Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, guzel είπε

Είναι ψυκτικός ο ξάδερφος και προτείνει toyotomi? Αν είναι δυνατόν!

Εχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους...

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Καλησπέρα παίδες, μόλις βρήκα το νήμα, διάβασα καμία 20αριά σελίδες (προς τα πίσω) κι αν κατάλαβα καλά οι @liakjim @Dare-Devil -κι ίσως περισσότερα μέλη- είναι σχετικοί με το άθλημα (sic). Τεσπά, θα ήθελα τα φώτα σας από όποιον πιθανώς ξέρει.

Ψάχνω κλιματιστικό για χώρο γραφείου/ημιυπαίθριο, περίπου 12-13 τ.μ., το απόγευμα τρώει κάμποσο ήλιο και γενικά είναι ζεστός χώρος. Πάω για 9αρι βέβαια, η υπάρχουσα μονάδα πέθανε (Futjitec eco 15ετίας, μας υπηρέτησε πιστά καμιά 12αρια χρόνια, πάλι καλά με τόσο φτηνιάρικο μοντέλο). Ο ξάδερφος είναι ψυκτικός, με έστειλε σε συνεργάτη του για aircondition και έφαγα χλαπάτσα. Ζητούσε 400 γιουρα για ένα TLC Elite, ενώ εγώ σκεφτόμουν κανένα Gree. Ο ξάδερφος μού είπε "Gree, General/Dynamic, Hitachi, Fujitsu, Toyotomi" σαν επιλογές, όχι με αυτή την σειρά.

Έχω κάνει έλεγχο για τιμές, διάβασα εδώ και αλλού όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τα a/c και τα ζητούμενα είναι πια απλά:

* Δεν μπορώ να πάω (πολύ) πάνω από 400 ευρώ, εκτός αν περιλαμβάνει και την εγκατάσταση.
* Θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό γίνεται σε κατανάλωση.
* Θα ήθελα μία στοιχειώδη αξιοπιστία (εγγύηση, αντιπροσωπεία κλπ), μην είναι από πανέρι.
* Θα ήθελα φυσικά να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται.

Ξέρω ότι όλα αυτά μαζί δεν γίνονται, οπότε θα κάνω "έκπτωση" κατά περίσταση. Υπάρχουν 2-3 προτάσεις για να κάνω ένα τσεκ και να δω τι μπορώ να αγοράσω;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, καλό τριήμερο.

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410532/inventor-aria-ar3vi32-09wf-ar3vo32-09-klimatistiko.html

414 μετρητά.με 10 χρόνια εγγύηση.νομιζω αξίζει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Ποιο μοντέλο είναι;

Υπάρχει κρυφό μενού συνήθως που δίνει μικρό έλεγχο στη θερμοκρασία. Στο Fujitsu μου είναι συν πλην 2.

Δεν λέω ότι γίνεται σε εσένα οπωσδήποτε και ίσως να γίνεται η εταιρεία να το κόβει στα ακρότατα όρια για λόγους ασφαλείας.

Αυτο ειναι

https://www.skroutz.gr/s/14024947/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN25VG-Natural-White.html

Θελω να το κανει ψυγειο το χωρο ωστε να το κλεινω οταν μπαινω μεσα γιατι δεν θελω θορυβο.

Να παγωνει του τοιχους ωστε να κραταει ψυξη 2 ωρες χωρις καθολου κλιματιστικο.

3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Πάρε ψυγείο !  Τι θές να πετυχεις ; 

Να εχω ψυξη χωρις θορυβο

Να κατεβαζει τη θερμοκρασια και να ψυχει τους τοιχους ωστε να εχει ψυξη 2-3 ωρες με κλειστο το κλιματιστικο.

Αν παρω ενα καταψυκτη και βαλω 3-4 μικρα τσουβαλια νερο να το κανει παγο

και βαζω τον παγο στο δωματιο ας πουμε πριν τον υπνο και μεσα ολη τη μερα ξανα στον καταψυκτη θα κανω

δουλεια ?

3-4 τσουβαλακια παγος μπορει να δροσερεψει ενα δωματιο 8μ2 για να κοιμηθεις ανετα?

Αυτο που θελω ειναι ψυξη με 0δενικο θορυβο

Επεξ/σία από j2k
  • Confused 2
Δημοσ.

