Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η εγκατάσταση είναι σούπερ σημαντική. Θα πρέπει να είσαι σκύλος σε αυτό και ανένδοτος. 

27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Να μπούνε αντικραδασμικά .

393989051_--.jpg.eaa7c581a0cf5c9fb8e3bdda00256d58.jpg

Κάτι τέτοιο ή και κάτι τέτοιο?

wm_02_08_33_24a.jpg.5d33df5f7b96e22c293abbcec6813ab9.jpg

Επίσης, η τροφοδοσια να μπει σε πριζα ωστε να μπορει να συνδεθει μετρητης? Αυτό δεν ειναι ενάντια στις οδηγιες?

Επεξ/σία από hpdra
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, hpdra είπε

393989051_--.jpg.eaa7c581a0cf5c9fb8e3bdda00256d58.jpg

Κάτι τέτοιο ή και κάτι τέτοιο?

wm_02_08_33_24a.jpg.5d33df5f7b96e22c293abbcec6813ab9.jpg

Επίσης, η τροφοδοσια να μπει σε πριζα ωστε να μπορει να συνδεθει μετρητης? Αυτό δεν ειναι ενάντια στις οδηγιες?

Τα πρώτα είναι βάσεις εξωτερικής μονάδας για το δάπεδο . Μεταλλικές . Υπάρχουν και πλαστικές . 

Τα δεύτερα είναι τύπος αντικραδασμικών .

Το μόνο που αλλάζει: απλά συνδέεις στο καλώδιο ένα σουκο φις που καταλήγει σε μιά πρίζα (σε μια γραμμή ηλεκτρολογική) . Ο τρόπος σύνδεσης αλλάζει . 
Αν η οποιαδήποτε εταιρεία δεν το απαγορεύει αυτό, το κάνεις κανονικότατα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

19 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν βρίσκω λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά για να παρεις το 22άρι ενώ το 18άρι σε καλύπτει . 
Απο την άλλη τα δύο αυτά μηχανήματα έχουν διαφορές στο πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν τα btu/h τους . Μεγάλη δεν είναι αλλά και πάλι αφού το 22άρι είναι μεγάλο για το χώρο σου....
http://www.toshiba-aircon.gr/media/96843/Shorai-GR-2018.pdf

Όσο για την λειτουργία powrselect ,αρκετά ερωτηματικά για το πώς συμπεριφέρεται το κλιματιστικό όταν του κάνεις downgrade την απόδοση του . 
Αλλάζουν τα COP EER ; Αλλάζουν τα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να λειτουργήσει ; Θα έλεγα να μην βασιστείς σε αυτό εκτός και αν τους πάρεις τηλέφωνο και στο ξεκαθαρίσουν ότι δεν επηρεάζεται αρνητικά η κατανάλωση του μηχανήματος ή η συμπεριφορά του . 

Για μένα το 18άρι αν σε καλύπτει . 

Καταρχήν να σας ευχαριστώ όλους (και συγνώμη που δεν το έκανα τόσο καιρό) για το χρόνο που σπαταλάτε να απαντάτε στις ερωτήσεις μας. Dare-Devil αύριο μάλλον θα προσπαθήσω να περάσω ξανά από μερικά μαγαζιά να μιλήσω προσωπικά μαζί τους  για τα ανοίγματα του χώρου (αναφέρομαι παρακάτω) και θα θέσω τα ερωτήματα σου. Ορμώμενος όμως από την προηγούμενη φορά που ο υπάλληλος μου πρότεινε το Daikin 21άρι και θεωρούσε ότι δεν θα έχω μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση και ότι θα είναι μια χαρά για τον χώρο μου νομίζω  ότι κάτι ανάλογο θα ακούσω και για το Toshiba. Ίδωμεν.  Γενικά ο λόγος που σκέφτηκα το 22άρι είναι ότι ο χώρος  που θα τοποθετηθεί το μηχάνημα,  είναι μακρόστενος περίπου 9μ Χ 3,7μ  με διάδρομο 4μ Χ 1,2μ. Στην πλευρά των 9μ έχω δύο μπαλκονόπορτες  συρόμενες 1,4 (αντί για 1,8 που έγραψα λανθασμένα σε προηγούμενο ποστ) και 2,6. Δηλαδή σχεδόν το μισό μήκος είναι τζάμι (διπλό). Στην πλευρά των 3,7 έχω παράθυρο 1,3μ  Χ  0,85μ.  Αυτά τα δύο μεγάλα ανοίγματα μου δημιούργησαν την απορία  μήπως ο χώρος χρειάζεται περισσότερα  BTU και έκανα την ερώτηση μήπως πάω στο 22άρι. Αν και στα διάφορα καταστήματα που πήγα είχα φωτογραφίες από των χώρο στο κινητό, κανένας δεν στάθηκε στα ανοίγματα και έτσι και εγώ δεν σκέφθηκα να το ρωτήσω. Αύριο λογικά θα ακούσω την γνώμη τους οπότε θα σας ενημερώσω  αλλά πρωτίστως θα ήθελα την δικιά σας.

