Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1600€ και άλλα 200€ για επέκταση για ένα 9άρι και ένα 12άρι? 

Πολλά λεφτά. 

Ελπίζω να σου βγουν πολύ καλά. 

Προσωπικά θα έπαιρνα Haier που έχουν και eurovent ή Midea που έχουν και δωρεάν εγκατάσταση με το μισό κόστος. 

Επεξ/σία από liakjim
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • liakjim

    5364

  • Dare-Devil

    2162

  • banned_acc

    1683

  • Rnd1978

    1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ελπίζω να σου βγουν πολύ καλά. 

εγώ να δεις....

6 λεπτά πριν, yositosi είπε

Από όσο γνωρίζω (και ας με διορθώσουν οι ειδικοί) κλιματιστικό με R32 δια νόμου από το 2015 ΜΟΝΟ πιστοποιημένος τεχνικός μπορεί να σου περάσει.

Εσύ δίκιο έχεις με όλα αυτά τα ωραία και σωστά στην θεωρία.. αλλά άλλα 200-220 για την εγκατάσταση (τόσο πάνε) + άλλα 100-120 κάθε χρόνο (και τα 2) για συντήρηση για να την κάνει ο πιστοποιημένος (για μια εγγύηση μόνο 3 χρόνια που δίνει η daikin) δεν την παλεύω.. εντάξει φτάνουμε σε επίπεδο παραλογισμού... θα πεις, Daikin πήρες, λούσου τα... οκ αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή πέρα από καμιά Midea (καλύτερα να έμενα με Inventor τότε απ το να ρισκάρω πάλι με μια φτηνή μάρκα τουλάχιστον θα είχα και κάτσε καλά εγγύηση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

1600€ και άλλα 200€ για επέκταση για ένα 9άρι και ένα 12άρι? 

Πολλά λεφτά. 

Ελπίζω να σου βγουν πολύ καλά. 

Προσωπικά θα έπαιρνα Haier ή Midea που έχουν και δωρεάν εγκατάσταση με το μισό κόστος. 

Δυστυχώς όταν μπαίνουν δόσεις ο κόσμος παρασύρεται και πάει για το πιο ακριβό.

@Craven  , Αν ο ψυκτικός σου είναι έμπιστος και σου έχει τοποθετήσει κλιματιστικό σε σπίτι σου ή φίλου σου και όλα καλά προχώρα.

Αλλιώς μην βιαστείς, βρες πιστοποιημένο και πήγαινε by the book σε ότι λέει η Daikin γιατί μαζί τους δεν θα βγάλεις άκρη, σε περίπτωση βλάβης δεν είναι στυλ Inventor.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να μην βιαστώ χωρίς καλοριφέρ σπίτι και χωρίς άλλη εστία θέρμανσης μια κουβέντα είναι... για να μην φανεί ότι θέλω απλά να γλιτώσω χρήματα, ένας μεγάλος παράγοντας ήταν και το ότι οι ακριβοί οι πιστοποιημένοι (των 100+ ανα AC) ήταν όλοι διαθέσιμοι απο βδομάδα (και άγνωστο και πότε ακριβώς). Εμένα Δευτέρα αν περιμένω θα μας βρουν κοκκαλωμένους, ούτε αερόθερμο δεν έχει το σπίτι, με τα AC κάναμε ότι κάναμε τόσα χρόνια. Άντε πες τώρα στην σύζυγο που θα κρυώνει "περίμενε 5-10 μέρες να βρει χρόνο" (πέρα απ το χρηματικό φυσικά που είναι δυσβάστακτο) :)

Έμπιστος είναι όσο έχω εμπειρία απο ψυκτικούς.. έχει βάλει 4 καινούρια στο παρελθόν (panasonic) και έχει κάνει και 7-8 απεγκαταστάσεις/μετακινήσεις και πρόσφατα στο διπλανό σπίτι (θείου ευτυχώς) που είχα θέμα με fujitsu που είχαν βάλει στην ουσία στην μεριά μου (το χώρισμα των μπαλκονιών είναι βαλμένο διαφορετικά απ τα όρια των τοίχων) με ένα απίστευτο σφύριγμα που έφτανε μέσα στο σπίτι απ τους τοίχους, το έβγαλε, το κατέβασε στο πάτωμα και το έβαλε πάνω σε τεράστια αντικραδασμικά λάστιχα και μας έσωσε. Δεν έχω παράπονο ως τώρα, με τον προηγούμενο πχ που σε συντήρηση μου είχε σπάσει περσίδες ή πχ σε σχέση με τους τύπους του ΜΜ που μου έβαλαν σχεδόν 1 μέτρο σωλήνα στο ένα inventor (και γιαυτό δυστυχώς πήρα την απόφαση να μην δεχτώ την δωρεάν εγκατάσταση) με αυτόν δεν είχα τέτοια παράπονα.... τώρα αν με αυτόν λειτουργούν πχ στο 80% αυτά που έβαλε ενώ με έναν άλλον κάτσε καλά ψυκτικό των 100 ευρώ θα δούλευαν στο 100%, δεν έχω τις γνώσεις για να το γνωρίζω δυστυχώς και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω να γίνουν όλα όπως πρέπει (τα μέτρα σωλήνα, η αντλία κενού, ότι κένωση γράφει το manual κτλ...) και να είμαι απο πάνω του ώστε να πλησιάσω το βέλτιστο. Επίσης τι γνώσεις έχει απο Daikin μου είναι άγνωστο και φυσικά όποιον και να ρωτήσω "φυσικά και γνωρίζω" θα μου πει... αν είμαι ο πρώτος που βάζει δεν θα το μάθω ποτέ (τα panasonic σίγουρα τα γνώριζε απ έξω και ανακατωτά) :).

