Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dare-Devil  το  βρηκα τελικα ειναι ο συνδυασμος πληκτρων "Mode" και "-"  με κλειστο το μηχανημα😃 Μαλιστα το ιδιο ισχυει κ για τα καινουρια μοντελα

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μοντέλο ; Δες το κουτί του .

R407 τελικά με Toshiba συμπίεστη. Μάρκα μ εκαψες φασον από Κίνα που τα έφερνε κάποιος για λογαριασμό μακρο

IMG_20190706_110557.jpg

Δημοσ.
18 ώρες πριν, liakjim είπε

Νέο χαμηλό (24αρι Fujitsu σε 60τμ) :

Εξωτερική 33

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

S90705-174231.jpg.5bbee207800fc4f1efb2ec93226fea24.jpg

Μέσα 26.2 με ζήτηση 26

Σχεδόν 200W (video δεν μπορώ να το τραβήξω, είναι με application )

: S90705-173348.jpg.c06024152da5c7dfdb92ae272864b8ec.jpg

κι εμενα το life pro (δεν εχει αλλαχτει ακομη με το haier) κατω απ τα 900 δεν πεφτει με 35 εξωτερικη κι αμα παει 38-39 γραφει 1kw ακατεβατα...και φυσικα αμα το ανεβασω απο 28 στους 29 κλεινει ο συμπιεστης..στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα..

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, energy52 είπε

κι εμενα το life pro (δεν εχει αλλαχτει ακομη με το haier) κατω απ τα 900 δεν πεφτει με 35 εξωτερικη κι αμα παει 38-39 γραφει 1kw ακατεβατα...και φυσικα αμα το ανεβασω απο 28 στους 29 κλεινει ο συμπιεστης..στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα..

Απίστευτο....

2 ώρες πριν, dletkas είπε

Καλημέρα στην κοινότητα .

Είμαι κάτοχος μίας μεζονέτας 3ου - 4ου ορόφου στα νότια προάστια της αττικής . σε καμιά δεκαπενταριά μέρες τελειώνει η ανακαίνιση της και ψάχνω την ιδανική λύση κλιματιστικών κυρίως για την ψύξη . Το σπίτι είναι του 1980 με νέα κουφώματα (όχι θερμό-διακοπτόμενα αλλά με ενεργειακά τζάμια ) και με μέτρια ως κακή εξωτερική μόνωση . Η σύζυγός δεν θέλει να τοποθετηθούν κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια αλλά ανεμιστήρες οροφής . Ψάχνω λοιπόν για την καλύτερη επιλογή σε 2 24αρία , ένα για κάθε όροφο .

Ο 4ος είναι ρετιρέ ,  ενιαίος χώρος περίπου 60-70 τετραγωνικών

Ο 3ος είναι 70-80 τετραγωνικά με 3 υπνοδωμάτια και καθιστικό

Λόγω  του ότι 99% θα τα περάσω μέσα από το εξοικονόμηση κατ'οικον που ανοίγει 21 Ιουλίου και δικαιούμαι 60% συνολικής επιδότησης δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμή του αλλά  η ενεργειακή τους απόδοση και η εγγύηση - εξυπηρέτηση τους φυσικά σε τιμές που να αξίζει .

Στις φωτογραφίες φαίνεται η θέση που θα μπουν τα κλιματιστικά με μπλε , θα φτάνει η δροσιά στα υπνοδωμάτια  ?

τι έχει να μου προτείνει η κοινότητα σε κλιματιστικά ? επίσης αν έχει κάποιος ιδέα από ανεμιστήρες οροφής για υπνοδωμάτια ας μου προτείνει

EDIT

ΠΡΟΣΟΧΗ  . Μόλις τσέκαρα το πιστωτικό μου όριο στην κάρτα και το μάξιμουμ που μπορώ να πληρώσω είναι 2400 και για τα δύο κλιματιστικά .

Ο λόγος είναι ότι ακύρωσα μία αγορά που είχα κάνει από το apothema.gr σε 36 δόσεις και αντί να πιστώσουν το σύνολο του ποσού ανακάλυψα ότι θα το πιστώνουν δόση-δόση χωρίς να με έχουν ενημερώσει κατά την ακύρωση . Έστειλα προειδοποιήση στην εταιρία ότι αν δεν πιστώσουν άμεσα όλο το ποσό ως  όφειλαν εξ αρχής μιας και δεν με ενημέρωσαν για το αντίθετο ( μπορεί να μην ακύρωνα την αγορά ) θα αμφισβητήσω την συναλλαγή στην εκδότρια τράπεζα και θα απευθυνθώ στον συνήγορο του καταναλωτή . Έως τότε  2400 μόνο για τα 2 κλιματιστικά

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-71zr-w/

Δημοσ.

Υπάρχει το ac1 12000btu

Καλύτερα θα ήταν να μπει στη θέση του ένα μεγαλύτερο η να μπει στην θέση ac2 ακόμη ένα 12αρι;

Η σαλοκουζινα είναι 22-25τμ

Τα δωμάτια κοντά 10τμ

Μεσημέρι κλείνουν τα δωμάτια όλα

Αν μπει δεύτερο στην ac2 οι πόρτες είναι αντικριστά και θεωρώ πως θα φτάνει και στο άλλο να σπάσει η ζέστη

Τα αντικριστά δωμάτια είναι κρεβατοκάμαρα Δ1 και παιδικό Δ2

Το Δ3 είναι γραφείο και δεν χρησιμοποιείται συχνά

IMG-20190706-121458.jpg

Δημοσ.