Είχα αναφέρει τον χειμώνα την εμπειρία μου για την θέρμανση με toyo 856zr και Shorai,όπου η θερμική άνεση του δεύτερου είναι κλάσεις ανώτερου του πρώτου μιας και που το shorai έχει την δυνατότητα να ρίχνει πολύ χαμηλά την κατανάλωση με αποτέλεσμα να κρατάει ακριβώς την θερμοκρασία που θέλω στο σπίτι, αντιθέτως το toyo είχε την τάση να υπερθερμαινει τον χώρο,να κλείνει και να ξανανοιγει έχοντας μια on/off συμπεριφορά και θερμική άνεση πήγαινε περίπατο. Ίσως ήταν ο κανόνας των 42C βαθμών..ίσως κάτι άλλο...

Εγώ τείνω στο κάτι άλλο,αφού και στην ψύξη η διαφορά θερμικής άνεσης μεταξύ των δύο κλιματιστικων είναι χαώδης. Το toyo και στην ψύξη είχε την ίδια ακριβώς συμπεριφορά,εψυχε παραπάνω τον χώρο με αποτέλεσμα κλείνει η εξωτερική μονάδα και να δουλεύει μόνο ο εσωτερικός ανεμιστήρας..και εκεί που ήσουν δροσερα και  όμορφα ξαφνικά ζεσταινοσουν. Το είχα βάλει μέχρι και 25 C και πάλι έφτανε την επιθυμητή θερμοκρασία,δεν μπορούσε να την διατηρησει, την ξεπερνούσε και έκλεινε.

Το shorai δεν κλείνει...κρατάει σταθερή 28C θερμοκρασία ,μέρα νύχτα.. Αθόρυβη εξωτερική μονάδα και στην ψύξη (φοβόμουν να αφήσω το  toyo ανοιχτό βράδυ πέρσι,μην με πάρουν με τις πετρες οι γείτονες για την φασαρία).

Σε γενικές γραμμές τώρα που έχω ολοκληρωμένη άποψη (θέρμανση/ψύξη) ,δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα μηχάνημα με το άλλο στην θερμική άνεση ειτε θέρμανση είτε ψυξη.. αξίζει και με το παραπάνω να δώσεις την διαφορά χρηματων..(με την προϋπόθεση οτι το χρησιμοποιείς συχνά το κλιματιστικό).

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Είναι ψυκτικός ο ξάδερφος και προτείνει toyotomi? Αν είναι δυνατόν!

Ναι, αν και ήταν το τελευταίο της πεντάδας που μου ανέφερε. Δεν είμαι γνώστης (προφανώς), αλλά αν τα άλλα τέσσερα είναι σωστές προτάσεις, τότε κάποιον λόγο θα είχε (από την εμπειρία του εννοώ) για να το βάλει στη λίστα. Αλλά οκ, υποθέσεις κάνω.

1 ώρα πριν, Nikosmile είπε

Εχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους...

Συνήθως με internet warriors, οι οποίοι έχουν και εξαιρετικό χούμορ (sic) δεν τα βάζω, με τρομάζουν. Ωστόσο, θα σου δώσω tip ώστε να γράψεις κάτι ακόμα και να ψηλώσεις περισσότερο μπροστά στο καθρέφτη σου: ο ξάδερφος δεν παίρνει κάτι από εμένα, δεν κάνει τοποθετήσεις (ειδάλλως θα τον έφερνα να κάνει τη δουλειά και δεν έψαχνα σε φόρα) και δεν πουλάει κλιματιστικά. Μπορείς ελεύθερα να βγάλεις κι άλλα αυθαίρετα συμπεράσματα για να μας διασκεδάσεις λίγο παραπάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την εποικοδομητική συμβολή σου στο νήμα, καλό τριήμερο να έχεις.

1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

https://www.alphaclimagr.gr/product/1410532/inventor-aria-ar3vi32-09wf-ar3vo32-09-klimatistiko.html

414 μετρητά.με 10 χρόνια εγγύηση.νομιζω αξίζει

Ευχαριστώ. Δεν είχα ακούσει καλά λόγια γενικώς, αλλά διάβασα εδώ πολλές κουβέντες για invertor. Θα περιμένω και μερικές ακόμα απόψεις. Να είσαι καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, j2k είπε

Αυτο ειναι

Θελω να το κανει ψυγειο το χωρο ωστε να το κλεινω οταν μπαινω μεσα γιατι δεν θελω θορυβο.