Την εγγύηση απο Daikin την έχω ξεγραμμένη ενώ απο MM (allianz) ελπίζω ΑΝ ποτέ την χρειαστώ να είναι όπως μου τα είπαν.. αλλά ζω με την πίστη πως δεν θα χρειαστεί να το μάθω ποτέ.

Στην τελική παιδιά να πω κάτι.. είμαι τρομερά ήρεμος τύπος που δεν αγχώνεται για τίποτα. Χθες αγχώθηκα περισσότερο γιατί αγχώθηκε η γυναίκα μου (είπαμε τόσα λεφτά στο ξαφνικό δεν είναι αστείο για 2 ανθρώπους που ζουν με ένα μισθό) με αποτέλεσμα να βλέπω στον ύπνο μου daikin και ψυκτικούς (χωρίς πλάκα αυτό...) γιαυτό σηκώθηκα ξημερώματα (ποιος εγώ..) και αφού έφτιαξα έναν καφέ, σκέφτηκα με ηρεμία πλέον πως αν πηγαίνουμε με ψυχολογία πως θα συμβεί κάτι δεν έχει κανένα νόημα, καλύτερα να τα γυρίσουμε πίσω και να πάρουμε ότι πιο φτηνό υπάρχει και τα υπόλοιπα σουβλάκια.. ναι στριμώχτηκα, κάναμε και τις σπασμωδικές μας και ίσως όχι πιο σωστές κινήσεις (θα μπορούσα να είχα δεχτεί την δωρεάν εγκατάσταση πχ ή να πάρω μόνο το ένα daikin και να πάρω ένα άλλο απο αλλού κτλ κτλ.. πολλά σενάρια) αλλά τώρα ότι έγινε έγινε.. είναι απλά λεφτά (το λέω εγώ που δεν τα έχω) και ακόμα και αν τα χάσω δεν θα πεθάνουμε κιόλας.. ποτέ δεν ζούσα γιαυτά και είναι ηλίθιο στα 41 μου να κάθομαι να αγχώνομαι για το αν στο μέλλον καεί μια πλακέτα αν θα μου την αλλάξει η allianz επειδή δεν το έβαλε πιστοποιημένος, αν μου είπαν ή όχι ψέμματα στο ΜΜ να μην δίνω σημασία στους όρους και δεν ζητάνε τίποτα κτλ κτλ.. πάω με το σκεπτικό ότι πήρα κάτι που αντικειμενικά είναι σπάνιο να βγάλει πρόβλημα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά απο ατυχία στα προηγούμενα και μου το χρωστάει η τύχη να πάνε όλα καλά. Σήμερα θα μπουν (εκτός απροόπτου...) οπότε το βράδυ θα ξέρω αν τουλάχιστον εκ πρώτης είμαι ευχαριστημένος με τα daikin για τα οποία πολλοί έχουν άποψη (δεν είναι μομφή προς κάποιους αλλά αντικειμενικά συμβαίνει) αλλά κανείς δεν τα έχει και μόνο εγώ θα ξέρω τελικά πρακτικά :)Είναι και λίγο αστείο αυτό αν το σκεφτεί κανείς. Στην τελική έχω και 28 μέρες υπαναχώρηση στα ΜΜ.... αν δω τα σκούρα θα πληρώσω απεγκατάσταση και ας χάσω λεφτά και τα γυρνάω πίσω και απαιτώ τα χρήματα μου αφού δεν έχουν κάτι άλλο να θέλω... και τώρα το ξέρω το παραμύθι, μου το δίδαξε ο τελευταίος εκπρόσωπος του ΜΜ απ τα κεντρικά τότε όταν μου είχε πει όταν ρώτησα γιατί δεν είχαν δεχτεί τότε τα inventor πίσω αφού ήμουν εντός των 28 ημερών, πως "Αν την δεύτερη μέρα που μας είχατε πάρει μετά την αγορά, είχατε πει πως δεν σας άρεσαν θα τα παίρναμε πίσω, εσείς είπατε ότι δεν σας αρέσει ο θόρυβος που κάνουν, άρα θεωρήσαμε πως αναφέρατε πρόβλημα γιαυτό δεν τα δεχτήκαμε πίσω" ήταν θέμα διατύπωσης όπως μου διαβεβαίωσε τότε δηλαδή ;)