37 λεπτά πριν, hpdra είπε

Το εγχειρίδιο δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο. Απλά να τηρηθεί ο πίνακας της σελ 24. 

Αν δεν βολεύει η πρίζα και μπει κατευθείαν , υπάρχουν και μετρητές ράγας. 

2 λεπτά πριν, free66 είπε

Καταρχήν να σας ευχαριστώ όλους (και συγνώμη που δεν το έκανα τόσο καιρό) για το χρόνο που σπαταλάτε να απαντάτε στις ερωτήσεις μας. Dare-Devil αύριο μάλλον θα προσπαθήσω να περάσω ξανά από μερικά μαγαζιά να μιλήσω προσωπικά μαζί τους  για τα ανοίγματα του χώρου (αναφέρομαι παρακάτω) και θα θέσω τα ερωτήματα σου. Ορμώμενος όμως από την προηγούμενη φορά που ο υπάλληλος μου πρότεινε το Daikin 21άρι και θεωρούσε ότι δεν θα έχω μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση και ότι θα είναι μια χαρά για τον χώρο μου νομίζω  ότι κάτι ανάλογο θα ακούσω και για το Toshiba. Ίδωμεν.  Γενικά ο λόγος που σκέφτηκα το 22άρι είναι ότι ο χώρος  που θα τοποθετηθεί το μηχάνημα,  είναι μακρόστενος περίπου 9μ Χ 3,7μ  με διάδρομο 4μ Χ 1,2μ. Στην πλευρά των 9μ έχω δύο μπαλκονόπορτες  συρόμενες 1,4 (αντί για 1,8 που έγραψα λανθασμένα σε προηγούμενο ποστ) και 2,6. Δηλαδή σχεδόν το μισό μήκος είναι τζάμι (διπλό). Στην πλευρά των 3,7 έχω παράθυρο 1,3μ  Χ  0,85μ.  Αυτά τα δύο μεγάλα ανοίγματα μου δημιούργησαν την απορία  μήπως ο χώρος χρειάζεται περισσότερα  BTU και έκανα την ερώτηση μήπως πάω στο 22άρι. Αν και στα διάφορα καταστήματα που πήγα είχα φωτογραφίες από των χώρο στο κινητό, κανένας δεν στάθηκε στα ανοίγματα και έτσι και εγώ δεν σκέφθηκα να το ρωτήσω. Αύριο λογικά θα ακούσω την γνώμη τους οπότε θα σας ενημερώσω  αλλά πρωτίστως θα ήθελα την δικιά σας.

38τμ λοιπόν. 

Αν δεις εδώ σε αυτά τα μπακαλίστικα btu calculators , https://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator , θα δεις ότι τα 38τμ τα βγάζει από 15200btus έως 19200btus. 

Άρα θα πρέπει να δεις εσύ τα στοιχεία. Λογικά σε καλύπτει το 18άρι, αλλά επειδή είσαι στο μεταίχμιο θα πρέπει να είσαι σίγουρος. Αν δεν είσαι, μπορείς να πάς στο 22άρι για ασφάλεια. 

Επίδειξη κλιματιστικού (Ariston Prios 50 18000btus) με "κόφτη" = αδυναμία πτώσης σε χαμηλά watt γιατί δεν πέφτω κάτω από 42C o κόσμος να χαλάσει :

Εξωτερική 15, ζήτηση 22 :

Οι κύκλοι κρατάνε περίπου 6' με 3' διάλειμμα. Η θερμική άνεση πάει περίπατο. 

