis είπε

Λοιπόν το Midea το φόρτωσα στο αμάξι και το πήγα στην επίσημη αντιπροσωπεία για έλεγχο και φτιάξιμο.
Με πήραν τηλ και μου είπαν ότι βρήκαν την βλάβη. Η εσωτερική μονάδα είναι ΟΚ και το πρόβλημα είναι στην εξωτερική και το έχει η τετράοδη βαλβίδα. Μου είπαν ότι αυτή δεν φτιάχνεται και θα πρέπει να αλλαχθεί. Συνολικό κόστος για έλεγχο, αλλαγή ανταλλακτικού, γέμισμα φρέον, εργασία 160€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Μαζί με την εγκατάσταση στο δικό μου σπίτι θα πάει 200+.

Τι λέτε, συμφέρει; Αν το φτιάξω θα ζητήσω σίγουρα και εγγύηση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Eν ολίγης κόστος τα μισά λεφτά απο το να αγοράσεις ένα καινούριο 12 άρι .  Αυτό είναι το θέμα με την Midea ... μικρή εγγύηση και θα μπορούσαν να χρέωναν την επισκευή κοντά στο κόστος  .

Όχι να βγάζουν και κέρδος από τον πελάτη .  <_<

Αλλά ελεύθερη αγορά έχουμε . Η κάθε εταιρία έχει την δικιά της πολιτική . Άλλες επενδύουν στο after sales άλλες όχι . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μιντεα πουλα σε πολλες χωρες.Αν βρεθει το εξαρτημα απο αλλο σερβις , ισως βγει λιγοτερο.Απο το ιντερνετ.Καποιος μαστορας θα ξερει να βοηθησει.Βεβαια και να αξιζει και το μηχανημα  απο αποδοση.Οχι ασκοπα λεφτα.Ολοι για κερδος παντου.Αλλοι αναφερουν πονηριες στην εγγυηση ναναι καλυμενοι.Ταχα το χαλασες εσυ,φταει η ΔΕΗ και οτι θελουν .Ειναι να μην μπλεξεις

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2018 στις 9:02 ΠΜ, Dare-Devil είπε

Για μένα το καλύτερο είναι η μεγάλη εγγύηση για να είσαι καταλυμένος . Η Mitshubishi και Daikin που έχουν μικρές εγγυήσεις έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά που θα σας πέσουν τα μαλλιά  όταν ακούσετε τιμές . 

Εγγύηση για την οποία θα σου πούνε σε ένα μεγάλο ποσοστό οτι φταις εσύ, φταίει η σκόνη, το ανεπαρκές service η ΔΕΗ και ένα σωρό άλλα. Mitsubishι Daikin θα αντέξουν σίγουρα 15 χρόνια βαριάς χρήσης και θα βγάλουν τα λεφτά τους. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2

Στις 13/2/2018 στις 11:44 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Μου ήρθε ένα news letter στο mail μου .

Το Inventor omnia plus  το 9άρι στα 349 ευρώ μέχρι και τις 16/2 .  Πολύ καλή προσφορά για όποιον ενδιαφέρεται.
https://www.electrostudio.gr/product/23364/inventor-klimatistiko-omnia-plus-o2mvi-09wifiro2mvo-09-inverter-me-ionisti-9000-btu-aa-

Σκαλίζοντας και το site είδα ότι αντίστοιχη γενναία έκπτωση έχει κάνει το κατάστημα και στο 12 άρι 18άρι 24άρι της ίδιας σειράς .

Κόβω το χέρι μου ότι είναι το ίδιο μοντέλο κυριολεκτικά και στις 2 περιπτώσεις.
Δυνατότητα wifi έχουν και τα 2 αλλα δεν ξέρω αν πρέπει να αγοράσεις κάποιο έξτρα κιτ wifi για να παίξουν.  

Πόσταρα πριν λίγο μια προσφορά που μου ήρθε στο mail για το Inventor Omnia plus που μακράν έχει καλύτερες τιμές θορύβου και είναι ιδανικές για υπνοδωμάτιο συν η 10ετής εγγύηση που δίνει η εταιρία αυτή σε σύγκριση με την μικρή εγγύηση της Toyotomi . 

Έψαχνα κι εγώ αυτές τις μέρες για κάποια κλιματιστικά που ήθελα να αλλάξω. Ήμουν μεταξύ του Omnia Plus και του toyotomi HTN/HTG-709R32 . Τελικά αγόρασα τα omnia plus μιας κι έχω άριστες εμπειρίες από άλλα προιόντα της inventor και έχω ακούσει για το άψογο after sales. Βάλαμε 2 σήμερα και μου φαίνονται πολύ δυνατά και γρήγορα. Δεν δοκίμασα το wifi επειδή θα μου έρθουν τα wifi sticks μαζί με τα υπόλοιπα της παραγγελίας.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εγγύηση για την οποία θα σου πούνε σε ένα μεγάλο ποσοστό οτι φταις εσύ, φταίει η σκόνη, το ανεπαρκές service η ΔΕΗ και ένα σωρό άλλα. Mitsubishι Daikin θα αντέξουν σίγουρα 15 χρόνια βαριάς χρήσης και θα βγάλουν τα λεφτά τους. 