Μόνο μια ερώτηση επί του θέματος, υπάρχει κάτι παιδιά εκτός απ τα μέτρα σωλήνα και την αντλία κενού που πρέπει να προσέξω? ειδικά για το R32 κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει, οπωσδήποτε να προσέξει? τα inventor είχαν μπει απο ΜΜ οπότε δεν γνωρίζω τις γνώσεις του σε R32 (αν υπάρχει κάποια διαφορά πρακτική γιαυτόν στην τοποθέτηση πέρα απ το ότι είναι πιο εύφλεκτο κτλ) οπότε καλό είναι αν κάτι πρέπει να κάνει να τον βάλω να το κάνει (ή και να μην τον βάλω καθόλου αν πρέπει να κάνει κάτι που δεν ξέρει να κάνει, δεν παίζουμε με θέματα ασφάλειας)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα θα πάνε καλα , καλη διάθεση να έχεις.. :) το μόνο που μπορώ να σου προτείνω (αυτο έκανα εγω τουλάχιστον) ,βρές το installation manual του μηχανήματος (λογικά θα είναι μέσα στο κουτί, η κατέβασε το απο διαδίκτυο, και διάβασε/ξεφύλλισε το). Δες για τις αποστάσεις που χρειάζεται να έχει η εσωτερική μονάδα πάνω κάτω αριστερά δεξια, αποστάσεις που χρειάζεται να έχει η εξωτερική μονάδα και αλλα πραγματακια που έχει (και μπορούμε να τα καταλάβουμε εμεις οι κοινοί θνητοί στις οδηγίες εγκατάστασης.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1 ώρα πριν, Craven είπε

Το να μην βιαστώ χωρίς καλοριφέρ σπίτι και χωρίς άλλη εστία θέρμανσης

Πάντως, ένα 9αρι και ένα 12άρι είναι λίγα για κεντρική πηγή θέρμανσης. Πόσα τμ είναι ο χώρος που θες να καλύψεις με το καθένα; Περιοχή; Μονώσεις / κουφώματα;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπίτι υπάρχει και ένα ακόμα 12ρι panasonic inventer (είχε κρατηθεί το καλύτερο απ τα 2 που είχαμε) πολύ παλιό μοντέλο βέβαια απ τα πρώτα panasonic inventer αλλά την παλεύει ακόμα με τις συντηρήσεις του. Εκείνο είναι σε ένα δωμάτιο γύρω στα 14-15 τετραγωνικά (το "γραφείο" μου/ home studiάκι μου/ μελλοντικό παιδικό αν ποτέ έρθει κάνα παιδί) . 

Το 9ρι daikin είναι για την κρεβατοκάμαρα που και αυτή είναι γύρω στα 14-15 τετραγωνικά. 

Το 12ρι daikin είναι για το σαλόνι που είναι γύρω στα 19 με 19,5 τμ και το οποίο έχει συρόμενη και απομονώνεται και αυτό (έτσι λειτουργούν τα ac με κλειστές τις πόρτες παντού ανα δωμάτιο και όχι ανοιχτά όλα για όλο το σπίτι... όσες ώρες δηλαδή είμαστε σαλόνι είναι ανοιχτό αυτό, όσες είμαστε κρεβατοκάμαρα εκείνο. Το panasonic πολύ πολύ σπάνια. Αν κάποια μέρα φυσικά γίνει χαμός, μπορώ να ανοίξω και τα 3 και να ανοίξω το σπίτι (92 τετραγωνικά συνολο)