9becd43bb51bf06625be5eb9ab532380.png

• Like 1
  • Thanks 1

Σήμερα δεν είχα δουλειά και αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με τις μετρήσεις κατανάλωσης των κλιματιστικών που έχω στο σπίτι 2 daikin 12αρια ένα inventor paccion eco 9αρι και το tcl xa412 9αρι

Για να γίνει αυτό, επειδή δεν έχω μετρητή ράγας , και τα κλιματιστικά είναι συνδεμένα στον πίνακα σε δική τους ασφάλεια,έβγαλα τα καλώδια από τον πίνακα στα 3 από τα 4 κλιματιστικά και έβαλα Φις για να μπορώ να τα συνδέσω στον μετρητή πρίζας που έχω

Εξωτερική θερμοκρασία 18, εσωτερική 21 ζήτησα 22  και στα 3.

Υπόψη ότι τα 2 9αρια είναι τοποθετημένα σε 2 παιδικά δωμάτια 11 περίπου τ.μ  με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και τα 2 12αρια σε ενιαίο χώρο 55 περίπου τ.μ.

Το Daikin 12αρι ξεκίνησε από 850watt και η χαμηλότερη μέτρηση ήταν 350watt σε μόλις 5 λεπτά χρόνου

Το tcl 9αρι ξεκίνησε στα 800watt και σε 4 και κατι λεπτά έπεσε στα 310watt

Το inventor paccion eco 9αρι με εξέπληξε αρνητικά. Ξεκίνησε στα 650watt μετά από περίπου 1 λεπτό ανέβηκε στα 1100watt και το άφησα να δουλεύει για 15 λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν το είδα να πέφτει κάτω από τα 550watt

Θα το κοιτάξω ξανά αύριο για να δω αν φταίει κάτι.

Το tcl στα χαρτιά λέει ότι δουλεύει από τα 240-1100 κάτι watt εγώ τι είδα στα 310

Το passion στα χαρτιά λέει από 140-1380 watt στην θέρμανση και αναρωτιέμαι μήπως και δεν πάει καλά αφού όπως είπα δεν το είδα σε καμία περίπτωση Κάτω από τα 550 παρόλο που το άφησα διπλάσια ώρα στον μετρητή σε σχέση με τα άλλα 2

Αυτά τα ολίγα και από εμένα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mplevris είπε

Σήμερα δεν είχα δουλειά και αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με τις μετρήσεις κατανάλωσης των κλιματιστικών που έχω στο σπίτι 2 daikin 12αρια ένα inventor paccion eco 9αρι και το tcl xa412 9αρι

Για να γίνει αυτό, επειδή δεν έχω μετρητή ράγας , και τα κλιματιστικά είναι συνδεμένα στον πίνακα σε δική τους ασφάλεια,έβγαλα τα καλώδια από τον πίνακα στα 3 από τα 4 κλιματιστικά και έβαλα Φις για να μπορώ να τα συνδέσω στον μετρητή πρίζας που έχω

Υπόψη ότι τα 2 9αρια είναι τοποθετημένα σε 2 παιδικά δωμάτια 11 περίπου τ.μ  με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και τα 2 12αρια σε ενιαίο χώρο 55 περίπου τ.μ.

Το Daikin 12αρι ξεκίνησε από 850watt και η χαμηλότερη μέτρηση ήταν 350watt σε μόλις 5 λεπτά χρόνου

Το inventor paccion eco 9αρι με εξέπληξε αρνητικά. Ξεκίνησε στα 650watt μετά από περίπου 1 λεπτό ανέβηκε στα 1100watt και το άφησα να δουλεύει για 15 λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν το είδα να πέφτει κάτω από τα 550watt

Το tcl στα χαρτιά λέει ότι δουλεύει από τα 240-1100 κάτι watt εγώ τι είδα στα 310

Το passion στα χαρτιά λέει από 140-1380 watt στην θέρμανση και αναρωτιέμαι μήπως και δεν πάει καλά αφού όπως είπα δεν το είδα σε καμία περίπτωση Κάτω από τα 550 παρόλο που το άφησα διπλάσια ώρα στον μετρητή σε σχέση με τα άλλα 2

Ιδανικά θα πρέπει να μετρήσεις και θερμοκρασία εξόδου από περσίδες. 