Να εχω ψυξη χωρις θορυβο

Να κατεβαζει τη θερμοκρασια και να ψυχει τους τοιχους ωστε να εχει ψυξη 2-3 ωρες με κλειστο το κλιματιστικο.

και βαζω τον παγο στο δωματιο ας πουμε πριν τον υπνο και μεσα ολη τη μερα ξανα στον καταψυκτη θα κανω

δουλεια ?

3-4 τσουβαλακια παγος μπορει να δροσερεψει ενα δωματιο 8μ2 για να κοιμηθεις ανετα?

Δεν έχω ιδέα αν καταφέρεις να πετύχεις αυτό που φαντάζεσαι..Πάντος το κλιματιστικό σου έχει ένα κουμπί το Powerful,το οποίο όταν το ενεργοποιείς για 15λεπτα δουλεύει τελικές ανεξάρτητα την θερμοκρασία που έχεις επιλέξει.αρα πρέπει κάπως ανά 15 λεπτά να το πατάς.

πιθανόν αν πάρεις μια συσκευή που να μαθαίνει  τις εντολές των τηλεχειριστηριων κλιματιστικών,και μέσω της συσκευής αυτής με υπέρυθρες να στέλνει αυτοματοποιημένα το Powerful ανά 15 λεπτά; 

Η αν το έχεις η κάποιος γνωστός σου το έχει άθλημα με ένα Arduino και υπέρυθρες  shield και λίγο προγραμματισμό ίσως το αυτοματοποιουσες..

Αλλιώς υπάρχει και η λύση να βάλεις κάποια σούπερ μόνωση στον χώρο για να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, j2k είπε

Αυτο ειναι

Να εχω ψυξη χωρις θορυβο

δουλεια ?

Φίλε πως έφερες πιγκουίνο στην Ελλάδα; Θέλω και εγώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, j2k είπε

Αυτο ειναι

Να εχω ψυξη χωρις θορυβο

δουλεια ?

Έχεις ένα από τα κορυφαία κλιματιστικά του κόσμου με SEER 10.5!!!! και θες να το έχεις κλειστό????

χαχαχαχα, αν το σκεφτείς, οι τεχνικοί έχυσαν ιδρώτα , μελέτη, εργατοώρες για να έχεις τέλεια απόδοση και με μάλιστα μόλις 19dB θόρυβο, αθόρυβο δλδ και θες να τους ακυρώσεις. 

Αλήθεια τώρα, ελπίζω να μας τρολάρεις . 

Αν όχι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Με το που κλείσεις το μηχάνημα, αργά ή γρήγορα θα ανέβει η θερμοκρασία. Απλά όσο λείπεις το βάζεις στη χαμηλότερη θερμοκρασία και απενεργοποείς τη λειτουργία εξοικονόμησης όταν βλέπει απουσία ανθρώπου. 

Θα μπορούσες να μας κάνεις ένα μινι review? Ιδανικά με video στη λειτουργία της έξω και μέσα μονάδας και ακόμα καλύτερα αν έχεις μετρητή κατανάλωσης. Κάνει ήχους διαστολής στα πλαστικά; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κλιματιστικο ξερω οτι ειναι καλυτερο απο τα αλλα αντιστοιχα που κυκλοφορουνε εχω 2 τετοια ιδια.

Πριν απο αυτο πηρα ενα haier dawn και ειτανε σκουπιδι σε σχεση με το mitsubishi.

Αλλα ακομα και το mitsubishι που κανει 1000e ακουγετε στη χαμηλη σκαλα.

Εγω θελω μηδενικο θορυβο τι μπορω να κανω ?

Πως μπαινω στο κρυφο μενου να το πειραξω ωστε να πηγενει κατω απο τους 16 ?

Υπαρχει κλιματιστικο να κανει ψυγειο το δωματιο να το κλεινεις να μπαινεις μεσα και να κρατιετε ψυξη(με κλειστο το κλιματιστικο)

αρκετη ωρα για να κοιμηθεις αθορυβα ?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, j2k είπε

Το κλιματιστικο ξερω οτι ειναι καλυτερο απο τα αλλα αντιστοιχα που κυκλοφορουνε εχω 2 τετοια ιδια.

Πριν απο αυτο πηρα ενα haier dawn και ειτανε σκουπιδι σε σχεση με το mitsubishi.

Αλλα ακομα και το mitsubishι που κανει 1000e ακουγετε στη χαμηλη σκαλα.

Εγω θελω μηδενικο θορυβο τι μπορω να κανω ?