Το σπίτι αν και παλιό, έχει καλά διπλά κουφώματα (αφού τα αλλάξαμε όλα το 2007) με χοντρά τζάμια και διαφορετικού πάχους μέσα έξω για να μην συντονίζουν όπως είχα ζητήσει τότε και θεωρώ πως έχει και σχετικά καλή μόνωση (αν και σπίτι 45+ χρόνων) γιατί είναι απ τα σπίτια που ότι και να γίνεται έξω λειτουργεί σαν θερμός. Δυστυχώς τόσο καλά τα κουφώματα και δεν περνάει τίποτα που η υγρασία κάνει πάρτυ σπίτι και λειτουργούν αφυγραντήρες όποτε χρειάζεται και φυσικά αερίζεται (το σπίτι μπορεί να φτάσει τα 70 και 75% υγρασία αν δεν ανοίξεις άνετα). Περιοχή Νίκαια-Κερατσίνι-Πειραιάς σύνορα και το σπίτι είναι στον πρώτο σε διόροφη πολυκατοικία. Στην χειρότερη περίπτωση, δεν βλέπουμε θερμοκρασίες κάτω απο πχ 6-7 βαθμούς έξω και 13-14 μέσα (μιλάμε για την πιο extreme μέρα του χρόνου πχ) ή πάνω απο 40 έξω και 29-30 μέσα (στον απο πάνω όροφο πχ που έχει την πλάκα απο πάνω και παλιότερα κουφώματα αν και πιο καινούριο σπίτι, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και ότι έχει έξω φτάνει και μέσα αν το αφήσεις). Θεωρώ με αυτά τα δεδομένα πως ένα ac δεν πιέζεται ιδιαίτερα σε αυτό το σπίτι.. έτσι όπως τα λειτουργώ ξέρω πως οριακά μέχρι και 9ρι έμπαινε στο σαλόνι αφού πρακτικά με πάντα κλειστό τον χώρο λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες. Το μόνο που έβλεπα στο παρελθόν είναι πως χωρίς τα follow me και ifeel αργούσε πάρα πολύ να πιάσει την θερμοκρασία το μηχάνημα (λόγω ύψους ταβανιού) ενώ στην πράξη η θερμοκρασία ήταν η σωστή μέχρι τα 2 μέτρα ύψος αλλά και έτσι δεν είχαν πρόβλημα ακόμα και τα panasonic χωρίς τέτοια κόλπα να την φτάσουν τελικά την θερμοκρασία κάποια στιγμή. Τα daikin δεν έχω ψάξει καν αν έχουν follow me κτλ (είχα άλλα στο κεφάλι μου) ξέρω πως έχουν ματάκι υπερύθρων για να τσεκάρουν τον χώρο για το αν υπάρχουν άτομα (κίνηση φαντάζομαι) ώστε να ρίχνουν την ένταση ή να μην φυσάνε πάνω σου και κάτι flash streamer (τύπου ιονιστή) κτλ... για follow me/ifeel αντίστοιχο, δεν είδα αναφορά κάπου (είχα δει σε μικρότερο μοντέλο όμως σε κάποιο eshop οπότε ίσως έχει).

Από καταναλώσεις, δεν ξέρω πόσο έκαιγαν τα inventor ακριβώς.. τα είχα μετρήσει τα passion (το nemesis όχι) αλλά έχω ξεχάσει τι και πως... πάντως ΑΝ θυμάμαι τα passion πήγαιναν μεν χαμηλά σε watt αλλά σίγουρα όχι όσο αναφέρετε στα toshiba πχ .. μιλάμε για 300-400 watt το ελάχιστο σίγουρα (ίσως και παραπάνω δεν θυμάμαι). Τώρα με τα Daikin που λένε a+++ και σε ψύξη και σε θέρμανση, δεν ξέρω τι θα κάνουν. Πρακτικά επειδή ρίχνω μια ματιά στο ρολόι, ξέρω πως μέχρι που τα ξήλωσαν τα inventor, έκαιγα σπίτι απο 21 ως 26kw ανα μέρα, τώρα τις τελευταίες 2-3 μέρες που δεν τα έχω, το ρολόι έχει κολλήσει να μετράει 13kw (ψυγείο ντουλάπα που καίει, μαγείρεμα κάθε μέρα, πλυντήριο συχνά, στεγνωτήριο, πλυντήριο πιάτων και τηλεοράσεις, ηχομπάρες κτλ κτλ) δηλαδή η χρήση των inventor ήταν κάποιες μέρες σχεδόν όσο όλο το υπόλοιπο σπίτι (με ρύθμιση στους 22 ή 23 βαθμούς, follow me και λειτουργία το ένα απ τα 2 κάθε φορά και όχι όλη μέρα αλλά συνεχόμενα όσες ώρες ήμασταν σε ένα χώρο όχι άνοιξε κλείσε που γνωρίζω ότι είναι ότι χειρότερο για τα inverter). Δεν ήταν και ότι πιο οικονομικό φαντάζομαι αλλά οκ... θέλω να πιστεύω πως με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με το ότι και τα inventor ήταν ακριβώς το ίδιο (9ρι και 12ρι) και δεν είχαν θέμα στο να κρυώσουν/ζεστάνουν γρήγορα τον χώρο (ειδικά το nemesis το 9ρι είναι πιο δυνατό και απ το 12ρι passion eco.. τέρας στην απόδοση) πως ούτε αυτά θα έχουν θέμα.... απ ότι μέτρησα γρήγορα γρήγορα το 12ρι, φαίνεται να έχει το ίδιο ύψος με το 12ρι passion eco ενώ είναι λίγο πιο μακρύ 5-6 εκατοστά ίσως (σύμφωνα με την "σκιά" στον τοίχο που άφησε το passion εκεί που βρισκόταν)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Craven είπε

Σπίτι υπάρχει και ένα ακόμα 12ρι panasonic inventer (είχε κρατηθεί το καλύτερο απ τα 2 που είχαμε) πολύ παλιό μοντέλο βέβαια απ τα πρώτα panasonic inventer αλλά την παλεύει ακόμα με τις συντηρήσεις του. Εκείνο είναι σε ένα δωμάτιο γύρω στα 14-15 τετραγωνικά (το "γραφείο" μου/ home studiάκι μου/ μελλοντικό παιδικό αν ποτέ έρθει κάνα παιδί) . 