Δεν ξέρω αν έχεις, αλλά ένα πολύμετρο με θερμόμετρο είναι η καλύτερη μέθοδος : https://www.skroutz.gr/c/1591/psifiaka_polymetra.html?keyphrase=πολυμετρο+θερμομετρο&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ίσως έτσι εξηγηθεί η συμπεριφορά του Inventor.  

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ιδανικά θα πρέπει να μετρήσεις και θερμοκρασία εξόδου από περσίδες. 

Δεν ξέρω αν έχεις, αλλά ένα πολύμετρο με θερμόμετρο είναι η καλύτερη μέθοδος : https://www.skroutz.gr/c/1591/psifiaka_polymetra.html?keyphrase=πολυμετρο+θερμομετρο&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ίσως έτσι εξηγηθεί η συμπεριφορά του Inventor.  

Θα μετρήσω αύριο και θα σου πω

Μάλλον μεθαύριο γιατί μόλις είδα καιρό και αύριο θα έχουμε 30°

Τι λες να συμβαίνει με το passion;

Επεξ/σία από mplevris

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Μπορεί το "Τ > 42C " . 

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στο tcl T>42 μιας και η αίσθηση που σου αφήνει είναι αρκετής ζέστης όμως η κατανάλωση είναι 310watt

Μόλις τώρα, mplevris είπε

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στο tcl T>42 μιας και η αίσθηση που σου αφήνει είναι αρκετής ζέστης όμως η κατανάλωση είναι 310watt

Ίσως το TCL μπορεί να πέφτει σε πιο χαμηλά κυβικά την ώρα. Θέλει ψάξιμο και έλεγχο στα χαρακτηριστικά τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ίσως το TCL μπορεί να πέφτει σε πιο χαμηλά κυβικά την ώρα. Θέλει ψάξιμο και έλεγχο στα χαρακτηριστικά τους. 

Λοιπόν μόνο για το Daikin απόψε γιατί στα παιδικά κοιμούνται και δεν μπορώ

Η θερμοκρασία στις περσίδες κυμαίνεται από 45-40° και στους 40 μου έδειχνε κατανάλωση ο μετρητής στα 269watt άρα έπεσε κι άλλο από τα 350 που το είχα μετρήσει πριν

Μετά του κατέβασα την επιθυμητή από τις 22 στους 20 και σταμάτησε να δουλεύει η εξωτερική μονάδα αλλά η μέσα δεν έκλεισε αλλά δουλεύει σε πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα ο ανεμιστήρας, τόσο χαμηλά που για να το δω άναψα φακό(θερμοκρασία στις περσίδες 38)

Επεξ/σία από mplevris

15 λεπτά πριν, mplevris είπε

Λοιπόν μόνο για το Daikin απόψε γιατί στα παιδικά κοιμούνται και δεν μπορώ

Η θερμοκρασία στις περσίδες κυμαίνεται από 45-40° και στους 40 μου έδειχνε κατανάλωση ο μετρητής στα 269watt άρα έπεσε κι άλλο από τα 350 που το είχα μετρήσει πριν

Μετά του κατέβασα την επιθυμητή από τις 22 στους 20 και σταμάτησε να δουλεύει η εξωτερική μονάδα αλλά η μέσα δεν έκλεισε αλλά δουλεύει σε πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα ο ανεμιστήρας, τόσο χαμηλά που για να το δω άναψα φακό(θερμοκρασία στις περσίδες 38)

Αυτό που είδες όταν έκλεισε ο συμπιεστης είναι φυσιολογικό και γίνεται για να παίρνει μετρήσεις.

Ενδιαφέρον πάντως που δεν είδες κάτω από 40. Οπότε μάλλον 42 στην έξοδο.

Αυτό που ψάχνουμε είναι αν με ανοιχτό συμπιεστη, θα δεις πιο κάτω θερμοκρασία.