Η  κάθε εγγύηση έχει και τους όρους της και είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε εταιρίας για το αν θα τους εφαρμόσει ή όχι. Αυτό γενικά . 

Σε όλους τους κλάδους της τεχνολογίας υπάρχουν εταιρείες όπου ή είναι αυστηρές με τους όρους της εγγύησης ή επενδύουν στο after sales και κάνουν τα "στραβά μάτια" για να έχουν προφανώς ένα καλό όνομα στην αγορά και δικαιολογημένα.

Προσωπική εμπειρία γενικά στο τεχνολογικό κλάδο είναι η logitech όπου ακόμα και εκτός εγγύησης για 4 μήνες σε ένα ποντίκι που είχα των 70 ευρώ με κάλυψαν κανονικότατα με αντικατάσταση χωρίς να τους πω λέξη . respect και φυσικά δεν ήταν υποχρεωμένοι . Εγώ κάλεσα για να ρωτήσω πόσο κοστίζει η επισκευή . 

Σε κάθε τεχνολογική εταιρεία υπάρχει ένα failure rate στα προϊόντα της . Η Daikin ή η κάθε Mitsubishi δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα αυτό.
Δεδομένου αυτού ξέρεις ότι μπορείς να πέσεις στην περίπτωση και η εγγύηση τους είναι 2ετής ή 3τής  και τα ανταλλακτικά τους πανακριβρα .
Για ένα απλό spliτακι Mitsubishi και όχι για κορυφαία σειρά το κόστος ενός χειριστηρίου στη λιανική μπορεί να αγγίξει και τα 70 ευρώ (true story) . 

Για την Daikin μπορώ να σου πώ ότι υπήρξε μοντέλο της όπου μια παρτίδα κλιματιστικών είχε θέμα με το βερνίκι της εξωτερικής πλακέτας με αποτέλεσμα  να βαράνε πλακέτες μετα απο 2-4 χρόνια σε ένα σημαντικό ποσοστό μηχανημάτων. 

Μια μεγάλη εγγύηση σου εξασφαλίζει ότι είσαι καλυμμένος απο οποιοδήποτε ελάττωμα εμφανιστεί στο κλιματιστικό σου και ότι δεν θα δαπανήσεις παραπάνω χρήματα .
Μια αλλαγή πλακέτας σε κλιματιστικό είτε η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική χαμηλού κόστους στα ανταλλακτικά της (δηλαδή δεν επιδιώκει το κέρδος απο τα ανταλλακτικά) είτε χρεώνει ακριβά τα ανταλλακτικά της, κοστίζει και πολλές φορές δεν συμφέρει να επισκευάσεις το κλιματιστικό σου γιατί φτάνει στο μισό κόστος της αγοράς σου  (ανάλογα την εταιρεία πάντα)

Το πρόβλημα επικοινωνίας στα κλιματιστικά ή αλλιώς  η βλάβη στην μέσα ή την έξω πλακέτα είναι η πιο συχνή βλάβη στα Inverter κλιματιστικά σε σύγκριση με όλες τις άλλες πιθανές βλάβες  και κυρίως την ακούει η έξω πλακέτα για "ευνόητους" λόγους.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

6 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η  κάθε εγγύηση έχει και τους όρους της και είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε εταιρίας για το αν θα τους εφαρμόσει ή όχι. Αυτό γενικά . 

Αυτός είναι και ο λόγος που με κάνει να μην εμπιστεύομαι οτι θα με καλύψουν. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτός είναι και ο λόγος που με κάνει να μην εμπιστεύομαι οτι θα με καλύψουν. 

Aυτό που εννοούσα είναι ότι μπορεί ο κατασκευαστής να ορίζει για παράδειγμα 5 ετή αλλά είναι στην διακριτική του ευχέρεια να σε καλύψει ακόμα και αν έχει ξεπεραστεί η 5ετής όπως το παράδειγμα με την logitech που ανέφερα πιο πριν . Δεν εννοούσα ότι αθετούν τους όρους εις βάρος σου .

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ "Σε όλους τους κλάδους της τεχνολογίας υπάρχουν εταιρείες όπου ή είναι αυστηρές με τους όρους της εγγύησης ή επενδύουν στο after sales και κάνουν τα "στραβά μάτια" για να έχουν προφανώς ένα καλό όνομα στην αγορά και δικαιολογημένα."