Το 9ρι daikin είναι για την κρεβατοκάμαρα που και αυτή είναι γύρω στα 14-15 τετραγωνικά. 

Το 12ρι daikin είναι για το σαλόνι που είναι γύρω στα 19 με 19,5 τμ και το οποίο έχει συρόμενη και απομονώνεται και αυτό (έτσι λειτουργούν τα ac με κλειστές τις πόρτες παντού ανα δωμάτιο και όχι ανοιχτά όλα για όλο το σπίτι... όσες ώρες δηλαδή είμαστε σαλόνι είναι ανοιχτό αυτό, όσες είμαστε κρεβατοκάμαρα εκείνο. Το panasonic πολύ πολύ σπάνια. Αν κάποια μέρα φυσικά γίνει χαμός, μπορώ να ανοίξω και τα 3 και να ανοίξω το σπίτι (92 τετραγωνικά συνολο)

Το σπίτι αν και παλιό, έχει καλά διπλά κουφώματα (αφού τα αλλάξαμε όλα το 2007) με χοντρά τζάμια και διαφορετικού πάχους μέσα έξω για να μην συντονίζουν όπως είχα ζητήσει τότε και θεωρώ πως έχει και σχετικά καλή μόνωση (αν και σπίτι 45+ χρόνων) γιατί είναι απ τα σπίτια που ότι και να γίνεται έξω λειτουργεί σαν θερμός. Δυστυχώς τόσο καλά τα κουφώματα και δεν περνάει τίποτα που η υγρασία κάνει πάρτυ σπίτι και λειτουργούν αφυγραντήρες όποτε χρειάζεται και φυσικά αερίζεται (το σπίτι μπορεί να φτάσει τα 70 και 75% υγρασία αν δεν ανοίξεις άνετα). Περιοχή Νίκαια-Κερατσίνι-Πειραιάς σύνορα και το σπίτι είναι στον πρώτο σε διόροφη πολυκατοικία. Στην χειρότερη περίπτωση, δεν βλέπουμε θερμοκρασίες κάτω απο πχ 6-7 βαθμούς έξω και 13-14 μέσα (μιλάμε για την πιο extreme μέρα του χρόνου πχ) ή πάνω απο 40 έξω και 29-30 μέσα (στον απο πάνω όροφο πχ που έχει την πλάκα απο πάνω και παλιότερα κουφώματα αν και πιο καινούριο σπίτι, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και ότι έχει έξω φτάνει και μέσα αν το αφήσεις). Θεωρώ με αυτά τα δεδομένα πως ένα ac δεν πιέζεται ιδιαίτερα σε αυτό το σπίτι.. έτσι όπως τα λειτουργώ ξέρω πως οριακά μέχρι και 9ρι έμπαινε στο σαλόνι αφού πρακτικά με πάντα κλειστό τον χώρο λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες. Το μόνο που έβλεπα στο παρελθόν είναι πως χωρίς τα follow me και ifeel αργούσε πάρα πολύ να πιάσει την θερμοκρασία το μηχάνημα (λόγω ύψους ταβανιού) ενώ στην πράξη η θερμοκρασία ήταν η σωστή μέχρι τα 2 μέτρα ύψος αλλά και έτσι δεν είχαν πρόβλημα ακόμα και τα panasonic χωρίς τέτοια κόλπα να την φτάσουν τελικά την θερμοκρασία κάποια στιγμή. Τα daikin δεν έχω ψάξει καν αν έχουν follow me κτλ (είχα άλλα στο κεφάλι μου) ξέρω πως έχουν ματάκι υπερύθρων για να τσεκάρουν τον χώρο για το αν υπάρχουν άτομα (κίνηση φαντάζομαι) ώστε να ρίχνουν την ένταση ή να μην φυσάνε πάνω σου και κάτι flash streamer (τύπου ιονιστή) κτλ... για follow me/ifeel αντίστοιχο, δεν είδα αναφορά κάπου (είχα δει σε μικρότερο μοντέλο όμως σε κάποιο eshop οπότε ίσως έχει).