Υποψιάζομαι ότι όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mplevris είπε

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μπορεί το "Τ > 42C " . 

Δεν μας είπε το σημαντικότερο . Μέτρησε τις καταναλώσεις και στα τρία κλιματιστικά και κατέγραψε τις ελάχιστες που έβλεπε με τον μετρητή . 
Ποιά ελάχιστη όμως ; Η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση όταν το κλιματιστικό βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας, ή την ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση την στιγμή όπου το κλιματιστικό σηκώνει περσίδες και μπαίνει σε κατάσταση αναμονής ; Εδώ είναι η ουσία . 

Ο κανόνας των 42 βαθμών Κελσίου που θέτει η Daikin σε τουλάχιστον κάποια μηχανήματα της  σου λεει ξεκάθαρα ότι απο 42 και κάτω κόβω την λειτουργία του κλιματιστικού . 

Τί μετράει και ποιό είναι το ζητούμενο ; Εγώ καταλαβαίνω ότι μέτρησε την στιγμιαία κατανάλωση σε κατάσταση (σχεδόν) ισορροπίας . Δε βλέπω κάτι παράξενο στις διαφορές στις καταναλώσεις . Αλλη καμπύλη COP το Daikin άλλη το TCL άλλη το Inventor και άλλες οι απαιτήσεις απο χώρο σε χώρο . 

(Σχεδόν ισορροπίας γιατί έχω τις αμφιβολίες μου αν μέτρησε τα κλιματιστικά όταν στην είσοδο του μηχανήματος επιστρέφει αέρας ίσης θερμοκρασίας με αυτή που όρισε στο χειριστήριο . Αυτό το μέτρησε ; )

Επεξ/σία από Dare-Devil

7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν μας είπε το σημαντικότερο . Μέτρησε τις καταναλώσεις και στα τρία κλιματιστικά και κατέγραψε τις ελάχιστες που έβλεπε με τον μετρητή . 
Ποιά ελάχιστη όμως ; Η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση όταν το κλιματιστικό βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας, ή την ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση την στιγμή όπου το κλιματιστικό σηκώνει περσίδες και μπαίνει σε κατάσταση αναμονής ; Εδώ είναι η ουσία . 

Ο κανόνας των 42 βαθμών Κελσίου που θέτει η Daikin σε τουλάχιστον κάποια μηχανήματα της  σου λεει ξεκάθαρα ότι απο 42 και κάτω κόβω την λειτουργία του κλιματιστικού . 

Τί μετράει και ποιό είναι το ζητούμενο ; Εγώ καταλαβαίνω ότι μέτρησε την στιγμιαία κατανάλωση σε κατάσταση (σχεδόν) ισορροπίας . Δε βλέπω κάτι παράξενο στις διαφορές στις καταναλώσεις . Αλλη καμπύλη COP το Daikin άλλη το TCL άλλη το Inventor και άλλες οι απαιτήσεις απο χώρο σε χώρο . 

(Σχεδόν ισορροπίας γιατί έχω τις αμφιβολίες μου αν μέτρησε τα κλιματιστικά όταν στην είσοδο του μηχανήματος επιστρέφει αέρας ίσης θερμοκρασίας με αυτή που όρισε στο χειριστήριο . Αυτό το μέτρησε ; )

Αυτό που έκανα είναι να βάλω το κάθε κλιματιστικό στους 22 ,με εσωτερική 21 και εξωτερική 18, και να παρακολουθώ την κατανάλωση μέχρι να"κλείσει"

Όπως είπα το Daikin δεν ανέβασε ποτέ περσίδες, απλά κλείνει ο συμπιεστής έξω και μέσα δουλεύει ο ανεμιστήρας σε πολύ χαμηλές στροφές. Εδώ ο μετρητής γράφει 17watt. Όσο γράφει και του TCL και του Inventor όταν αυτά κλείσουν και σηκώσουν τις περσίδες , γιατί αυτά και τα δύο όντως τις ανεβάζουν

Το έκανα αυτό καθαρά ερασιτεχνικά μήπως και βοηθήσω και βοηθηθώ από αυτά που κατέγραψα . Αν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο πείτε μου αυτήν την βδομάδα που έχω κενή να το κάνω

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...