Τα δωματια ειναι πολυ μικρα αλλα η σωστη λυση ειναι 2 μικρα κλιματιστικα των 7000btu(ειναι ακριβα και δυσευρετα) η αναγκαστικα 2 9αρια....κοιτα ισως τα TCL που θα τα βρεις στα 280 περιπου το καθενα. Αν θελεις καλυτερη ποιοτητα και EUROVENT, πηγαινε στο HAIER TUNDRA στα περιπου 320...Υποτιθεται εχουμε και προσφορες απο δευτερα...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τα δωματια ειναι πολυ μικρα αλλα η σωστη λυση ειναι 2 μικρα κλιματιστικα των 7000btu(ειναι ακριβα και δυσευρετα) η αναγκαστικα 2 9αρια....κοιτα ισως τα TCL που θα τα βρεις στα 280 περιπου το καθενα. Αν θελεις καλυτερη ποιοτητα και EUROVENT, πηγαινε στο HAIER TUNDRA στα περιπου 320...Υποτιθεται εχουμε και προσφορες απο δευτερα...

Λίγο δύσκολα τα 2

Είπα μήπως επειδή είναι απέναντι θα κάνω δουλίτσα.δεν έχω απαίτηση να γίνει ψυγείο το απέναντι γιατί κοιμάται και το μωρό

Μεσημέρι κλείνει το γραφείο σίγουρα και το βράδυ 

Το ένα και μεγάλο το αποκλείω όμως σωστά;

Δημοσ.

Το ενα και μεγαλο ειναι ισως και η μονη σου λυση τελικα...αλλα μην περιμενεις θαυματα...στο thread αυτο εχουν προτεινει πολλα καλα 22-24000BTU...

Δημοσ.

Δεν θα φτάσει πιο δύσκολα πχ στο Δ1-Δ2;

Ενώ θα είναι φουλ κρύο το σαλόνι στα άλλα απλά θα έχει με το ζόρι δροσιά 

Εννοώ πως είναι μακριά το κλιματιστικό για να μπορέσει να φτάσει η δροσιά παντού 

Νόμιζα πως θα είναι πιο ομοιόμορφο να βάλω ακόμη ένα στην άλλη θέση και να μπορώ να το "παίζω" πιο εύκολα ανάλογα αν είμαι για ύπνο η όχι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως, αλλα εγω ειμαι εξαιρετικα επιφυλακτικος για το κατα ποσο ο κρυος αερας θα πηγαινει απο το ενα δωματιο στο αλλο...και τι θα βαλεις στο Α2; 12αρη; Θα έχεις πολυ ψυξη στο δωματιον εκεινο.... 9αρη; Δεν θα φτανει πολυς αερας στο αλλο...ισως καποιος πιο ειδικος του forum εχει μια λυση...

Επεξ/σία από CorumD
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, energy52 said:

και φυσικα αμα το ανεβασω απο 28 στους 29 κλεινει ο συμπιεστης

Άμα το ανεβάσω στους 28-29 φεύγω από το δωμάτιο. 😛

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marioboni είπε

Υπάρχει το ac1 12000btu

Καλύτερα θα ήταν να μπει στη θέση του ένα μεγαλύτερο η να μπει στην θέση ac2 ακόμη ένα 12αρι;

Η σαλοκουζινα είναι 22-25τμ

Τα δωμάτια κοντά 10τμ

Μεσημέρι κλείνουν τα δωμάτια όλα

Αν μπει δεύτερο στην ac2 οι πόρτες είναι αντικριστά και θεωρώ πως θα φτάνει και στο άλλο να σπάσει η ζέστη

Τα αντικριστά δωμάτια είναι κρεβατοκάμαρα Δ1 και παιδικό Δ2

Το Δ3 είναι γραφείο και δεν χρησιμοποιείται συχνά

IMG-20190706-121458.jpg

2 Χ 9αρια σε στα Δ1 και Δ2. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

2 Χ 9αρια σε στα Δ1 και Δ2. 

Δεν παίζει για τα χρήματα αν και είναι το καλύτερο

Η ερώτηση ήταν όμως αν θα ήταν προτιμότερο ένα μεγαλύτερο η ακόμη ένα στην άλλη θέση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, marioboni είπε

Δεν παίζει για τα χρήματα αν και είναι το καλύτερο

Η ερώτηση ήταν όμως αν θα ήταν προτιμότερο ένα μεγαλύτερο η ακόμη ένα στην άλλη θέση

Αυτό που ρωτάς δεν απαντιέται στο forum και θέλει ίσως εξομοίωση με ρευστοδυναμική. 

Που να ξέρουμε αν βάζοντας ένα 12άρι θα πάει απέναντι η ψύξη;

Στη θεωρία θα πάει, αλλά επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να μην πάει και απλά να κρυώνεις στο Δ1 και να ζεσταίνεται το Δ2. 

Με λίγα λόγια , η σωστή λύση είναι δωμάτιο και έλεγχος, τα άλλα είναι απλά πείραμα. 

Αν κάτσει έκατσε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

34.8C εξωτερική,το σπίτι το χτυπάει ήλιος από το πρωι (και θα συνεχίστει μέχρι το.βραδυ), ρύθμιση κλιματιστικου 27C ,σαλόνι 26.2 σταθερά , δωμάτια μέσα σταθερά 27.2 και κατανάλωση  περίπου 240W.. Τι άλλο να θέλω; Βλέπω να βάζω και εγώ φώτο προφιλ σαν @guzel

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...