Από καταναλώσεις, δεν ξέρω πόσο έκαιγαν τα inventor ακριβώς.. τα είχα μετρήσει τα passion (το nemesis όχι) αλλά έχω ξεχάσει τι και πως... πάντως ΑΝ θυμάμαι τα passion πήγαιναν μεν χαμηλά σε watt αλλά σίγουρα όχι όσο αναφέρετε στα toshiba πχ .. μιλάμε για 300-400 watt το ελάχιστο σίγουρα (ίσως και παραπάνω δεν θυμάμαι). Τώρα με τα Daikin που λένε a+++ και σε ψύξη και σε θέρμανση, δεν ξέρω τι θα κάνουν. Πρακτικά επειδή ρίχνω μια ματιά στο ρολόι, ξέρω πως μέχρι που τα ξήλωσαν τα inventor, έκαιγα σπίτι απο 21 ως 26kw ανα μέρα, τώρα τις τελευταίες 2-3 μέρες που δεν τα έχω, το ρολόι έχει κολλήσει να μετράει 13kw (ψυγείο ντουλάπα που καίει, μαγείρεμα κάθε μέρα, πλυντήριο συχνά, στεγνωτήριο, πλυντήριο πιάτων και τηλεοράσεις, ηχομπάρες κτλ κτλ) δηλαδή η χρήση των inventor ήταν κάποιες μέρες σχεδόν όσο όλο το υπόλοιπο σπίτι (με ρύθμιση στους 22 ή 23 βαθμούς, follow me και λειτουργία το ένα απ τα 2 κάθε φορά και όχι όλη μέρα αλλά συνεχόμενα όσες ώρες ήμασταν σε ένα χώρο όχι άνοιξε κλείσε που γνωρίζω ότι είναι ότι χειρότερο για τα inverter). Δεν ήταν και ότι πιο οικονομικό φαντάζομαι αλλά οκ... θέλω να πιστεύω πως με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με το ότι και τα inventor ήταν ακριβώς το ίδιο (9ρι και 12ρι) και δεν είχαν θέμα στο να κρυώσουν/ζεστάνουν γρήγορα τον χώρο (ειδικά το nemesis το 9ρι είναι πιο δυνατό και απ το 12ρι passion eco.. τέρας στην απόδοση) πως ούτε αυτά θα έχουν θέμα.... απ ότι μέτρησα γρήγορα γρήγορα το 12ρι, φαίνεται να έχει το ίδιο ύψος με το 12ρι passion eco ενώ είναι λίγο πιο μακρύ 5-6 εκατοστά ίσως (σύμφωνα με την "σκιά" στον τοίχο που άφησε το passion εκεί που βρισκόταν)

Ναι , φαίνεται πως θα σε καλύψουν.

ΥΓ Προσωπικά θα είχα και τα 3 κλιματιστικά non-stop ανοιχτά στους 20-21 και όλοι οι χώροι επίσης ανοιχτοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι μια καλή ιδέα.. έχουμε μάθει να κλεινόμαστε βλέπεις αλλά ίσως αρχίσουμε να τα δουλεύουμε έτσι. Άλλωστε το σπίτι είναι μακρόστενο και τα AC είναι κατανεμημένα σωστά κατά μήκος οπότε άμεσα το πιάνουν όλο. Θα το τεστάρω μια μέρα έτσι non stop και τα 3 στους 21 να δω διαφορά στην κατανάλωση αντί να ανοίγει μια το ένα μια το άλλο.

Άσχετο τώρα. Λέω ας ξαναπάρω την Daikin μήπως τελικά μου έλεγε αηδίες ο τύπος στις πωλήσεις για την εγγύηση και για τα f-gas κτλ. (δεν είναι πρώτη φορά που το σκέφτηκα αλλά είπαμε δεν το σηκώνει σχεδόν ποτέ κανείς στο τεχνικό τμήμα). Συνδέομαι αυτή τη φορά με τεχνικό τμήμα (επιτέλους). Ρωτάω για το έντυπο που δεν ήταν στην συσκευασία και που θα βάλει την σφραγίδα ο εγκαταστάτης (sic) και η εκπρόσωπος στην άλλη μεριά με ρωτάει απο που τα πήρα, λέω ΜΜ, μου απαντάει "δεν ξέρουν απο εκεί σχετικά?" δεν κατάλαβα τι εννοούσε και απόρησα.. λέω για το χαρτί μέσα στην συσκευασία να ξέρει το MM? δεν νομίζω.. Λέει θα ρωτήσω και με ξαναπαίρνει μετά απο λίγο. Μου λέει αρχικά για την Daikin η εγγύηση είναι η απόδειξη αγοράς απ τα ΜΜ (χαίρομαι εδώ), απο εκεί και πέρα κατά την εγκατάσταση, αυτός που θα την κάνει θα πρέπει να σας δώσει κάποιο χαρτί αυτός (το έντυπο που λέγαμε) ή κάποια απόδειξη για να ισχύει η εγγύηση. Εκεί σκέφτομαι τζίφος..... "Αν την εγκατάσταση την είχε κάνει ένας απ τους συνεργάτες μας (οι 8 που λέγαμε αντιπρόσωποι) θα είχατε εγγύηση για την εγκατάσταση απ αυτόν, αν την έκανε το ΜΜ θα είχατε απ αυτήν και αν την κάνει δικός σας πρέπει να σας δώσει χαρτί αυτός" μου λέει.. και ρωτάω "δηλαδή αν έχει ένα πρόβλημα το ίδιο το μηχάνημα, θα μου πείτε δεν σας έδωσε σωστό χαρτί ο εγκαταστάτης άρα δεν μας νοιάζει? Αν πχ χτυπάει η φτερωτή και δεν είναι χτυπημένο το μηχάνημα και δεν θα φταίει η εγκατάσταση για αυτό, δεν θα το κοιτάξετε" - μου απαντάει "όχι λέω μόνο για την εγκατάσταση. Πρόβλημα που αφορά το μηχάνημα και όχι την εγκατάσταση και μόνο αυτή, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ η Daikin θα σας βρει την λύση ανεξάρτητα απ το πως κάνατε την εγκατάσταση! Για την εγκατάσταση και μόνο χρειάζεστε κάτι να είστε εσείς καλυμμένος γιατί για αυτήν υπεύθυνος είναι αυτός που την κάνει!!! αν και μεταξύ μας και άκρη αν δεν βγάλετε με αυτόν που σας έκανε την εγκατάσταση και πάλι θα έρθει η daikin και θα κοιτάξει να σας βρει την καλύτερη λύση, να μην ανησυχείτε"