Πως μπαινω στο κρυφο μενου να το πειραξω ωστε να πηγενει κατω απο τους 16 ?

Υπαρχει κλιματιστικο να κανει ψυγειο το δωματιο να το κλεινεις να μπαινεις μεσα και να κρατιετε ψυξη(με κλειστο το κλιματιστικο)

αρκετη ωρα για να κοιμηθεις αθορυβα ?

Δυστυχώς στο service manual δεν λέει κάτι https://www.manualslib.com/manual/1255654/Mitsubishi-Electric-Msz-Ln25vgw.html

Όσο για το haier dawn, οκ είναι σχεδόν τα μισά λεφτά, αλλά λέει ότι κατεβαίνει στα 15dB δλδ πιο κάτω από το Mitsu. 

Γιατί λες ότι είναι σκουπίδι; Ακουγόταν περισσότερο;

Τα 19dB του Mitsu όντως τα ακούς ή μπορεί να μην είναι 19?

Απόλυτα μηδενικό ήχο είναι αδύνατο να έχεις, ο αέρας κάπως πρέπει να κινηθεί. 

Δεν ξέρω αν το Midea Ultimate Comfort που έχει την πατέντα με τις τρυπούλες που διαχέουν τον αέρα αν θα σου φανεί πιο αθόρυβο

maxresdefault.jpg

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jonkyr είπε

Συνήθως με internet warriors, οι οποίοι έχουν και εξαιρετικό χούμορ (sic) δεν τα βάζω, με τρομάζουν. Ωστόσο, θα σου δώσω tip ώστε να γράψεις κάτι ακόμα και να ψηλώσεις περισσότερο μπροστά στο καθρέφτη σου: ο ξάδερφος δεν παίρνει κάτι από εμένα, δεν κάνει τοποθετήσεις (ειδάλλως θα τον έφερνα να κάνει τη δουλειά και δεν έψαχνα σε φόρα) και δεν πουλάει κλιματιστικά. Μπορείς ελεύθερα να βγάλεις κι άλλα αυθαίρετα συμπεράσματα για να μας διασκεδάσεις λίγο παραπάνω.

Είναι ξάδερφος ψυκτικός είπες στην αρχή... Τώρα το γύρισες ότι δεν είναι της "δουλειάς". Λες και δεν το καταλάβαμε! Να μη κάνουμε λίγο πλάκα για την κακή συμβουλή ενός "ψυκτικού";

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Είναι ξάδερφος ψυκτικός είπες στην αρχή... Τώρα το γύρισες ότι δεν είναι της "δουλειάς". Λες και δεν το καταλάβαμε! Να μη κάνουμε λίγο πλάκα για την κακή συμβουλή ενός "ψυκτικού";

"Είπα" στην αρχή, "είπα" και στο τέλος, τίποτα δεν γύρισα. Επειδή ίσως δυσκολεύεσαι με την κατανόηση γλώσσας, σε βοηθάω λέγοντας ότι γράφω στα ελληνικά.

Βέβαια, δεν πειράζει, ίσως είσαι καλός ερευνητής: από ένα κείμενο 200+ λέξεων πιάστηκες στην πιο αδιάφορη πληροφορία. Φυσικά, το "ψυκτικός-ψυγεία" δεν πέρασε από το μυαλό σου φαντάζομαι... Μόνο "ψυκτικός-aircondition". Γάτος Δεν πειράζει, κι ο Κλουζό από κάπου ξεκίνησε.

Τεσπά, κάνε όση πλάκα θέλεις, ελεύθερος χώρος είναι. Την άλλη φορά θα σου δώσω γενεαλογικό δέντρο, Ε9 δικό μου και του ξαδέρφου και νούμερο παπουτσιού για ακόμα ποιοτικότερη προσπάθεια. Κλείνω εδώ, δεν έχει νόημα η μεταξύ μας αντιπαράθεση σε αυτό το νήμα. Έκανες την πλάκα σου, ξεκαρδιστήκαμε, μπορείς αν θέλεις να την συνεχίσεις, σίγουρα βοήθησες πολύ, να' σαι καλά και πάμε παρακάτω.

Δημοσ.

Ερώτηση στα γρήγορα...βαζω το μηχάνημα στο προγραμμα dry(αυτό με την σταγόνα) μπας και...σε τι θερμοκρασια πρεπει τωρα με την ζέστη; μου λένε δεν πρεπει πολύ χαμηλή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...