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Κανεις δεν σου διασφαλιζει τιποτε .Kανεις δεν δουλευει τζαμπα .Ολοι για κερδος πανε.Στις καλες φιρμες θα την πατησεις ,αν πουλα β προιοντα ενας εμπορος.Δε στο λεει πριν παρεις,ειναι απατεωνας .Στα μηχανηματα καθενας εμπορος που παραγελνει οπου βρει και βαζει την φιρμα του, ειναι χειροτερα.Το κολπο γινεται να παιζουν με την ποιοτητα.Να βγαλουν πιο πολλα .Αλλιως θα πουλαγαν και αυτοι γνωστες φιρμες .Οι καλες φιρμες βαζουν συμβολαια σε αυτους που φερνουν επισημα Μπορεις να κανεις παραπονα και κεντρικα .Να τους κοψουν αν παιζουν απατεωνιες.Γραφουν στα χαρτια οτι παρεις, ισχυουν για πολλες χωρες τα ιδια .Οχι μονο για Ελλαδα ,που αν μπλεξεις με τους εμπορους οτι και να πουλανε ,βαλε δικηγορο και περιμενε αν θα βγαλεις ακρη.
  • Like 2

2 ώρες πριν, Diskimpex είπε
Κανεις δεν σου διασφαλιζει τιποτε .Kανεις δεν δουλευει τζαμπα .Ολοι για κερδος πανε.Στις καλες φιρμες θα την πατησεις ,αν πουλα β προιοντα ενας εμπορος.Δε στο λεει πριν παρεις,ειναι απατεωνας .Στα μηχανηματα καθενας εμπορος που παραγελνει οπου βρει και βαζει την φιρμα του, ειναι χειροτερα.Το κολπο γινεται να παιζουν με την ποιοτητα.Να βγαλουν πιο πολλα .Αλλιως θα πουλαγαν και αυτοι γνωστες φιρμες .Οι καλες φιρμες βαζουν συμβολαια σε αυτους που φερνουν επισημα Μπορεις να κανεις παραπονα και κεντρικα .Να τους κοψουν αν παιζουν απατεωνιες.Γραφουν στα χαρτια οτι παρεις, ισχυουν για πολλες χωρες τα ιδια .Οχι μονο για Ελλαδα ,που αν μπλεξεις με τους εμπορους οτι και να πουλανε ,βαλε δικηγορο και περιμενε αν θα βγαλεις ακρη.

Εσύ δουλεύεις τζάμπα ; -_-

Στις 3/15/2018 στις 6:32 ΜΜ, PTamis είπε

Λοιπόν το Midea το φόρτωσα στο αμάξι και το πήγα στην επίσημη αντιπροσωπεία για έλεγχο και φτιάξιμο.
Με πήραν τηλ και μου είπαν ότι βρήκαν την βλάβη. Η εσωτερική μονάδα είναι ΟΚ και το πρόβλημα είναι στην εξωτερική και το έχει η τετράοδη βαλβίδα. Μου είπαν ότι αυτή δεν φτιάχνεται και θα πρέπει να αλλαχθεί. Συνολικό κόστος για έλεγχο, αλλαγή ανταλλακτικού, γέμισμα φρέον, εργασία 160€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Μαζί με την εγκατάσταση στο δικό μου σπίτι θα πάει 200+.

Τι λέτε, συμφέρει; Αν το φτιάξω θα ζητήσω σίγουρα και εγγύηση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κοστος τετραοδησ βαλβιδασ στο σολδατο που εχει ανταλακτικα κλιματισμου κοστιζει 25ε και η αντιπροσωπεια ζηταει 160 ε με τα εργατικα

και ολα αυτα καποιους μηνες μετα την ληξη τησ εγγυησης των 3 ετων

η οποια εγγυηση διαφιμιζεται οτι ειναι 10 ετων και με μικρα γραμματα λεει οτι ειναι 3 ετων για τα Midea/Fujitsu 

O Καθενασ ασ βγαλει τα συμπερασματα του

• Like 2

Καλησπέρα, ενδιαφερόμαι για αγορά κλιματιστικού, κυρίως για ψύξη, αν και δεν με χαλάει να την παλεύει και  με την θέρμανση. Το σπίτι είναι 80 τετραγωνικά οριζόντιo. Επειδή είμαι φοιτητής δεν είναι δυνατόν να βάλω 2 κλιματιστικά καθώς δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης. Τι θα μου προτείνατε?

Όλα τα κλιματιστικά έχουν ψύξη και θέρμανση μαζί, άλλα καλύτερες λειτουργίες στην ψύξη και άλλα καλύτερες στην θέρμανση.

Για να καλύψεις όλο το σπίτι θες τουλάχιστον 2 μηχανήματα μην πω και παραπάνω, με ένα ξέχνα το, καλύπτεις το πολύ μόνο σαλόνι ή ένα δωμάτιο.

• Like 1

Καλησπέρα σας !!

Ψαχνω δυο κλιματιστικά για το σπιτι , το μεγάλο για το σαλόνι κ το μικρό για το ένα υπνοδωμάτιο .

Οι επιλογές που έχω κάνει είναι οι παρά κάτω , έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ;;

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/149822-toyotomi-izuru-trn-trg-571zr

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...