Κάπου εκεί απ την μια χάρηκα (γιατί επιτέλους άκουσα τα αυτονόητα) κάπου τα πήρα με τον πρώτο που μου απάντησε για δελτία εργασίας, για f-gas και αηδίες (σε ξεκάθαρη ερώτηση στο τι χρειάζεται για να ισχύει η εγγύηση ΣΕ ΕΣΑΣ) και στην ουσία ο τύπος με την "επίσημη" απάντηση του, με έκανε να πετάξω 210 ευρώ σε επεκτάσεις εγγύησης που ίσως δεν χρειαζόταν καν να κάνω και φυσικά φταίει και το ΜΜ που δεν είναι ενημερωμένοι για τις εγγυήσεις κάθε εταιρείας και επιβεβαίωσαν στην ουσία πάνω κάτω τις πρώτες πληροφορίες (οκ αυτοί να πουλήσουν εγγύηση ήθελαν θα πει κάποιος..). Τέλοσπάντων

Όπως και να χει εμένα με αυτή την τελευταία επικοινωνία μου έφυγε ένα άγχος και τώρα το μόνο που έμεινε είναι σε 3 ώρες να μπουν και να είναι όλα καλά και στο τέλος απ ότι κατάλαβα θα έχω και την εγγύηση της Daikin (για τα μέρη του μηχανήματος εννοείται) που είχα ξεγράψει μέχρι τώρα.

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις ευνοϊκές συνθήκες που έχει σήμερα,

f3a2d4c3e2d172164f9913b8e95b8069.png

 

το Fujitsu ειλικρινά δεν πιστεύω να έχει αντίπαλο στην κατανάλωση για 24άρι

Εδώ με χειριστήριο στους 20 και μέσα στο σπίτι 20,7C

Είναι λίγο θολό, λέει 184watts !!!!!!

0-02-05-9b082846e65a3edb58bc36a64e4aaa347c01211342e2cc01b49ba811554b8405_11b46bb2.jpg.10ca28215caabb131de75d776a739767.jpg

 

Να υπενθυμίσω ότι έχει να καλύψει 60τμ και με ανοίγματα πχ σκάλα που πάει σε άλλον όροφο και χωρίς καλές μονώσεις. 

Έξω βέβαια κάνει σαν ελικόπτερο,  που φαντάζει περίεργο έτσι ????

Αλλά να είναι καλά ο αδερφός μου (ψυκτικός) που μου έδωσε την απάντηση:

Ο συμπιεστής έχει ρίξει τόσο πολύ στροφές που το φρέον κινείται αργά μέσα στο στοιχείο. Επίσης ο εξωτερικός αέρας είναι ζεστός οπότε ο ανεμιστήρας στρέφει γρήγορα για να προλάβει να απορροφήσει θερμότητα στη φάση της συμπύκνωσης. Αν δεν έστρεφε γρήγορα ο ανεμιστήρας, δεν θα μπορούσε να ρίξει τόσο στροφές στον συμπιεστή και συνεπώς την κατανάλωση. Οπότε τελικά στα @@ μου !!!!! Το μηχάνημα κεντάει (όταν δεν πλησιάζεις το μηδέν). 

Μη ξεχνάμε είναι δίνει 7,34 COP στους 12C!!!!

Και μάλιστα με πιστοποίηση Eurovent

07f881522bfc6da2f21d9726331a5180.png

 

 

 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και 1 ώρα πριν το ραντεβού για την τοποθέτηση παίρνει την σύζυγο ο άλλος "δεν μπορώ.. ίσως αύριο, έχω το παιδί άρρωστο" ... τι να του πεις τώρα... στο τέλος θα πάω να το βάλω μόνος μου όπως το βλέπω.

Και η μακακία είναι ότι οκ στο ένα το 12ρι είναι με τέντα μπροστά (μακριά βέβαια δεν το επηρεάζει) οπότε και με βροχή μπαίνει... το άλλο είναι εκτεθειμένο και αύριο σιγά μην μπορεί κανείς να το βάλει και άντε βρες άλλον Παρασκευή απόγευμα. Τελικά δεν με πολυθέλει νομίζω..

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έξω βέβαια κάνει σαν ελικόπτερο,  που φαντάζει περίεργο έτσι ????

Καθόλου περίεργο... αν δεις τι έγραψα παραπάνω για το fujitsu στο δίπλα σπίτι που μπήκε πάνω σε αντικραδασμικές βάσεις κτλ, ισχύει για ΟΛΑ τα fujitsu στην γειτονιά .. απ όποιο σπίτι με fujitsu περνάς απ έξω το καταλαβαίνεις αμέσως απ τον θόρυβο. Είναι ο λόγος που ενώ είναι τόσο καλά σαν απόδοση, δεν τα ήθελα με τίποτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάποιον είχα τάξει να τραβήξω video από το Inventor Passion Pro II P7MVI-09WiFi / P7MVO-09

Σχετικά θορυβώδης μου φάνηκε η εξωτερική μονάδα. Βασικά μου θύμησε πολύ εξωτερικά το 18αρι Ariston που έβαλαν τα πεθερικά. 

Εμφανισιακά και υλικά μου φάνηκε πολύ μέτριο . 

Η μέσα μονάδα δεν την λες και αθόρυβη. Το 18άρι το Ariston είναι πολύ πιο αθόρυβο. 

P90222-181914.jpg

P90222-182023.jpg

 

Με την ευκαιρία, τράβηξα στις ίδιες συνθήκες σχεδόν, video από το Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE που βρίσκεται στο δίπλα (και πανομοιότυπο) σπίτι με το δικό μου. 

Έκαιγε περίπου 800W. (το Fujitsu εκείνη την στιγμή γύρω στα 350W)

Αλλά ναι, συγκριτικά πολύ κάτω ο θόρυβος από τη μονάδα τέρας. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@liakjim τι να λεμε τωρα, φοβερο μηχανημα inverter απ τα λιγα πραγματικα επαθα πλακα ποσο χαμηλα πεφτει για 24αρι μπραβο!!

Λες οτι το mitsubishi εκαιγε 800w ενω το fijitsu 350 για συντηρηση ιδιου χωρου σωστα;; αρα η διαφορα που βρισκεται εδω;;στην φοβερη ικανοτητα του fujitsu να δινει την ιδια αποδοση με μικροτερη καταναλωση/μεγαλυτερο SCOP? Ρωταω ετσι για να καταλαβουμε τι παιζει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, energy52 είπε

@liakjim τι να λεμε τωρα, φοβερο μηχανημα inverter απ τα λιγα πραγματικα επαθα πλακα ποσο χαμηλα πεφτει για 24αρι μπραβο!!

Λες οτι το mitsubishi εκαιγε 800w ενω το fijitsu 350 για συντηρηση ιδιου χωρου σωστα;; αρα η διαφορα που βρισκεται εδω;;στην φοβερη ικανοτητα του fujitsu να δινει την ιδια αποδοση με μικροτερη καταναλωση/μεγαλυτερο SCOP? Ρωταω ετσι για να καταλαβουμε τι παιζει..

Δεν νομίζω να έχουν τόση διαφορά τα 2 μηχανήματα. Ίσως το δικό μου να ζεστάθηκε περισσότερο ως χώρος μιας και είχε ήλιο και είναι ανατολικό ενώ το δίπλα είναι δυτικό. 

Ακόμα και τα ίδια τμ έχουν διαφορές. 

Θα πρέπει να σταθούμε πιο πολύ στις χαμηλές καταναλώσεις. Και το Mitsubishi είναι φοβερό μηχάνημα. Το έχω δει επίσης να κατεβαίνει 200W. Είναι μάλιστα σαφώς πιο αθόρυβο μέσα και έξω και στο κρύο δεν καταλαβαίνει τίποτα από πάγους με την τεράστια εξωτερική μονάδα. 

Έχοντας δει και τα 2 μηχανήματα σε λειτουργία , το Fujitsu είναι πιο θορυβώδες, βγάζει σαφώς περισσότερα κυβικά αέρα όμως και έχει πιο πολύ δύναμη (οκ λογικό 18αρι vs 24άρι). 

Μάλλον ένα 24άρι Mitsubishi με μεγαλύτερη εσωτερική μονάδα, θα είναι το τέλειο κλιματιστικό. 

Εδώ το Eurovent του Mitsubishi , σχεδόν ίδια απόδοση με το Fujitsu ψηλά, ξεψυχάει λιγότερο στα κρύα.  Εντυπωσιακό μηχάνημα. 

906ee577e6e5289bd54378e7807c44da.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό 24άρι. Θα τοποθετηθεί σε χώρο ενιαίο καθιστικό - κουζίνα, 60 τετραγωνικά. Γύρω στο 1.000 άρικο ποιο θα προτείνατε; Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απόδοση στη θέρμανση. ( και να είναι και αθόρυβο) Διάβασα πάρα πολλές απόψεις κι εδώ κι αλλού , μα όσο διαβάζω , τόσο προβληματίζομαι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...